Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Registrovane partnerstva.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Adopcia deti. Téma Next Topic: Odijanove otázky  

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 21 február 2006 :  07:49:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja

GMK, na láske ma neuráža nič a ani sa do toho im nemiešam.

To robis dobre, lebo na nic take nemas mandat.

quote:
Ale uráža ma, aby ich registrované partnertstvo, zákonom dostalo punc manželstva.

Znovu: Co presne ta uraza na ich laske? Ako to teba zasahuje?

Zaroven si dovolim upozornit, ze svetske manzelstvo nema s tou Bozou ustranoviznou nic spolocne, okrem nazvu a spoluzitia zeny a muza. Nie je ustanopvene an spravovane Bohom a jeho zakonom. Je to len institucionalne-pravny ramec pre ich spoluzitie a nijakym sposobom neriesi ako si to vnutorne vysporaduvaju medzi sebou.

quote:
Toto bolo inak definované a videné samotným Bohom. A už si aj začínam uvedomovať, prečo chce Cirkev zapracovať do Eu ústavy "odvolávku" na kresťanské základy - korene.

Aby dostala pravny titul na kibicovanie aj do tych, na ktorych nema priamy vplyv, teda nekatolikov, potazme nekrestanov.

quote:
Toto sa do ústavy nedostalo, nejde teda náhodou o diskrimináciu kresťanov?

Nie, nejde. Diskriminaciou nazyvame konanie, ktore nas znevyhodnuje voci inym skupinam a jednotlivcom. Neuvedenie krestanstva tda nie je diskriminaciou ale rovnostou.

quote:
Ešte viac ma rozhorčuje, že si to títo chcú vynútiť vyhlásením (to ešte nie je našťastie zákon, ale čo nie je, môže byť), ktoré má ostatné štáty primäť k tomu, aby registráciu a zrovnoprávnenie s manželstvom (veď hovoria o diskriminácii, pokiaľ sa nestane o čo žiadajú!) do svojho zákonodárstva povinne včlenili, inak majú byť označované za homofóbne.

Znovu: Co presne ta na ich laske rozhorcuje? A co je teba do toho?

Ked chcu tepli spolu zit a maju potrebu dat tomu aj isty institucionalne-pravny charakter pre potreby napr. dedenia a oboznamovania sa so zdravotnym stavom a ochrany ich vztahu pred netolerantnymi jedincami, nech si to maju, nie som proti, naopak podporim to.

quote:
A už som to niekde písala, že tu nejde o žiadnu fóbiu zo strany tých, ktorí s týmto nesúhlasia, ale o logické, vážne a opodstatnené výhrady!

U niekoho je to logika a vazne vyhrady (ktore su zalozene na com?) u ineho fobne nazory.

quote:
Ľudské zákony sa môžu meniť, zrejme ako si kto zmyslí, ale Božie nie!

Ale ludksa spolocnost sa iadi svetskymi ludskymi zakonmi a pravidlami, preto mm nieco take ako stat a pravny system.

A nie kazdy vstupil krstom do zmluvy s Bohom, aby respektoval Boizie zakony.

Preto jetu poziadavka tolerancie.

quote:
A označovať niekoho len preto, že jednoducho nechce čosi prijať a hneď aj povinne uzákoniť, sa v mojich očiach podobá označovaniu Židov žltou hviezdou počas druhej svetovej vojny, alebo za označovanie prostitútok vypáleným biľagom na rameno v stredoveku - vraj sa tak dialo, toto neviem presne.

Ale? Uz niest dosledky za svoje konanie sa ti nechce? Kibicovat do druhych ano, ale za kibica oznacena byt uz nie.

Ale urobme si maly test:
1. Bojis sa alebo nebojis sa prijatia registrovaneho partnerstva homosexualov?
2. Dozvies sa, ze GMK je tepla bukva - ako sa zmeni tvoj postoj k nemu? Preco riesis jeho intimne zalezitosti? Preco sa zmeni ten postoj?

quote:
Nie som fašista hlásiaci nacionalistickú nenávisť, ale som kresťan, žijúci v štáte, ktorý ma má rešpektovať (má to pre mňa pachuť opätovného boja kresťanov za ich uznanie v sekularizovanom svete), ak je demokratickým, ako si EU hovorí.

Vidis - a rovnaki boj zvadzaju homosexuali za uznanie ich partnerskeho spoluzitia.

quote:
Preto ja síce môžem súhlasiť s registráciou partnerstva, ale ak tento ústupok a to JE ústupok, povedie k ďalšej žiadosti o zrovnoprávnenie tohoto partnerstva s riadnym manželstvom, ktoré je i v jednotlivých ústavách na najvyššom poste, ako základ rodiny, ktorá je základom štátu - teda jeho budovania, potom s registráciou nemôžem súhlasiť, aspoň nie s takou, o akú homosexuálom ide!

Vidis - a niekto nemoze suhlasit so snahou katolizovat stat a spolocnost, ci presadzovat Bozie zakony do ludskej spolocnosti. Skratka je to boj o vplyv a presadenie si svojich nazorov.

Ale presne o tom je tolerancia: Urobim ustupok zo svojich zasad aplikovanych na okolie a okolie zasa bude tolerovat moje pozicie.

quote:
A s adopciou detto!

