|
Odoslaný - 16 júl 2005 : 21:00:09
|
Cítili ste už svojho anjela strážneho stáť pri Vás?
Dá sa to cítiť, alebo je to len predstava?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 15 ~
Člen od: 05 júl 2005 ~
Posledná návšteva: 08 november 2005
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2005 : 21:58:06
|
Neviem, či existuje anjel strážny, viem, že pri mne stál Boh. Dal sa mi poznať, vedie ma, a keď od neho bočím, otcovsky ma napomína....
Anjel... hm, voľakedy som sa modlil "anjeličku, môj strážničku, opatruj moju dušičku".... neopatril nič, bol som vo svete bez Boha... 39 rokov až On sám samotný, ma k sebe priviedol.
Tým nepopieram existenciu anjelov, či už zlých /padlých/ alebo dobrých. Zásluha na všetkom však patrí Bohu. |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2005 : 23:52:54
|
Osobne som zazila viackrat ochranu straznymi anjelmi,hned po krste - ked ma skoro zrazilo auto - akoby mi niekto zadrzal ruky, nohy, cele telo...a tak som neprisla o zivot a konkretne dost kazdy den pocitujem mocnu ochranu archanjela Michala ku ktoremu sa modlim a mozem povedat i zo skusenosti,anjeli strazni nas naozaj dobre ochranuju.Su to Bozi sluzobnici, ktori nam nas maju ochranovat. Bohu vdaka za tuto formu pomoci a vdaka aj vsetkym straznym anjelom. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2005 : 10:49:34
|
Takisto som sa vzdy modlila k svojmu anjelikovi. A musim povedat, vzdy som ho aj pri sebe citila. Kolkokrat som mala pocit, ze niekto riadi moje kroky, ruky... A pamätam si, ked som mala maturovat. Bala som sa ako kazdy iny maturant. Vtedy mi mama,den pred maturitou, poradila: "Ked pojdes spat, posli do zajtrajsieho dna svojho anjela strazneho. Popros ho, aby tam vsetko dobre zariadil a ty uz potom pojdes len v jeho slapajach." Tak som aj urobila. A maturita, aj ked sa to na slovencine nezdalo, dopadla super. Odporucam kazdemu poslat svojho anjelika do tazkych dni, situacii... Oplati sa to. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2005 : 11:17:16
|
quote: Pôvodne poslal Katka2
Takisto som sa vzdy modlila k svojmu anjelikovi. A musim povedat, vzdy som ho aj pri sebe citila. Kolkokrat som mala pocit, ze niekto riadi moje kroky, ruky... A pamätam si, ked som mala maturovat. Bala som sa ako kazdy iny maturant. Vtedy mi mama,den pred maturitou, poradila: "Ked pojdes spat, posli do zajtrajsieho dna svojho anjela strazneho. Popros ho, aby tam vsetko dobre zariadil a ty uz potom pojdes len v jeho slapajach." Tak som aj urobila. A maturita, aj ked sa to na slovencine nezdalo, dopadla super. Odporucam kazdemu poslat svojho anjelika do tazkych dni, situacii... Oplati sa to.
Anjelik? A to je kto?
Ja radsej s Bohom pojdem (od Vas, ku Vam).
Tym chcem povedat, ze anjel je (uz aj z Biblie) zvestovatel, posol a moze to byt aj clovek. A od cias Kristovych to maju byt predovsetkym krestania, co maju byt anjelmi pre druhych ludi: ako v zmysle zvestovatelov Dobrej spravy (evanjelium), tak i v zmysle pomoci bliznemu. GMK je osobne anjelom hned niekolkym ludom.
Podobne sa mi nezda isty posun od vlastnej zodpovednosti k takemuto zbavovaniu sa jej. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2005 : 18:36:27
|
Píšem to sem preto, lebo raz som sedela v kostole na Hlavnom námestí. Modlila som sa. V hlbokej modlitbe som zrazu za sebou ucítila stáť niekoho, potom som si uvedomila, že je to môj anjel strážny, bol veľký a silný. Myslím si, že to nebola len moja fantázia, v tej chvíli ma zalial pocit nesmierneho šťastia a lásky, ktorá sálala z tej bytosti za mnou. Často sa v mysli zo svojim anjelom rozprávam a on mi odpovedá.
