Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Porod, epidural a bolest vseobecne |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 15:31:20
|
ja som modré slová čítal. len to čo je napísané v modrom neplatí ani všeobecne. ná zaklade pár nepresných pozorovaní sa nedá hovoriť ani len o výskume.
aby to bolo presné muselo by sa to inak sformulovať. viem, že slovíčkarčím. |
morituri te salutant |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 15:41:47
|
citácia: 1. On tam toho uvádzal viacero a myslím, že aj alternatívy. Pamätám si, že pre človek aj vraj prirodzenejší pôrod v stoji, a menej bolestivý do vody. Nie je to moja oblasť a už sa ma to asi ani veľmi netýka. Tak si to nepamätám presne, ospravedlňujem sa. Pôvodne zaslal Mx - 10 január 2014 : 14:30:16 tu nejde o to, ci si neico pamatas alebo nie
vsak skus trosku porozmyslat ako prebieha porod a ake ma zena problemy s hmotnostou pred porodom - keby rodila povedzme 2-3 hodiny (a to som asi malo povedal), tak to ma ako cely cas stat lebo podla teba je porod postojacky prirodzenejsi?
ohladom toho porodu do vody - ty vravis, ze epiduralka moze sposobit vedlajsie ucinky a ohrozit zenu a dieta, za cenu toho, ze zena neciti bolest pri porode; hned na to ale povies, ze porod do vody, ktory je o dost riskantnejsi a za cenu mierneho a len anekdoticky preukazaneho tlmenia bolesti je vhodnejsi nez epiduralka? tomu sa prosim pekne hovori kognitivna disonancia par excellence; ak je epiduralka neprirodzena, tak radovo neprirodzenejsi je porod do vody pre cicavca, ktory vo vode nezije - uz si videl v prirode nejakeho suchozemskeho cicavca, ktory dobrovone chodi rodit do vody? |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 20:45:12
|
U prvorodicky od zaciatku kontrakcii az po porodenie dietata neraz uplynie aj viac ako 12h, to na margo toho rodenia v stoji.
K porodu do vody musim zopakovat to, co bolo povedane v inej teme - tak rodia delfiny a veleryby, nie suchozemske tvory ku ktorym patri aj clovek.
Vzhladom na komfort pacientky a risk-benefit pre matku a dieta je epiduralna analgeza momentalne to najlepsie a najbezpecnejsie co mame - tym sa nechce povedat, ze je to uplne bez moznych komplikacii ci neziaducich ucinkov - v medicine nepozname ziaden zakrok, ktory by takym bol. Tip na dalsie citanie:http://www.lf.upjs.sk/ceea/doc4/11%20Richterova%20PEDA%20CEEA%202012%20108.pdf To iste strucnejsie a s obrazkami vo forme prezentacie http://www.lf.upjs.sk/ceea/doc4/richterova%20peda%20ceea%202012.pdf
Co sa tyka obetovania bolesti - ano, je to idealny stav, ktory ale vyzaduje urcitu uroven duchovneho zivota a tu, povedzme si na rovinu ma malo ludi. Cize co je pre danych ludi lepsie - nechat ich trpiet a v utrpeni preklinat vsetkych a vsetko a hodit im do tvare, ze ved to obetujte, alebo im ulavit od bolesti ? Co bude mat v konecnom dosledku vacsi zmysel pre ich duchovny zivot a eventualne spasu?
A to ze ste si uz 15 rokov nevzali liek od bolesti? Chvalyhodne a nasledovania hodne, ale az to dokazete pri bolesti aku maju ludia pri karcinome pankreasu, ci prerastani nadoru do nervovych pletencov hornej koncatiny, potom to bude mat skutocne vahu...
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 21:34:26
|
Mato, a co poviete na toto?
Zeny, co absolvuju prirodzeny porod bez kadejakych zlepsovakov a vylepseni, tak potom ich to spevni.
Proste su odolnejsie taketo zeny.