Co s adopciou?

quote:
Potom aj pedofili môžu začať tvrdiť, že u nich ide o vzájomný vzťah a lásku, na ktorú majú právo a a a - a sme v kaši!

Juja, s radostou pozorujem, ze aj ty si sa nechala zlakat vabivymi a mamivym lakanim zneuzitim deti vo svojom tazeni tym najtazsim kalibrom - pedofiliou. Nevidim vsak odovodnenie pr taketo hystericke zachvaty. Jednak je uplne minoritna (rata sa na stotini promile) a jednak nie kazda je pre dieta skodliva ako v pripade belgicana Dutreuxa. Naopak, mnohi z nas mali v detstve mnozstvo dospelych kamaratov (GMK sa k nim rata), ktori mozno tiez boli pedakmi, ae je to jedno, lebo sme prezili krasne priatelstva, ktore mozno pretrvavaju. Zaroven si dovolim upozornit, ze pedofilia nie je pedosexualita.

quote:
V tom je registrácia a zrovnoprávnenie nebezpečným precedensom!

V com presne? V tolerancii a akceptacii ineho zivotneho stylu?

quote:
"Keď ste umožnili im, musíte umožniť aj nám naše požiadavky a pod.".

Toto je demagogicke a ty to dobre vies. Ostatne - da sa to vyuzit uz teraz: Kedze maju hetero manzelstvo, musime ho dat aj homosexualom! A ty si najdobrejsim prikladom, ze to takto nefunguje, cize sama si vyvracias tento pseudoargument.

quote:
Takže proti láske nemám nič, ale tu už dávno nejde o lásku, ale o vynútenie si zmeny pravidiel! S tým nesúhlasím a nie som sama.

Samozrejme, ze ide o vynutenie si zmeny pravidiel tak, aby bola tato ich laska respektovana a dostala aj institucvionalny charakter. Aby lekar oboznamoval partnerov so zdravotnym stavom, aby mali bezpodielove spoluvlastnictvo, aby mali pred zakonom a zop zakona status partnerov, aby mohli navzajom dedit v prvom rade a dalsie moznosti.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

juja

Odoslaný - 21 február 2006 :  15:24:48  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
GMK, ďakujem za odpoveď.
Možno takou najdôležitejšou vetou v Tvojej odpovedi je asi táto: "...svetské manželstvo nemá s tou Božou ustanovizňou nič spoločné,...Nie je ustanovené a spravované Bohom a Jeho zákonom." Áno, to sedí a na toto viac-menej chcem nadviazať, asi tak, že skutočne v tom každodennom živote sekularizácia má navrch a v tom je ten problém - si myslím. Na tejto webstránke som našla celkom výstižný článok: http://www.res.claritatis.cz/?id=2010. Lenže aj vo svetskom štáte je v ústave definované čo je svetské manželstvo a svetská rodina, teda ako tie svetské inštitúcie, ktoré jedna z druhej vyplývajúc, tvoria základ svetského štátu a jeho rastu - vyjadrujem sa vlastnými slovami. Toto dokonca bolo jasné ešte i bývalému režimu. A ja teda upresňujem, keď i budem súhlasiť s registrovaným partnestvom, tak len do tej miery, že nebude potláčať primát riadneho manželstva a rodiny - svetských. Tu nejde o netoleranciu, ale práve naopak, aj homosexuáli by mali vedieť pochopiť, že ich právo končí tam, kde začína právo iných! Právo druhých sú aj oni povinní rešpektovať.A tu je ohrozované výsadné právo manželsta a rodiny a to v tom, že sa potiera ich výsadnosť, ich prvenstvo, ich dôležitosť. A pre mňa ako kresťana aj jeho posvätnosť, ako sviatosti - no ale hovoríme o sekularizovanom manželskom zväzku.
Dať inštitucionálne právny charakter pre dedenie atď. - ten tu je, veď každý človek, nežijúci v manželskom zväzku, si slobodne môže v testamente určiť, kto má po ňom dediť a pod., len si musí dať pozor, aby ten testament mal napísaný a u notára zaregistrovaný, ak sa nemýlim! Nanajvýš by sa mohol dať tomu právny rámec, aký majú druh a družka. Ale dobre teda, nie som právnikom.
Dobre, pedofilov, ako uvádzaš, je málo, OK. To nebol spávny príklad. Ale kresťanov je viac, hádam, ako homosexuálov. Napriek tomu táto väčšina má zohľadňovať požiadavky menšiny, ktoré ale idú dokonca nad rámec platných sekularizovaných zákonov. Aj keď by som hneď brala do úvahy, že väčšina naozaj nemusí mať vždy a za každých okolností pravdu, tak ale v tom, čo je dôležité a prednostné pre štát v rámci jeho rastu ako spoločnosti - teda rodina, deti, ako budúci občania, nesúci vývoj spoločnosti ďalej, v tom sa hádam tie definície nemýlili. A preto, ak ani sám štát nechce, aby sústavným menením definícií toho, čo je pre neho podstatné nevznikol chaos, anarchia, musí byť v takýchto kľúčových definíciách jasno a to raz navždy. Možno by to bola iná situácia, keby tieto "vzťahy" boli naozaj schopné aspoň teoreticky plodiť deti, čo manželský vzťah spĺňa. Dokonca ani jeden rodič s deťmi, nech už on sám prišiel o partnera ako-koľvek, netvoria úplnú rodinu!
Na záver môžem dúfať, že som nepoplietla terminológiu, lebo nie som právnikom. Je to v prvom rade môj názor. Nie som za to, aby niekto zosmiešňoval, urážal, ukrivďoval iného pre jeho orientáciu, ale ani pre jeho náboženské cítenie!