Nezabúdam samozrejme na Boha a anjela chápem ako posla a pomocníka |
Počet príspevkov: 15 ~
Člen od: 05 júl 2005 ~
Posledná návšteva: 08 november 2005
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2005 : 07:05:14
|
jajka, moj anjel strazny poslal muza s dazdnikom aby som pocas omse nemusel stat na dazdi. Chval Ti Pane. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2005 : 09:07:40
|
Ja sa s mojím anjelom spoločne modlím, keď nemám pri sebe nikoho z kamarátov... Apropó, dali ste svojmu anjelovi aj meno? Môj sa volá Kornel... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2005 : 10:47:54
|
Istý čas som sa venovala lezeniu. Boli sme na Sitne a chalan ma zvrchu istil. Došla som však na ťažký úsek, stále sa mi nedarilo a tak som zvažovala, že zavolám, nech ma kúsok potiahne. Vnútri som však počula hlas – bojuj. Tak som zas skúsila. A vtedy ma anjel trošku nadvihol a šlo to. Keď som vyšla navrch, zistila som, že som si zle uviazala uzol – lano sa mi volne hompálalo pri boku. Keby som si vtedy sadla do sedáka, letela by som dole. Ďakujem, Pane Ježišu. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2005 : 20:55:21
|
keďže je reč o anjeloch:keď som mal vodičák len chvíľu,stala sa taká vec že:bol som na hlavnej a zľava išlo auto,z vedľajšej,nemal dôvod do mňa ani náhodou naraziť,no on zaspal a tak desatinu sekundy pred zrážkou som už myslel že buchnem,ale minuli sme sa o milimeter,jednoducho som to videl a nechapal prečo sme sa nezrazili?vtedy ma ani nenapadlo že by to takto dopadlo. potom som pochopil že zapracoval anjel strážca,navyše nosím aj jeden z tých zázračných medailónov Panny Márie. ALELUJA |
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2005 : 21:48:12
|
Úplne vážna a úprimná otázka:
V celom NZ som nenašiel príklad, kedy by anjel niekoho ochraňoval bez toho, aby sa mu zjavil, aby s ním komunikoval, aby mal poverenie od Boha. Ot: Prečo potom človek, /a ako vidím i Vy/, pripisujete zásluhy za odvrátenie, zvrátenie situácie, za pomoc, za záchranu, anjelom, ktorí sú defacto iba vykonavateľmi Božieho rozhodnutia a plánu, tým, že sa k nim modlíte a prosíte ich ??? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2005 : 22:08:57
|
To: Peet cit: aj jeden z tých zázračných medailónov Panny Márie
Čo je to zázračný medailón? Má to niečo spoločné so škapuliarom ako o tom píšu na Konferencii Biskupov Slovenska http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20050718011 Kde sa mimochodom píše:
Odpustová slávnosť Škapuliarskej Panny Márie vyvrcholila v nedeľu 17. júla v Stropkove. Program zahŕňal posvätenie škapuliarov...
a ďalej:
„Národ, ktorý sa drží Panny Márie nezahynie. To platí aj v prípade slovenského národa.
