Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Rimskokatolicka cirkev - pohanska.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Co je spravodlivost Téma Next Topic: nech zije GMK
Strana: z 4

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 16 marec 2006 :  07:19:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Rimski katolici sa radi pysia aki su jedinymi drzitelmi pravdy a plnosti a aky su to vymakanci. Vystatuju sa krestanstvom a nasledovnictvom.

Nazdavam sa vsak, ze RKC je viac pohanska, nez krestanska.

Zacnime najprv historiou. Krestanstvo bolo v prvych storociach potlacane - az neskor, v 4. storoci, bolo legalizovane a hned sa stalo favorizovanym rimskym nabozenstvom. Prijalo organizaciu Rimskej rise po formalnej i obsahovej stranke. Papez - paralela cisara, miesto senatu zbor kardinalov. Paralela s Rimskou isou je este aj v snahe ovladnut svet a na dobytych uzemiach menovat miestodrzitelov - arcibiskupov a biskupov. Tato skutocnost je o to vraznejsia, ze v dobe upadku Rimskej rise a barbarskych cias bola RKC jedinym pojitom starej antiky a noveho stredoveku.

Ale nielen v tomto je RKC pohanska - pohanska je aj v preberani poéhanskych zvyklosti a obycajov a nabozenskych tradicii. Vianocny stromcek, velkonocne vajicka a sibacka - to vsetko su pohanske sviatky.

V starom Rime (ale i v pohanstve vseobcne) boli jednotlivi bohovia pre jednotlive casti Prirody a zivota. Ci tomu tak bolo v Rime, Indii, Grecku alebo Egypte. Nemoze zaostavat ani RKC - ta si taketo bozstvo mierne upravila a ma zbor svatych patronov. Pohanska tradicia.

Ale nielen to - dokonca aj to, co ju vyedzuje od ostatnych cikvi, ktore sa hlasia ku krestanstvu, je prebrate z pohanskej tradicie Rimskej rise - hovorim o radoch, klastoroch a celibate. V starom Rime boli dedikovane klastory a rady, ktore boli zasvetene niektoremu z bohov, ci bohyn. Takyto klastor sa vyznacoval odtrhnutostou od sveta, prisnym celibatom a podriadenostou samotnemu cisarovi. Ze by islo o podobnost cisto nahodnu?

Co mi k tomu poviete_?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 16 marec 2006 :  07:37:19  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Bože, buď milostivý mne hriešnemu.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Asined

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:01:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Asined  Pridať Asined do zoznamu priateľov
súhlasím s Aleskom, o čo ti ide GMK?BAví ťa to, hádať sa, prečo máš taký odpor ku RKC? Nechápem, prečo si nedal niečo čo máme rovnaké, ale ty nie. Takže ty máš vždy svoju pravdu. týmto chceš budovať ekuménu?

Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 03 november 2005  ~  Posledná návšteva: 22 september 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:30:30  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Zacnime najprv historiou. Krestanstvo bolo v prvych storociach potlacane - az neskor, v 4. storoci, bolo legalizovane a hned sa stalo favorizovanym rimskym nabozenstvom. Prijalo organizaciu Rimskej rise po formalnej i obsahovej stranke. Papez - paralela cisara, miesto senatu zbor kardinalov. Paralela s Rimskou isou je este aj v snahe ovladnut svet a na dobytych uzemiach menovat miestodrzitelov - arcibiskupov a biskupov. Tato skutocnost je o to vraznejsia, ze v dobe upadku Rimskej rise a barbarskych cias bola RKC jedinym pojitom starej antiky a noveho stredoveku.

Já vždycky myslel že Petra a apoštoly si vyvolil Ježíš.
A ona to římská říše?

quote:
Pôvodne poslal GMK
Ale nielen v tomto je RKC pohanska - pohanska je aj v preberani poéhanskych zvyklosti a obycajov a nabozenskych tradicii. Vianocny stromcek, velkonocne vajicka a sibacka - to vsetko su pohanske sviatky.