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 21 február 2006 :  16:21:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja
Áno, to sedí a na toto viac-menej chcem nadviazať, asi tak, že skutočne v tom každodennom živote sekularizácia má navrch a v tom je ten problém - si myslím.

Ale su ludia, ktorym to vyhovuje a chcu to mat tak, ostatne ludska spolocnost sa inak ludskymi zakonmi riadit ani nemoze.

V pravnom systeme mame ustanovenych mnoho protikrestanskych institucii, ktore nam vobec nevadia, naopak, ich akosi prijimame za realitu.

Nechapem preco sa zrazu robi taki humbuk prave okolo tohoto. Ked tak niekto chce zit - nech si zije.

quote:
A ja teda upresňujem, keď i budem súhlasiť s registrovaným partnestvom, tak len do tej miery, že nebude potláčať primát riadneho manželstva a rodiny - svetských.

Toto je, prirodzene, splnene. Ci ako si predstavujes, ze sa potlaca manzelstvo, ci dokonca jeho reprodukcna funkcia?

Co sa tyka socialnej a ekonomickej - tu su si podobne.

quote:
Tu nejde o netoleranciu, ale práve naopak, aj homosexuáli by mali vedieť pochopiť, že ich právo končí tam, kde začína právo iných!

Nevsimol som si, ze by ho chceli nejakym sposobom potlacat prava a slobodu inych.

quote:
Právo druhých sú aj oni povinní rešpektovať.A tu je ohrozované výsadné právo manželsta a rodiny a to v tom, že sa potiera ich výsadnosť, ich prvenstvo, ich dôležitosť.

CO??!!! Len mala otazocka: akoto ze si slobodna? Akoto, ze popieras ysadne pravo rodiny na vysadnost a prvenstvo a jeho dolezitost? Ako mozes s tymto vedomim kludne zit a este sa navazat do ostatnych? Ci smietka a brvno?

A co takto pre istotru zakazat aj kamaratstva a priatelstva, lebo tie, namojveru, tiez toto pravo znacne ohrozuju. A to uz nehovorim o pracovnopravnych vztahoch.

quote:
A pre mňa ako kresťana aj jeho posvätnosť, ako sviatosti - no ale hovoríme o sekularizovanom manželskom zväzku.

Lenze my nehovorime o posvatnom zvazku, ale o sekularnom pravnom institucionalnom ramci. Urob si v tom jasno.

quote:
Dať inštitucionálne právny charakter pre dedenie atď. - ten tu je, veď každý človek, nežijúci v manželskom zväzku, si slobodne môže v testamente určiť, kto má po ňom dediť a pod., len si musí dať pozor, aby ten testament mal napísaný a u notára zaregistrovaný, ak sa nemýlim!

Mylis! Zakon urcuje tzv. dedicov v prvom rade, dedicov v druhom rade a dedicov v dalsich radoch.

Dedicom v prvom rade je manzel/manzelka. Dedicoim v druhom rade su potomkovia resp. rodicia. Dedicmi v dalsom rade su ti, koho zosnuly v zavete urcil.

Nas pravny poriadok neumoznuje vylucit z dedictsva dedicov v prvom a druhom rade. Maju zakonom garantovane dedicske podiely na majetku zosnuleho, dokonca aj ked si zelal, ze ich vydedi.

No a dalsou zalezitostou je, ze nie vzdy musi posedna vola byt. Prave to je jednym silnym argumentom pre registrovane partnerstva - umo6\uju partnerovi napriklad aj dedenie v prvom rade.

quote:
Nanajvýš by sa mohol dať tomu právny rámec, aký majú druh a družka. Ale dobre teda, nie som právnikom.

Zjavne nie si. Druh a druzka nie je pravny a institucionalny ramec, je to terminologia zauzivana pre partnerske spoluzite dvoch ludi prave bez tohoto institucionalneho a pravneho ramca manzelstva.

quote:
Dobre, pedofilov, ako uvádzaš, je málo, OK. To nebol spávny príklad.

Jasn ze nebol, bol to len hystericky vylev a snaha o emocionalnu manipulaciu.

quote:
Ale kresťanov je viac, hádam, ako homosexuálov.

No a?

quote:
Napriek tomu táto väčšina má zohľadňovať požiadavky menšiny, ktoré ale idú dokonca nad rámec platných sekularizovaných zákonov.

Nie, staci, ked ich krestanska vacsina (o ktorej by som tiez uspesne pochyboval) bude tolerovat a respektovat.

Ostatne, vsetky obcianske prava, ktore pozivas teraz ty, ti vydobili nad ramec vtedajsich zakonov v ostatnych styroch storociach. Pocnuc zrusenim nevolnictva, pravom volit a mat majetok atd. Su preto nelegitimne a vlastne bez praveho titulu? Len preto, ze boli vydobite nad ramec dovtedy platnych zakonov?

