Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Kopirovanie prispevkov do inych for
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Otazka pre GMK Téma Next Topic: Malá chyba v texte
Strana: z 2

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 22 jún 2005 :  17:53:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Po dlhom case som sa bol pozriet k miloshovi a zda sa, ze po vycerpani zakladnych tem proti KC intenzita prispevkov trochu poklesla.
Teda aby som bol presny posledne dni ich zasobuje hlavne Korrak a to tak, ze kazdy druhy prispevok skopiruje odtialto. Clenom miloshovho fora sluzi ku cti, ze na taketo prispevky zvacsa nereaguju ale aj tak, davam do plena otazku:

Aby sa predislo takemuto nezelanemu kopirovaniu prispevkov uvazujem obmedzit aj moznost citania (nie len posielania) prispevkov len na riadne registrovanych clenov.

Aky je Vas nazor?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 22 jún 2005 :  19:45:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Po dlhom case som sa bol pozriet k miloshovi a zda sa, ze po vycerpani zakladnych tem proti KC intenzita prispevkov trochu poklesla.
Povedzme si to na rovinu: boli tri faktori, ktore udrziavali tahento forum na zivote, podobne je tomu aj tunak (tu je vsak este nastastie jeden navyse):
• GMK a jeho provokativne otazky a prispevky
• AntiRKC klika pod vedenim PavelBA
• Korrak a jeho demagogia.

GMK sa na to forum vykaslal, lebo nema perspektivu. Tak ako sa vykaslal na Adama a aj tam uz je hlavnym prispievatelom Korrak, aj ked sa tam obcas znovu zopakuje to, co sa tam zopakovalo tristokrat.

Ako si postrehol, AntiRKC tema sa uz vycerpala a nie je tam nikto, kto by ju zivil: je to ako s SK -H problematikou SMK a SNS sa navzajom potrebuju, bez jedneho nie je ano druhe. Kedze tam chyba ProRKC hlas, PavelBA si svoje povedal a plamen vyhasol.

Korrak je vytrvalejsi a nevadi mu neustaly monolog.

Teda aby som bol presny posledne dni ich zasobuje hlavne Korrak a to tak, ze kazdy druhy prispevok skopiruje odtialto. Clenom miloshovho fora sluzi ku cti, ze na taketo prispevky zvacsa nereaguju ale aj tak, davam do plena otazku:Aby sa predislo takemuto nezelanemu kopirovaniu prispevkov uvazujem obmedzit aj moznost citania (nie len posielania) prispevkov len na riadne registrovanych clenov.
Aky je Vas nazor?

Korrak vacsinou uvadza zdroj z ktoreho cerpa, takze nevidim dovod p;reco mu v tom branit - iba nam robi reklamu. A negativne vplyvy v podobe provokaterov sem aj tak presakuju len miknimalne, lebo "vrana k vrane sada" a oni nechcu diskutovat, ale sa utvrdit vo svojom nazore.

ZAVER: Nechat to tak a nepodlahnut tlakom z vnutra RKC, ktore volaju po 'cistote' fora. (Chapem, ze pocitujes take tlaky.)

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 jún 2005 :  12:46:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
No musim Ta poopravit, nie su to poziadavky na cistotu fora.
Ide o to, ze ked prenesies nieci prispevok na ine forum bez suhlasu autora, porusis tym pravo na rozhodovanie toho cloveka. Ak by chcel prispievat do dotycneho fora, urobil by to sam.
Nehovoriac o tom, ze sa potom bavia ludia o niecom, k comu sa dotycny clovek nemoze vyjadrit, ak sa nechce registrovat aj tam. (co asi nechce, lebo inak by tam prispieval aj sam).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 jún 2005 :  14:47:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

No musim Ta poopravit, nie su to poziadavky na cistotu fora.
Ide o to, ze ked prenesies nieci prispevok na ine forum bez suhlasu autora, porusis tym pravo na rozhodovanie toho cloveka. Ak by chcel prispievat do dotycneho fora, urobil by to sam.
Nehovoriac o tom, ze sa potom bavia ludia o niecom, k comu sa dotycny clovek nemoze vyjadrit, ak sa nechce registrovat aj tam. (co asi nechce, lebo inak by tam prispieval aj sam).

Na jednej strane mas pravdu, na druhej vsak nie.

Ako som povedal, jedna sa o citaciu spolu s uvedenim zdroja (v tomto ohlade Korrak jedna korrektne) a nie je to vyzva na diskusiu s autorom vyroku, ale s niekym uplne inym. Je to len tema na diskusiu. Nieco ako diskusia o piatom Bozom prikazani.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:05:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:

Suhlasim z GMK, ci vari na tomto fore sa necituju iny autori, vari mate potvrdenie o uverejneni kazdeho jedneho....?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:12:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ono možno bol viac fokus na ohováranie a osočovanie...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:38:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

Ono možno bol viac fokus na ohováranie a osočovanie...

quote:
Upozornenie:

Všetky príspevky sú názory návštevníkov a nemusia byť v súlade s vieroukou Katolíckej Cirkvi.....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:43:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
No a?
To znamemá, že sa môže ohovárať a osočovať?
Vysvetli, to prosím...