Ti, ktori si to prezili a ked sa porovnaju s takymi, ktori este porod neabsolvovali, tak ked sa pozru na rozlicne zivotne situacie, ktore sa stali obom, tak ta, ktora si toho musela pretrpiet viac, je omnoho silnejsia a tam, kde si zeny, ktore porod neabsolvovali, - tak tam si myslia, ze silna bolest je maximum a ze vacsia bolest uz od toho nemoze byt a tie zeny, ktore si presli prirodzenym porodom bez zlepsovakov tak tam kde ini uz koncia a nevladzu tak pre nich je to estelen zaciatok.
Kto nezazil, nepochopi. Prirodzeny porod dokaze zenu fantasticky pripravit na buducnost. Taketo zeny su omnoho pevnejsie a silnejsie a vedia si vazit veci a to, co nas nezabije, nas posilni - takze toto plati aj pri porodoch a ti, ktori si to zlahcuju, tak potom by sa nemali cudovat v kritickych situaciach, ze reaguju tak, ako reaguju, lebo ked by si to nezlahcovali, tak by to potom mohli zvladnut bez problemov.
Je to proste o tom, ze si mozeme vybrat - ti, ktorym brali krv, tak ked im tam dala sestricka leukoplast, tak mali na vyber - bud to strhnu IHNED a sice s ukrutnou bolestou, ale bude to stat za to - uz to bude vyriesene alebo to odlepovat pekne pomalicky postupne, ale s ukrutnymi bolestami. Proste treba to vyriesit razne a ihned. Netreba to vzdavat a naozaj vsetko to co nas nezabije a moze nas posilnit a je to v medzaich Bozieho zakona tak by sme do toho mali ist, toto nas vynikajuco pripravi na tie dalsie, este horsie situacie.
Hovorim tu o tom, ze nikto si neudrzi ctenu poziciu bez toho, aby nevedel, co to znamena byt zneucteny. Proste nic nejde hned, su niektore veci, ktore hned dostat nemozeme, ale ak budeme trpezlivi, casom to pride a => co pride casom, akoby sme uz mali, chce to uz len cakat a vytrvalo pracovat nadalej, aby sme k tomu aj dosli, inak to mat nebudeme - o tom hovoril Pan Jezis, ze o cokolvek poziadame Boha-Otca v Jeho mene, da nam to, ale musime tomu verit, a ak verime, ze nam to raz da, tak akoby sme to uz mali, chce to uz len cakat, ale nie zo zalozenymi rukami - chce to tvrdu pracu, inak to proste nedostaneme, lebo Boh nenavidi lenivost, nakoniec je to 1 zo smrtelnych hriechov.
Boh si nas vycvicuje a 1 clovek povedal, ze nehodnotte ma podla mojich uspechov, ale podla padov, po ktorych som dokazal vstat a ist dalej. Prave to ma v Bozich ociach cenu - samozrejme ze aj uspech, ale omnoho viac Mu mozeme dat tym, ze ak padneme, nezostaneme na zemi a vstaneme a pojdeme dalej. V Biblii je napisane, ze nemame pohrdat Bozou vychovou a svoje kosti aj ked mame cele pomliazdene a vyklbene tak mame vstat, aby sa to, co je chrome, nevyklbilo uplne, ale skor aby sa to zahojilo a bolo to pevnejsie ako to bolo predtym a aby uz viac k niecomu takemuto nedoslo ani omylom. Takto nas cvici Boh. Vidite tu starostlivost? Kolki ste podakovali Bohu za to zle, co vam sposobil? Ja som Mu za to vdacny. Dostal som lekcie, za ktore som Mu nesmierne vdacny a som velmi rad, ze som dostal to, co som dostal, lebo som si to jednak zasluzil a pomohlo mi to zmenit sa - zamysliet sa nad sebou a spamätat sa. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 21:45:52
|
citácia: Kto nezazil, nepochopi. Prirodzeny porod dokaze zenu fantasticky pripravit na buducnost. Taketo zeny su omnoho pevnejsie a silnejsie a vedia si vazit veci a to, co nas nezabije, nas posilni - takze toto plati aj pri porodoch a ti, ktori si to zlahcuju, tak potom by sa nemali cudovat v kritickych situaciach, ze reaguju tak, ako reaguju, lebo ked by si to nezlahcovali, tak by to potom mohli zvladnut bez problemov. Pôvodne zaslal sinceretly - 10 január 2014 : 21:34:26
...hlavne, ze Ty si zazil a pochopil |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 21:49:43
|
lucia, si porodila.... |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2014 : 22:43:42
|
Lucia, ja som porod nenazil, ale zazil som nieco ine.
