Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Konštruktívne o reinkarnácii
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Filozofická téma : Judášova zrada - Božia vôľa Téma Next Topic: Katolícky kňaz VS človek veriaci na reinkarnáciu
Strana: z 2

Chodec

Stav: offline

Odoslaný - 30 september 2014 :  21:37:33  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Jeho meno ...

Zabudni na reinkarnácia, v mojom príspevku vyššie nebola reč o reinkarnácii. Keď máš všetko, prečo prežívaš svoj život ako márny?! Sám hovoríš niečo, čomu už vnútorne ani ty moc neveríš. Tak to vidím ja.

Nezabudni si uvedomiť jednu zásadnú vec, nepresviedčam ťa. Mne to je totižto jedno.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 30 september 2014 :  22:41:07  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Ja verím po katolícky, je to pre mňa dôležitejšie než všetko ostatné.
Píšeš že keď mám všetko, prečo žijem v pocite márnosti života. Nediv sa, som len obyčajný človek. Jednak nemám všetko čo potrebujem a jednak verím že zakrátko sa svet skončí aj so všetkým čo tu budujeme.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 01 október 2014 :  01:14:21  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Chodec, manipulujes a uhybas. Moct konat ale nekonat je jasne nie je to vec Vsemohucnosti. Ide o to co je dokonale. Boh dava sance neustale, nepotrebujes na sancu novy zivot.

Jezis Kristus sa raz vztelil a viac to neurobi a nik to viackrat nepotrebuje.

Kto chce napravu ma pokanie, ma krst a Milost.
Pavlovi Pan povedal moja Milost ti STACI.
Neexistuje potreba nanovo sa vracat.
Pavol o ziadnom inom zivote cloveka po smrti nehovori.
Jezis zomrel raz a to staci pre kazdeho.

Nik tiez nebude nespravodlivo sudeny. Boh je nielen Vsemohuci ale i Spravodlivy.

Mas Zivot.

Asi len nechapes co uz mas.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 01 október 2014 :  06:38:26  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

0. Chodec, manipulujes a uhybas.

1. Boh dava sance neustale, nepotrebujes na sancu novy zivot.

2. Jezis Kristus sa raz vztelil a viac to neurobi a nik to viackrat nepotrebuje.

3. Neexistuje potreba nanovo sa vracat.

4. Jezis zomrel raz a to staci pre kazdeho.

5. Nik tiez nebude nespravodlivo sudeny. Boh je nielen Vsemohuci ale i Spravodlivy.

6. Máš Život.
Pôvodne zaslal MartinP - 01 október 2014 :  01:14:21

0. Ja nemanipulujem, ani neuhýbam. Pýtam sa ťa a ty neodpovedáš. Si asi nečítaš svoje príspevky.

1. Áno dáva, niekto sa však otočí krátko pred smrťou, kedy už nemá sily ani dosah svoje hriechy odčiniť. Ak sa ale chystáš napísať, že ľutovanie stačí - nie nestačí - to je len začiatok.

2. Ježiš Kristus bol Boh medzi nami, svojou smrťou vyriešil na Zemi viacero vecí na raz. Nie je nutné, aby sa rodil neustále v opakovaniach. To by nebol Boh. To je len tvoje tvrdenie, ani reinkarnácia neráta sama s tým, že by sa mal vraciať.