/Ja naivka, tcstcstcs, som myslel že sa máme držať Krista, Boha.../
Škapuliar-medajlónik je niečo ako amulet, ktorý zaručí, že nedostanem choleru, nikdy nenabúram v aute, nekúpim si pokazený mixér a v noci sa nebudem báť zlodejov, bubákov, zemetrasenia a pod.???? Hahahahaha.... Tomu som veril ako päťročný /1967/, keď mi babka kúpila hliníkový prívesok veľkosti dvadsaťhaliernika z roku 2000, posvätený slanou vodou u miestneho farára v Bojniciach. Mimochodom, keby sa prepočítala cena na váhu hliníka, bol by to jeden z najdrahších kovov na zemi. Klobúk dole, obchodovať ste vždy vedeli....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 07:13:56
|
pavel, aj ja som z Bojnic. Ale spravne si nepochopil vyznam medajlonkou. To co si napisal je prestupenim prveho Bozieho prikazania Škapuliar-medajlónik je niečo ako amulet, ktorý zaručí, že nedostanem choleru, nikdy nenabúram v aute, nekúpim si pokazený mixér a v noci sa nebudem báť zlodejov, bubákov, zemetrasenia a pod.???? Hahahahaha.... . Ale mas pravdu, ludia nosia skapuliar z roznych dovodov. Existuju aj ine medajlonky, nielen skapuliar. Ale hlavnym dovodom preco by som ich mal nosit, by mal byt, aby som vedel viac mysliet na vecnost, a aby som tym medajlonkom vedel upozornit aj druhych, aby mysleli takisto na vecnost. Pavol, hladajte najprv Bozie kralovstvo.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 09:31:03
|
Môj anjel strážny sa volá Kleofáš. Každé ráno ho nakŕmim a on ma celý deň stráži. Po večeri ho idem vyvenčiť, aby ma v pokoji mohol strážiť aj cez noc. Naučila som ho dokonca niekoľko trikov. Vie si na povel sadnúť, ľahnúť a vie aj aportovať. Aleško ma však inšpiroval k tomu, aby som svojho anjela naučila nosiť dáždniky v daždi. Tiež sa mi to môže zísť. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 09:37:29
|
Priatelia, ja som pred 4 a pol rokmi nevedel o anjeloch nič, vysmieval som sa, robil som si preukrutné posmešky zo všetkého, čo je náboženské a dnes, verím, že pri mne, vďaka Božej prozreteľnosti, stojí môj strážny anjel...
Zažil som, viackrát (nie veľakrát), že som mal pocit, resp. niečo mi "hovorilo", aby som to neurobil (nešiel tam) - teda niečo ma tak brzdilo, že som to ani neurobil, hoci som chcel... Tu vidím pôsobenie môjho anjela - on, na rozdiel od Boha, mi môže prekaziť moju "slobodnú" vôľu... Boh to nerobí preto, lebo nechce. Ale anjel ako slobodné Božie stvorenie, pre moje dobro môže urobiť aj niečo, čo sa moje "super" slobodnej vôli protiví... Aj ma zastaviť, nasmerovať, či obmedziť alebo popohnať...
|
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 09:51:05
|
quote: Pôvodne poslal veritas
Priatelia, ja som pred 4 a pol rokmi nevedel o anjeloch nič, vysmieval som sa, robil som si preukrutné posmešky zo všetkého, čo je náboženské a dnes, verím, že pri mne, vďaka Božej prozreteľnosti, stojí môj strážny anjel...
Zažil som, viackrát (nie veľakrát), že som mal pocit, resp. niečo mi "hovorilo", aby som to neurobil (nešiel tam) - teda niečo ma tak brzdilo, že som to ani neurobil, hoci som chcel... Tu vidím pôsobenie môjho anjela - on, na rozdiel od Boha, mi môže prekaziť moju "slobodnú" vôľu... Boh to nerobí preto, lebo nechce. Ale anjel ako slobodné Božie stvorenie, pre moje dobro môže urobiť aj niečo, čo sa moje "super" slobodnej vôli protiví... Aj ma zastaviť, nasmerovať, či obmedziť alebo popohnať...
Veritas, prečítaj si NZ ako ti radí Paľo. Toto, čo tu hovoríte je iba vaša ilúzia, ktorá však nemá základ ani v prírodných zákonoch a dokonca ani v NZ. Pretože v Biblii bol anjel jedine poslom Božím, nijakým bodyguardom. Anjel sa zjavoval len na príkaz Boží (nie so svojej "slobodnej vôle"), aby oznámil ľuďom vôľu Boha, prípadne ich na niečo upozornil. A to sa dialo jedine tak, že sa anjel zjavil v skutočnosti, alebo vo sne. Ani Mária nemala pocit, že jej anjel dačo zvestoval, ona ho podľa NZ videla a počula. Ani Jozef nemal pocit, že by mal odísť z Egypta, videl anjela vo sne. Ani Mária Magdaléna nemala pocit, že je anjel v hrobe Ježišovom, ona ho videla a hovorila s ním. Takže skutočne neviem, odkiaľ máte tento mýtus o anjeloch strážnych. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 10:22:00
|
morphee, a ty si citala NZ co hovoril Pan Jezis? ... malickych, lebo ich anjeli... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 11:01:52
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
V celom NZ som nenašiel príklad, kedy by anjel niekoho ochraňoval bez toho, aby sa mu zjavil, aby s ním komunikoval, aby mal poverenie od Boha.
