Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Americke krestanske vianoce
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: rozvod Téma Next Topic: Gréckokatolícky biskupi vzorom ostatným
Strana: z 4

Laco44

Stav: offline

Odoslaný - 09 január 2014 :  20:53:20  Zobraziť profil  Pridať Laco44 do zoznamu priateľov
guest636 -povedal som vyššie "je aj škoda sa vôbec podobnými symbolmi zaoberať"

Sv. J. Zlatoústy: "Sväté Písmo nebolo napísané pre našich predkov, ale tak isto pre nás."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 08 január 2014  ~  Posledná návšteva: 10 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 10 január 2014 :  00:39:46  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
guest636 -povedal som vyššie "je aj škoda sa vôbec podobnými symbolmi zaoberať"
Pôvodne zaslal Laco44 - 09 január 2014 :  20:53:20
ano, najprv velkohubo rozhlasujes, ze vlada murarov a zidov v USA je jasna vec pre kazdeho, ale zaroven nevidis rozdiel medzi patcipou a sestcipou hviezdou - ako mozem potom brat takeho cloveka vazne?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco44

Odoslaný - 10 január 2014 :  00:48:02  Zobraziť profil  Pridať Laco44 do zoznamu priateľov
He???? čožé???? Kde som písal že nevidím rozdiel medzi 5 a 6 cípou hviezdou? Také niečo som ani len nenaznačil. Ty budš asi tiež prípad.... Ja už fakt neviem, či som na fóre bláznov.....

Ja sa na to....

Sv. J. Zlatoústy: "Sväté Písmo nebolo napísané pre našich predkov, ale tak isto pre nás."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 08 január 2014  ~  Posledná návšteva: 10 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 10 január 2014 :  09:29:14  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
He???? čožé???? Kde som písal že nevidím rozdiel medzi 5 a 6 cípou hviezdou? Také niečo som ani len nenaznačil. Ty budš asi tiež prípad.... Ja už fakt neviem, či som na fóre bláznov.....
Pôvodne zaslal Laco44 - 10 január 2014 :  00:48:02
toto si napisal: "Satanisti zneužívajú Dávidovu hviezdu a tiež napríklad Petrov kríž..."

hlavne pouzivanie akychkolvek symbolov v satanizme (co je moderne nabozenstvo) je kontroverzne a hlavne retrospektivne; pentagram je totiz od davnych dob najprv pouzivany v povodnych nabozenskych systemoch (napr sumeri), a neskor grekmi ako dokonaly geometricky utvar (napr pytagorejcami), nasledne ho pouzivali rani krestania ako symbol piatich jezisovych ran, a v stredoveku sa dostal do ruk okultistom ako ochranny symbol (lenze satanizmus vtedy este neexistoval) a potom TO prislo - v roku 1856 francuzsky okultista Eliphas Levi napisal knihu Dogme et Rituel de la Haute Magie a v nej prvykrat v vyslovuje domnienku, ze ak normalny pentagram predstavuje dobro, tak potom prevrateny pentagram predstavuje zlo a takisto vytvoril obraz bafometa ako bytosti s capou hlavou, zenskou hrudou, kozimi nohami a kridlami co neskor v 20. storoci prebrala jedna odnoz satanizmu - cize nie je to tak, ze univerzalny znak satanistov je pentagram, to uz len odporocovia satanizmu si napasovali na "ideologickeho nepriatela" co potrebovali a satanisti sa s tym stotoznili (aby mohli robit napriek)

niekedy je tiez mylne oznacovany za satanistu Aleister Crowley (hlavne jeho odporcami), ktory si vytvoril vlastne filozoficke nabozenstvo s nazvam Thelema, je to zmiesanina vsetkeho mozneho, ale so satanizmom nema nic spolocne a jeho znakom je unikurzalny hexagram, co je ale skutocna sestcipa hviezda nakreslena jednym tahom; davidova hviezda, totiz nie je ziadna sestcipa hviezda, ale ide o dva ciastocne sa prekryvajuce trojuholniky, a ich obrys tvori sestcipu hviezdu

petrov kriz je este novsia zalezitost a zacal sa pouzivat ako vysmech krista v blackmetalovej scene na zaciatku 80. rokov, co zase prevzali moderni satanisti ako dalsi zo "svojich" znakov

cize ako mozes vidiet ze davidovu hviezdu satanisti nezneuzivaju

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 január 2014 :  15:06:31  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Davidova hviezda - je to od Boha a ma sluzit Bozim ucelom.