3. Naozaj nie? Nenaplnená túžba sa nestáva nahodou potrebou? Len naďalej ukazuješ, ako ľudskej duši naozaj ale naozaj NEROZUMIEŠ. A ty čakáš, že ti budem veriť, že rozumieš zákonom ducha, že ho prežívaš, keď duch stojí ešte nad dušou?! Ale choď ... Dám ti príklad, aby si to pochopil raz a navždy a ak to nepochopíš z tohto príkladu naozaj nemá zmysel ti niečo vysvetľovať, lebo tvoje morálne uvažovanie bude asi slabšie rozvinuté.
Predstav si že je Zima, stojíš von na pomerne frekventovanej ceste na kopci. Neďaleko je dom (chápaj nebo), no doňho sa dostanú len ,,vyvolený" a je v ňom teplo a príjemne. Vidíš to cez jeho okná. A ty sa rozhodneš krátiť si čas tým, že si tam na ceste vykĺžeš ľadovú šmýkačku a vieš o nej len ty. Časom sa ti však podarí dostať do toho domu pre nejaké dôvody a svoju šmýkačku opustíš. Avšak ako sa budeš dívať von z domu cez okno zavše si všimneš pri pohľade von, ako sa ľuďom po tej ceste zle chodí, lebo je tam klzko a zavše sa tam niekto doudiera alebo si zlomí nohu či ruku. Tak sa ťa pýtam, budeš s týmto vedomím spokojný? Bude sa ti páčiť, že si sa ocitol niekde a pritom si to miesto morálne nazaslúžiš? Nájdeš aj po tomto svoj pokoj? Nebudeš túžiť výjsť von a zasypať ľad popolom? A teraz si predstav, že sa obrátiť na správcu domu a on ti povie, že on síce môže otvoriť dvere, ale nespraví to a už je na to neskoro. Tak takto nejak sa mi zdá, že nechápeš čo vlastne tvrdíš. A ak to takto vnímajú aj ostatní kresťania tu na fóre, že po smrti už nič nemusia a sú zbavení zodpovednosti, tak pán Boh nám zaplať za takýchto ,,milujúcich" kresťanov tam hore v nebi. Grc a hnus.

4. Áno. Ale znovu, načo to sem pletieš?

5. Boh je všemohúci. No a sme zas doma. Zas tie drísty, zas tie kecy a frázy. Perfektne s nimi šermuješ, ale keď sa ťa niekto na niečo spýta, nedokážeš si to ani len obhájiť a potom dokola to Ježišovanie, a vyzdvihovanie, superlatíva. Ale keď ich máte vy ,,kresťania" doviesť k možnostiam v polemike, zlyhávate jak zápalka v hurikáne. Dal som ti jasnú otázku a tvoja odpoveď nebola ani áno ani nie. Si dobrý, ale PLYTKÝ. V tvojom ponímaní je Boh asi tak spravodlivý, ako ten správca domu v mojom príbehu. Robíš ty aj ostatní z Boha niečo čím nie je. Boha pomsty, nemilosti, nespravodlivosti. Zamysli sa ... Ale hlavne, že dokážeš zo seba vypľuť, že je VŠEMOHÚCI.

6. Máš Život. No z nás dvoch, ale asi ty nechápeš jeho skutočnú hodnotu.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 01 október 2014 :  06:59:19  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
Ja verím po katolícky, je to pre mňa dôležitejšie než všetko ostatné.
Píšeš že keď mám všetko, prečo žijem v pocite márnosti života. Nediv sa, som len obyčajný človek. Jednak nemám všetko čo potrebujem a jednak verím že zakrátko sa svet skončí aj so všetkým čo tu budujeme.

Pôvodne zaslal Koki - 30 september 2014 :  22:41:07

Mal by si veriť po kresťansky. A ani ja nemám všetko čo potrebujem, to sa ale na dary ducha nevzťahuje. A že sa svet za krátko skončí? Ako to myslíš - posledný súd? Nie je to vari pre teba dobrá správa? Nerozumiem.

poutník

Odoslaný - 01 október 2014 :  14:35:31  Zobraziť profil  Pridať poutník do zoznamu priateľov
Proč někdo uvěřil v Boha, žije zbožný život dodržuje přikázání a tak půjde do nebe. A zase někdo jiný zatvrzele až do smrti odmítá Boha, žije hříšný bezbožný život a tak půjde do věčného pekla, tak na to je odpověď tady:

Exodus — Druhá Mojžišova kniha 33,19
Hospodin mu povedal: Ukážem ti všetku svoju dobrotu a vyslovím pred tebou svoje meno Hospodin. Zmilujem sa, nad kým sa chcem zmilovať, a zľutujem sa, nad kým sa chcem zľutovať.
Takže je to čistě věc Boha nám do toho nic není.

Spasení lidé se budou ze svého spasení plně radovat, i když budou vědět o věčném utrpení svých pozemských bratrů a sester, odsouzených k zavržení.
Tento život je jen zkouška, ti kdo neprojdou nedostanou už jinou šanci.

Kniha Sirachovca 15,14-17
On na začiatku stvoril človeka a dal mu slobodu rozhodovať sa. Ak budeš chcieť, budeš zachovávať prikázania a budeš konať verne podľa dobrej vôle. Pán ti predložil oheň i vodu: vystrieš ruku za tým, čo budeš chcieť. Pred človekom je život i smrť a bude mu dané to, pre čo sa rozhodne.