Stromeček, vajíčka a šibačka - to má něco společného s učením RKC?
Podle mě v tradici církve je betlém, jesličky a klanění mudrců z východu.
quote:
Pôvodne poslal GMK
V starom Rime (ale i v pohanstve vseobcne) boli jednotlivi bohovia pre jednotlive casti Prirody a zivota. Ci tomu tak bolo v Rime, Indii, Grecku alebo Egypte. Nemoze zaostavat ani RKC - ta si taketo bozstvo mierne upravila a ma zbor svatych patronov. Pohanska tradicia.

Svatí jako bohové?
To učí RKC?

quote:
Pôvodne poslal GMK
Ale nielen to - dokonca aj to, co ju vyedzuje od ostatnych cikvi, ktore sa hlasia ku krestanstvu, je prebrate z pohanskej tradicie Rimskej rise - hovorim o radoch, klastoroch a celibate. V starom Rime boli dedikovane klastory a rady, ktore boli zasvetene niektoremu z bohov, ci bohyn. Takyto klastor sa vyznacoval odtrhnutostou od sveta, prisnym celibatom a podriadenostou sSmotnemu cisarovi. Ze by islo o podobnost cisto nahodnu?

Ty opravdu nechceš přiznat těm lidem, kteří chtějí žít dohromady nějakým způsobem života ve slibech daných bohu dobrý a křesťanský úmysl?
Ty řády neustanovila církev. Ale potvrdila. A děje se to dodnes. Vznikají stále nové - protože někteří věřící hledají nové možnosti zasvěceného života.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:31:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Preco celkom legitmne otazky od GMk Opat sa raz ukazalo jeho lepsie ja Preco na ne postupne neodpovedat

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:41:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Zacnime najprv historiou. Krestanstvo bolo v prvych storociach potlacane - az neskor, v 4. storoci, bolo legalizovane a hned sa stalo favorizovanym rimskym nabozenstvom. Prijalo organizaciu Rimskej rise po formalnej i obsahovej stranke.

Omyl c 1 GMK Cirkev neprijala organizaciu rimskej rise ( beriem tvoje slova , aj keby si mal pravdu ) po legalizovani . Mala ju uz v katakombach Takze omyl c. 1 GMK sa to douci a potom nam nieco povie

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:45:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Paralela s Rimskou isou je este aj v snahe ovladnut svet a na dobytych uzemiach menovat miestodrzitelov - arcibiskupov a biskupov. Tato skutocnost je o to vraznejsia, ze v dobe upadku Rimskej rise a barbarskych cias bola RKC jedinym pojitom starej antiky a noveho stredoveku.Takze ked dnes na cele statu stoji prezident ako paralela cisara a parlament ako senatu ide vlastne o paralelu s rimskou Risou ?
A preco vy evanjelici menujete vsade , kde mate veriacich biskupov Preco mate uzemie Slovenska rozdelene na distrikty To je len iny nazov pre katolicku diecezu A na cele distriktu stoji biskup . Co ine vas k tomu mohlo viest ako snaha ovladnut Slovensko Bomba logika , ze ?

veritas

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:46:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Pardón, skočím sem... Odpovedť sa dá. A amrerika to robí super!

Ale GMK, pamätáš, ako sme sa v aute rozprávali o tom, že stačilo by rok štúdia na teológii a niektoré otázky by ani nevznikli...
Ty si mi na to povedal: "stačil by mesiec..."

Na všetko čo si sa pýtal sa dá odpovedať. Ale... Padne to tu na úrodnú pôdu?

Okrem toho, to, čo sa učí (z histórie) na kat. teológii sa učí aj na evanj. teológii... Takže tu je určitá istota v pravdivosť toho, ako sa Cirkev vyvíjala...

P.S.
RKC sa nepýši, že je držiteľom pravdy. Katolícka (všeobecná) cirkev skutočne je držiteľom plnosti poznania a aj prostriedkov, ako sa dostať k večnému životu (sviatosti)...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  08:57:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tato skutocnost je o to vraznejsia, ze v dobe upadku Rimskej rise a barbarskych cias bola RKC jedinym pojitom starej antiky a noveho stredoveku.