Ved o tom je vlastne legislativny proces - zavedenie novych pravidiel nad doterajsi ramec. Ty vlastne popieras legislativnu funkciu statu, uvedomujes si vlastne, co hovoris, ci len tak skusas co ti napadne?

quote:
Aj keď by som hneď brala do úvahy, že väčšina naozaj nemusí mať vždy a za každých okolností pravdu, tak ale v tom, čo je dôležité a prednostné pre štát v rámci jeho rastu ako spoločnosti - teda rodina, deti, ako budúci občania, nesúci vývoj spoločnosti ďalej, v tom sa hádam tie definície nemýlili.

Vyjadrija sa jasne a konkretne: v com presne sa tieto funkcie ohrozuju?

Zakladnou bunkou spolocnosti je rodina, sa stanovuje. To preto, ze dava spolocnosti potomstvo (vidis to vyuzivanie a sebetvo) a preto, ze je zakladnou socialnou, ekonomickou jednotkou a ze aj spatne dava clenom iste vyhody a pozitky.

Presne toto, okrem potomstva, je platne aj pre registrovane partnerstva, tiez by boli zakladnou socialnou a ekonomickou jednotkou davajuci svojim clenom uspokojenie ich potrieb a tak i spravne a efektivne zaclenili do spolocnosti.

To mas nieco ako v pracovnych vztahopch. Spokojny zamestnanec je vykonny a efektivny zamestnanec, preto sa ti oplati do neho vrazat peniaze. Z ohoto dovodu sa statu oplati urobit dostatocne uspokojujuce prostredie pr tychto nasich spoluobcanov.

quote:
A preto, ak ani sám štát nechce, aby sústavným menení definícií toho, čo je pre neho podstatné nevznikol chaos, anarchia, musí byť v takýchto kľúčových definíciách jasno a to raz navždy.

A tak sa z raz navzdy stali iste histopricke obdobia, ktore boli raz a navzdy.

Raz a navzdy sme tu mali Rimsku risu tisicrocnu. A ajhla - uz nie je raz a navzdy.
Raz a navzdy sme tu mali kralovstva, dokonca udajne z Bozej vole. A ajhla - teraz zijeme v republikanskom ustavnom zriadeni.

quote:
Možno by to bola iná situácia, keby tieto "vzťahy" boli naozaj schopné aspoň teoreticky plodiť deti, čo manželský vzťah spĺňa.

Reprodukcna funkcia nie je jedina ani hlavna funkcia manzelstva, to sa skus doucit tiez.

Ak to myslis uprimne, zacni brojit proti slobodnym maminam - az potom uvidim, ze to myslis uprimne.

quote:
Dokonca ani jeden rodič s deťmi, nech už on sám prišiel o partnera ako-koľvek, netvoria úplnú rodinu!

No, tak znovu zacni brojit proti slobodnym maminam, ako to byvalo zvykom kedysi, ze su to prostitutky a deti pankhardi.

quote:
Na záver môžem dúfať, že som nepoplietla terminológiu, lebo nie som právnikom. Je to v prvom rade môj názor.

Hej, tvoj - a stale dost zmeteny.

quote:
Nie som za to, aby niekto zosmiešňoval, urážal, ukrivďoval iného pre jeho orientáciu, ale ani pre jeho náboženské cítenie!

Ved uz sa konecne vymackni, kto a ako v tejto suvislosti zosmiesnuje tvoje nabozenske citenie?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 február 2006 :  16:43:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Dokonca ani jeden rodič s deťmi, nech už on sám prišiel o partnera ako-koľvek, netvoria úplnú rodinu!
--------------------------------------------------------------------------------

No, tak znovu zacni brojit proti slobodnym maminam, ako to byvalo zvykom kedysi, ze su to prostitutky a deti pankhardi.

myslim si ze juje urcite o toto nejde. to co si napisal je len sproste odsudzovanie. ale netvrdim ani to ze je to zas spravne(byt slobodnou matkou). su vsak pripady ked rodina pride o clena aj po riadnom uzavreti manzelstva a pre dieta je to tazksot ked clovek nezije v uplnej rodine. o co tazsie sa potom zije dietatu ked zije v rodine kde su obidvaja chlapi(so zvratenym pohladom na svet) alebo iba zeny. Bez ohladu na to ci je dieta chlapec alebo zena, potrebuje aj matku(zenu) aj otca(muza) - potrebuje mat oba vzory. a o to juji ide - zabranit zdecimovaniu deckej psychiky.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 21 február 2006 :  19:12:10  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nechapem o com je tato diskusia. Homosexualne praktiky su v Bozich ociach hriech a ziaden zakon o homofobii ani GMKove plane filozofovanie na tom nic nezmenia. Uz niekolko krat v historii Boh tento hriech radikalne odstranil a slavnu Europsku uniu, ak sa nezacne kajat, caka osud Sodomy a Gomory. Tam chceli miestny muzi sulozit dokonca s anjelmi, ktori prisli Lota zachranit
Mozno nie doslovne ten isty osud, ale minimalne osud podobny osudu Rimskeho imperia
na zaver uz len jednu vetu "Kajajte sa a verte evanjeliu..."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 21 február 2006 :  23:28:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
a o to juji ide - zabranit zdecimovaniu deckej psychiky.

