|
Odoslaný - 31 október 2005 : 21:47:46
|
Diskusia vynata a sem prenesena z temy Liturgia v Biblii admin
Mato, preco sa ma snazis presvedcit o pravdivosti tvojho nazoru?
|
"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia" (Allen) |
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 21:55:28
|
Rovnako by som sa Ta ja pri kazdom Tvojom prispevku mohol opytat, preco sa ma snazis presvedcit o svojom nazore, takze nerozumiem otazke.
Aby teda bolo jasne, ja sa Ta nesnazim presvedcit o pravdivosti mojho nazoru, aj ked to nie je moj nazor, ale nazor Cirkvi. Ja Ta len upozornujem, ze kto prijima nehodne, prijima na odsudenie. A kto neveri v realnu pritomnosot Krista v Eucharistii a napriek tomu prijima, prijima nehodne.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 22:01:02
|
Viem, ze niekedy sa Ti moze zdat, ze presviedcam. Ja le vyjadrim svoj nazor a caka m kriticke reakcie nan. Mozno ze mam aj nejake tie umysli presviedvat. Sme len ludia. |
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 23:31:06
|
A preco potom jedina Tvoja reakcia bola, preco Ta presviedcam? nejako mi to nejde dokopy s prave napisanym. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 17:02:05
|
Aby si ma nepresviedcal, lebo by to bolo marne. A nechcel som sa hadat. |
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 17:52:39
|
A Ty mozes presviedcat? Ty to nemas marne? Ci Ty presviedcas inak a spravne? A ked sa nechces hadat, preco provokujes? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 18:20:24
|
Napadla ma zaujimava myslienka. Prestanme tuto cudesnu debatu a podme diskutovat o volacom inom. Uzavrime to tu a udobrime sa. |
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 20:19:48
|
Nepresviedcaj ma o Tvojich myslienkach, mas to marne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:25:41
|
Môžem potvrdiť..., snáď osobný rozhovor..... Už sa teším... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:27:55
|
Snad si nemyslis, ze budeme este aj tam riesit Tvoje bludy? Ja dufam, v osobne stretnutie, aby som poznal ludi, s ktorymi diskutujem, nic viac a nic menej. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:49:01
|
Aha... takže Tebe ide iba o to, poznať človeka, čo narúša "kľudnú" hladinu... hm, ja som myslel, že mi chceš pomôcť (z Tvojho pohľadu) tak ako sa domnievam ja, že by som Ti mohol pomôcť... a radšej viac ako menej..... Ale každý sme iný... Ty ma už máš zaškatulkovaného, však? Zaškatulkovaný sa rovná odsúdený? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:52:49
|
Preco myslis, ze hovorim len o Tebe? Pokial viem, chysta sa tam viac ludi ako my dvaja. Ci ta mam zaskatulkovaneho? Ano, ale nie tak, ako by si rad podsuval citatelovi. Sudit Ta bude Boh, nie ja. Ja len viem, ze si nebezpecny zvodca, ktory robi vsetko preto, aby ma odviedol od plnosti pravdy. Nastastie to ma zatial opacny ucinok, ale nesmiem polavit v ostrazitosti, studiu a modlitbach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:56:15
|
Cit: Ja len viem, ze si nebezpecny zvodca, ktory robi vsetko preto, aby ma odviedol od plnosti pravdy. Nastastie to ma zatial opacny ucinok, ale nesmiem polavit v ostrazitosti, studiu a modlitbach.
To isté si myslel i faraón. Ale je mi úprimne ľúto, že tento pohľad som v Teba vyvolal. Snáď sa to v budúcnosti zmení... ak bude ešte čas... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:04:40
|
Faraon? No ale aspon si nemyslim ze som Bozi vyvoleny prorok, ktory jediny spravne chape Bibliu a ze jeho poslanim, je rozvratit katolicku Cirkev. Tak ako sa to evidentne prihodilo Teba. Jendak je to marne, lebo brany pekelne ju nepremozu a jednak nebezpecne. Ale to sa uz opakujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:08:59
|
Ja nechcem rozvrátiť KC. Si myslíš,že som Jules Verne?
Hovorím iba o Písme a pravdách v Ňom.... ak ich niekto berie... ok, ak nie, je to jeho vec. Tak ako ja, i on raz bude stáť pred Stvoriteľom...
PS a prorok nie som, som hriešnik, už som to vysvetlil v teme duchovný život... takže i keď máš nejaké indície... zle si ich vykladáš... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:12:41
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Hovorím iba o Písme a pravdách v Ňom.... ak ich niekto berie... ok,
S Tvojho pohladu samozrejme....
Keby si hovoril pozitivne - myslim tym hlasal tie pravdy a nie negativne - to jest hlasal co je podla Teba zle v katolickej Cirkvi, aj by som Ti mozno veril.
Ale kedze cele Tvoje hlasanie Biblie je zalozene na dokazovani (si) ze katolicka cirkev robi nieco zle, su aj toto len plane reci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:40:44
|
Cit: Keby si hovoril pozitivne - myslim tym hlasal tie pravdy a nie negativne - to jest hlasal co je podla Teba zle v katolickej Cirkvi, aj by som Ti mozno veril.
Asi máš pravdu, že moja neschopnosť niečo oceniť, hovoriť pozitívne absentuje. Ja o tejto mojej osobnej vlastnosti viem a ver mi, že v našej rodine a nielen tam, s tým bojujem... Hm... hľadám chyby a nevidím klady...