A keby jedinym pojitkom nebola tak kto , alebo co by bolo ? Keby tu nebola Cirkev , tak upadkom zapadorimskej Rise a nastupom barbarstva by doslo k nepredvidatelnemu upadku vsetkeho Samotnym zivotom pocnuc a kulturou konciac A cele dedicstvo antiky by skoncilo v nenavratne ako Babylon v piesku puste Ale anticke dedicstvo je prebrate Napriklad rimske zakonodarstvo , alebo grecka filozofia . A ten chaos barbarstva musel nahradit organizacny poriadok Preto sa Karol stava cisarom a preto su krali pomazani papezom jednak aby sa predislo ( a to je rozdiel oproti rimskym cisarom ) ich vsemocnosti . Panovnik mohol byt exkomunikovany a tym zbaveny vazalskych prisah podannych . To nie je mocenske hladisko , co tak casto protestanti katolikom vycitaju Ale genialny system kontroly a napravy . Keby tak napriklad Hitlera mohol papez exkomunikaciou zosadit , kolko ludskych zivotov by to zachranilo .
Takze kedze po upadku zapadorimskej rise ( inak zase si strelil vedla , pretoze si zabudol na vychodorimsku risu ako pojitko medzi stredovekom a antikou ) sa rozpadla statna struktura Cirkev je vinna , ze jej dala novu a zorganizovala zivot . Ona tuzila po moci , nie po riadnej statnej sprave

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  09:00:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ale nielen v tomto je RKC pohanska - pohanska je aj v preberani poéhanskych zvyklosti a obycajov a nabozenskych tradicii. Vianocny stromcek, velkonocne vajicka a sibacka - to vsetko su pohanske sviatky

Takze vy protestanti vianocny stromcek nepouzivate ? Co to trepes ? velkonocne vajicka a sibacka - kto tvrdi , ze to nie su pohanske obycaje Zase dokaz neznalosti . Ani nikdy vajicka a sibacka neboli do kultu prijate a nikdy schvalovane Utekaj sa nieco doucit a potom pridi

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  09:08:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov

Budem suhlasit pod jednou podmienkou Ze mi v tom Rime , Egypte , Grecku a inde najdes paralelu ked privrzenci nejakeho nazoroveho smeru boli ochotni sa pre toto ucenie a zachovanie vernosti jemu nechat dobrovolne bez vyuzitia moznosti zachrany , ktoru legalne mali moznostou obetovat pohanskym bozstvam nechat sa pribijat na kriz a hadzat ako potrava divej zveri . Najdi mi v tej pohanskej tradicii paralelu
A najdi ju , ze dcera krala isla medzi bezprizornych , biednych a hladnych a odela ich nasytila a stavala pribytky ako to robila trebars Alzbeta Uhorska , alebo sv . Anezka Aby sme v tej pohanskej tradicii mali jasno

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  09:12:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ale nielen to - dokonca aj to, co ju vyedzuje od ostatnych cikvi, ktore sa hlasia ku krestanstvu, je prebrate z pohanskej tradicie Rimskej rise - hovorim o radoch, klastoroch a celibate. V starom Rime boli dedikovane klastory a rady, ktore boli zasvetene niektoremu z bohov, ci bohyn. Takyto klastor sa vyznacoval odtrhnutostou od sveta, prisnym celibatom a podriadenostou samotnemu cisarovi. Ze by islo o podobnost cisto nahodnu?

Ano , podobnost cisto nahodna , rovnako ako podobnost s tradiciou klastorov trebars v budhizme . Preco by potom nemohlo byt , ze Cirkev institut klastorov prebrala z budhizmu ? To ma rovnako logicky podklad . V skutocnosti ani si len nepricuchol poznaniu z coho klastori vznikli v Egypte a na Vychode vobec .