A naozaj je to tak, ze ak clovek vstane po velmi tvrdom pade, potom ho tie dalsie veci len tak lahko nezlomia a ak aj nahodou, tak je to preto, lebo ten clovek si myslel, ze nepadne, Boh to dopustil, lebo treba zmyslat pravdivo.
Ale ked to ide tak prirodzene, tak naozaj, tam, kde druhi koncia s predstavivostou bolesti, kde je pre nich ta najvacsia boelst, tak ti, ktori si zazili omnoho vacsiu boelst, tak pre nich je tato najvyssia bolest, ktoru si ti ludia predtavuju, nicim, je to proste pre nich zaciatok - je to proste tak, ze kde ini koncia, druhi estelen zacinaju.
A tak je to aj s trpezlivostou a aj s ostatnymi vecami - su to take paralely a vsetko so vsetkym suvisi.
Takze to som napisal na zaklade takychto "paralel" ci ako sa to povie .
Mas nieco proti tomu?
Ved na tom sa to da krasne pochopit.
Alebo umelci - kde ini koncia, oni estelen zacinaju. Niekto nedokaze nakreslit to, co dokazu druhi, pre nich je to nemozne, ale tym umelcom to nie je UZ nemozne, lebo isli za hranice a tie hranice, co si mysleli, ze je to koniec, tak ten koniec sa pre nich stal zaciatkom - kde ini koncia, druhi zacinaju.
Co je na tom take nepochopitelne?
To, co ake je, si urcuje clovek sam svojou vierou a aby to bolo spravodlive, Boh to este upravuje a doladuje, aby to bolo spravodlive. To su este Jeho dodatocne zasahy. To mam z vlastnej skusenosti.
Alebo si predstav citanie dlhych textov - zo zaciatku mi bol dlhy aj kratulicky text, 1 odstavec napr. z tych odstavcov, co tu pisem, nedokazal som uz viac precitat, a bolo to tak preto, lebo som si to tak hovoril, lebo som si to tak nahovaral, lebo som tomu veril a doplatil som na tu vieru tym, ze som si toho viac precitat uz nedokazal, aj ked by som chcel, lebo ja som uz proste nechcel, lebo som mal taku vieru, ale cim viac si clovek toho precita, tym viac zisti, ze naozaj kde ini koncia, druhi estelen zacinaju. "Nahovaral" som si, ze s kazdym 1 "pismenkom" naviac budem mat väcsiu trpezlivost a naozaj - teraz uz vnimam dlhsie casti ako 1 odstavec a tak dalej... proste to su "skilly". Chce to trening. Bez Boha sa neda nic, preto hoc trenujeme, padame - a ak sa nad tym zamyslime, nad tymi pozemskymi vecami, ze v nich nepadame, ako je to mozne, ze v tych duchovnych padame? Lebo aj ked sme vycviceni, netreba si nic nahovarat, Boh sa o nas stara a chrani nas proti tomu, aby sme si nieco nahovarali, aby sme nespysneli a radsej nas necha padnut ako by sme si mali hovorit, aki sme uzasni, ked je to vsetko Jeho moc, ked je to vsetko On, ked je to vsetko od Neho a nic nie je od nas a nic nie je nase ani omylom, my sme len toho spravcami, preto sa deje to, co sa deje, lebo Boh nenavidi loz, On chce, aby sme zmyslali pravdivo, lebo On je Pravda a pravda oslobodzuje. Jezis povedal, ze pravda nas oslobodi. Boh je Pravda. Boh oslobodzuje. To On dava slobodu.