A ty aj napriek tomu si ochotny tvrdit, ze:
citácia:

a to aj napriek tomuto obrazku, ktory som tu daval?:

Ukazem ti teraz 1 video, sleduj ako si vyzlecie tu vetrovku ci co to je:
citácia:

a este 1 obrazok:

co ty na to?

a este:

a teraz obrazok z toho videa:

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 10 január 2014 :  15:11:29  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
amici (a nielen oni) zneužívajú Boha, keď v Božom mene konajú zlo. najlepši je vyrok Amikovw: in God we trust.... ná obrázku am vojaka niekde v afganistane.

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 január 2014 :  15:13:07  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Ked nechces vidiet tie balasty, len to, ako k tomu dojde, tak sa pozri na to od 3 min 20s:
citácia:

a sleduj aj, ako sa pri tom tvari.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 január 2014 :  15:47:56  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
ja sa vyjadrujem k tomu, co ja uznam za vhodne a co ma zaujalo, a to co si napisal (okrem tej blbosti s hviezdou) ma nezaujalo a tak som na to nereagoval, zmier sa s tym

o niecom to svedci...

guest636

Odoslaný - 10 január 2014 :  16:04:47  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
A ty aj napriek tomu si ochotny tvrdit, ze:
citácia:

a to aj napriek tomuto obrazku, ktory som tu daval?:
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 január 2014 :  15:06:31

ty si fakt troll? ved tie obrazky s davidovymi hviezdami sa tykaju konspiracnych teorii ohladom murarov a podobne, nemaju nic spolocne so satanizmom

toto je povodny pentagram nema nic spolocne so satanizmom (vsimni si tiez prepojenie zivlov a ducha v starych pohanskych nabozenstvach; tiez si vsimni, ze ma 5 vrcholov, nie 6):

toto je pentagram spajany so satanistami (vsimni si ze je opisany a prevrateny; tiez si vsimni, ze ma 5 vrcholov, nie 6):

pre toto Pytagorejci mali v znaku pentagram. pretoze vsetky casti pentagramu su navzajom v pomere (a+b)/a = a/b = PHI; konstanta phi sa tiez da odvodit z fibonacciho postupnosti Fn=Fn-1+Fn-2 (dlzky v patuholniku, su specialne pripady v tej postupnosti)

a toto je thelema - unikurzalny sestuholnik, pouzivany Aleisterom Crowleyom:

to video je nanic, lebo po francuzsky neviem, ale predpokladam, ze sa tak tvari lebo sa na nom rehoce publikum a citi sa trapne zahanbene kvoli tomu, ze veri takym nezmyslom, ktorych vyobrazenie nosi z vnutornej strany bundy

povodny GUEST635

sinceretly

Odoslaný - 10 január 2014 :  21:16:36  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
guest, ten clovek je zakladatel facebooku. Urcite by nenosil taku bundu, ked by vedel, ze by bol odhaleny.

A ak by na tom nic zahanbujuce nebolo, tak by sa asize trapne necitil ani omylom, on velmi dobre vedel, preco sa za to hanbi - lebo pravda vysla najavo.

Ak by to bolo len tak ze by len tak nosil tu bundu s tym obrazkom v nej tak by sa nemal za co hanbit, ale vsimn isi tie spojitosti a zacni skumat pravdu a dozvies sa ju, aka je.

Povedz mi - naco ten clovek nosi takuto bundu? Urcite mu to niekto musel prikazat aby to nosil, inak by to nenosil, ale on sam je zakladatelom facebooku a podla teba nema nad sebou ziadnu autoritu, preco to potom nosi, ked nechce, aby to bolo odhalene?

A nechapem este ten argument, kde si hovoril, ze nerozumies danemu jazyku. Tam su titulky. Staci ich len zapnut. Preco si to potom napisal, ze tomu jazyku nerozumies, ked si mozes zapnut titulky?

