Všetky fóra
O fóre
Fórum a jeho funkčnosť
Exkomunikacia - v suvislosti s narusitelmi fora. |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 13:50:48
|
Dovolim si tu preniest kompletnu diskusiu, ktora perebehla u Adama na jeho fore. Boldom su oddelene jednotlive prispevky v poradi v akom nasledovali.
Vpodstatě jsme v diskusi o katolické demokracii došli k závěru, který je znám už od dob Konstantina Posted on 17/10/2005 at 09:44:34 by Korrak LEMMY : A výrok: Ten majitel/spravce/zrizovatel ma pravo delat si se svym forem co chce v ramci zakona. Nie je to práve kresťanská zásada: Rob čo chceš! (samozrejme, v rámci zákonov) K : Velikého : Křesťani (a zvláště katolíci) se ve svém jednání řídí podle našeptávání Satana, které bylo později zformulováno do Satanského Devatera. fore. Myslim si, ze jeho zavery su pre nase fungovanie dolezite.
Ďalší zúfalý pokus Korrak. -e- Posted on 17/10/2005 at54:35 by morphee (no message)
Kdyby si Blumentálci dali do titulních podmínek, že jejich fórum je pouze pro pravověrné katolíky, Posted on 17/10/2005 at 16:45:17 by Korrak tak by odradili případné možné budoucí ovečky, které by k nim mohly zabloudit. Takže se tváří jako demokrati přístupní diskusi (jejíž pravidla neustále zpřísňovali), ale ve skutečnosti každého diskutujícího, proti němuž nemají argumenty (nebo je nechtějí hledat), umlčí vyhazovem.
5. Táto stránka je striktne kresťanská a má slúžiť kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha. -e- Posted on 17/10/2005 at 19:54:03 by Morphee (no message)
Re(1): 5. Táto stránka je striktne kresťanská a má slúžiť kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha. -e- Posted on 18/10/2005 at 07:14:48 by peter "Táto stránka je striktne kresťanská a má slúžiť kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha." Ty, ked si ides kupit nejaky produkt na cely zivot, bolo je spravne, aby si dostavala len informacie z jednej strany? Aby si sa dozvedela, aky je produkt bezchybny, pravy.... a nechcela by si vediet aj ake su jeho nedostatky a v com je problematicky? Preco zakazovat pristup k infomraciam ak hladam produkt ktory by som mal pouzivat snad cely zivot? Ludia su väcsinou sklamani pri zadovazeni si produktu, na ktory reklama poukazovala LEN kladne a "zabudla" na problemy. Prave preto je otazka viery palcivejsia a je potrebne, aby si potencionalny veriaci vypocul aj pozitiva-aj negativa viery.
Re(2): 5. Táto stránka je striktne kresťanská a má slúžiť kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha. -e- Posted on 18/10/2005 at 07:47:29 by morphee P: Prave preto je otazka viery palcivejsia a je potrebne, aby si potencionalny veriaci vypocul aj pozitiva-aj negativa viery. M: Pozitíva si "vypočuje" na blumentálskom fóre, negatíva napr. na tomto fóre. Čomu nerozumieš? Blumentálske fórum je majetkom farnosti Blumentál a môže si so svojim majetkom nakladať ako uzná za vhodné.
Re(3): 5. Táto stránka je striktne kresťanská a má slúžiť kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha. -e- Posted on 18/10/2005 at 08:42:53 by peter "Pozitíva si "vypočuje" na blumentálskom fóre, negatíva napr. na tomto fóre. Čomu nerozumieš? Blumentálske fórum je majetkom farnosti Blumentál a môže si so svojim majetkom nakladať ako uzná za vhodné." Ano, moze. Otazne je, nakolko je moralne ponukat produkt a neupozornit, alebo neumoznit hladajucemu spoznat aj negativa. Ked kupujes, pytas sa len na kladne stranky produktu? Ak nepoznas negativa, mozes byt lahko uvedena do omylu. A o to ide. Neuviest hladajuceho do omylu. "negatíva napr. na tomto fóre." Omyl, toto forum nie je Adamom obmedzovane, tu si najde potencionalny "kupec viery" aj negativa aj pozitiva. Kdezto na blumentale hrozi uvedenie do omylu.