Ales

Odoslaný - 16 marec 2006 :  09:49:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vies amerika, mas pravdu a vo vsetkom suhlasim - aj ked su prvky ktora RKc ocistila od pohanov a az potom ich prebrala.
neviem ale napada ma tu Valentin, Haloween...

inac, amerika, gmk to v podstate ovlada, len zase provokuje, preto som nereagoval. teda aj preto aby som to zas nepoplietol.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  09:51:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Valentin a Hallowen su presne tie priklady proti ktorym Cirkev bojuje Ide o navrat k pohanstvu

Vlkodlak

Odoslaný - 16 marec 2006 :  10:21:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Zacnime najprv historiou. Krestanstvo bolo v prvych storociach potlacane - az neskor, v 4. storoci, bolo legalizovane a hned sa stalo favorizovanym rimskym nabozenstvom. Prijalo organizaciu Rimskej rise po formalnej i obsahovej stranke.

Gluto, je to velmi zjednodusene. Napriklad za Theodoricha sedel pápez v base a ak sa dobre pamatam tam i zomrel. Nebyt invazie byzantincov ktovie ako by dopadla "zapadna" cirkev. Tym chcem povedat, ze ani po tvojej legalizacie krestanstva este RKC(vtedy cirkev nicejskeho vyznania) nemala na ruziach ustlane a i v samom srdci (byvaleho)rimskeho sveta bojovala o prezitie. Podobne i v Hispanii ci vo Vandalskej Afrike.

Alebo, ked Marek zakladal cirkev v Alexandrii, ci Pavol v Malej Ázii, ci ostatni apostoli, myslis, ze kopirovali rimske "sposoby" ? Vies si predstavit Zidov(co by prvych krestanov) cakajucich na Mesiasa, aby prisli nejaki ohlasovatelia jeho prichodu a vnucovali im rimske sposoby ? Co pozname zidov z Pisma, hned by asi brali kamen do ruky ...

quote:
Papez - paralela cisara, miesto senatu zbor kardinalov.

Musis povedat v com je paralela. Zoberme od pociatku cisarstva. Gaius Julius -resp. jeho pravnuk Augustus a prvy papez Peter. V prvom prípade úrad súvisel so silou - vojskom, o Petrovi a jeho povereni mozno citat v Pisme. V prvom pripade je samo-deklaracia do funkcie, v druhom poverenie "zhora". Kde vidis paralelu ? Ked hovoris o hierarchii tak to mozno najst paralelu vsade. Podla tvojej optiky by som mohol povedat, ze paralela je i v skole, pretoze i tam je riaditel, zastupca, ucitelsky zbor, ziaci. Ale mna by nenapadlo povedat, ze je to prebrate z rimskej rise Cisar, senat,patricii, plebejci a pod ...

quote:
Paralela s Rimskou isou je este aj v snahe ovladnut svet a na dobytych uzemiach menovat miestodrzitelov - arcibiskupov a biskupov. Tato skutocnost je o to vaznejsia, ze v dobe upadku Rimskej rise a barbarskych cias bola RKC jedinym pojitom starej antiky a noveho stredoveku.
Opat zjednoduseny pohlad. Kto bol dedicom antiky v Konstantinopole a kto v Rime. Kto bol pri moci v Konstantinopole a kto v Ravene, alebo v Sevile ci Carthagu ? Gluto, nemozeme takto zjednodusovat len tak placnut nejake tvrdenia. Na akych dobytych uzemiach ? Vsak ako som uz uviedol vyssie, do zapadnej Europy a prisli rozne gotske kmene, ktore prevazne nevyznavali nicejske vyznanie a kde bola apostolska cirkev prensledovana. Byt vtedy biskupom nicejskeho vyznania bolo niekedy zivotu nebezpecne, pripadne synonymom pre vyhnanstvo. Ty hovoris o nejakom prospecharstve a ja poviem pravdu, ze neviem o com hovoris.

