Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Petícia proti neonacizmu |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 10 november 2005 : 19:17:17
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 10:00:18
|
Zatial plati prezumcia neviny Vobec nikto nevie ci za tym zlocinom nestal obycajny kriminalny motiv Taketo kampane mam velmi rad Pripominaju mi bolsevicke agitacie |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 11:00:40
|
Pravdou však ostáva, že vyholené lebky sú tam, kde sa zjavia pôvodcami bitiek. Nie je to iba životný štýl, ako napr. harleyáci, trampi a pod. je to i vzbura proti štátu, poriadku a pokoju. To, že nedodržiavajú pravidlá etiky a zákony tohoto štátu, sa stavajú do oblasti zločinu. Príslušnosť tejto skupiny a hlásanie sa k neonacizmu, nosením symbolov je dostačným dôkazom, že tento čin bol spáchaný v tomto duchu. Preto hovoriť o prezumpcii neviny je trošku pochybné. Zvlášť ak zoberieš do úvahy hromadný útok, fakt, že obetiam nebolo nič odcudzené, fakt, že útok nebol cielený na jednu osobu atd... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 12:01:38
|
Ty si vysetrovatel ? POvgedz mi jeden dokaz , podla ktoreho viete , ze neslo o kriminalny akt trebars s vybavovanim si uctov pretoze niekto niekomu prebral frajerku ? Ako niekto tak rychlo prisiel na to , ze za tym stoji nejaka ideologia ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 13:44:24
|
Pravdou však ostáva, že vyholené lebky sú tam, kde sa zjavia pôvodcami bitiek. Nie je to iba životný štýl, ako napr. harleyáci, trampi a pod. je to i vzbura proti štátu, poriadku a pokoju. To, že nedodržiavajú pravidlá etiky a zákony tohoto štátu, sa stavajú do oblasti zločinu. Príslušnosť tejto skupiny a hlásanie sa k neonacizmu, nosením symbolov je dostačným dôkazom, že tento čin bol spáchaný v tomto duchu. Preto hovoriť o prezumpcii neviny je trošku pochybné. Zvlášť ak zoberieš do úvahy hromadný útok, fakt, že obetiam nebolo nič odcudzené, fakt, že útok nebol cielený na jednu osobu atd... A daj to do suladu s tvojimi slovami z inej temy... /Štát ako zodpovedný za vedenie krajiny má právo zakročiť v zmysle platných zákonov v takej miere, aby zabezpečil poriadok a pokoj v krajine.
Kresťan ako jednotlivec, odsudzuje násilie, a to jak zo strany páchateľa, tak zo strany štátu.
Matúš 22:39 A druhé, tomu podobné je: Milovať budeš svojho blížneho jako samého seba!
Pýtaš sa na kresťanské riešenie. Hm, ak by Francúsko bolo zložené iba z kresťanov-kristovcov, nikdy by nedošlo k násiliu. Kresťania preto môžu iba vyzvať vládu /verejne/, aby sa pri riešení vyhýbala v čo najväčšej možnej miere násiliu, inak však považujem túto krízu za niečo, čo kresťania-kristovci nespôsobili, takže by to ani nemali riešiť inak ako modlitbami a poukazovaním na Lásku, Odpustenie, Milosť a Krista./ |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 15:29:57
|
Kde vidíš rozpor? Vyjadril som svoj názor. To neznamená, že som za násilie, ani to neznamená, že štát nemá chrániť ostatných. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 23:10:59
|
Ako laik samozrejme nemozem posudit, ci pachatel bol neonacista a aky mal motiv. Samozrejme pripad treba riadne presetrit, a vinnikov dat tam kam patria, do vazenia. A samozrejme zabranovat dalsim takymto pripadom napadnutia a vrazdenia obcanov inymi "tiez obcanmi". Ako laika ma desia demonstracie sily - pochody neonacistov (neohlinkogardistov - alebo ako slovenskych neonacistov spravne nazvat). A to su samozrejme ludia, ktory by najradsej spalili demokraticku ustavu a nastolili diktaturu, podporujucu porusovanie ludskych prav. |
|
|
|
Odoslaný - 12 november 2005 : 07:29:48
|
Keď už sme pri odsudzovaní neonacizmu, pozrel som sa ako sú na tom tí, ktorých sa to najviac týkalo v minulosti, židia v Izraeli.
Podľa "Nezávislého informačného strediska o obetiach antisemitizmu v Izraeli" a podľa jeho riaditeľa Salmana Gilichinského, došlo za posledné tri roky k viac ako 500 registrovaným prípadom antisemitizmu.
Až doposiaľ všetky izraelské vlády antisemitizmus v Izraeli ignorovaly. Až keď sa do toho obuli najväčšie Izraelské noviny "Jediot Achronot" a "Haaretz", začala reagovať i vláda s izraelským ministrom spravodlivosti Jozefom Lapidom a témou "Neonacisti v židovskom štáte" sa zaoberalo zasadanie vlády.
Nechcem sa tomu venovať obšírnejšie, iba spomeniem, že som nenašiel prípad, kedy by neonacisti v Izraeli niekoho zabili, išlo o útoky verbálne, a i s materiálnymi škodami. Príslušníci hnutia skinheads, pôsobiaci v Izraeli sa vynárajú z ruskej prisťahovaleckej komunity, ktorá je dosť početná a drvivá väčšina sú riadni občania. Hádam preto sa dosiaľ verejné zdelovacie prostriedky držia v umiernenosti, aby nevrhli zlé svetlo na celú ruskú komunitu.
Vidím tu však istú paralelu v prístupe nášho štátu a izraelského. Zatváranie očí pred príznakmi nadchádzajúcich problémov.
A možno sa mýlim, možno sú židia preto tolerantní, lebo sú oveľa viac veriaci ako my a problém riešia po židovsku, teda po svojom. Ak im však niekto šliapne na otlak, vedia byť nekompromisní a krutí, tak ako to potvrduje i doba nedávna, od 1948 po dnes. U nás sa to pravdepodobne zahrá do stratena.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 november 2005 : 08:46:52
|
ed hovorim , ze slepcovi nie je pomoci Takze problem neonacizmu , ponechajme teraz bokom nakolko umelo vyvolany a nakolko skutocny je zavazny problem . Ale takmer pre nikoho nie je zavazny problem ucikovanie stalinistickych bolsevikov v parlamente . To je len dokaz o tom , ako dokaze pseudodemokraticka spolocnost vygumovat myslenie vlastnych obcanov Vojna je mier Sloboda je otroctvo Nevedomost je sila |
|
|
|
Odoslaný - 12 november 2005 : 09:10:18
|
Nuz ale treba ho riesit zakial este nie je az tak velmi zavazny. Neskor to pojde tazko. Co sa tyka parlamentu, je pravda ze je plny byvalych komunistickych karieristov a udavacov z rad StB. (Takych pravdepodbne je plna aj cirkev. Velmi pradepodobne tam bol (pan?) (sudruh?) Sokol.) Ale proti lustracii sa uz davno zabetonovali, takze co s tym? Este ze po prevrateni kabatov, sa nesnazia zrusit ustavu - co by na druhej strane bola 1. vec co by spravili vo vlade neonacisti. Zrusili by aj parlament - co je zatial len taka cirkusova fraska. Ale omnoho tazsie by bolo bez neho, ako z nim. Su to dva problemy a treba riesit oba. Nie sustredit vsetku silu na jeden. Podobne ako policia nemoze chytat iba vrahov, ale musi aj zlodejov. |
|
|
|
|
|
|