Akym sposobom ochrani detsku psychiku skutocnost, ze tepli, co si to kazdy vecer rozdavaju nebudu mat pre toto svoje konanie institucionalno-pravny ramec?

Akym sposobom zdecimuje detsku psychiku skutocnost, ked tento ramec bude institucionalizovany? Ktoreho dietata?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 22 február 2006 :  07:26:04  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Presne o tom to je, Aleško ma pochopil a Maťo jednoznačne poukázal na to, čím sú homosexualne praktiky v Božích očiach! Ak sa im dá dokonca právny rozmer, nebude potom argumentu, ako zabrániť adopcii detí. A zatiaľ každý psychológ či sociológ povie, že čo sa myslí pod pojmom úplná rodina (vôbec mi tu nejde o brojenie proti slobodným matkám), ktorá je z pohľadu zdravého vývinu dieťaťa a aj vývoja spoločnosti tak prepotrebná. Tu ide o zníženie neblahého fenoménu vysokej rozvodovosti.(Mimochodom, aj tu to začalo nevinne s logickými argumentami a skončilo to názorom: - však, keď sa nezhodneme, tak sa rozvedieme!" Dnes nie je problémom rýchly rozvod! Naopak, problémom a až zosmiešňovaným je dlhotrvajúce manželstvo, ktoré sa považuje za niečo akoby nenormálne!!) Často počúvam názor, že inštitúcia rodiny je v kríze, dokonca samotná Cirkev je v kríze, ale kto /čo v skutočnosti v kríze je, je sám človek so svojimi postojmi a vzťahmi k Božím zákonom a príkazom, a dokonca aj k svojim vlastným už prijatým zákonom. Spomínaš toho Belgičana, že vlastne to ani niektorým deťom nevadilo a teda neuškodilo! No veď v tom je ten problém a i jeho nebezpečnosť, že dieťa nie je schopné pre svoju neskúsenosť a nezrelosť si vôbec riadne uvedomiť, že je to hriech a čo sa s ním deje. Preto je často veľkým problémom dokázať sexuálne zneužívanie, napr. blízkymi rodinnými členmi!! (Nedávno vo Francúzku odhalený prípad, keď vlastní rodičia a starí rodičia využívali vlastné deti a vnúčatá na vlastné choré sexuálne praktiky a aj ich núkali napr. cez internet ďalším!!!) Dieťa iba cíti, že to nie je celkom OK, ale že je pod tlakom a chce prežiť, musí sa s týmto konaním viac-menej nazatiaľ stotožniť. Problémy prídu potom neskôr a tie budú nemalé, môžu končiť až asociálnym chovaním. Veď je známe, že týrané dieťa, ak neprejde včas terapiami, ktoré tiež ešte všetko nemusia podchytiť a zaručiť "ozdravenie" psychiky, sa v dospelosti samo stáva tyranom - v tom je nebezpečenstvo a obludnosť každého hriechu! Preto sa nevypláca "koketovanie" s ním!! A ani špekulovanie o malom či veľkom hriechu a čo je tým pádom menšie zlo. Aj Ježiš hovorí (opäť necitujem), že čo človek nezvládne v malom, nezvládne určite ani vo veľkom - no a neviem si spomenúť na to podobenstvo, tá pamäť!
Na začiatku tejto H.kampane - niekde začiatok 80.-tych rokov 20. stor. - išlo "len" o to, aby neboli diskriminovaní a psych. týraní tým, že sa vôbec niekde v dokladoch uvádza, že sú, čím sú; potom išlo o to, aby neboli hneď na psychiatrii zabuchnutí a liečení z čohosi, čo je asi skôr stálym a teda nevyliečiteľným stavom. Potom sa prešlo z tohoto na vlastne iba na inú sex. orientáciu. Po uznaní tohoto stavu, nebol problém už dosiahnuť aj vo WHO inú definíciu a teda sa tolerovalo ich spolunažívanie - len! A teraz už ho chcú mať právne zastrešené, aby bol "poriadok" a už sa súbežne s tým vynorila aj "túžobná" požiadavka po vlastne nevlastných deťoch!! A tu je tá nebezpečná gradácia, ktorá žiaľ aj mne ušla. A už sa atakuje aj Cirkev, aj veriaci a označujú sa spiatočníctvom, tmárstvom, netoleranciou, skostnatelosťou, neschopnosťou či neochotou pochopiť a pod. a homofóbiou! Ale tú fóbiu má ktosi iný a preto sa potrebuje registrovať. A týmto som skončila.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 22 február 2006 :  08:28:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Zbytocne s dava servitka pred usta.

Homosexualita je sexualna uchylka. Stat by nemal svoju legislativu orientovat tak, ze bude podporovat uchylnych ludi.
Prave naopak. V casoch ked ma spolocnost problem s demografickymi statistikamim, ked klasicka rodina je v cervenej knihe ohrozenych druhov, ked sa rodina dostava do rebricka priorit az za karieru by som usilie legislativcov privital prave v oblasti, ktora by mohla nasu spolocnost ozdravit. Nie som presvedceny o tom, ze podporovanie abnormalit je ta spravna cesta na ozdravenie spolocnosti.

Je smiesne(alebo skor na zaplakanie) ze v case, ked zvierata maju vacsie prava i ochranu nez nenarodeny ludsky zivot, vedu sa v spolocnosti polemiky ci uchylakom zverit do opatery deti.

