|
Odoslaný - 02 október 2005 : 15:29:25
|
Vie mi niekto povedat, preco sa film Luther nedostal do nasich kin??? Ze by cenzura istej vacsinovej nabozenskej skupiny mala zaujem na tom, aby jej obeti nevzhliadli tento historicky velkofilm o dovode a podstate Martinovej prace?
A na druhej strane, preco sa film Utrpenie premietal este skor na farach, ako v kinach? Snad pre to, ze podnecoval myslienky smrti a antisemitizmu tak blizke tejto skupine? A jeho autorom bol vyhlaseny "krestan"?
|
Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími. |
|
|
|
Odoslaný - 02 október 2005 : 15:46:03
|
Mame temu aj Film , tak neviem , preco to pises sem . A ty samozrejme vies , ze Mel Gibson je krestan v uvodzovkach |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 október 2005 : 19:02:24
|
quote: Pôvodne poslal vader
Vie mi niekto povedat, preco sa film Luther nedostal do nasich kin??? Ze by cenzura istej vacsinovej nabozenskej skupiny mala zaujem na tom, aby jej obeti nevzhliadli tento historicky velkofilm o dovode a podstate Martinovej prace?
A o vela sme prisli ?
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2005 : 08:34:33
|
kde v Utrpeni bol antisemitizmus? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2005 : 13:00:56
|
Ake myslienky vzbudzuje scena, ked sa Pilat pyta davu zidov, koho si vyberu a co s Jezisom? Cely film trpi divak s Panom a nakoniec ti zurivi zidia. Aspon ja som mal z toho dost tazke srdce na nich. A nebol som sam.
Otazka je kladena nie na film, ale preco sa nedostal do distribucie? Je nejako nebezpecny alebo co?
Je sa na co pozerat, velmi dobre spracovane. |
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2005 : 13:52:03
|
o filme Luther neviem nic blizsie. pokial ide o Umucenie, rovnako sa da vnimat akakolvek stat z Evanjelia, kde Zidia Jezisa nespravodlivo obvinuju, mucia a krizuju... je vsak jasne, ze Jezis zomrel nie kvoli ich nenavisti, ale za nase hriechy. A kazal odpustit. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2005 : 13:55:39
|
presne tak mirec, vader, to by si musel aj evanjelium vnimat ako antisemitizmus. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2005 : 20:39:59
|
Asi som to nespravne podal. Ked sa clovek diva na utrpenie, suciti s Jezisom, preziva jeho rany a je nastvany na tych, ktori mu ublizuju. A tento film ukazuje, ze prave kvoli davu, ktory neuprosne krical ukrizuj ho, musel zomriet. Pilat ho vlastne ani nechcel zabit. Rozhodli zidia. Ja som to vnimal asi takto. Ludia, ktori nerozumeju pismo, si to mnoho krat tak vysvetluju.
Film ukazuje zidov v zlom svetle. Nas ma zaujimat dobra sprava, ze nam Pan moze odpustit hriechy a darovat vecny zivot. Ale tento film nevedie k tomuto. Nevedie k pokaniu. Clovek si pri jeho pozerani velmi neuvedomi hriechy. Mozno si trochu poplace, ale zachvilu je to prec. A taketo drsne veci... to mozme rovno pozerat horory a krvaky. Film nenesie odkaz evanjelia. Tych par versov vytrhnutych z kontextu nikoho neprivedu na spravnu cestu. Len velmi malo.
Preco sa ani film Evanjelium podla Jana nedostal na VHS a DVD? PRetoze nesie odaz evanjelia, neovplyvneny a prosty, taky, aky bol pred 2000 rokmi. Ako ho vyrozpraval brat Jan. |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 05:54:30
|
vies, vader, ked teraz mas vsetko len o komercii, ci sa to "oplati", ci na tom zarobia...:( |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 08:33:46
|
Luther dostal ocenenie za najlepsi nemecky film. Urcite by bol dost uspesny. Utrpenie nedostalo nic, iba co prekrutil myslienky evanjelia. Vsetci si myslia, ze je to o smrti a zostavaju pred krizom. Kriz je vsak zaciatok a treba ist dalej. Jezis totiz zije, nie je pribity na kriz ako ho mnohi poznaju. |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 08:38:19
|
no a mas to tu mirec. ma pravdu vader, ale asi si nedopozieral do konca. a co sa tyka Luthera - len by ukazal ludom jednu vec - ze netreba suhlasit a podriadit sa Cirkvi, ked si mozem zalozit vlastnu. a to nie je spravne, lebo to nie je o jednote ale o rozkole. ale urcite by som si ho rad pozriet, ked ho tak vychvalujes. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 08:51:53
|
Aj ja by som neváhal si ho kuknúť... Kde sa dá získať...? |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 09:46:46
|
Skúste sa obrátiť na toto vydavateľstvo.... majú i filmové produkty kresťanského zamerania.