quote:
Je cirkev pohanska ked pouziva pohansky jazyk - teda ked sa misionar prihovara k neveracim v ich jazyku, ked s nimi pracuje zije, preziva ich starosti ? Je pohanska ked respektuje miestne zvyklosti ? Gluto, nic z toho co si povedal sa netyka vierouky. Don Daniel Pravda, ked posobil ako misionar v Afrike ukazoval video z omse. Tantamy mastili namiesto organu. Isiel zastup cernochov do kostola. Dva kroky vpred, jeden vzad. Obetovalo sa v na nase pomery v kolibe. Ale pri premeneni sa pouzivala taka ista formula ako vsade na svete. Keby nieco Cirkev prebrala do vierouky od pohanov, mal by si pravdu. Takto tvoj argument neobstoji.

quote:
Na tuto temu zlahka. Gluto a ci evanjelici nepouzivaju napriklad termin Svaty Peter ? Ste i vy modlosluzobnici ?

quote:
Ale nielen to - dokonca aj to, co ju vymedzuje od ostatnych cikvi, ktore sa hlasia ku krestanstvu, je prebrate z pohanskej tradicie Rimskej rise - hovorim o radoch, klastoroch a celibate. V starom Rime boli dedikovane klastory a rady, ktore boli zasvetene niektoremu z bohov, ci bohyn. Takyto klastor sa vyznacoval odtrhnutostou od sveta, prisnym celibatom a podriadenostou samotnemu cisarovi. Ze by islo o podobnost cisto nahodnu?

Co je to prisny celibat a co by potom logicky mohol byt mierny celibat ? Bol taky Frantisek z Assisi, ktory chcel zit asketickym zivotom a odisiel do samoty, chudoby a odriekania vlastne modlosluzobnik ? A ako nazvat potom toho, co pred Bohom deklaruje prislub takeho asketickeho zivota a nakoniec si z neho(Boha) urobi prcu a siahne i po Mare i po fare. Podla tvojej optiky prvy(FzA) bludar, druhy zasa ctihodny muz ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 marec 2006 :  10:48:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
amerika ja viem, sak o to ide. schvalne ich spominam. ide o to ze preberame tieto sviatky(a nielen sviatky a nielen tieto) a to nas netrapi. ale prakticky bojujeme proti tomu co uz je "zastarale" ale pritom v com je problem je akurat to nove.

amerika1

Odoslaný - 16 marec 2006 :  10:57:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Vlkodlak , este treba pripomenut napriklad odvlecenie papeza Gregora VII do vyhnanstva len preto , ze neustupil natklaku henricha IV - cisara , alebo Pia VI . a Pia VII . Napoleonom len preto , ze neustupili jeho natlakom

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:13:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Asined

súhlasím s Aleskom, o čo ti ide GMK?

Hej, aj ja suhlasim s Aleskom: Aj ja si zelam, aby mi Boh odpustil, mne hriesnemu.

quote:
BAví ťa to, hádať sa

Aj hej.

quote:
prečo máš taký odpor ku RKC?

Lebo, podla mojho nazoru, ide proti Bohu, je vlastne kontraproduktivna v cieloch, ktore by mala dosahovat.

quote:
Nechápem, prečo si nedal niečo čo máme rovnaké, ale ty nie.

Pri podrobnejsom pohlade zistime, ze toho moc nie je.

quote:
Takže ty máš vždy svoju pravdu.

Mozem mat pravdu niekoho ineho? Koho ineho mam mat pravdu? Ako ju mam ziskat?

quote:
týmto chceš budovať ekuménu?

Nejde mi o ekumenu za kazdu cenu a nie o ekumenu v takom ponimani, aku maju v RKC.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:16:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1
Omyl c 1 GMK Cirkev neprijala organizaciu rimskej rise ( beriem tvoje slova , aj keby si mal pravdu ) po legalizovani . Mala ju uz v katakombach Takze omyl c. 1 GMK sa to douci a potom nam nieco povie

Nech si disgrafik Amerika precita, co som napisal. Konstatoval som jednoduche fakty:
Krestania boli najprv prenasledovani.
Krestania boli neskor favorizovani.
Krestania prijali zvyky, tradicie a orgamnizaciu Rimskej rise.