Casto sa niektori smeju z evolucie. Tu ju vidite v priamom prenose. Prirodzeny vyber. Chore zanikne, zdrave prezije. Staci pozriet na velke civiliacie v minulosti.
Strom, ktory bude mrhat energiou na podporu suchych konarov na miesto toho aby rozvijal tie, ktore prinasaju plody - skape. A na jeho troskach vypucia nove puciky a budu rast do vysky. A budu sa rozvijat, za predpokladu, ze takisto nezdivocia ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  10:11:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja

Presne o tom to je, Aleško ma pochopil a Maťo jednoznačne poukázal na to, čím sú homosexualne praktiky v Božích očiach!

No a? Nechajk to na nich, nech si to dotycny s Bohom a medzi sebou vyriesia. Nemyslis si, ze by ich Boh takto nestvoril, keby tym nieco nesledoval?

quote:
Ak sa im dá dokonca právny rozmer, nebude potom argumentu, ako zabrániť adopcii detí.

Preco by nebol? A ak naozaj nie je argument proti - preco tomu branit?

quote:
A zatiaľ každý psychológ či sociológ povie, že čo sa myslí pod pojmom úplná rodina (vôbec mi tu nejde o brojenie proti slobodným matkám), ktorá je z pohľadu zdravého vývinu dieťaťa a aj vývoja spoločnosti tak prepotrebná.

Znovu sa spytam: Akym sposobom sme zasa presli od registrovanych partnerstievm, ktore davaju pravny ramec partnerskemu spoluzitiu dvoch homosexhualnych ludi k rodine a k adopcii?

Nie je predsa problem to v zakone takto aj definovat, ze registrovane partnerstvo nie je rodinnou jednotkou v zmysle rodinneho prava.

A taktiez ta znovu vyzyvam: Ak to myslis s tou rodinou uprimne, musis zacat bojopvat aj proti slobodnym matkam - ved aj tie deti maju set-sakramentsky velky problem v tomto ohlade. Preco tento problem prehliadas? Nehovoriac o tom, ze slobodna matka si zvycajne hlada inych partnerov a podobne. Preco nepoukazujes aj na tento fenomen, ba sa ho snazis v nasej diskusii pod kobercek zamiest?

A taktiez si akosi opomenula odpovedat na otazku, ze ked je rodina taka dolezita v ociach Boha, preco si slobodna? Prco cirkev potom vyzyva k celibatu?

quote:
Tu ide o zníženie neblahého fenoménu vysokej rozvodovosti.

A ako ten suvisi s registrovanymi partnerstvami? Ci len strielas naokolo, snad sa aspon raz trafis?

quote:
(Mimochodom, aj tu to začalo nevinne s logickými argumentami a skončilo to názorom: - však, keď sa nezhodneme, tak sa rozvedieme!" Dnes nie je problémom rýchly rozvod! Naopak, problémom a až zosmiešňovaným je dlhotrvajúce manželstvo, ktoré sa považuje za niečo akoby nenormálne!!) Často počúvam názor, že inštitúcia rodiny je v kríze, dokonca samotná Cirkev je v kríze, ale kto /čo v skutočnosti v kríze je, je sám človek so svojimi postojmi a vzťahmi k Božím zákonom a príkazom, a dokonca aj k svojim vlastným už prijatým zákonom.

Cize institut rodiny je v krize a cirkev je v krize a ludstvo je v krize. Preco si zakryvbat oci pred tymto faktom?

quote:
Spomínaš toho Belgičana, že vlastne to ani niektorým deťom nevadilo a teda neuškodilo!

Nie, to nespominam a som ani nepovedal ani naznakom! Ale co som povedal, ze je to statisticky nevyznamne, ved takeho pedofila, co ublizoval mame za posledne roky len jedneho - toho belgicana.

Naopak - kedysi byvalo bvezne, ze deti sa kamaratili s dospelymi a dospely s nimi, aj GMK taketo prezil a s mnohymi detmi je kamos. No a?

A je dost mozne, ze sa v takychto vztahoch nasiel aj nejaky pedofilny, ale nikdy na to nikto nedosiel, len si uzivali kamaratstvo.

Teraz mozes zrovna zacat pozadovat prisny zakaz priatelstva medzi muzmi a zenami, ved niektore zeny mozu zacat zvadzat muzov a muzi zeny a Sodoma Gomora. Ano - je to mozne, ale takymto sposobom sa to nevyuriesi, s vanickou vylejeme aj dieta a rovno do kanala!

quote:
No veď v tom je ten problém a i jeho nebezpečnosť, že dieťa nie je schopné pre svoju neskúsenosť a nezrelosť si vôbec riadne uvedomiť, že je to hriech a čo sa s ním deje.

To rozhodne nie je pravda - dieta od isteho veku a ten prichadza pomerne skoro (cca 7.-8. rok) co a ako. Vidim to aj na svojom teraz 9-rocnom kamosovi Jakubovi, ktoreho pozorujem jako sa vyvija a rozpravame sa a ucime sa a vselico robime spolu a je to velmi bystry chalan a rozhodne vie vela, viac nez si myslis a si ochotna pripustit.