Tak je to aj s bolestou. Clovek je potom omnoho pevnejsi a silnejsi a odolnejsi - ved co nas nezabije, to nas posilni sa hovori a je to naozaj tak. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 13:03:59
|
Ja som pôrod zažil. Na vlastnej koži, ale veľa si z toho nepamätám, bol som ešte veľmi maličký...
Myslím si, že asi nie je na svete človek, ktorý pôrod nezažil (Adam a Eva už zomreli, pokiaľ viem).
Maťo,
neviem ako by som sa zachoval pri takých bolestiach. Poznám také ako bolesti uší a zubov trvajúce niekoľko týždňov. Priznávam, že to dosť človeka odstaví. A tiež poznám bolesti chrbtice niekoľko ročné blokujúce aj dýchanie. Neviem, či sa to ráta. Ale je mi to jedno, nechcem tu riešiť bolesť ako takú a zisťovať, kto je väčší frajer, naopak. Cítim sa v tomto taký začiatočník, lebo keď pozriem len na takú Bernadetu Subiru, tak som proste diletant.
Aby som teda napísal môj akýsi sumárny názor na bolesť a pod. Bolesť ako taká je príznakom toho, že niečo nie je v poriadku. Odstraňovať bolesť a neriešiť pôvod mi príde choré. Ak ma teda začne bolieť chrbát, nedám si lieky proti bolesti, lebo to by mi mohlo umožniť taký pohyb, ktorým by som si ešte viac poškodil. Ak ale vieme, čo bolesť spôsobuje a tiež vieme, že je napríklad už neodstrániteľná (posledné štádium rakoviny a pod), potom podávanie tlmiacich liekov je samozrejme na mieste, v rozumných medziach. Dokonca nemám problém ani s umelým spánkom (napríklad pri rozsiahlych popáleninách). Kedysi sa používal alkohol alebo opiáty, dnes sú na to iné prostriedky. Len mám pocit, že ľudia siahajú po tabletkách akosi skoro a často. |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 14:03:41
|
citácia: Kto nezazil, nepochopi. Prirodzeny porod dokaze zenu fantasticky pripravit na buducnost. Taketo zeny su omnoho pevnejsie a silnejsie a vedia si vazit veci a to, co nas nezabije, nas posilni - takze toto plati aj pri porodoch a ti, ktori si to zlahcuju, tak potom by sa nemali cudovat v kritickych situaciach, ze reaguju tak, ako reaguju, lebo ked by si to nezlahcovali, tak by to potom mohli zvladnut bez problemov. Pôvodne zaslal sinceretly - 10 január 2014 : 21:34:26 siceretly, kolko deti si uz osobne porodil? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 14:12:59
|
guest, ak by si si precital vsetko, nenapisal by si to, co si napisal.
Sam hovoris, ze treba dokladne citat, pritom ty sam si si to vsetko dokladne neprecital, tak ked si to uz neurobil, tak tu potom aspon na to neraguj, ak si si to neprecital cele, inak bude tvoja reakcia na ustrizok iba obycajnym vytrhnutim z kontextu, a take sa nerobi - taka reakcia potom nie je pravdiva a spravodliva.
