|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 11:40:09
|
Teraz sa skusme spolu pozriet, co nas Pan nenavidi a za co nas tvrdo potresta. Pomoze nam to vyvarovat sa takychto chyb.
|
Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími. |
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 13:58:52
|
Tak zacnem ja. Co hovori Boh Mojzisovi...
Exodus 20:3 Nebudeš mať; iných bohov predo mnou. 4 Neučiníš si rytiny ani nijakej podoby tých vecí, ktoré sú hore na nebi, ani tých, ktoré sú dole na zemi, ani tých, ktoré sú vo vodách pod zemou. 5 Nebudeš sa im klaňať ani im nebudeš slúžiť, lebo ja Hospodin, tvoj Bôh, som silný Bôh žiarlivý, ktorý navštevujem neprávosť otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých, ktorí ma nenávidia, 6 a činím milosť tisícim tým, ktorí ma milujú a ostríhajú moje prikázania.
Hmmm, zda sa mi, ze toto je jedna z veci, ktora najviac poburuje nasho Otca, lebo je ziarlivy a nechce, aby sme uctievali niekoho ineho. Ked niekoho milujem celym svojim srdcom, to znamena, ze v tom srdci uz nie je miesto pre milovanie inych bohov, milovanie rytin atd.. A ked toto Boh tresta nepravostou na 3.-4. pokoleni, tak to je dost tvrde. |
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 14:12:06
|
Pocuj vader ku ktorej denominacii patris Si jehovista ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 14:20:20
|
muuudro vader
ps.jehovisti sa radia medzi denominacie? jehovisti nemaju len poprekrucany stary zakon a novy ignoruju? neviem isto...len sa pytam pre lepsi prehlad...
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 14:22:41
|
Zakladny rozdiel je v tom, ze Jehovisti nie su krestanie, neveria totiz v Krista ako Boha. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 14:32:23
|
mno, takze potom nie je spravne nazyvat ich denominaciou...ne? joj ale to uz odbocujeme od temy... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 15:23:27
|
Este ziadny prispevok k veci... jehovistov sem nemotajte. Len som sem dal jednu z veci, ktoru nas Pan nenavidi
trosku som opravil ten prispevok, som sa zbadal, dik |
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 18:16:17
|
Nejde o to ci su alebo nie su denominacia Napokon mne je to srdecne jedno , ale chcem jasnu odpoved , pretoze asi ano Napokon ta otazka znela K akej denominacii patris az nesledne Si jehovista ? To je semantika , ale chapem ze kazdy to tak nemusel pochopit |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 09:11:27
|
Nie, ja som krestan. Nepatrim do ziadnej demonizacie. Dakujem, neprosim. Strazna veza, nikdy som necitil spravnost ich ucenia, aj ked sa vedia velmi dobre zahrat na city, ale tie babky ma vzdy odradili.
Ked chcem niekomu ukazat, ze to, comu verim je dobre, nemozem zit v chudobe a chorobe. Aj ten ich usmev je taky nuteny, nevychadza zo srdca. Ziadna laska v ich slovach iba naucene veci z casopisu.
A co vy?
Ale tema je, co sa nepaci nasmu Otcovi. Ked sme pri tych jehovistoch, zmenene ucenie je jednou z veci, na ktorych je kliatba. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 09:47:40
|
mno hej mas pravdu vader...nepaci sa mu, ked ludia odporuju pravde a vtedy su v nemilosti a ponechany vo svojej zatvrdilosti, na zaklade toho, ze pan im dal slobodnu volu a oni ju vyuzivaju prave na odpor voci pravde a milsie su im klamstva...toto je aj najvecsie previnenie, a jedine, ktore boh neodpusta, pretoze oni mu v tom brania...stala zatvrdlost srdca |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 09:50:49
|
Sama sa si to povedala. Klamstvo je milsie ludom a davaju mu prednost. Co hovori Boh Mojzisovi? NEUCINIS si...
A predsa, tradicia prevladla a ucinili si, a bez toho si ani zivot nevedia predstavit...
Bud si v pravde, alebo nie si a robis naproti. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:01:37
|
takze narazas na katolikov zrejme...ok podla teba mam vo vecsej ucte sosky ako samotneho boha...to je tvoj nazor...boh vie pravdu
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:12:14
|
Narazam na vsetkych, ktori povazuju sosky za nieco dolezite az tak, ze ich pchaju na miesta, kde ma udajne byt bozia pritomnost. Ved toto je pred Bohom nieco strasne.
Ja viem ze milujes Pana, chces ho spoznat a najst, ziveho, zdraveho a mocneho. Ale satan ti kladie prekazky, zavadza ta do bludu a mozno ti chce aj oci zakryt. Nevravim ze mne nie, on je velky klamar, treba ho odhadnut, ale ide to tazko. Nechcem ta osocovat, to vobec nie, ved laska je nad vsetko. A Pan nas tak strasne miluje, ze dal za nas aj zivot, takze zdravie a financne zabezpecenie je to najmenej, co by nam chcel dat. Aj ti to moze dat, len je tu jeden blok.