Naopak, deti su este nezatazene predsudkami a strachom.

quote:
Preto je často veľkým problémom dokázať sexuálne zneužívanie, napr. blízkymi rodinnými členmi!! (Nedávno vo Francúzku odhalený prípad, keď vlastní rodičia a starí rodičia využívali vlastné deti a vnúčatá na vlastné choré sexuálne praktiky a aj ich núkali napr. cez internet ďalším!!!)

No vidis! To je najlepsi dokaz toho, ze treba zakazat rodinu a partnerske spouzitie muza a zeny, ved vidis, co to robi s detmi! Ake nebezpecie to pre neho predstavuje!

Statistiky hovoria, ze az 20% deti v rodinach je tyranych, co je urcite viacej a je statisticky vyznamnejsie nez nejake reg. partnerstva s pedofiliou, zoofiliou, arachnofiliou dohromady a preto by sa malo tomuto problemu urcite venovat viacej pozornosti.

A kedze vidime, co to prinasa - treba zakazat manzelstva a partnerske spoluzitie muza a zeny!

quote:
Dieťa iba cíti, že to nie je celkom OK, ale že je pod tlakom a chce prežiť, musí sa s týmto konaním viac-menej nazatiaľ stotožniť.

No vidis, ze to vie. A kedze zije v rodine, ktora je favorizovana a uznavana ako socio-ekonomicky a mocensky subsystem spolocnosti, su jej priznavane aj iste pravomoci nad dietatom. Ved ty sama si teraz vlastne protirecis! Nie je nahodou jednym z crt rodicovstva, ze mas moc nad dietatom a toto to musi strpiet a cela RKC nabada k poslusnosti k rodicom?

Tak co vlastne chces? Rozhodni sa!

Alebo to nie je tak, ze by to bolo vinou rodiny a rodicovstva ako takeho? Nuz, ani v pripade reg. partner. tomu nie je inak.

quote:
Problémy prídu potom neskôr a tie budú nemalé, môžu končiť až asociálnym chovaním. Veď je známe, že týrané dieťa, ak neprejde včas terapiami, ktoré tiež ešte všetko nemusia podchytiť a zaručiť "ozdravenie" psychiky, sa v dospelosti samo stáva tyranom - v tom je nebezpečenstvo a obludnosť každého hriechu! Preto sa nevypláca "koketovanie" s ním!!

Lenze ako ti uz treti krat pripominam, toto nie je problem registrovanych partnerstiev ale - rodiny s muzom a zenou ako partnermi. Podme ich teda zakazat!

quote:
A tu je tá nebezpečná gradácia, ktorá žiaľ aj mne ušla.

Ale ved som povedal, ze hranice sa stanovit daju. Ty ich chces uzsie, oni ich chu sirsie - najde sa stabilne kompromisne riesenie a mame pokoj.

Takto funguje socialny konsenzus a spolocenska diskusia.

quote:
A už sa atakuje aj Cirkev, aj veriaci a označujú sa spiatočníctvom, tmárstvom, netoleranciou, skostnatelosťou, neschopnosťou či neochotou pochopiť a pod. a homofóbiou!

A nie si azda homofobna? Co ine teda si? Coho prejavy, ak nie homofobnosti, su tvoje do boja volajuce vyzvy a obvinovanie z uchylactva - a kedze milenych deti s kazdy zastane, tak si ich zoberieme ako stit pre nase tazenie. Bez akejkoplvek spojitosti a opodstatnenia.

Nie je toto azda ukazkovym prikladom homofobie?

quote:
fóbiu má ktosi iný a preto sa potrebuje registrovať.

Kto ma tuto fobiu a z coho?

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  10:24:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
Homosexualita je sexualna uchylka. Stat by nemal svoju legislativu orientovat tak, ze bude podporovat uchylnych ludi.

S tymto az tak jednoznacne nesuhlasim. Odchylka a inakost ano, ale uchylka som neni presvedceny.

A co sa tyka heterosexualov: su vsetky ich praktiky normalne a aj moralne spravne a v sulade s Bohom? Vsetky polohy? Oralny sex? Analny sex? Kto a ako to bude urcovat a vyzadovat dodrziavanie? Zriadime dalsi ustredny organ statnej spravy, ktory sa bude volat povedzme: Urad pre kontrolu sexualnych praktik?

quote:
Nie som presvedceny o tom, ze podporovanie abnormalit je ta spravna cesta na ozdravenie spolocnosti.

A ja nie som presvedceny, ze je touto cestou normaizacia a uniformnost.

quote:
Je smiesne(alebo skor na zaplakanie) ze v case, ked zvierata maju vacsie prava i ochranu nez nenarodeny ludsky zivot, vedu sa v spolocnosti polemiky ci uchylakom zverit do opatery deti.

Uchylakom by sa nemali. Homosexualom, ktori uchylakmi nie su, by sa mohli.

Napada ma ale ina situacia. Co ked sa dva homosexualne pary (muzsky a zensky) dohodnu, ze splodia deti a si ich rozdelia. Potom uz ako biologicky rodicia maju priamo narok na svoje deti. Ci im ich odnimes? Na zaklade akeho titulu to budeme robit?

quote:
Casto sa niektori smeju z evolucie. Tu ju vidite v priamom prenose. Prirodzeny vyber. Chore zanikne, zdrave prezije. Staci pozriet na velke civiliacie v minulosti.