Ste mechom udretí? Posted on 18/10/2005 at 08:54:16 by Morphee P: Ano, moze. Otazne je, nakolko je moralne ponukat produkt a neupozornit, alebo neumoznit hladajucemu spoznat aj negativa. M: Ste mechom udretí alebo čo? Stránka farnosti Blumentál je určená kresťanom a ľuďom hľadajúcim Boha!!! Je to jasné, stručné a samozrejmé. Ja s tým nemám žiadny problém - nie je určená pre mňa. Ale zrejme Korrak a Poro sú striktní kresťania alebo ľudia hľadajúci Boha, keď sa na Blumentáli tak angažujú. V tom prípade sa im ospravedlňujem. Myslela som si na základe príspevkov na toto fórum, ako aj na fórum Blumentál, že sú to ateisti.
Re(1): Ste mechom udretí? Posted on 18/10/2005 at 11:06:05 by peter "ľuďom hľadajúcim Boha!!" Ludia hladajuci boha nemusia byt krestania. Preto prv, nez sa nimi stanu, by mali byt oboznameny so vsetkymi + aj -. Napr: Je poskodzovanie obchodneho mena poukazovanie na BGM Invest, ze coskoro skrachuje, pripadne, ze je to podvod (ak sa to niekomu tak javi)?
Re(2): Ste mechom udretí? Posted on 18/10/2005 at 11:15:49 by Morphee P: Ludia hladajuci boha nemusia byt krestania. Preto prv, nez sa nimi stanu, by mali byt oboznameny so vsetkymi + aj -. M: Človek, ktorý niečo hľadá, vyhľadá si aj minusové informácie. Internet ti to umožňuje rýchlo a ľahko. P: Napr: Je poskodzovanie obchodneho mena poukazovanie na BGM Invest, ze coskoro skrachuje, pripadne, ze je to podvod (ak sa to niekomu tak javi)? M: A? Čo má byť. Aký to má súvis s náboženstvom.
Náboženství a trh. Posted on 18/10/2005 at 14:35:07 by Korrak M: A? Čo má byť. Aký to má súvis s náboženstvom. KORRAK : l. Něco jsi naznačila, že se ti zdá, jako by se Korrak přes prázdniny změnil. Ovšem ty začínáš používat formulace GMK-a. To je taky změna. 2. Začali jste (s GMK-em) přirovnávat Blumentál k obchodním řetězcům a jejich příspěvky k produktům. Tak v tom JENOM pokračujeme.
Re(1): Náboženství a trh. Posted on 18/10/2005 at 14:42:51 by Morphee K: Začali jste (s GMK-em) přirovnávat Blumentál k obchodním řetězcům a jejich příspěvky k produktům. M: Korrak, ale už ozaj by si si mohol uvedomiť, čo píšeš. To som nezačala ja, ale reinkarnovaný Peter. Ja som enem napísala, že diskusné fórum farnosti Blumentál je nie čí súkromný majetok a ty to musíš rešpektovať. Ale už na túto tvoju vylieváreň tuposti nemám náladu a končím v debatách Korrak vs. Blumentál.
Přirovnávání Posted on 18/10/2005 at 14:50:45 by Korrak M: Korrak, ale už ozaj by si si mohol uvedomiť, čo píšeš. To som nezačala ja, ale reinkarnovaný Peter. Ja som enem napísala, že diskusné fórum farnosti Blumentál je nie čí súkromný majetok a ty to musíš rešpektovať. Ale už na túto tvoju vylieváreň tuposti nemám náladu a končím v debatách Korrak vs. Blumentál. KORRAK : 1. Jestliže víš, kde se vzalo přirovnávání k trhu a jestliže v něm aktivně vystupuješ, tak proč se divíš, že v tom někdo pokračuje? 2. Je to sice soukromý majetek, ale používaný k veřejné službě. A k veřejné službě má Korrak právo se vyjadřovat.