Komu veri tvoj "duchovny vodca"? Kto mu zehna, kto ho zabezpecuje dostatkom, na kom zavisi jeho zivot? Preco tie sochy, ked vieme, ze to je zle? Neda sa to bez toho? Doma ked sa modlis, potrebujes sochu alebo obrazok? Pana mas v srdci, klope ti na dvere a chce s tebou vecerat
Opytam sa ta, chces spoznat Pana, ziveho? V plne krase a sile? Bez tradicii a takeho, aky sa zjavil Pavlovi a apostolom? |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:18:27
|
ano chcem ho poznavat a milovat ho kazdy den viac a viac ano satan mi kladie prekazky, pretoze uz patrim bohu...on sa o inych ani nezaujima ano nebesky otec ma velmi miluje a dava mi to pocitovat kazdy den
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:20:49
|
Aj to, ako nam Pan slubil. Uverivsich budu sprevadzat tieto znamenia.... aj tie znamenia ako skutocne dieta bozie funguju v tvojom zivote? Je Pan u teba na tolko zivy, ze ti dal aj tieto veci, ktore ti pravom patria? |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:25:59
|
mno zatial som este nikoho nevzkriesila z mrtvych...ty uz ano? dar jazykov nemam ale mam ine dary a ked sa za niekoho pomodlim, pan vo svojej laskavosti to vypocuva
vader veris tomu naozaj?:Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:36:15
|
Pavol hovori, horlivo hladajte. Jazyky su uplne normalna vec v nedenominacnych cirkvach. Skladanie ruk a uzdravenie taktiez, vyhananie demonov je jasne, ludia su ocisteni a lahsie odolavaju pokuseniam. Vzkriesenych je uz tiez par peknych stoviek. Ale nie v denominaciach. Boh nehovori o velkej slavnej cirkvi, ale o malej, svetom neakceptovanej Cirkvi. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 10:44:14
|
neico sa opytas...za nejakym umyslom a ked ti odpoviem, hned to spochybnujes a obracias... kde boh nehovori o velkej slavnej cirkvi? ja mam znalosti...ze u pana je mnoho pribytkov...a kym sa nenaplnia miesta, nebude koniec sveta...tak kde na to chodis?.. a nemam znalost, zeby cirkev katolicka ucila, ze sochy su viac ako boh..ked take miesto najdes v katechizme, potom mi daj vediet, aj ja horlim za pravdu
Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 11:01:10
|
Chcem ti postupne ukazat iste veci, potrebujem vsak vediet, aky mas na to nazor.
Jezis nam nikdy nepovedal, postavte si chramy, v ktorych budu sochy. Ani apostoli nikde necitame, ze mali sochy. Neskor, ked potrebol konstantin zlegalizovat krestanstvo, pomiesal ho s pohanskymi sochami. Toto nemalo nic s krestanstvom, len aby obrateni pohania nereptali. To bola zakladna chyba. Preco to miesat. Dalej mozme pokracovat v miesani napr. o velkej noci. Zidovska je asi o mesiac neskor ako ta nasa. Ta nasa je vsak slavnostov jari, ktoru uctievali uz pohania, vianoce zas dnom zimneho slnovratu. Jezis sa nenarodil v zime.
Nakoniec chramom Svateho Ducha je kazdy clovek, tak preco take chramy s podobiznami veci na nebesiach. Neucinis znamena neucinis, uctievanie je ina vec. Ved pohania obetovali socham, obetovali demonom. Kazda socha ma za sebou aj cosi duchovne. A kanon hovori o eucharistii ako o obetovani, na to pozor. Obet uz bola a je dokonala a vecna, na co ju opakovat.
Jedina velka mocnost v zjaveni je neviestka, ktora hubila svatych a Jezisovych svedkov. Sama mi povedz, kto isiel proti velkym prebudeniam a nasilne ich potlacoval. Ako pamiatku na to obdobie mame v kazdom meste na namesti rekatolizacny stlp. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 12:16:05
|
Vader, naštuduj si základy, potom niečo hovor...
Apropó kde sa schádzali najskôr kresťania...? V katakombách... Pri hroboch svojich mučeníkov, ktorých prosili o orodovanie... Tam mali ich podobizne a nápisy... Tam sa modlil k Bohu... Navštív najprv Rím - katakomby - kolísku kresťanstva, pozri nástenné maľby (!) a nápisy(!), počúvaj odborný výklad a potom môžeš na určitej úrovni debatovať.