A ak si si to dokladne precital, potom neviem, preco si napisal to, co si napisal. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 14:27:59
|
citácia: Len mám pocit, že ľudia siahajú po tabletkách akosi skoro a často. Pôvodne zaslal Mx - 13 január 2014 : 13:03:59 lenze nie je bolest ako bolest, a nie je dovod ako dovod
porodne bolesti nie su sposobene nejakym poskodenim ci ochorenim, su to krce sposobene tym, ze zenske telo sa snazi vypudit plod z maternice
ja tiez neuzivam lieky tlmiace bolest pri migrene, aj ked je to dost otravna bolest a mnohi ini ludia by si nejaky liek zobrali, no ja by som ich za to neodsudzoval |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 16:03:45
|
Mx,zazil som umieranie mne blizkej osoby na rakovinu pankreasu.A bol to velmi silny a odolny clovek.No bez liekov proti bolesti by to neslo. Sam som prekonal silny zapal slinnej zlazy a bez liekov proti bolesti si to neviem predstavit.V Pisme je napisane- Boh stvoril lekara (ak by si velmi chcel,pobladam ti suradnice) a lekar ma okrem ineho aj tisit bolest. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 17:27:56
|
citácia: Jakubov list - kapitola 5 13 Trpí niekto z vás? Nech sa modlí. Je niekto veselý? Nech spieva žalmy. 14 Je niekto z vás chorý? Nech si zavolá starších Cirkvi; a nech sa nad ním modlia a mažú ho olejom v Pánovom mene. 15 Modlitba s vierou uzdraví chorého a Pán mu uľaví; a ak sa dopustil hriechov, odpustia sa mu. 16 Vyznávajte si teda navzájom hriechy a modlite sa jeden za druhého, aby ste ozdraveli. Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého. Najlepsi lekar je samotny Boh. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 19:07:56
|
citácia: Najlepsi lekar je samotny Boh. Pôvodne zaslal sinceretly - 13 január 2014 : 17:27:56 ale samozrejme...no ked pojde do tuheho, tak pojdes za lekarom |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2014 : 21:06:20
|
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2014 : 10:40:09
|
citácia: Ak ale vieme, čo bolesť spôsobuje a tiež vieme, že je napríklad už neodstrániteľná (posledné štádium rakoviny a pod), potom podávanie tlmiacich liekov je samozrejme na mieste, v rozumných medziach. Dokonca nemám problém ani s umelým spánkom (napríklad pri rozsiahlych popáleninách). Kedysi sa používal alkohol alebo opiáty, dnes sú na to iné prostriedky. Len mám pocit, že ľudia siahajú po tabletkách akosi skoro a často. Pôvodne zaslal Mx - 13 január 2014 : 13:03:59 No konecne sa niekam dostavame.
Nie kazdy je tak duchovne na vyske, aby dokazal bolest prijat a obetovat.
Kto nie je, ma legitimne pravo hladat pomoc a ulavu od bolesti a lekar ma legitimne pravo, vlastne povinnost mu pomoct v sulade s najmodernejsimi poznatkami. A ak pacient prezentuje svoju vieru, je mozne ho nasmerovat aj smerom obetovania svojho utrpenia, aby tak dostalo zmysel. To vsak individualne, urcite nie pausalne.
Ak ma niekto problem s uzivanim liekov pre ich domnelu toxicitu ci ine dovody, mu nedava pravo tieto svoje nazory zovseobecnovat a snazit sa presviedcat druhych, aby lieky neuzivali. Ak by mal objektivny dokaz o absolutnej skodlivosti daneho lieku, potom samozrejme ludi upozornit musi. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2014 : 11:41:02
|
citácia: ale samozrejme...no ked pojde do tuheho, tak pojdes za lekarom ale samozrejme... no ked pojde do tuheho a lekar nebude moct pomoct clovekovi, obrati sa na Boha.
Je len na nas, co urobime.
Zjavne si si neprecital toto: citácia: Jakubov list - kapitola 5 13 Trpí niekto z vás? Nech sa modlí. Je niekto veselý? Nech spieva žalmy. 14 Je niekto z vás chorý? Nech si zavolá starších Cirkvi; a nech sa nad ním modlia a mažú ho olejom v Pánovom mene. 15 Modlitba s vierou uzdraví chorého a Pán mu uľaví; a ak sa dopustil hriechov, odpustia sa mu. 16 Vyznávajte si teda navzájom hriechy a modlite sa jeden za druhého, aby ste ozdraveli. Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého.
Okrem toho ak je niekto chory, netreba uzivat ziadne lieky. Staci obycajny caj, velmi vela ovocia a zeleniny a je to. Boh chce, aby sme najprv pracovali a az ked by nam nepomahali Jeho dary, ktore nam urcil - ovocie a zeleninu a dalsie dobra od Neho, tak az potom by sme mali poprosit Boha o pomoc, aby sa nad nami zmiloval a aby nas vyliecil, samozrejme, ze ak by to chcel On a nie my, lebo v modlitbe Otce nas je napisane ..prid kralovstvo Tvoje - bud vola Tvoja - ako v Nebi, tak i na Zemi... cim dalej, tym väcsie upresnenie - ako to mame hovorit Bohu-Otcu.