Je nieco na to,m, co som vtedy a teraz napsial nepravdy? Ci len budovanim, takejto chimery sa snazis vyvoilat dymovu clonu pre zastretie tvojich uskokov? Inac, dost stary Goebelsov propagandisticky trik.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:33:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1
A keby jedinym pojitkom nebola tak kto , alebo co by bolo ? Keby tu nebola Cirkev , tak upadkom zapadorimskej Rise a nastupom barbarstva by doslo k nepredvidatelnemu upadku vsetkeho ...

To ja ale predsa nespochybnujem. Naopak, RKC v tomto ohlade vykonala vela.

Co vsak nic nemeni na tom, ze sa RKC zacala hrabat do politiky a zacala sa ujimat svetskej moci, zacala ju budovat, upegvnovat a zacala nou prerastat so vsetkymi suvisiacimi prejavmi a to aj negativnymi.

quote:
A ten chaos barbarstva musel nahradit organizacny poriadok Preto sa Karol stava cisarom a preto su krali pomazani papezom jednak aby sa predislo ( a to je rozdiel oproti rimskym cisarom ) ich vsemocnosti .

Cim len potvrdzujes moje slova, ze RKC sa zacala hrabat do sfery politiky a moci. No - ved to tvrdim cely cas. A o ine sa nesnazi ani teraz. len jej to uz akosi nezereme - skratka ju uz neakceptujeme ako svetsku autoritu.

Vykonala mnoho a dakujeme, ale uz si neprosime.

quote:
Panovnik mohol byt exkomunikovany a tym zbaveny vazalskych prisah podannych . To nie je mocenske hladisko , co tak casto protestanti katolikom vycitaju

A co ine to teda je?

quote:
Ale genialny system kontroly a napravy .

Lenze kontrola a korekcia je mocenskym nastrojom a hladiskom, moj drahy. Ked chces babraty do statu a jeho spravy, aplikujes moc, je to mocenske hladisko.

quote:
Keby tak napriklad Hitlera mohol papez exkomunikaciou zosadit , kolko ludskych zivotov by to zachranilo .

Lenze zo zaciatku sa zdalo byt tak vyhodne s nim spolupracovat na potlaceni cerveneho nebezpecenstva bolsevikov v Sovietskom zvaze, ktorym oklamal mnohych RKC, ze?

Kde ostalo nasepkavanie DS vtedy?

quote:
Cirkev je vinna , ze jej dala novu a zorganizovala zivot . Ona tuzila po moci , nie po riadnej statnej sprave

Nuz to mas tak, amerika: chces organizovat zivot druhych, musis mat moc, teda ju musis uchopit. Inak to nejde. Kedze sa to RKC rozhodla ucinit, je zodpovedna ( v dobrom i zlom) za taketo konanie. Je zodpovedna prd Bohom, ale i pred tymi , voci komu moc aplikuje. Velmi jednoduchy princip.

Problem je vsak v tom, ze RKC sa pri aplikacii moci snazi tychto zodpovednosti zbavit. Voci ludu vymyslenym tvrdenim, ze je autoritou, ktoru treba bezvahania posluchat. Voci Bohu tak, ze sa sama pasovala za Jeho Telo.

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:37:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1
Budem suhlasit pod jednou podmienkou Ze mi v tom Rime , Egypte , Grecku a inde najdes paralelu ked privrzenci nejakeho nazoroveho smeru boli ochotni sa pre toto ucenie a zachovanie vernosti jemu nechat dobrovolne bez vyuzitia moznosti zachrany , ktoru legalne mali moznostou obetovat pohanskym bozstvam nechat sa pribijat na kriz a hadzat ako potrava divej zveri . Najdi mi v tej pohanskej tradicii paralelu

Zoberme si priklad zo sucastnosti a masovych samovrazd nabozenskych fanatikov. Tito jedinci su pokladani za psychicky chorych jedincov.