Zatiaľ, žiaľ, len drístaš. Na ďaľšiu časť tvojho príspevku sa ani neoplatí reagovať. Nepochopil by si to, lebo nechápeš základy. |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 13:21:25
|
vader...asi tak ako povedal veritas...
ok, chces mi ukazat iste veci...chces vediet nazor...ale ked ti ho poviem, ty mi chces nanutit tvoj nazor aky si myslis , ze mam...opakujem sa znovu,uz neviem ako vysvetlit, ze nemam tie nazory co mi nanucujes akoze by som mala podla teba mat...verim, ze jezis za mna zomrel, ze len vdaka jeho obeti budem spasena, pretoze verim tomu...tak co robim zle?...boh ma pozehnava rovnako ako teba, on ziadne rozdiely medzi nami nerobi...len ty mi chces nanutit, ze je medzi nami rozdiel...aky?...veris predsa to iste... nejake sochy nie su pre mna viac ako boh a takisto nie pre minimalne diskutujucich katolikov na tomto fore(ak oni nesuhlasia so mnou v tomto, nech povedia ze nie)...zrozumitelne?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 13:25:58
|
Ak prvi krestania prosili mrtvych, aby orodovali, tak to neboli krestania ale dobra miesanka. Kontroluj co pises. Krestan nikdy neprosi mrtveho cloveka, aby za neho orodoval. Vravim o prvych krestanoch, ako ich pozname zo skutkov apostolov. Tito sa stretavali v katakombach? Myslim ze to bolo v normalnych domoch, otvorenych priestranstvach pripadne v sinagogach.
Normalny krestan nebude prosit mrtvolu. Toto robili aj robia pohania, palia sviecky svojim mrtvym a prosia o pomoc, aby ich zmierili s bohmi. Toto je jedna hnusna tradicia, ktora sa prebrala z pohanstva, pomiesala s krestanstvom a co mame? Neopohanstvo. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 13:37:05
|
neviem o tom, ze kc uci, ze mame prosit o orodovanie mrtvoly... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 13:40:18
|
Neviem co si mam o tom mysliet. So sochami nasuhlasis a do kostola chodis. Aspon by si mala, ked sa hlasis ku katolikom. Chodis do kostola kde su sochy a neprekaza ti to? Ved Pan jasne o tom hovori. Alebo sa ideme presviedcat ze hovori nieco ine? Preco rozdelenie 10. prikazania na dve a vynechanie druheho? To co su za bohabojni ludia, co toto dopustia dalsi za tym stoja.
http://www.trnavka.sk/10prik.html
Vysvetlite mi to, preco sa tieto prikazania lisia od prikazani, ktore dal Boh Mojzisovi?
Je to zamer? Ved kto prida alebo uberie, bude mu pridanych ran. Je jedno, ci to spravi on, alebo za tym len stoji a presadzuje to. Aka potom laska k Bohu a Jeho slovam, ked si ich prisposobuju? |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 13:51:53
|
Nuz, a kto je Maria? Dcera bozia, vyvolena, ktora spasila svet?
1 Timoteovi 2:5 Lebo je jeden Bôh, jeden aj prostredník Boha a ľudí, človek Kristus Ježiš,
Preco svati, ved su to obycajni ludia, ktori zomreli, Kristus je len jeden.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, oroduj za nás. Svätý Jozef, oroduj za nás. Svätý Ján evanjelista, oroduj za nás. Svätý Ludovít Mária Grignon z Montfortu, oroduj za nás.
Svätý Maximilián, oroduj za nás. Veľký milovník Boha, oroduj za nás. Odvážny rytier Nepoškvrnenej, oroduj za nás. Apoštol Nepoškvrnenej Prostredníčky milostí, oroduj za nás. Zakladateľ Rytierstva Nepoškvrnenej, oroduj za nás. Apoštol zázračného medailónika, oroduj za nás. Mužný šíriteľ kráľovstva Nepoškvrnenej, oroduj za nás. Vzor rehoľného života, oroduj za nás.
Tak sa vas pytam, ake kralovstvo to tu vlastne siri ista firma? Lebo ked pridem napriklad na iste putnicke miesto, casto sa tam stretavaju "krestania" v modlitbach a obradoch. Jediny problem je, ze na tom mieste nekraluje Jezis, ale akasi matoha. Vyzera to ako kralovna Nebies. Kde je to kralovstvo Bozie na putnickych miestach? Ved su tam len modly a uctievanie zomreleho cloveka. |
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2005 : 14:07:57
|
Vader, Vader, Vader. Poznas, co uci ucitelsky urad katolickej cirkvi? (Vies o tom, ze katolicka cirkev nie je iba rimska a je ich viacero?) Inak urcite si aj precitas aj to co napises? A si si isty, ze to co si tam napisal je pravda? Ma zmysel sa s Tebou rozpravat? |
|
|
|
|
|
|