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:48:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

No a?
To znamemá, že sa môže ohovárať a osočovať?
Vysvetli, to prosím...

Samozrejme, ze nie! Ale co si ty predstavujes pod ohovaranim a osocovanim?

Tu si pomozem citovanim GMK:

Problem je v tom, ze kazdu diskusiu a nesuhlas chapes ako hadku. Niekto vidi v situacii problem, iny vyzvu.

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  15:51:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Mňa len vždy rozhorčia "zaručené informácie".
Proste vždy reagujem tam (a ostro), kde vidím, že nie čo nie je podložené, alebo je niečo vymyslené, či tendenčne podávané...
A korunu všetkému dávajú tí, ktorí nemajú ani šajnu o veci, o krorej píšu a ktorú navyše hania a znevažujú...

To je na tomto fóre z radov nekatolíkov na dennom poriadku.

Pod osočovaním a ohováraním si nič nemusím predstavovať - obe sú veľmi exaktne definované.

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:00:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Len na osvieženie si vedomostí z morálky:

Ohovárnie je, keď niekto bez príčiny chyby svojho blížneho pred inými odkrýva.
(Chyby blížneho smieme a máme odkryť, keď je to na polepšenie blížneho, alebo keď týmto zabránime väčšiemu zlu. Toto odkrývanie chýb sa má robiť len pred tými, ktorí sú povolaní urobiť nápravu a má sa urobiť z lásky a nie zo škodoradosti alebo z úmyslu ublíženia)

Osočovaním, čiže ohovárkou, hreší ten, kto o blížnom rozchyruje chyby, ktoré vôbec nemá alebo kto jeho skutočné chyby zväčšuje. Ak sa osočovanie koná pred úradnou mocou, hovoríme o krivej obžalobe.
Osočovanie voláme aj nactiutŕhaním. Od ohovárania sa líši tým, že pri ohováraní hovoríme pravdu, pri osočovaní však klameme a preto zlomyseľnosť pri osočovaní je väčšia. Osočovanie je ťažký hriech, keď sa blížnemu vážne uškodí.

Pri oboch je navyše pohoršujúcou skutočnosťou to, ak sa napádaný blížny nemôže brániť (napr. nie je prítomný alebo o tom nevie...)

Na ohovárke má vinu aj ten, ktorý ohovárača rád počúva. Keď počujeme ohováračské reči, nesmieme mať v nich zaľúbenie. A keď takým rečiam nemôžeme zabrániť, aspoň nevôľu máme dať najavo...

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:03:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
To mas tak, niekoho mozno rozhorcuje jedine "zarucene" vykladanie viery, ktoru hlasas...Ale napriklad ja osobne proti tomu nic nemam...nikdy som sa osobne nevysmieval z veriacich ludi, nech uz vyznavali to alebo ono...pre mna je nepochopitelny uz len samotny rozpor viery medzi ludmi, preco? ...moj syn odisiel z domu aby sluzil Bohu ako vravi... a zatial som to nepochopil, hladam, mozno kladiem pre niekoho provokativne otazky, ale ani vlastny syn ma nedokazal presvedcit o svojej pravde...

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:05:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Kam odišiel Tvoj syn?
A ak sa dá, hľadaj, Priateľu aj ďalej. Ale hľadaj a pýtaj sa tak, aby si dostával odpovede a nie obrannú reakciu od tých, ktorých sa pýtaš...

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:07:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Skratka, toto forum by malo zostat tak ako je, pripadne ak niekto nevymysli pre jeho cinnost este nieco lepsie...

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:09:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Zije v Cechach v Komunite Blahoslavenych...

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:14:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov

Milan, neviem, čo povedať... Budeš šťastný! Toľko modlitieb, čo Tvoj syn dennodenne za Teba vysloví...
Závidím Ti!

Si s ním v kontakte?

Milan

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:21:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
No, asi neviem o co prichadzam...

veritas

Odoslaný - 23 jún 2005 :  16:27:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Pýtaj sa a hľadaj... Nájdeš a dostaneš...

Toto je stonásobná odmena pre Teba:
Mk 10,28-31

Teš sa a raduj sa! Budeš medzi prvými!