máš jedinú šancu Posted on 18/10/2005 at 15:30:18 by Daniel Eliašik založiť opozičný web. V tomto dávam zapravdu Morphee, urobili si fórum za peniaze svoje a keď sa ti to nepáči urob si svoje fórum za peniaze tvoje, kde ich môžeš kritizovať a lákať ďalších návštevníkov na debatu. Príkladom ti môže byť kauza www.zvedavec.org verzus www.nezvedavec.org Na nete je plno nežiadúcejšieho obsahu než je blumentálske fórum. Sloboda prejavu má často krát tienisté stránky a občas musi byť obmedzená i zákonom. V Amerike sú slobodou prejavu posadnúty a tak si tam môžeš bez problému hailovať.
Dalsi baran. Posted on 18/10/2005 at 08:52:25 by Gluteus Maximus Klitoris XIV. >Ano, moze. Otazne je, nakolko je moralne ponukat produkt a >neupozornit, alebo neumoznit hladajucemu spoznat aj negativa. Lenze situacia nie je takato. Situacia je taka, ze mame okruk stalych zakaznikov, ktory chodia pravidelne na nakupy a nejaky blb ich zacne pri vstupe do obchodu obtazovat, ze ci naozaj im dany produkt vyhovuje, ze mozno ani nie je dobry a pod. Na vyzvu, ze su s produktom plne spokojni a nezelaju si, aby im takto strpcovali uzitkovu hodnotu produktu sa obtazovatel ohradi, ze je jeho pravom strpcovat ludom zivot a kazit im raodst a chut. Rovnako Obchodna inspekcia nepreukaze zavadnost produktu, naopak sa preukazu mnohe pozitivne charakteristiky, no obtazovatel stale prudi a prudi. Ked sa majitel obchodu rozhodne chranit svojich zakaznikov a seba sameho najatim SBS, obtazovatel sa cuduje a nevie ukoncit svoje rozhorcenie nad tym, ze mu znemoznili kazit naladu ostatnym - ved je to jeho pravo! >Ked kupujes, pytas sa len na kladne stranky produktu? Ked kupujes produkt - hladas vyvazene a objektivne informacie. >Ak nepoznas negativa, mozes byt lahko uvedena do omylu. A o to ide. >Neuviest hladajuceho do omylu. Akym vrtkym obratom sa takto peter stylizuje! Ak nepoznas vyvazene a objektivne informacie o produkte, mozes byt uvedena do omylu, podobne ako mozes byt uvedena do omylu znalostou negativ, bez znalosti pozitiv. Snaha Korrakova a peterova by sa dala charakterizovat este inym sposobom - obmedzovanie hospodarskej sutaze a poskodzovanie obchodneho mena konkurencie. V itych pripadoch ide dokonca o trestny cin. >Omyl, toto forum nie je Adamom obmedzovane, tu si najde >potencionalny "kupec viery" aj negativa aj pozitiva. Kdezto na >blumentale hrozi uvedenie do omylu. Vymenuj 10 pozitiv krestanskej viery, ktore si tu eventualny kupec moze precitat a boli tu uverejnene za poslednych 24 mesiacov!
