Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Porod, epidural a bolest vseobecne
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Obliekanie Téma Next Topic: Právo na potreat vlastne neexistuje!!!
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 22 január 2014 :  14:54:50  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
V minulosti ludia zili na dedinach, pri cerstvej prirode, na cerstvom vzduchu..
Pôvodne zaslal sinceretly - 22 január 2014 :  11:11:24
a dozivali sa priemerne 45 rokov...

Pôvodne zaslal guest636 - 22 január 2014 :  13:30:18

Presne tato odpoved ma napadla, ale uz sa mi nechcelo pisat

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 27 február 2014 :  19:45:14  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Z trocha iného súdka:
Gynekológovia veľmi neholdujú epidurálkam. rodičky často nespolupracujú ( veď necítia bolesť), hrozí predĺženie pôrodu, čo môže byť niekedy pre dieťa osudné....
Okrem toho, teraz sa začínajú ukazovať možno nežiadúce účinky epid. - a to časté bolesti driekovej chrbtice. Stálo by to za štúdiu !

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 február 2014 :  19:51:07  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Rodicky prave pre to, ze necitia bolest spolupracuju lepsie.

Bolest driekovej chrbtice nie je sposobena epiduralom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 27 február 2014 :  20:13:06  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Je slabšia kontrakčná činnosť, riziko nepostupujúceho pôrodu, často krát sa podáva oxytocín pre slabú činnosť - čo je zásah do prirodzeného pôrodu a zvyšuje sa tak riziko komplikácií.

Bolesť chrbtice (hlavy) a epidural - empirická skúsenosť

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 27 február 2014 :  21:50:29  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
nuti ta niekto podstupit epiduralku? podla mojich informacii nie; ak sa ti teda chce trpiet pri porode, nech sa paci, nik ti v tom nebrani

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 február 2014 :  10:35:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Je slabšia kontrakčná činnosť, riziko nepostupujúceho pôrodu, často krát sa podáva oxytocín pre slabú činnosť

Citujem z vyssie uvadzaneho podrobneho dokumentu o PEDA
"Často diskutovaná možnosť predĺženia pôrodu pri podaní PEDA a zníženie kontrakcií maternice sa nepotvrdili. "

citácia:

Bolesť chrbtice (hlavy) a epidural - empirická skúsenosť

Pôvodne zaslal slovenka - 27 február 2014 :  20:13:06

Bolest hlavy a bolest chrbta nie je to iste. Bolest hlavy sa moze vyskytnut pri nechcenej duralnej punkcii, inak nesuvisi s epiduralnou analgezou.
Bolest chrbta je prechodna a suvisi viac s mechanikou chrbtice a relaxaciou svalstva potencovanou PEDA, ako aj s polohou pacientky, ako zo samotnym vpichom.

lienkamaja

Odoslaný - 05 marec 2014 :  20:53:54  Zobraziť profil  Pridať lienkamaja do zoznamu priateľov
citácia:
Je slabšia kontrakčná činnosť, riziko nepostupujúceho pôrodu, často krát sa podáva oxytocín pre slabú činnosť - čo je zásah do prirodzeného pôrodu a zvyšuje sa tak riziko komplikácií.

ee.. to nie je pravda, kontrakčná činnosť sa nezmení (k jej zmenám dochádza len pri kolísaní oxytocínu a hormónov v krvi, príp. iných zmenách) nie kvôli eidurálke.. epidurálka pôsobí ako zmiernovač bolesti rovnako ako aj iné lieky proti bolesti, len je silnejšia -- blokuje signály o bolesti, ktoré sa tým pádom nedostávajú od receptorov priamo do mozgu,, ---) človek necíti bolesť

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 5  ~  Člen od: 05 marec 2014  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 07 marec 2014 :  11:28:30  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
A ja to zase zvrtnem mojím smerom.

Uvažujem, že ak by Pán Ježiš mal byť ukrižovaný v dnešných časoch, či by mu ponúkli epidurálku, alebo dokonca celkovú anestézu.

Viete, kam tým smerujem? A upozorňujem, že nie som ani sadista a ani masochista. A tiež upozorňujem, že nehaním tých, ktorí siahajú po liekoch proti bolesti. Len sa chcem zamyslieť na skutočnosťou, že dnešný človek sa rovnako ako smrti bojí aj umierania a bolesti.

A pritom podľa mňa, bolesť má významné miesto v duchovnom živote človeka a človek by sa mal naučiť niesť svoj kríž.
A zase netvrdím, že ja to vždy viem a že som dokonalý. Len si jednoducho uvedomujem, že ak prestaneme Bohu obetovať svoje utrpenia a bolesti, tak sa pripravujeme o mnohé požehnania a milosti. Či sa v tomto za posledných 60 rokov niečo zmenilo?