Vydavatelství A-ALEF Bořivojova 29 701 00 Ostrava
e-mail: alef@ova.inecnet.cz tel.: 596 784 269, 596 237 261, 602 552 069 |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 09:55:58
|
Luther nehovoril o rozkole. On miloval pravdu a chcel poznat laskaveho Otca. Nie takeho, ako ho vykreslovala cirkev. Ale ako ho vykresluje pismo. Prelozil Pismo do nemciny, aby ho mohli poznat aj obycajni ludia. Aby nebolo len v jazyku, ktoremu rozumeju ucenci a mozu ho v roznych obmenach podavat ludu, ktory nema sancu si to nikdy precitat. Myslim ze tento film by mnohych naviedol na pozorne citanie si pisma a mnohi by objavili, ze su veci, ktore si predstavovali inak. Preco sa s otazkami chodi za fararom, ved odpovede su v pisme, a existuje aj konkordancia. Len trochu sikovny clovek si najde odpovede a pochopi, co je cesta. |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 10:04:25
|
...a tí najšikovnejší si vytvoria vlastnú "pravdu"...
Ja sa necítim na to, aby som dokázal vykladať Písmo (a navyše viem, že to zakázané samotnou Bibliou), preto sa poradím s kňazom, ktorý ma od Cirkvi fakultu Písmo vykladať... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 10:05:09
|
Neda sa nikde zohnat, aj slovenska kinema.sk o tom mlci. Ale cesta by bola, nejaky dobrak doniesol film zo zahranicia a skonvertoval titulky.
Tiez vidiet vo filme nespravne pochopenie jeho myslienok a nasilne vyvrazdovanie katolikov. Ale az pri tomto filme som pochopil, ze to nikdy nebol Martinov zamer, aby dochadzalo ku krviprelievaniu. Bol to pokorny clovek a dokonca ani papeza nechcel urazit, iba stal za pismom. Mal som o tom inu predstavu, az film mi ukazal, ako to naozaj bolo. |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 10:08:03
|
To máš pravdu. Neviem, ako hovorí film, ale vraj Luther na koci života prijal aj sviatosti... A že vraj keď videl krviprelievanie, bol veľmi smutní... Luther, síce prekročil hranice, no jeho nasledovníci jeho tvrdenia prevrátili a hranice úplne prevalcovali zlobou... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 10:51:00
|
O sviatostiach neviem nic, to su uz klebety, ale hlavne spristupnil pismo obycajnym ludom a sam pokarhal tych, ktory konali agresivne. Ved sam proti sviatostiam niektorym vystupil, snad by ich neprijal. Pozri si film dost dobre. |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 13:10:16
|
ciye v tvojich ociach reagoval spravne, ye? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 13:29:43
|
Ano, odpoved je v pisme. Vsetko tam najdeme. Nic ine netreba, len navod v pisme. A ked pride Duch svaty.... |
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 13:51:27
|
pozri si evanjelium podla Jana. velknazsku modlitbu(pri poslednej veceri). precitaj si ju slovo za slovom. nerozprava sa tam o jednote? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 18:19:34
|
Asi som to nespravne podal. Podal si to spravne, lez nespravne si to pochopil.
Ked sa clovek diva na utrpenie, suciti s Jezisom, preziva jeho rany a je nastvany na tych, ktori mu ublizuju. Ááano_. To je princip pomsty - oko a oko, zub za zub. Kristus je vsak aj v tomto ohlade o niecom inom.
A tento film ukazuje, ze prave kvoli davu, ktory neuprosne krical ukrizuj ho, musel zomriet. Trt barani. Demonstrujes akurat tak svoju nevedomost a neznalost problematiky.
Pilat ho vlastne ani nechcel zabit. Rozhodli zidia. Ja som to vnimal asi takto. Ludia, ktori nerozumeju pismo, si to mnoho krat tak vysvetluju. A-ha. Takze sa potvrdzuju moje predchadzajuce slova. Ad Pilat: Rovnako dobre mohlo ist o demonstrativny alibizmus zo strany Pilata. A osobne sa priklanam k tejto verzii.
Film ukazuje zidov v zlom svetle. Nas ma zaujimat dobra sprava, ze nam Pan moze odpustit hriechy a darovat vecny zivot. Ale tento film nevedie k tomuto. Nevedie k pokaniu. To je druha vec - film je totiz zamerany na fyzicke utrpenie Krista, ktore je v ohlade Pisma len sekundarnym prejavom.
A taketo drsne veci... to mozme rovno pozerat horory a krvaky. Ved aj pozerame!!! |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 18:22:55
|
Neda sa nikde zohnat, aj slovenska kinema.sk o tom mlci. Ale cesta by bola, nejaky dobrak doniesol film zo zahranicia a skonvertoval titulky. To preto, ze nekukas na spravne stranky...
http://www.filmklub.sk/t/search.php?q=luther
Tiez vidiet vo filme nespravne pochopenie jeho myslienok a nasilne vyvrazdovanie katolikov. Ale az pri tomto filme som pochopil, ze to nikdy nebol Martinov zamer, aby dochadzalo ku krviprelievaniu. Bol to pokorny clovek a dokonca ani papeza nechcel urazit, iba stal za pismom. Mal som o tom inu predstavu, az film mi ukazal, ako to naozaj bolo. Ved ostatne ani vela veci pripisovanych Luetorvi nevymyslel on, ale jeho kamosi a partaci. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2005 : 19:56:58
|
GMK to akoze sa da stiahnut ten film . Vysvetli mi ucel tych stranok |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2005 : 05:13:33
|
vader, aj tak si myslim, ze je dost riskantne robit si historicky usudok na zaklade filmu... bez ohladu, o kom ten film je. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2005 : 06:47:11
|