A čo Bethesda? Ani v SZ? Sláva však patrí Bohu. Bez Neho anjeli nič nerobia. Všetko je z Božej milosti.
"V každom súžení mal aj On súženie, a anjel Jeho tvári ich ochraňoval. Vo svojej láske a vo svojej lútosti ich On vykúpil a pestoval ich a nosil ich po všetky dni veku." Iz.63,9
quote: Pôvodne poslal Veritas
Nesúhlasím, myslím, že anjeli nemôžu ísť proti Božej vôli.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 11:05:43
|
a co kniha tobias? okrem ineho. Aj SZ patri k sv. pismu. nielen NZ.
aniko, mozu anjeli ist proti Bohu. Vid diabol - to je padly anjel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 11:09:23
|
a co kniha tobias? okrem ineho. Aj SZ patri k sv. pismu. nielen NZ. Alesko, my Tobiáša nemáme... aniko, mozu anjeli ist proti Bohu. Vid diabol - to je padly anjel. Ale tí nás hádam neochraňujú? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 11:12:42
|
quote: Takže skutočne neviem, odkiaľ máte tento mýtus o anjeloch strážnych.
Lebo tvojím útočišťom je Pán, za ochrancu si si zvolil Najvyššieho. Nestihne ťa nijaké nešťastie a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma, lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe, aby ťa strážili na všetkých tvojich cestách. Na rukách ťa budú nosiť, aby si si neuderil nohu o kameň. Ž 91
quote: Nesúhlasím, myslím, že anjeli nemôžu ísť proti Božej vôli.
Ja som jasne napísal a hovoril som o svoje vôli. Že anjel, ak vidí, že sa chcem napr. obesiť (CHCEM - moja vôľa), môže mi v tom nejako zabrániť... (Boh ako taký nám nezasahuje - vôbec - do našich slobodných rozhodnutí. Iba keď sa mu pevne oddáme, tak nás vedie...)
Ale neviem, či má zmysel to tu nejako viac rozoberať, lebo neviem, či je ochota porozumieť mi... Kto chce, pochopí, kto má uši, počuje a rozumie...
:) Ale viem, že ako Boh aj v Písme naznačil, dal príkaz o mne anjelom, aby ma strážili na mojích cestách, lebo za ochrancu som si zvolil Najvyššieho... Proste krajšie by som to nijako nenapísal...
P.S. A prečo nemáte knihu Tobiáš? Veríte výroku jedného človeka, čo ju zavrhol, že je zlá? (Spolu s ďalšími, ktoré nazval "slamenné dopisy") (Ale nechcem odpoveď. Ďakujem.) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 11:48:21
|
aniko, to je pravda. ale na jednu vec nezabudaj. Boh aj pomocou nich nam moze ukazat nieco nove a aj naucit niecomu novemu.
Ako tak ma moze dostavat do pokusenia. mozem aj podlahnut. ale potom si mozem uvedomit a spoznat sam seba, ze nie som dokonaly(vid pokora) a v com mam nedostatky. a ked si svoje hriechy uvedomim, uvedomim si svoju nedokonalost a v pokore uznam ze On je Pan, tak som sa naucil laske. Dobry Pan Boh moze vsetko premenit na lasku, na to nezabudaj. A nic sa neudeje bez toho aby On to nedopustil. a ak dospusti(dovoli nie urobi) nieco zle, dopusti to z lasky k nam a pre nasu spasu. Preto aj ked podlahnes pokuseniu, je to hriech, ale ak to spravne olutujes, a odovzdas do Bozich ruk, Pan Ti pomoze vstat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 13:02:09
|
Ja som jasne napísal a hovoril som o svoje vôli. Že anjel, ak vidí, že sa chcem napr. obesiť (CHCEM - moja vôľa), môže mi v tom nejako zabrániť... (Boh ako taký nám nezasahuje - vôbec - do našich slobodných rozhodnutí. Iba keď sa mu pevne oddáme, tak nás vedie...)