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 07 marec 2014 :  11:36:55  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Považujem za vrchol arogancie klásť na niekoho kríž, ktorý sám nikdy niesť nebude.

A keď si niekto myslí, že rodiť s epidurálkou je sranda a nie je čo obetovať, tak je to len ďalší dôkaz o strate kontaktu s realitou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 07 marec 2014 :  12:29:23  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Považujem za vrchol arogancie klásť na niekoho kríž, ktorý sám nikdy niesť nebude.

A keď si niekto myslí, že rodiť s epidurálkou je sranda a nie je čo obetovať, tak je to len ďalší dôkaz o strate kontaktu s realitou.

Pôvodne zaslal Guliver - 07 marec 2014 :  11:36:55

Guliver, žiadne prekvapenie, Tvoja reakcia ma bohužiaľ neprekvapila. Bohužiaľ.

Neviem, čo je to rodiť s epidurálkou. Možno tuším, čo je to rodiť bez nej, aj keď som to nezažil na vlastnej koži, ale niekto koho veľmi milujem to zažil a nie raz a ja som bol pri tom.
Môj príspevok nebol vôbec o tom, že zvládať bolesť je sranda, alebo že by mal mať niekto priamo z bolesti nejaké potešenie. Neskúsiš si prečítať môj príspevok, keď opadnú vášne a zhasne červené svetielko?

Ja na nikoho nič nekladiem. A keď niekomu Boh naloží, tak si ja osobne myslím, že On na to právo má. Samozrejme akceptujem, že má a môže mať niekto iný aj rozdielny názor a o to mi v mojom príspevku aj ide, zistiť pohľad iných ľudí.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 07 marec 2014 :  13:05:12  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Stáva sa už pravidlom, že nesúhlasný názor s úvahami bigotných kresťanov je vysvetlovaný ako nepochopenie, vášne alebo červené svetielko. Podobne aj ich skúsenosť sa zovšeobecňuje a je nepriamo kladená za normu.

Tvoja žena rodila bez epidurálky? Bolo to len jej rozhodnutie? OK akceptujem. A očakávam to isté od teba. že budeš akceptovať rozhodnutie iných tú epidurálku použiť. A bez emocionálneho podsúvania, že je to vlastne nedokonalosť, či dokonca chyba.

A vôbec najlepšie by bolo, keby sa k tejto téme vyjadrovali len ženy a pôdorníci - profesionáli.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 marec 2014 :  13:41:50  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

V minulosti ludia zili na dedinach, pri cerstvej prirode, na cerstvom vzduchu..

Pôvodne zaslal sinceretly - 22 január 2014 :  11:11:24

sinceretly celkom suhlas.

A niekto mudry povedal: zivot si nemozeme predlzit, ale prehlbit.

A ked pozeram niekedy tie "100 rocne" zombie, to akoze ludi co drzia pri zivoreni len nejake oblbovaky a potom sa dostanu do statistiky o tom aku uzasnu dobu zijeme a ako sme dnes vyspeli ked sa dozivame "100" rokov, a predtym v "temnych a zaostalych" dobach to bolo len zle... tak za takymi recami citit dvojity jazyk onoho individua v raji.

Kaslem na ich vyspelost, kaslem na ich "uzasny" rozmach... ja potrebujem zit hlbsie, nie dlhsie.
A to je dnes problem.
Kiezby isli co najskor vcerty budovatelia toho Matrixu, aj s ich "100" rocnymi zombiami fungujucich na tych jedoch.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 07 marec 2014 :  13:48:14  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
Kaslem na ich vyspelost, kaslem na ich "uzasny" rozmach... ja potrebujem zit hlbsie, nie dlhsie.
Pôvodne zaslal mino - 07 marec 2014 :  13:41:50

A kto a čo ti v tom bráni?

guest636

Odoslaný - 07 marec 2014 :  14:07:16  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
zi si ako kvalitne a dlho chces, len nenut inych aby zili podla teba

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 07 marec 2014 :  18:35:33  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
zi si ako kvalitne a dlho chces, len nenut inych aby zili podla teba

Pôvodne zaslal guest636 - 07 marec 2014 :  14:07:16

Guest, precitaj si to, co napisal mino, este raz, a poriadne, nie len tak hocijako.

Mino len vyjadril svoj nazor na to. Ja tiez. To je vsetko. A je len na vas ostatnych, co s tym urobite. Mame slobodnu volu a je len na nas, co si zvolime, to budeme aj mat, je to velmi jednoduche. No nie?

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: Obliekanie Téma Next Topic: Právo na potreat vlastne neexistuje!!!  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06