Toto sa snazis naznacit?

quote:
A najdi ju , ze dcera krala isla medzi bezprizornych , biednych a hladnych a odela ich nasytila a stavala pribytky ako to robila trebars Alzbeta Uhorska , alebo sv . Anezka Aby sme v tej pohanskej tradicii mali jasno

Boli taki, coby neboli. To je nejake umenie byt hrdinom, ked som zazoibany a je o mna postarane?

Takym frajerom viem byt aj ja.

amerika1

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:40:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
nemienim tu polemizovat s primitivnymi taraninami Toto nie je podklad pre diskusiu

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:40:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1
Ano , podobnost cisto nahodna , rovnako ako podobnost s tradiciou klastorov trebars v budhizme . Preco by potom nemohlo byt , ze Cirkev institut klastorov prebrala z budhizmu ?

Ale toto pojitko je predsa celkom realne. Existuju nazory (bez toho, aby som sa k nim nejako vyjadoval|, ze ucenie Kristovo je vlastne kompilatom budhizmu s prvkami egyptskej mytoplogie.

V starom Egypote bol najvyssi Boh Slnka (Ra). Ten, kto chcel ist do raja - musel sa najsamprv vysporiadat s jeho synom.

Vyrovnanost, chudoba, doraz na sebaobetovanie a potlacenie ega a mnohe meditacne praktiky su naozaj mozno inspirovane budhizmom.

Kulturna a nabozenska interakcia bola totiz v tomto uzemi uz vtedy oizaj cula.

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:42:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

nemienim tu polemizovat s primitivnymi taraninami Toto nie je podklad pre diskusiu

Ved to ani nemas. Mat predsa polemizovat so mnou!

amerika1

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:44:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Hej tak chod a osetri malomocneho Kolko penazi potrebujes ? A o akej moci su staty s protestanskou vacsinou a ustavou zarucenym statnym nabozenstvom ?
Skutocne skoda na teba reagovat

Marcelllooo

Odoslaný - 17 marec 2006 :  21:50:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Já vždycky myslel že Petra a apoštoly si vyvolil Ježíš.

Vyvolil. Ale k comu?

quote:
A ona to římská říše?

Prekrucas? Ale kludne, ti to vysvetlim pomalsie, aby si chapal. To Peter si vybral Rimsku risu, po ktorej sa zacal opicit. Az neskor si Rim vybral na oplatku krestanstvo. V tom 4. storoci.

quote:
Stromeček, vajíčka a šibačka - to má něco společného s učením RKC?
Podle mě v tradici církve je betlém, jesličky a klanění mudrců z východu.

Hej. Betlehem ako figurativne znazornenie narodenia, ktore ukladame - pod stromcek, ktori sme si ozdobili.

Stromecek, vajicka i sibacka su praktiky, ktore si RKC osvojila a mierne upravene aplikovala nadalej. Skratka sa chcela cez tieto tradicne ludove zvyklosti navtirat.

quote:
Svatí jako bohové?
To učí RKC?

Ano, RKC uci o svatych, ako o blahoslavenych i ako o patronoch, teda tych, ktori maju danu vysiu moc nad oblastou i ludmi. A to je uz boh (sice s malym 'b' a mamon, ale ved o to prave ide).

quote:
Ty opravdu nechceš přiznat těm lidem, kteří chtějí žít dohromady nějakým způsobem života ve slibech daných bohu dobrý a křesťanský úmysl?

Bozechran! to si rozhodne nedovolim! Co vsak neznamena, ze nemohli byt zneuzity nejakym pablbom, ako to robi Mun. Alebo si myslis, ze ti jeho nasledovnici su vsetci rovnaki idioti?

quote:
Ty řády neustanovila církev. Ale potvrdila.

Cim ich autorizovala a prijala za svoje.

quote:
A děje se to dodnes. Vznikají stále nové - protože někteří věřící hledají nové možnosti zasvěceného života.

A potom mi vycitajte este, ze si ECAV ide vlastnou cestou. Vas iba serie, ze neni podriadenia RKC. Zase sa raz potvrdili slova GMKa.

Strana: z 4 Previous Topic: Co je spravodlivost Téma Next Topic: nech zije GMK  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06