Ale neviem, či má zmysel to tu nejako viac rozoberať, lebo neviem, či je ochota porozumieť mi... Kto chce, pochopí, kto má uši, počuje a rozumie...
Veritas, mám ochotu porozumieť.. a dúfam, že aj Ty mne. Z tvojej úvahy mi ale vyplýva: Boh ako taký nám nezasahuje do našich slobodných rozhodnutí, nie je to Jeho vôla /?/. Ak anjel zasiahne proti nášmu rozhodnutiu - nevychádza z toho, že ide proti Božej vôli? Môže zasiahnuť i keď Boh nechce?!
quote: Pôvodne poslal Alesko
Ako tak ma moze dostavat do pokusenia. mozem aj podlahnut. ale potom si mozem uvedomit a spoznat sam seba, ze nie som dokonaly(vid pokora) a v com mam nedostatky. a ked si svoje hriechy uvedomim, uvedomim si svoju nedokonalost a v pokore uznam ze On je Pan, atď................................................
Áno, verím tomu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 13:07:36
|
Uvedte ma do deja. Viackrat som videl, ze protestanti hovoria - tu, ci onu knihu v Pisme nemame ... Vedel som o Makabejcoch, teraz citam o Tobiasovi ...
Ako to je ? Preco ich nemate(ju) ? |
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 13:11:30
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Veritas, mám ochotu porozumieť.. a dúfam, že aj Ty mne. Z tvojej úvahy mi ale vyplýva: Boh ako taký nám nezasahuje do našich slobodných rozhodnutí, nie je to Jeho vôla /?/. Ak anjel zasiahne proti nášmu rozhodnutiu - nevychádza z toho, že ide proti Božej vôli? Môže zasiahnuť i keď Boh nechce?!
Pozor. Anjel nemoze robit to, co Boh nechce. Neviem, veritas, ci je to tak, ako hovoris. ale verim skor tomu, ze anjel ako posol Bozich sprav ma bude ochranovat a snazit sa ma upozornit na zlu vec, mozno bude naliehat, ale nepojde proti mojej voli. Ja mozem slobodne ist proti Panu Bohu, ale vtom pripade to uz anjel neovplyvni sposobom sup ho do vody a spamataj sa. Bude stuchat urcite. Ozik, viete ze napr. zidia stotoznovali anjela s dobrym Panom Bohom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 13:12:29
|
quote: Uvedte ma do deja. Viackrat som videl, ze protestanti hovoria - tu, ci onu knihu v Pisme nemame ... Vedel som o Makabejcoch, teraz citam o Tobiasovi ... Ako to je ? Preco ich nemate(ju) ?
A Jakubov list... (hovorí sa tam o skutkoch...)
Luther, (resp. aj potom jeho veľmi "iniciatívni" nasledovatelia) boli asi neomylní, keď si dovolili z kánonu "vyhodiť" "pár" kníh... Ale nech nám bratia nekatolíci sami, ale v inej téme o tom porozprávajú... (Viem, že konkrétne List Jakuba bol práve Dr. Lutherom nazvaný ako "Slamenný list" - t.j. v zmysle dehonestujúcom, odmietavom a spáleniahodnom, teda niečím, čo je ako "vzduch" - teda to netreba brať ako vierouku...) A to nehovorím o preklade Písma, ktorý urobil sám Luther... Nuž, čo, bol neomylným, keď ho toľkí nasledujú v učení... ;)
A späť k anjelovi: Tak nejako, ako si to, Alesko napísal, som to aj myslel: anjel samozrejme, že nesmie prekročiť vôľu Boha, ale mňa, môže "štuchať", ba aj kopnúť, vychýliť, či zatarisiť mi cestu, ak je to pre moje dobro a naschvál (napr. od hlúposti) nepočúvam a nesprávam sa tak, ako by sa patrilo...
Vieme to o židoch... Viďme napr. horiaci ker... Ale veľmi som sa tým nezaoberal, iba som si to všimol a viem o tom... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|