|
Odoslaný - 11 október 2005 : 12:32:40
|
A tvrdim ja snad opak? |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 12:45:39
|
Nie. Tvrdíme rovnaké. A to je správne. Boh s Tebou! |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 12:59:32
|
To: Veritas Cit: Ale aj my máme svoj rozum a snažíme sa rozlišovať, čo je dobré, Bohu milé a čo nie...
No veď to!
Uvediem dva príklady....
1.Človek ide do Lurd a uzdraví sa mu zrak.... rozhodne je to zázrak, nepopierateľný a uznaný.... Výsledok: Tento človek bude od tejto chvíle velebiť Pannu Máriu, za to, že má zrak.
2. Človek leží v Ba v nemocnici a verí Bohu, modlí sa k Nemu a uzdraví sa z rakoviny... rozhodne je to zázrak, nepopierateľný a uznaný.. Výsledok:Tento človek bude Boha chváliť a velebiť, kade bude chodiť, za to, že má zdravie...
Otázka: Ktorý z týchto dvoch zázrakov je od Boha a ktorý je od satana? A nezabudnite zobrať do úvahy rozum, Písmo a Božie nariadenia!
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 13:28:09
|
quote: 1.Človek ide do Lurd a uzdraví sa mu zrak.... rozhodne je to zázrak, nepopierateľný a uznaný.... Výsledok: Tento človek bude od tejto chvíle velebiť Pannu Máriu, za to, že má zrak.
2. Človek leží v Ba v nemocnici a verí Bohu, modlí sa k Nemu a uzdraví sa z rakoviny... rozhodne je to zázrak, nepopierateľný a uznaný.. Výsledok:Tento človek bude Boha chváliť a velebiť, kade bude chodiť, za to, že má zdravie...
Otázka: Ktorý z týchto dvoch zázrakov je od Boha a ktorý je od satana? A nezabudnite zobrať do úvahy rozum, Písmo a Božie nariadenia!
Nemozem odolat nekomentovat toto Pali... tak primitivne myslenie mate v zboroch??? Co ak clovek v nemonici zacne velebit lekara za zazrak??? Vela ludi sa uzdravilo v Lurdoch ale velebia Boha, nie Mariu!!! Marii dakuju za prihovor tak ako Ty dakujes doktorovi ze TI pomohol. A nehovor mi ze mas tak detinske naivne zmyslanie ako tu prezentujes touto Tvoju poznamkou... tomu neverim... TO naozaj povazujes ludi za polodementov, ktori nevedia komu prejavit vdacnost, ktori si nevidia dalej od nosa? Preco ich takto ponizujes??? Nezasluzia si to, nemylis? |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 11 október 2005 : 13:35:43
|
quote: Pôvodne poslal GMK
A kde som ja napisal, ze "co by bolo ak"? Nejako to v tej parafrazovanej vete neviem najst. A totok je co: Opak je pravdou - vysvetlenie bez nutnosti zazraku sa vzdy naslo.???
Asi som zase vela pil (aj ked si nespominam), ale kde tam vidis to "co by bolo ak"??? Moja veta bola jednoducha, oznamovacia. Kde je tam ta podmienka? |
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 14:16:43
|
quote: Pôvodne poslal Rex
A kde som ja napisal, ze "co by bolo ak"? Nejako to v tej parafrazovanej vete neviem najst. A totok je co: Opak je pravdou - vysvetlenie bez nutnosti zazraku sa vzdy naslo.???
Asi som zase vela pil (aj ked si nespominam), ale kde tam vidis to "co by bolo ak"??? Moja veta bola jednoducha, oznamovacia. Kde je tam ta podmienka?
Tak mi ukaz, na tom priklade s krvou, kde sa urobila analyza a vedecky rozbor fioly a jej obsahu. Potom uznam, ze sa v tomto pripade jednalo o skumanie toho, co je.
Ale co to?! Ono sa to nestalo - ono to bolo len spekulovanie, co to moze byt, keby to nie je zazrak. Ci snad nie? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 15:19:00
|
vies, tebe asi nedoslo, ze ucta k Panne Marii nemoze prekracovat prve prikazanie, ze iba vtedy je to prava ucta ak vedie k Bohu a k Jezisovi. a to co tvrdis, je len fanatizovanie a prekrucanie pravdy. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 11 október 2005 : 15:31:51
|
Tak mi ukaz, na tom priklade s krvou, kde sa urobila analyza a vedecky rozbor fioly a jej obsahu. Potom uznam, ze sa v tomto pripade jednalo o skumanie toho, co je.
Ale co to?! Ono sa to nestalo - ono to bolo len spekulovanie, co to moze byt, keby to nie je zazrak. Ci snad nie?
Aha, takto si to myslel. No ked cirkev da tu fiolu na skumanie, bude aj to. Dovtedy sa to comu Ty hovoris spekulovanie, bude nazyvat hypoteza. Asi vies, ze veda pomerne casto stanovuje hypotezy aj ked prave nema moznost overit ich - to z roznych dovodov nastane az o niekolko rokov/desatroci (napr. teoria relativity). Aj hypotezy su sucast vedy... |
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 15:42:30
|
Aj hypotezy su sucast vedy... Ako pracujes s hypotezami ty si nam uz dost zretelne ukazal v pripade numerickej nestability. Teda dost na prd. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 12:30:31
|
ano rex, v tomto mas pravdu - hypotezy su mnohe a ako take nemaju pravdivostnu hodnotu. ale co s tymi zazrakmi, kde veda dokazala, ze uz to hypotezy nie su? Napriklad mas cloveka bez zreniciek, ale ten vidi. Skumane odbornikmi. Vedecky dane podmienky kedy clovek vidi. Ako pokus to nenasimulujes. alebo si pockame par storoci? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 19:13:09
|
hypoteza je vec zaujimava... pre niekoho je napr. existencia Boha iba hypoteza, pre ineho neodelitelna sucast zivota. Dokazat to ide iba skutocnym zivotom, na fore dlhymi recami nie. A vcul budzte z toho mudri. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 19:17:43
|
quote: Pôvodne poslal alesko
praveze su zazraky ked aj po odmietani zazraku, ludia po rozsiahlom skumani zistili, ze vedecke vysvetlenie neexistuje. alebo kazde jedlo rozoberas vedecky a skumas ci ti neublizi?
Kde a na zaklade coho niekto dospeje k zaveru ze vedecke vysvetlenie neexistuje (daneho zazraku alebo "zazraku"?)? |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 19:21:19
|
Myslim ze aj zjavenie by sa mohlo povazovat za zazrak. (Osobne si myslim ze ziadne skutocne zjavenie nenastalo a ani nenastane ani nenastava.) Takze ako je to vlastne z 3. fatimskym zjavenim? Vela ludi co sa zaobera tzv. "duchovnymi praktikami" sa zaobera prave tymto zjavenim a aj nemalo knih o nom popisali. Preco? A ake je jeho posolstvo? |
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2005 : 09:17:08
|
vsak je vela autorov, je vela knih i na internete sa nieco da najst. takze na co cakas? kto hlada najde.chces ho vnimat ako veriaci clovek alebo ako neveriaci? lebo ak neveriaci, mozem ti tu dat dokazy aj pod nos a neuveris. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|