Ospravedlňujem sa za to všetkým. Aby si ma však pochopil. S pohľadu nekompromisnosti vyhlásenia Krista, napr Jan 14:6 sa nedá hovoriť o nejakom pozitívnom ubezpečovaní pochybnej cesty, ktorá sa odvoláva na humánnosť človeka. Pravidlá sú dané. A nielen tam, napr. zdraví nepotrebujú lekára..... ako napr chápeš tieto verše Ty? Chorí sú iba tí, ktorí nepočuli Evanjelium? To hádam nie, keď berieš v potaz epištolu Rimanom... takže o kom hovorí Kristus? O neznabohoch? O démonoch? Iste nie....
Ja chcem len poukázať na to, kde sa učenie, ktoré považuješ za jediné a neomylné líši od Písma. Je na tom niečo zlého? Absolútne nič. Ak si si istý spásou, potom iste pochopíš i to, že sa snažím hovoriť k chorým, čo by si mal i Ty robiť. Ak nie si si istý spásou, potom si chorý... ale veď Biblia píše opak.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:50:22
|
Neprekrucaj pavel zmysel mojho prispevku. Ide mi o to, ze krestania, ked hlasaju evanjelium, nehlasaju ho formou obvinovania niekoho druheho z niecoho zleho. Hlasaju evanjelium ako take. Ty na jednej strane povies, ze hlasas Pismo a v zapati povies, ze "Ja chcem len poukázať na to, kde sa učenie, ktoré považuješ za jediné a neomylné líši od Písma" Tak sa rozhodni, chces hlasat pozitivne, t.j. Pismo, alebo negativne, hlasat rozdiely, ktore su podla Teba v uceni posvatneho Magisteria. Ujasni si najprv toto. Katolicka Cirkev nepojde hlasat evanjelium poukazovanim na bludy Luthera, ale bude hlasat Jezisa. Toto je ten podstatny rozdiel, ktory mi ukazuje, kto ma plnost pravdy a neboji sa ju hlasat a kto len zivori na akychsi vyfabrikovanych rozporoch, na ktorych postavil cele svoje hlasanie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:55:49
|
Zajtra Matko, zajtra. Ale už teraz viem, že si napísal blud, resp. si domiešal nepomiešateľné:
Cit: hlasat pozitivne, t.j. Pismo, alebo negativne,
A teraz si napísal nepravdu:
Cit: Katolicka Cirkev nepojde hlasat evanjelium poukazovanim na bludy Luthera, ale bude hlasat Jezisa. Toto je ten podstatny rozdiel, ktory mi ukazuje, kto ma plnost pravdu a neboji sa ju hlasat a kto len zivori na akychsi vyfabrikovanych rozporoch
Lebo presne toto ste urobili. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 22:58:56
|
Ked myslis, Ty vies vsetko najlepsie
Este som ale nestretol katolika, ktory by vpalil na protestantske forum a tvaril sa, ze im hlasa Pismo, ale pritom by stale omielal nejake rozdiely, ktore robia zle. Tak isto som nevidel katolika, ktory by hlasal neveriacemu evejelium formou, Ty, vedel si, ze ten Luther toto a toto robil zle a nebiblicky? Zato som ale videl pavlaba, vadera, zalemu a dalsich... Takze blud hej?
Ale uz bez spat, lebo sa zajtra docitam, ze katolici este ani spat protestantom nedovolia... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 november 2005 : 20:59:45
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Rovnako by som sa Ta ja pri kazdom Tvojom prispevku mohol opytat, preco sa ma snazis presvedcit o svojom nazore, takze nerozumiem otazke.
Aby teda bolo jasne, ja sa Ta nesnazim presvedcit o pravdivosti mojho nazoru, aj ked to nie je moj nazor, ale nazor Cirkvi. Ja Ta len upozornujem, ze kto prijima nehodne, prijima na odsudenie. A kto neveri v realnu pritomnosot Krista v Eucharistii a napriek tomu prijima, prijima nehodne.
Takze ty mas osobny nazor rozny, od nazoru cirkvi? |
|
|
|
Odoslaný - 12 november 2005 : 00:03:58
|
quote: Pôvodne poslal alg1 Takze ty mas osobny nazor rozny, od nazoru cirkvi?
Co u Adama je nuda, ci Ta poslali do .... a tak si teraz riesis problemy pisanim nezmyslov do vsetkych tem, ktore este nie su uzamknute? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 november 2005 : 08:58:34
|
Len celkom prirodzene reagujem na tuto Tvoju vetu: Aby teda bolo jasne, ja sa Ta nesnazim presvedcit o pravdivosti mojho nazoru, aj ked to nie je moj nazor, ale nazor Cirkvi. |
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2005 : 10:01:37
|
alg, zadrapkavas a pritom vies odpoved. byt tebou by som rozmyslal ci to co sa pytas ma aj nejaky ciel iny okrem provokovania. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2005 : 16:57:44
|
ked, vies, alesko, ovela lahsie sa zadrapkava a provokuje, ako rozmysla... |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2005 : 17:26:56
|
to nehovor, za chvilku ta zacne presviedcat, ze to s hladanim mysli vazne, a pyta sa, aby chapal a rozumel a aj on sa mohol stat veriacim. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|