|
Odoslaný - 02 september 2005 : 05:15:51
|
quote: Pôvodne poslal poro
Uz davnejsie som zistil, ze nema zmysel posielat prispevky na toto forum. Vacsinou sa tu schadzaju jednotlivci vedeny vlastnymi predsudkami, ktore im zabranuju ci argumentovat alebo skusit sa vzit do myslenia druheho, a pokial mozno nezatazene posudit jeho nazory.
Vacsinou sa tu len deklarativne opakuju zname frazy a klise, bez argumentacneho podkladu. Dost casto sa jedna o "argumentaciu" v kruhu: Boh ex. => musel nam dat o sebe vediet prostrednictvom Bibile; obsah Biblie => Boh existuje.
Pripomina mi to rozluckovu rec. Co bude nasledovat ? Nanebovstupenie ?
Naco robit zbytocnu debatu ci vedu. Myslim si, ze na tomto fore je priestor pre rozne casti spektra. Voec tu nie je idylka, ci nebodaj nejake pritakavanie. Iskri sa az az. Sam som dostal par krat po nose. Ale stale sa musi zachovat urcita uroven. To Mato robi dobre. A koncekoncov, je to jeho forum, nikoho sem nenuti chodit. Ako u nas v krcme. Ked je dakto hulvat, dostne po papuli a sup von. A bez zbytocneho filozofovania. |
|
|
|
Odoslaný - 02 október 2005 : 08:33:15
|
Poro mi poradil, ze mam este vybavit jeho posledny prispevok, citujem: Tak napis ake temy su pripustne na tomto fore, lebo som sa stretol z gigantickou cenzurou. Co su teda inteligentne temy na polemiku a filozofovanie?
Tak napis mi tabulku, z dvoma stlpcami: 1. stlpec prispustne temy: Napr. je mariansky kult zakotvenyv NZ, preco je Boh trojjediny, je Jezis ako mesias automaticky bozie telo ... atd. 2. stlpec nepripustnch tem: Napr. Zjavenia ako halucinacie, Materializmus ako lepsi opisny model, Boh ako myslienkovy konstrukt atd.
A kto je vacsi hulvat? Ten co otvori ako vravis "papulu", alebo ten co mu ponej da? Alebo ten co to este schvaluje? Aj ked z tvojich ust nadavky su skor pochvalou. (Aha trafil som kliniec po hlavicke, strcil ruku do osieho hniezda, narazil som na jadro problemu.) |
|
|
|
Odoslaný - 02 október 2005 : 18:41:56
|
Teraz neviem ci mne pises ... Naco prezivat emocie ... Pozri, je tu urcite spolocenstvo. Debatujeme o temach, ktore su nam blizke. Slovo dostanu i inoverci, ba i neveriaci, ludia i selmy. Ale, nehnevaj sa, mozno vyjadrim i to, co druhi v srdci nosia, skratka, mudrlantov, chytrakov, ci sprtakov ... Naco dalsie slova, su fora na nete, kde sa vyburit da. Tu by sme sa chcheli bavit na urcitej urovni, ako normalni, dospeli ludia. Ak dovolis, trocha neskromnosti, kus diela sa podarilo. Robime len to, co robis ty, ked na teba sadne ovad. Tap, a zivot ide dalej ... A, ked mozem ja hodnotit, prispievatelia, co Mato klepol, nebudu ozdobou ziadneho seriozneho fora. Nevyrovani, samohodnotiaco-preexponovani krcovozilci. Mne nechybaju. Tebe vari hej ?
|
|
|
|
|
|
|