|
Odoslaný - 22 september 2005 : 16:06:12
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Ale ono to tak byt moze. Od toho mame slobodnu volu. Otazka len znie, preco taketo "nech sa deje moja, len moja a nikoho ineho vola" vedie obvykle k desivym vysledkom.
Lenze co v pripade, ked je moja vola v rozpore s volou ineho? Koho a ako volat za arbitra? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 september 2005 : 17:01:18
|
To je dobra otazka. Podla mna toho, koho povazujem v danej oblasti, v ktorej nastal konflikt za vyssiu autoritu ako som sam. Tu potom ale zasa nastavaju dalsie problemy. Ci takato autorita vobec existuje a kto by nou mohol byt. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 september 2005 : 20:33:56
|
To je dobra otazka. Podla mna toho, koho povazujem v danej oblasti, v ktorej nastal konflikt za vyssiu autoritu ako som sam. Tu potom ale zasa nastavaju dalsie problemy. Ci takato autorita vobec existuje a kto by nou mohol byt. A co ked neexistuje?
A co ked aj existuje, ale v konkretnom pripade sa myli?
Ako teda? Kto prezije moje pocity za mna? Kto sa za mna vycura (teda okrem kateteru)? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 07:42:42
|
quote: Pôvodne poslal GMK
To je dobra otazka. Podla mna toho, koho povazujem v danej oblasti, v ktorej nastal konflikt za vyssiu autoritu ako som sam. Tu potom ale zasa nastavaju dalsie problemy. Ci takato autorita vobec existuje a kto by nou mohol byt. A co ked neexistuje?
A co ked aj existuje, ale v konkretnom pripade sa myli?
Ako teda? Kto prezije moje pocity za mna? Kto sa za mna vycura (teda okrem kateteru)?
Je tu Boh, ktory jediny sa mylit nemoze. a voci Nemu nemozes mat dojem, ze by neplnil tvoju volu. On plni predovsetkym tvoju volu, hoci ty si to neuvedomujes. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 10:05:42
|
A preco by nie? Preco by nemohlo aspon co sa mojho zivota tyka: Dej sa vola GMKova?
To vieš tak presne určiť, kde sú hranice tvojho života a kde je to už ovplyvňovanie aĺebo zasahovanie do života iného? Pochybujem... Dej sa vôla GMKova.. - však, ak je Tvoja vôla dobrejšia ako Božia, Pán Boh s ňou iste súhlasí. Ale ak je to opačne, nemal by si Ty súhlasiť s Božou?
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 10:16:17
|
To vieš tak presne určiť, kde sú hranice tvojho života a kde je to už ovplyvňovanie aĺebo zasahovanie do života iného? Clovek a jeho zivot je otvoreny dynamicky system s velkou mierou interakcioe a previazanosti s okolim, teda nejaka distinktna hranica samozrejme nie je
Dej sa vôla GMKova.. - však, ak je Tvoja vôla dobrejšia ako Božia, Pán Boh s ňou iste súhlasí. Otazka nie je, ci s nou suhlasi, ale ktora vola sa ma diat a preco.
Doplnujuca otazka: Aka je miera dobrosti? Ako mame definovne, ze je nieco dobrejsie ako nieco ine? Na zaklade akych kriterii?
Ale ak je to opačne, nemal by si Ty súhlasiť s Božou? Mozno mal a mozno nemal. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 12:09:49
|
Otazka nie je, ci s nou suhlasi, ale ktora vola sa ma diat a preco. Dobrejšia. Doplnujuca otazka: Aka je miera dobrosti? Ako mame definovne, ze je nieco dobrejsie ako nieco ine? Na zaklade akych kriterii? Boh je mierou, kritériom - On ako podstata dobrosti, bez neho by neexistovala. On nám ukázal čo je dobrejšie a kúsok nám vložil do svedomia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 12:21:19
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Otazka nie je, ci s nou suhlasi, ale ktora vola sa ma diat a preco. Dobrejšia. Doplnujuca otazka: Aka je miera dobrosti? Ako mame definovne, ze je nieco dobrejsie ako nieco ine? Na zaklade akych kriterii? Boh je mierou, kritériom - On ako podstata dobrosti, bez neho by neexistovala. On nám ukázal čo je dobrejšie a kúsok nám vložil do svedomia.
Na zaklade coho si mozem overit relaciu dobrosti Boha? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 september 2005 : 13:22:01
|
Na zaklade coho si mozem overit relaciu dobrosti Boha? Prosím Ťa, v preklade Tvoja otázka znamená: vo vzťahu k čomu /v porovnaní s čím/ si môžem overiť dobrosť Boha ??? /pre istotu, či vôbec rozumiem čo hovoríš../ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2005 : 08:14:29
|
precitaj si pismo. Boh prisahal Abrahamovi na seba sameho. Co myslis, aku vacsiu zaruku potrebujes? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2005 : 08:59:47
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Na zaklade coho si mozem overit relaciu dobrosti Boha? Prosím Ťa, v preklade Tvoja otázka znamená: vo vzťahu k čomu /v porovnaní s čím/ si môžem overiť dobrosť Boha ??? /pre istotu, či vôbec rozumiem čo hovoríš../
Mozes to spravit v relacii na nieco, alebo nezavisle od niecoho.
quote: Pôvodne poslal alesko
precitaj si pismo. Boh prisahal Abrahamovi na seba sameho. Co myslis, aku vacsiu zaruku potrebujes?
GMK prisaha na seba sameho, ze je prudky a hladky! Aku vacsiu zaruku potrebujes? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2005 : 10:19:38
|
Co myslis preco prisiel na svet Pan Jezis? Precitaj si Jeho vyroky o Bohu Otcu a tam tu zaruku najdes. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2005 : 12:37:07
|
Mozes to spravit v relacii na nieco, alebo nezavisle od niecoho.
Moc nerozumiem pojmu relácia. A len strelím: nemôže to byť tak, že Ty si relácia ku Božej dobrosti? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 september 2005 : 08:46:03
|
skoro si sa trafila. Kazdy z nas, kto verne nasleduje Pana Jezisa je relaciou k Bozej dobrote.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|