Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Svedkovia Jehovovi u mna doma
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Gregoriánsky chorál a liturgická reforma Téma Next Topic: Posmrtny zazitok, stretnutie s Jezisom  

zuzulik

Stav: offline

Odoslaný - 28 november 2014 :  00:44:49  Zobraziť profil  Pridať zuzulik do zoznamu priateľov
Ahojte,

vcera som mala navstevu, doma, tu v Anglicku... bol to svedook Jehovov, bol sam, taky stary, ale celkom sympaticky pan... Nevedela som,ze je to svedok, nemam s nimi skusenosti.... Tak mi ho bolo luto, ze tam stal v tej zime, ze som sa s nim chvilu rozpravala, ... Ono v anglictine to bolo trochu krkolomne, ale rozumeli sme si. Povedal,ze pride o tyzden... ja ze OK,dovtedy si nastudujem viac info o ich Jehovovi.(cista zvedavost nic viac)...

Z toho, co som pochopila, Jezis nebol ukrizovany na krizi (vraj), ze zamerne vymazali slovo Jehova z Biblie, ze neexistuje Svata trojica,ze svati vzostupia a bude nebo na zemi hmmm......povedal,ze to co si ludia o nich myslia je strasne, ze napriklad on ked sa rozhodne, moze kedykolvek z tej skupiny odist atd.....

surfujem na nete,ale je tu toho malo a pravdu povediac, ani neviem, co mu na to povedat. Citala som na jednom fore diskusiu o jehovistoch a bolo tam spomimanych vela versov z Biblie, lenze oni maju tu svoju a ta zas hovori v ich prospech,takze versami z Biblie sa argumentovat neda...

Tak ma napadlo, v suvislosti s tymto, ked odhliadneme od Biblie,

-ako vieme, ze Jezis naozaj zomrel na krizi a nie na koli?
-ako vieme,ze ta ich verzia Biblie nie je naozaj original?

Mozno mi poviete, ze radsej sa s nim nemam debatovat...ale tak vo vseobecnosti ma to zaujima, teda ako to naozaj je..... nechystam sa stat svedkom jehovoym,len ma to jednoducho zaujima. Ci nahodou niekto nema nejake doveryhodne zdroje, clanky atd atd kde sa da preukazat spravnost tej nasej Biblie......viem,ze v jeho pripade ako aj vo vacsine to s nimi nema cenu, len ked sa s nim budem rozpravat, nech viem o com hovorim :-)...

dakujeem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 36  ~  Člen od: 18 november 2014  ~  Posledná návšteva: 23 december 2014 Upozorniť moderátora 

baránok

Odoslaný - 28 november 2014 :  10:59:36  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

Tak ma napadlo, v suvislosti s tymto, ked odhliadneme od Biblie,

-ako vieme, ze Jezis naozaj zomrel na krizi a nie na koli?
-ako vieme,ze ta ich verzia Biblie nie je naozaj original?

Mozno mi poviete, ze radsej sa s nim nemam debatovat...ale tak vo vseobecnosti ma to zaujima, teda ako to naozaj je..... nechystam sa stat svedkom jehovoym,len ma to jednoducho zaujima. Ci nahodou niekto nema nejake doveryhodne zdroje, clanky atd atd kde sa da preukazat spravnost tej nasej Biblie......viem,ze v jeho pripade ako aj vo vacsine to s nimi nema cenu, len ked sa s nim budem rozpravat, nech viem o com hovorim :-)...

dakujeem

Pôvodne zaslal zuzulik - 28 november 2014 :  00:44:49

Prekvapuješ ma. sú na to rôzne odkazy
... napr.

Otázka 1.

DRUHÝ KONSTANTINOPOLSKÝ KONCIL (553)
10. Kto nevyznáva, že náš Pán Ježiš Kristus, ukrižovaný v 189
tele, je pravý Boh a Pán slávy a j e d e n zo S v ä t e j
T r o j i c e , nech je exkomunikovaný.

alebo napr.

NICEJSKO-KONSTANTINOPOLSKÉ VYZNANIE VIERY (381)
... A mocou Ducha Svätého vzal si telo z
Márie Panny a stal sa človekom. Za nás bol aj ukrižovaný za
[vlády] Poneia Piláta, bol umučený a pochovaný, ale tretieho
dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma. ...

Otázka 2.
PRÍSAHA PROTI MODERNIZMU PREDPÍSANÁ PÁPEŽOM PIOM X. (1910)
Po tretie: Pevne verím, že C i r k e v, strážkyňa a učiteľka zjaveného
slova, bola založená samým pravým a historickým Kristom
počas jeho pozemského života bezprostredne a priamo, a že bola
vybudovaná na Petrovi, prvom z apoštolskej hierarchie, a na
nepretržitom rade jeho nástupcov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 28 november 2014 :  17:55:29  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Zuzulík, keď chceš polemizovať s inak veriacim, musíš byť na to dobre prichystaná a máš na to len pár dní. Inak bude rozprávať on, a ty ho budeš iba vyplašene počúvať.
Zameraj sa na to odkiaľ prišli Svedkovia, kto a kedy ich založil. Súčasne treba obstojne poznať aj cirkevné dejiny. A samozrejme aj Bibliu - na rozdiel od heretikov. V Biblii je mnoho dôkazov proti každému bludu, stačí ju pozorne čítať.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 28 november 2014 :  20:29:41  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov

mila zuzulik...."nechystam sa stat svedkom jehovovym,len ma to jednoducho zaujima. ..."
.. presne takto argumentoval svojej matke, inak mojej znamej, jej syn, ked doniesol domov kopu jehovistických casopisov - Prebudte sa, Strazna veza a co ja viem co este... a ako to skoncilo? No, skoncil u nich, ako "svedok Jehovov"... uplne ho opantali, nechal zaujimavu pracu, slubnu buducnost v oblasti vyskumu. Namiesto toho sa "zamestnal", u nich, co znamenalo, ze mu platili akurát najomne za byt, inak nic a on v "centrale" prekladal protikatolicku literaturu z anglictiny, dokonca mu nasli aj manzelku, samozrejme jehovistku... Tym, ze ovladal jazyky a mohli ho vyuzivat v tejto oblasti, mal to "privilégium, ze nemusel postavat na rohoch ulic s tymi ich Straznymi vezami v kazdej ruke..l . zaslo to tak daleko, ze odmietal oslavovat s rodinou narodeniny, pre akysi jehovisticky vymysel, ktorym zdovodnovali ze narodeniny sa oslavovat nesmu a dalsie a dalsie uplne nelogicke veci a nezmyselnosti. Otec sa mu utrapil k smrti, mama sa snazila presviedcat, prosit, ale bol uplne zaslepeny. Snazila sa pochopit, ako je to mozne, ze inak rozumny, vzdelany mlady clovek moze naletiet na tie ich bludy. Dokonca zasla tak daleho ze zopar razy bola aj na tych ich "snemoch" a tak na vlastne oci videla, o com to cele je. Ze oni vôbec Bibliu neovladaju, rozhodne nie tak, ako to prezentuju, maju naucenych zopar fraz, ktore donekonecna omielaju, to vsetko ich ucia na tych ich "snemoch" a ludi, bez urazky, Vasho typu zuzulik, ohuria akoze vedomostami zo Sv. Pisma. AJ priemerne vzdelany katolik v oblasti vierouky a znalosti zo Sv. Pisma ich dokaze hravo dostat do úzkych... u váhajúcich, ci uplne neznalých vsak citia sancu a uz sa ich nezbavite... vyuzivaju hlavne ludi nejakym spôsobom nestastnych, frustrovaných, na to maju "nos", resp. preto "cihaju" na chodbách nemocnic, pri cintorínoch, oslovia cloveka kracajuceho po ulici so zvesenou hlavou, smutného... Aj spomínaného mladého muza si "nasli" v nemocnici, ked mal urcite zdravotne problemy... maju totizto jednu vyhodu, ktora zjavne zabera, a to, ze zo zaciatku vas trpezlivo pocuvaju, chapu vase problemy.., co nam ostatnym, zial tak casto chyba, najst si cas a pochopenie a aj pomoc pre druhych... Oni sa nikam neponahlaju...
- prepacte, ze som sa tak rozpisala, ale mam o vas dost obavy, ze to neskonci dobre,pretoze este ste sa stretli iba raz a ake uz kladiete otazky, kolko pochybnosti, dokonca v uplnych základoch viery katolíka, ku ktorej sa hlasite... "Ci je ich biblia ta prava"... dokonca pochybnosti o Jezisovi... Oni ziadnu inu bibliu nemaju, ani "pravu ani lavu", ta "ich", to su len urcite casti zo Stareho Zakona,aj to povytrhavane z kontextu a prisposobene tak, aby im to vyhovovalo. ... ved napr. kolko terminov konca sveta uz predpovedali.... atd. No nejako som sa rozpisala. Radila by som Vam, namiesto citania jehovistickej literatury, najdite si casopis Rozmer na internete, zameriava sa hlavne na sekty, tak sa docitate kto su vlastne ti svedkovia Jehovovi a tiez aj o dalsich sektach, ak by vas, nahodou, zase z nejakej dalsej oslovili. A citajte si Sv. Pismo, aj s katolíckymi vysvetlivkami, aby ste sa nenechali zaskocit uplne naivnymi bludmi.... potom uz moze byt neskoro.. Inak co sa tyka tych "krvákov" sirenych okolo nich, ze nesmie zo sekty vystupit, lebo dokonca kruto trestaju a pod., to su naozaj bludy, ale ze vas, casom donutia, aby ste poziadali v svojej farnosti pisomne o vystupenie z Cirkvi, ak by ste sa rozhodli stat sa ich "svedkom", tak to je realita. S tym pocitajte!
Je smutne, ze namiesto toho, aby ste sa uprimne snazili prehlbovat svoju vieru, kedze hovorite ze ste katolicka, "rozkolise" vas jedna obycajna sekta... Verim, ze az tak sa obalamutit nedate a spamatate sa skor, nez im celkom naletite. Uprimne Vam to prajem.
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 30 november 2014 :  11:10:06  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
este pre uplnost k môjmu predchadzajucemu prispevku. Taktika Svedkov Jehovových sa uz odvtedy, co popisujem, trocha pozmenila, uz tak agresivne neoslovuju ludi na uliciach, ale iba stoja s casopismi v rukach a cakaju na "zvedavcov", ako ste boli aj Vy, zuzulik, ktori sa prihovoria im a potom "vystartuju" do akcie... ale ako som uz spomenula, v casopise Rozmer najdete o nich vsetko podrobne.
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 30 november 2014 :  12:21:43  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
teraz otravuju po bytoch ...maju radi sidliska, panelaky ... ale kde pridete zas zadarmo k pekne ilustrovanym bibliam ci detskym kniham ? ... mam ich niekolko i napriek tomu ze som ich vyhodil od dveri ...

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 01 december 2014 :  15:59:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
mam ich niekolko
Pôvodne zaslal saxsax - 30 november 2014 :  12:21:43

zberateľská vášeň?

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 01 december 2014 :  22:03:05  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

podobne som prisiel ku Knihe Mormon .. v Prahe

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 29 marec 2015 :  18:14:33  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
To tu nik nie je?

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Gregoriánsky chorál a liturgická reforma Téma Next Topic: Posmrtny zazitok, stretnutie s Jezisom  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06