|
Odoslaný - 30 október 2005 : 20:02:29
|
S prepáčením...... dobrovoľne "slepí" nohsledi (dogmosledi).....
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 08:21:15
|
pavel a nezda sa ti ze to fakt nie trochu, ale hodne prehanas. Toto sa da povazovat sa velmi expesivnu urazku. Dobrovolne slepy nohsled si aj ty pre zbory, pretoze tu reprodukujes iba to, co ta naucili, bez stipky sebareflexie. Takze skor ako niekoho nejak oznacis, pozri sa do zrkadla. Prepac, ale nedivil by som sa, keby ta za toto katolicky ucastnici tohoto fora kopli do riti. Netusis co je to slusnost, a to si hovoris KRESTAN. Argumentami pavel, nie urazkami... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 20:24:24
|
Prepáč, uvedomil som si, že je to ostré.... ale čo už. V danej chvíli som to nevedel inak vyjadriť.
A čo sa týka učenia v zboroch... nejako si to mýliš s typom siekt, napr. jehovisti.... v KZ sa nič do hlavy netlačí, na rozdiel od iných cirkví.... ako často vo Vašom spoločenstve (otázka pre všetkých) čítate z Písma, vysvetlujete z Písma, podkladáte kázne Písmom a Písmo Písmom? Koľko veršov, príkladov, a právd odznie na jednom stretnutí?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 20:32:29
|
quote: Pôvodne poslal pavelba cirkví.... ako často vo Vašom spoločenstve (otázka pre všetkých) čítate z Písma
Dufam, ze tymi vsetkymi nemyslis aj katolikov. Lebo sa tvaris, ako poznas liturgiu a preto proti nej bojujes a potom polozis takuto s prepacenim pripecenu otazku. Ale aby som nebol ako Ty, odpoviem Ti protiotazkou - z akych casti sa sklada omsa? (pozn. omsa sa slavi denne) |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 08:20:07
|
quote: nejako si to mýliš s typom siekt, napr. jehovisti....
nemmylim. Zazil som aj stretavanie sa apostolskych, aj adventistov aj zborov... ide o to, ze vytrcajuci clovek bude... no povedzme usmerneny. Maju sablonu ako mas vyzerat. Sekta si neuvedomuje ze je sekta. Aj zbory maju este urcite crty sekty, ale vyvoj tu existuje. Tolko MOJ nazor (tvoje posobenie tu ma v nom iba utvrdilo). A s tym citanim Pisma... evidentne nevies co kritizujes a absolutne nepoznas liturgiu inych cirkvi... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 10:35:36
|
Lajos, tie sektárske črty by ma zaujímali...? A tiež sa mi zdá, že každá cirkev "vystrkajúcich" "usmerňuje", či nie??? |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 11:39:11
|
zial dnesna spolocnost automaticky odsudzuje ludi, ktori su ini. Nie zli, ale ini. Byt iny je pre nu automaticky zle. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 14:32:14
|
pavelba, co znamena podkladat Pismo Pismom? ale inac dost casto, ba priam furt, na kazdom stretnuti.(okrem Pisma Pismom) |
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 17:51:17
|
quote: Pôvodne poslal Aniko A tiež sa mi zdá, že každá cirkev "vystrkajúcich" "usmerňuje", či nie???
Az na to, ze pavelba a jeho zbory namiesto seba najradsej usmernuju katolikov. A ked sa zabudne, aj pravu tvar ukaze ako v tomto prispevku. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 21:12:48
|
Písmo Písmom znamená, že Písmo si nemôže odporovať ale podporuje sa. Jednoducho povedané. Proste kontradikcie v ňom nie sú. Nemožno zobrať verš, ktorý hovorí: "Boha niet" a postaviť ho na roveň s " nebudeš mať iných Bohov"... Treba čítať v kontexte toho, čo Písmo hovorí....
Ak sa jedná o vieroučné vyhlásenia, nikdy sa nenachádzajú osamotene, teda iná časť Písma ich podporuje, vysvetľuje.... a to sa niekedy, niekomu nehodí... ale podľa niekoho, "i tak še da".... ja tvrdím,(v kontexte Písma) nedá. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 08:05:42
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Ak sa jedná o vieroučné vyhlásenia, nikdy sa nenachádzajú osamotene, teda iná časť Písma ich podporuje, vysvetľuje.... a to sa niekedy, niekomu nehodí... ale podľa niekoho, "i tak še da".... ja tvrdím,(v kontexte Písma) nedá.
Davnejsie sa mi uz zdalo, ze ti ide o pdeudostarogrecke filozoficke spory ucencov. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 12:07:46
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
zial dnesna spolocnost automaticky odsudzuje ludi, ktori su ini. Nie zli, ale ini. Byt iny je pre nu automaticky zle.
Tak , tak , aj amerika1 je iny |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 12:09:25
|
Ak sa jedná o vieroučné vyhlásenia, nikdy sa nenachádzajú osamotene, teda iná časť Písma ich podporuje, vysvetľuje.... a to sa niekedy, niekomu nehodí... ale podľa niekoho, "i tak še da".... ja tvrdím,(v kontexte Písma) nedá.
Mozes to prelozit ? Do zrozumitelnej reci ! |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 14:47:21
|
Treba čítať v kontexte toho, čo Písmo hovorí ak je to tak, tak prave o to nam ide. cele ucenie katolickej cirkvi je postavene na Pisme Svatom. aj to co sa javi ako cista dogmatika a tradicia je v pisme implicitne uvedena, len treba mat otvorene oci a srdce. |
|
|