Mato

Odoslaný - 23 jún 2005 :  17:23:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
No nechcem rusit Vasu debatu, ale povodna otazka bola ci obmedzit, alebo neobmedzit citanie iba na registrovanych clenov.
Len si overujem, ci som z vasich prispevkov vydoloval podstatu:
GMK - nie
Milan - nie
Veritas - asi ano

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 23 jún 2005 :  21:27:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit:
GMK - nie
Milan - nie
Veritas - asi ano

Pavelba a prečo áno? Už máte svoje uzavreté fórum, prečo obmedzovať a rozlišovať medzi registrovaným a neregistrovaným v ostatnej časti???

To už rovno môžete zaviesť uverejňovanie príspevkov až po schválení moderátorom...

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 23 jún 2005 :  21:45:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Veritas

Cit: Ohovárnie je, keď niekto bez príčiny chyby svojho blížneho pred inými odkrýva.
(Chyby blížneho smieme a máme odkryť, keď je to na polepšenie blížneho, alebo keď týmto zabránime väčšiemu zlu. Toto odkrývanie chýb sa má robiť len pred tými, ktorí sú povolaní urobiť nápravu a má sa urobiť z lásky a nie zo škodoradosti alebo z úmyslu ublíženia)

Osočovaním, čiže ohovárkou, hreší ten, kto o blížnom rozchyruje chyby, ktoré vôbec nemá alebo kto jeho skutočné chyby zväčšuje.

Hovorí sa tomu, /ako to určite viacerí použijú/ "trafená hus zagága".

Ja skutočne zagágam, lebo na moju osobu sa toho tu už popísalo viac než dosť, od obvinenia z posadnutosti, cez zaujatosť, predpojatosť, až po úmyselné vyrábanie nenávisti a úmyslu rozložiť "nerozložiteľnú" cirkev.
Väčšinu som prešiel mlčaním či dôvodením a vysvetlovaním. Posledné príspevky istého kresťana o vytekajúcom hnise z mojich príspevkoch, rozhodne majú tie isté znaky osočovania a ohovárania, podobne ako obvinenia z posadnutosti iným /ďalším/ "kresťanom". I keď som sa v tomto smere cítil dotknutý, cez to všetko vyhlasujem, že sa na nikoho nehnevám a všetkých beriem takých akí sú a na všetko sa snažím zabudnúť a odpúšťam.

Takže, Veritas... treba sa pozrieť i na to čo robíte sami voči jednotlivcom /Vader, Aniko, Zbysek atd..../ a necítiť sa iba dotknutí, ak má niekto výhrady voči učeniu KC, tobôž ak sú Jeho argumenty podložené Písmom a to teraz nemyslím iba na svoju osobu.

Vyčítaním brvna v oku napr. mne a nevidenie svojho brvna nás stavia do rovnakej pozície, však?

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 jún 2005 :  22:15:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Vyčítaním brvna v oku napr. mne a nevidenie svojho brvna nás stavia do rovnakej pozície, však?
Stale si sa este sam seba nepresvedcil, ze si OK?

pavelba

Odoslaný - 23 jún 2005 :  22:19:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Ja som OK, prečo si stále myslíš a všetkým /mňa nevynímajúc/ podsúvaš, že nie?

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 23 jún 2005 :  22:29:40  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Pavelba a prečo áno? Už máte svoje uzavreté fórum, prečo obmedzovať a rozlišovať medzi registrovaným a neregistrovaným v ostatnej časti???

Vies citat pavel? Predpokladam, ze ano, kedze evidentne vies pisat, tak si prosim precitaj prvy prispevok tejto temy a najdes tam odpoved preco ano.

veritas

Odoslaný - 24 jún 2005 :  08:33:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Palino, to vysvetlenie ohľadom osočovania a ohováranie bolo vysletlenie vo všeobecnosti... Nechápem, prečo to vzťahuješ na seba, či dokonca na iných...

A ohovárať sa dá jedine blížny a nie niečo neživé... Teda použiť konštrukcou že "ohovára Cirkev", resp. "osočuje Cirkev" je nevhodné. Ak hovorím nepravdu o nejakej veci, tak jednoducho klamem...

Mato: uvažujem, porozmýšľam a dám môj názor na otázku ohľadom registrácie a prispievanie do fóra...

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:24:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Mato,

vy..., ehmm, vykasli sa na to.

Vies kolko for, by chcelo aby sa z nich kopirovalo a propagovalo po nete ? Vies kolko by dali nosici Pravdy, aby sa o ich serveri debatilo kade tade ? Nic sa neda robit - zdochol pes, stekat musi aspon Korrak - prispevkami z tohto fora. Nemal by si mu nic vycitat, ale naopak, podakovat. A to vobec neironizujem.
Presne ako Milan(magle, rex ...) Kopiruju od Adama, lepia sem. Aspon netreba bludit po nete, vsetko pokope ...
Kto pri rozdavani sedej v rade nestal ::: Ctrl+C - Ctrl+V ...

Bud pokojny.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Otazka pre GMK Téma Next Topic: Malá chyba v texte  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06