Re(1): Dalsi baran. Posted on 18/10/2005 at 10:50:37 by peter "Dalsi baran." Tolko sebareflexie "ktory chodia pravidelne na nakupy a nejaky blb ich zacne pri vstupe do obchodu obtazovat, ze ci naozaj im dany produkt vyhovuje" Nemusi to byt zrovna blb, ale budis, kedze ho takto vnimas. Moze to byt clovek znaly nagetiv daneho produktu. Samozrejme, ze dany produkt moze isty cas vyhovovat, ale mnohe problemy sa mozu prejavit neskor, a mozno nikdy. Na to sa nazi upozornit udajny "blb". Ako sa branit proti prezradeniu negativ daneho produktu? No jednoducho - zakazat poukazovanie na negativa tak ako to urobili na blumentali. "Na vyzvu, ze su s produktom plne spokojni a nezelaju si, aby im takto strpcovali uzitkovu hodnotu produktu sa obtazovatel ohradi, ze je jeho pravom strpcovat ludom zivot a kazit im raodst a chut." Nemaju pravo zakaznici vediet aj negativa produktu? Je uvedenie do omylu poukazovanim a vyzdvihovanim len pozitivnych vlastnosti spravne? Zakaznici by mali byt upovedomeni, aj za cenu straty chute ci strpcovania zivota o aky produkt ide. Zakaznici by mali byt upovedomeni, napriklad, ci su potraviny geneticky upravovane. Samozrejme vyrobcovia takychto produktov to schvalne neuvadzaju. Preto sa najdu aktivisti, ktori sa staraju, aby boli na obale napisane aj tieto negativne informacie. Alebo tak, ako je v navode na pouzivanie lieku napisane jeho pozitvne ucinky, su tam napisane aj jeho negaivne, vedlajsie ucinky. Po druhe, nejedna sa len o zakaznikov stalych, ale aj o potencionalnych zakaznikov. A ich treba upovedomit s kladmy aj negativami produktu. A stanovy o tom hovoria tiez: "Táto časť je určená pre ľudí, ktorí zatiaľ Boha ešte nespoznali a chcú sa na na niečo spýtať alebo cítia potrebu slušnou formou vyjadriť aj názory, ktoré sú v určitom polemickom duchu voči kresťanstvu." "Ked kupujes produkt - hladas vyvazene a objektivne informacie." Ano, a tie ti uzavreta zaujata skupina ktora ma zaujem na predaji svojho produtku nemusi poskytnut. Obzvlast nie v horeuvedenom pripade, ked sa odmieta poukazovania na negativa. "Ak nepoznas vyvazene a objektivne informacie o produkte, mozes byt uvedena do omylu, podobne ako mozes byt uvedena do omylu znalostou negativ, bez znalosti pozitiv." Samozrejme, ale ucastnici fora su neznali negativ, ba priam striktne odmietaju akukolvek kritiku ich ponkukaneho produktu. "obmedzovanie hospodarskej sutaze a poskodzovanie obchodneho mena konkurencie. V itych pripadoch ide dokonca o trestny cin." O trestny cin moze ist aj pri uvedeni do omylu. Takych "blbov" bolo vela. Niektori z nich poukazovali na BMG Invest. Aj tim, ze poukazovali na buduci krach BGM Invest, rozsirovali informacie nech tam obcania neinvestuju, porusovali pravidla hospodarskej sutaze? "Vymenuj 10 pozitiv krestanskej viery, ktore si tu eventualny kupec moze precitat a boli tu uverejnene za poslednych 24 mesiacov" Neviem, ci ich je 10, ale vseobecne povedane, pre niekoho je krestanska viera liekom, ci balzamom. To je nepopieratelne posobenie viery v boha.
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 október 2005 : 10:53:38
|
Človek by mal vedieť /alebo sa to postupne naučiť/ obhájiť svoju vieru. To, že sa nasadí kúkoľ, tomu sa nevyhnete. Som skôr optimistka - že Pán ukáže a potvrdí svoju pravdu a že ani najvyrývačnejšie príspevky neodradia hľadajúceho človeka. No keď je toho veľa, tak to znechucuje. Niekde v Písme je napísané, že hádajúceho človeka treba odbiť... Možno ingnorovať. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 október 2005 : 13:16:19
|
kto chce psa bit, palicu si najde |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 október 2005 : 08:51:40
|
quote: Pôvodne poslal alesko
kto chce psa bit, palicu si najde
A ktorá z týchto rolí platí na toto fórum? |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 október 2005 : 09:00:12
|
mozes si vybrat. staci sa pozriet na blumental z jednej strane a je hned aj tym, kto chce bit psa. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|