Třetina andělů se vzbouřila a Bůh je svrhl do pekla a nedal jim druhou šanci, je hloupost si myslet že ji člověk dostane.
Pravděpodobný smysl stvoření světa. Spasení, tedy omilostnění lidé mají pouze doplnit stav blažených, který se zmenšil odpadnutím určitého počtu padlých andělů. Tento doplňující počet je již pevně stanoven, proto jen Bůh zná definitivní počet omilostněných, na kterém už se nedá nic měnit.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 113  ~  Člen od: 20 október 2013  ~  Posledná návšteva: 25 august 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 01 október 2014 :  17:03:38  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
Ukážem ti všetku svoju dobrotu a vyslovím pred tebou svoje meno Hospodin. Zmilujem sa, nad kým sa chcem zmilovať, a zľutujem sa, nad kým sa chcem zľutovať.
Takže je to čistě věc Boha nám do toho nic není.

Spasení lidé se budou ze svého spasení plně radovat, i když budou vědět o věčném utrpení svých pozemských bratrů a sester, odsouzených k zavržení.

Třetina andělů se vzbouřila a Bůh je svrhl do pekla a nedal jim druhou šanci, je hloupost si myslet že ji člověk dostane.
Pravděpodobný smysl stvoření světa. Spasení, tedy omilostnění lidé mají pouze doplnit stav blažených, který se zmenšil odpadnutím určitého počtu padlých andělů. Tento doplňující počet je již pevně stanoven, proto jen Bůh zná definitivní počet omilostněných, na kterém už se nedá nic měnit.

Pôvodne zaslal poutník - 01 október 2014 :  14:35:31

V prvom príspevku ste vlastne vyjadril názor, že Boh môže všetko čo si zaumieni. Teda ak si zaumieni niekomu dať znovu šancu tu na zemi, tak to proste spraví.

To ďalšie ste pisal, ehm... nechajte ma hádať, na DROGÁCH.

A toto:

Môže napísať iba sebec, egoista, človek mysliaci len na seba, svoje potreby, neschopný lásky, ľútosti, súcitu a ľudského srdečného citu. Pekne ste sa nám svojim príspevkom PREDSTAVIL. Veď vy ste vlastne chrapúň?! Človeče máte vy vôbec kamarátov?!

poutník

Odoslaný - 01 október 2014 :  21:45:28  Zobraziť profil  Pridať poutník do zoznamu priateľov

To je logické že to tak je jak jsem napsal, kdyby jsme připustily že spasené lidi v nebi bude rmoutit zavržení jejich bližních v tom okamžiku nebe přestane být rájem a stane se peklem. A toto by pak byla lež : Bůh, bude s nimi, a setře jim každou slzu z očí. A smrti již nebude, ani žalu ani nářku ani bolesti už nebude – neboť co bylo, pominulo.

A dokonce v den posledního soudu spasení budou rozhořčení na zavržené:
Hle, už přichází ten den planoucí jako pec! Všichni nadutci a všichni zločinci budou jako strniště a den, který přichází, je sežehne, praví Hospodin zástupů. Nezůstane z nich kořen ani ratolest!
Vám, ctitelům mého jména, však vyjde slunce spravedlnosti a v jeho paprscích bude uzdravení. Vyrazíte a budete dovádět jako telátka vypuštěná z maštale. Tehdy podupete ničemné – budou pod vašima nohama jako popel v den, který připravuji, praví Hospodin zástupů.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 113  ~  Člen od: 20 október 2013  ~  Posledná návšteva: 25 august 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 01 október 2014 :  21:49:49  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Tak vidíš poutnik, bude ti utierať slzy. Ale tí, ktorí neprejdu ti nebudú nikdy ľahostajní.

Chodec

Odoslaný - 02 október 2014 :  20:17:45  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
23 Hľa, ja vám pošlem proroka Eliáša, skôr než príde Pánov deň, veľký a hrozný.

Nuž len ďalší dôkaz v prospech ...

Strana: z 2 Previous Topic: Filozofická téma : Judášova zrada - Božia vôľa Téma Next Topic: Katolícky kňaz VS človek veriaci na reinkarnáciu  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06