A kedze je homosexualita na vzostupe a vskutocnosti mala pocas celej existencie ludstva zhruba konstatntu uroven, vidime, ze to az take chore nie je. Na zaklade evolucnej teorie. Hahaha.

Nastatsie je evolucna teoria je len velky blabol.

quote:
Strom, ktory bude mrhat energiou na podporu suchych konarov na miesto toho aby rozvijal tie, ktore prinasaju plody - skape. A na jeho troskach vypucia nove puciky a budu rast do vysky. A budu sa rozvijat, za predpokladu, ze takisto nezdivocia ...

Zivot a smrt, taky je uz raz kolobeh zivota v prirode. Tak je to aj v rodine: fotrovci pokapu a na ich miesto pridu ich deti, ktore tiez raz zakapu a na ich miesto pridu ich deti a tak stale dookola.

Na to si a teraz dosiel? Ci si len rozcarovany z toho, ako to funguje?

Lenze to je pre katolikov tvojho razenia typicke. Nejde im o cloveka, su to socialny inzinieri najhrubsieho zrna. Deti neplodia aby im umoznili zit, aby sa naucili nieco o sebe a Bohu, ale aby si uspokojili svoje potreby a potreby spolocnosti.

Som rad, ze nie som clenom takehoto spolocenstva.

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  10:46:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nechapem o com je tato diskusia. Homosexualne praktiky su v Bozich ociach hriech a ziaden zakon o homofobii ani GMKove plane filozofovanie na tom nic nezmenia.

MAto, co sa jedujes, zvykaj si, ze su udia, ktori maju ine nazory, hodnoty a zivotny styl a ze si ho budu aj tak zit svoj zivot a ze sa s tym vysporiadaju sami.

Vsimol som si vsak jednu zaujimavu crtu na tebe: Vsetko, co sa nezhoduje s tvojim nazorom je:
• nevhodna analogia (lebo nesedi s tvojim nazorom)
• plane filozofovanie (lebo niekto uvazuje inym sposobom ako ty)
• uchylactvo.

quote:
Uz niekolko krat v historii Boh tento hriech radikalne odstranil a slavnu Europsku uniu, ak sa nezacne kajat, caka osud Sodomy a Gomory. Tam chceli miestny muzi sulozit dokonca s anjelmi, ktori prisli Lota zachranit.

Hej a Lot im ponukal vlastne dcery - to bolo teda.

No tak caka - no a? Ved Apokalypsa opisuje vacsie peklo na Zemi, odvracanie sa od Boha atp, tak co sa cudujes? Co ta to prekvapuje?

quote:
na zaver uz len jednu vetu "Kajajte sa a verte evanjeliu..."

Suhlas.

Mato

Odoslaný - 22 február 2006 :  22:00:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
A co sa tyka heterosexualov: su vsetky ich praktiky normalne a aj moralne spravne a v sulade s Bohom? Zriadime dalsi ustredny organ statnej spravy, ktory sa bude volat povedzme: Urad pre kontrolu sexualnych praktik?

Nie len ze zriadime, uz ho mame. Vola sa sud. Napr. sadizmus a s tym spojene tyranie je nastastie este stale trestne. Podobne zneuzivanie deti. Tak co si tym chcel povedat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 22 február 2006 :  22:02:18  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
No tak caka - no a? Ved Apokalypsa opisuje vacsie peklo na Zemi, odvracanie sa od Boha atp, tak co sa cudujes? Co ta to prekvapuje?

Ako si prisiel na to, ze ma to prekvapuje? Neprekvapuje, zarmucuje.

Prekvapuje akurat to, ze sa krestan vobec zapaja do filozofovania o veciach, ktore su Bohom jasne stanovene.

Marcelllooo

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:51:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Nie len ze zriadime, uz ho mame. Vola sa sud. Napr. sadizmus a s tym spojene tyranie je nastastie este stale trestne. Podobne zneuzivanie deti.

Ale, no tak Mato, netrep. Trestne je zneuzivanie deti, znasilnenie a ublizenie na zdravi. Z ustanoveni trestneho zakona, nie vsak pre to, ze by sa zaoberalo sexualnymi praktikami, ale pre ochranu zdravia deti, co je teda poriadny rozdiel.

Sud sa sexualnymi praktikami, pokial sa nejedna o trestny cin, nezaobera. Ty vsak chces zriadit autoritu na posudzovanie sexualnych praktik, ze ci je v poho 69 a misionarka ale uz fajka nie. A co taka prostitucia?

Marcelllooo

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:57:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Neprekvapuje, zarmucuje.

Preco? Preco sa tym zaoberas a pripustas si to ako svoj problem?

quote:
Prekvapuje akurat to, ze sa krestan vobec zapaja do filozofovania o veciach, ktore su Bohom jasne stanovene.

Ááa_, mame to tu, bod 2 - prazdne filozofovanie.

Zapaja sa preto, ze ma hlavu a tu mu Boh dal na to, aby rozmyslal a nie na to, aby bol slepe a hlupe tela. Tak teda rozmysla a uvazuje.

Co sa ti nepaci: ze nie vsetci postupuju ako ty?

Mato

Odoslaný - 23 február 2006 :  03:50:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
No comment...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Previous Topic: Adopcia deti. Téma Next Topic: Odijanove otázky  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06