Ja osobne som uz neviem kedy bol naposledy chory, bolo to dost davno - vidite, ako sa o mna stara Boh? Je to vsetko Jeho moc. Vzdy to dopadne tak, ako to uzna On za vhodne. Neberiem ziadne lieky, ziadne specialne pripravky, jem normalnu stravu a aha aky som - uz ani neviem, kedy som bol naposledy chory. Na mne a aj na ostatnych ludoch, ktori tiez neberu lieky, sa da krasne vidiet, ako sa Boh o nas vsetkych vzorne a starostlivo stara.
Vsetko ma svoj dovod. Nic nie je len tak z nicoho nic, lebo kazda 1 akcia ma svoju reakciu a vzdy, ked sa nieco stane, treba hladat pricinu, preco je to tak.
Potvrdenie tychto slov: citácia: Ak si to video nepozriete cele, tak ho, prosim, nekomentujte. To ostatne mozete, ked chcete, a aj to video, ale len vtedy, ked si ho pozriete cele, aby to nebolo vytrhnute z kontextu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2014 : 12:41:31
|
citácia: Okrem toho ak je niekto chory, netreba uzivat ziadne lieky. Staci obycajny caj, velmi vela ovocia a zeleniny a je to. Boh chce, aby sme najprv pracovali a az ked by nam nepomahali Jeho dary, ktore nam urcil - ovocie a zeleninu a dalsie dobra od Neho, tak az potom by sme mali Pôvodne zaslal sinceretly - 14 január 2014 : 11:41:02 Vy ste skutocne velmi prostoduchy cloviecik ak si myslite, ze jedina choroba na svete je bezna viroza na ktoru skutocne nexistuje lepsi liek ako oddych, tekutiny a nejaka ta vitaminova podpora. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2014 : 12:44:48
|
citácia: Okrem toho ak je niekto chory, netreba uzivat ziadne lieky. Staci obycajny caj, velmi vela ovocia a zeleniny a je to. Pôvodne zaslal sinceretly - 14 január 2014 : 11:41:02 dufam, ze nikdy nebudes mat deti alebo v opatere nejakeho cloveka |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 január 2014 : 06:14:21
|
maťo. čiastočne sa ho zastanem. tak ná cca 20%.
zdravie dosť závisí od životného štýlu. vtedy sa dá mnohým chorobám aj predchádzať a v prípade choroby aj ľahšie prekonať. Len nie všetko samozrejme. Myslím skôr také ako chrípka, kašeľ prechladnutie. Lebo ná tieto veci má vplyv aj psychika. A kvôli psychike si človek dosť ničí aj iné veci nadmerným pitím, fajčenim, drogami apod.
druhá vec je že tie "zdravé" veci tiež čosi stoja(potraviny, oblečenie, pomôcky, lekári, hygiena, čas....), ale to už je iná téma.
|
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2014 : 09:50:46
|
Presne tak, zavisi to od zivotneho stylu, ale hlavne od Boha, lebo vzdy to dopadne tak, ako si urci Boh a je jedno, co by sme vsetko urobili, sme uplne voci Nemu bezmocni.
Ale ak Boh vidi snahu, ze sa snazime zit ako ludia a nie ako nieco ine, tak nam pomaha, lebo vidi snahu. A aj to len vtedy, ked to On sam uzna za vhodne.
Okrem toho cital som 1 svedectvo, v ktorom niekoho bolel zub a po modlitbe bolest zuba presla.
A dalej cela Biblia je plna zazracnych uzdraveni - ak Jezis Kristus nemal problem vyliecit nevyliecitelne choroby a dokonca slepym vratit zrak, co tam take malicke chorobky, no nie?
Zamyslime sa nad tym - ak Boh nemal problem slepym vratit zrak, hluchym sluch... co tam take choroby, hoc aj neviem ake zakerne.
Ved to je nic, taka malicka smietka v porovnani s tymi zazrakmi, ktore urobil Pan Jezis, ked zil tu na Zemi.
Chce to vieru. Bez viery Boh nekona, lebo On kona len tam, kde je viera - a tam, kde viera nebola, tak tam Jezis vyliecil len zopar ludi, aj to len tych, ktori mali vieru, ze to moze urobit, lebo je Boh.
Lebo v Bohu su 3 Bozske Osoby - Boh-Otec, Jezis Kristus a Duch Sväty.
H2O - voda, lad, para: 3 rozne skupenstva, su jedno - H2O Boh - Boh-Otec, Jezis Kristus a Duch Sväty: 3 rozne Osoby, su jedno - Boh.
To som cital v 1 knihe, ktoru napisal knaz. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2014 : 10:27:37
|
negeneralizuj. Nechcem tvrdiť, že lekári sú viac ako Boh, alebo že Boh niečo nevie vyliečiť.
Je potopa. Chlapík ná streche a voda po strechu. Príde najprv čln, potom helikoptéra. chlapík ich odmieta so slovami "mne pomôže Boh". chlapík sa utopi a dostane sa do neba. "Pane, Bože, prečo si mi nepomohol?" "Poslal som ti čln i helikoptéru."
Ako téma "lekári" je kapitola sama osebe. Ale silou mocou odmietať lekára? |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2014 : 11:11:24
|
thorah, su ludia, ktori cely svoj zivot prezili bez jedineho lieku, bez jedinej tabletky.
To o niecom svedci.
Teraz si dovolim tvrdit, ze prave tie lieky, vakciny, prevencie a neviem co vsetko - ze to je zodpovedne za ten stav vo svete - za vsetky tie choroby.
V minulosti ludia zili na dedinach, pri cerstvej prirode, na cerstvom vzduchu..
Som raz pozeral taky dokument, ze ludia rozne tazko chori sa chodia liecit niekde neviem kde to presne bolo, ale viem, ze tam su take vodopady a vsade sama priroda a taky vynikajuci cerstvy sviezi vzduch tam je, ze to toho cloveka zmeni a pomoze mu to.
Naozaj, aj prostredie robi vela, a nie ze vela, ale snad najviac.
Dokaz je v tom, ze niekto ma normalne pluca a ked sa dostane do uzatvorenej miestnosti, v ktorej je vsade samy dym od cigarety, tak ho to pospini. A zase, ked sa takyto clovek dostane s poskodenymi plucami do hlbokej prirody, tak casom sa tie necistoty z neho odstrania.
Je to ako limita do nekonecna v matematike - ze cim dlhsie clovek zostane v danom prostredi, tym viac nasiakne tym prostredim, v ktorom je a tym viac sa z neho odoberie to prostredie, v ktorom bol predtym.
Tak je to aj s Eucharistiou - raz som cital na nejakom webe clanok o difuzii - ze je to ako ked prijmeme Sväte Prijimanie - ze Jezis Kristus v nas potom posobi a ze to uz nie sme my, ale On.
A podla toho, kto ako sa necha nasiaknut Bohom, tak taky je - lebo to uz je potom Boh, to uz potom zije Boh a nie ten clovek a ten clovek mu to dovoli z lasky k Nemu.
A slovicko krestan v preklade znamena druhy Kristus.
Sme krestania, a sväti ludia si mohli povedat, ze uz nezijem ja, ale zije vo mne Kristus.
A taki by sme mali byt my vsetci, lebo v Biblii je napisane: citácia: Buďte svätí, lebo ja som svätý. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2014 : 11:41:02
|
och, tie tvoje siahodlhé vylevy.
pripadáš mi ako človek z new age ponukajuci mi homeopatiu. |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2014 : 13:30:18
|
citácia: V minulosti ludia zili na dedinach, pri cerstvej prirode, na cerstvom vzduchu.. Pôvodne zaslal sinceretly - 22 január 2014 : 11:11:24 a dozivali sa priemerne 45 rokov... |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|