A uvazuj - ak by ten clovek nemal nad sebou ziadnu autoritu, tu bundu by nensosil, lebo kazdy, kto nechce, aby bolo nieco odhalene, si to asize na seba neda, no nie?

A on sam je sefom toho, co on vytvoril. Takze hoc aj ked by neviem aky navrh nosil v tej bunde - myslim obrazok, tak by to bola jeho vec a nechapem potom tu hanbu - ved to on si sam podla teba povedal, ze to bude nosit, tak uvazuj - ak by si bol ty zakladatelom niecoho a nosil by si nejaky obrazok v bunde, hanbil by si sa pred publikom, ak by ti niekto tam v strede ako oni jemu - ked by ti povedali, ze si tu bundu mas vyzliect - hanbil by si sa za to, co by si si ty sam na tu bundu dal - nakreslil? Ja nie. A ty?

A teraz sa pozri na to, co si napisal - ze preto sa on za to hanbil, pritom ty by si sa za to nehanbil a ani ja - ak by sme mali nejaky svoj vlastny kreativny navrh v bunde, lenze on sa za to hanbil v tom videu a => o niecom to svedci. Proste vysla pravda najavo a hanbil sa za to, ze bol odhaleny, neviem preco potom mal na sebe taku bundu, mi z toho logicky vychadza 1 dovod, preco to tak bolo - lebo musi mat nad sebou nejaku autoritu, inak by to tam asize nenosil, no nie?

guest636

Odoslaný - 11 január 2014 :  10:00:50  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
pozrel som si cast toho videa v povodnom zneni, v tom obrazku ide o myslienku fungovania ci smerovania jeho projektu ako umozneniu ludi byt viac prepojeni medzi sebou (cez facebook); iluminatov a kult (kvoli pareidolii a wishfull thinkingu) vytiahli moderatori ako trapny pokus o vtip pre publikum (preto sa smiali)

a preco bol zuckerberg nervozny a potil sa? pretoze pred kamerami a publikom sa to deje skoro kazdemu, clovek musi byt bud trenovany alebo mat povahu na pokojny prejav pred publikom

cize ako obvykle, zase si uplne mimo a na dne svojej paranoje, mozno by ti neuskodila navseva psychologa ci nahodou tento tvoj "strach" nie je patologicky

povodny GUEST635

sinceretly

Odoslaný - 11 január 2014 :  13:45:21  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
A co ak by si bol na jeho mieste ty? Ak by si si dal nejaky obrazok do bundy a niekto by ti pred kamerami povedal, aby si si ju dal dole a ked by videli tvoj obrazok, ktory by si nosil v tej bunde, tak hanbil by si sa za to, co by si ty sam vytvoril? Ved ked by to bol tvoj obrazok tak ty by si na tom nenachadzal nic vtipneho a potom by si mohol kludne publiku verejne povedat, ze ja na tom nenachadzam nic vtipneho, vy ano? A potom by zmlkli a ty by si sa po cely cas ani omylom nehanbil a ak by si sa aj mal, ak by ti to publikum nahovaralo, tak by si mu verejne povedal, ze ty sa za to nehanbis, lebo je to tvoj vlastny navrh v tej bunde a jediny, kto by sa mal hanbit, je to publikum.

Zareagoval by si takto? Ak ano, potom nechapem, preco si napisal to, co si napisal.

Ja by som sa napr. za to nehanbil, ak by som mal vlastny navrh v bunde a nosil by som ho len vtedy, ak by som dokazal prijat fakt, ze sa na mna bude pozerat hoc cely svet, mne by to nevadilo, lebo by to bol moj vlastny navrh a neviem za co by som sa mal hanbit ked je to moj vlastny obrazok - skor by sa mali hanbit ti posmievaci a ohovaraci za to, co by robili.

Tak vidis. A on sa aj napriek tomu vsetkemu hanbil.

To o niecom svedci. Ze pravda vysla najavo.

A nehovor, ze nie.

Koki

Odoslaný - 11 január 2014 :  15:28:00  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Guest, každý sme nejaký, nie každému je príjemná určitá strata súkromia v prichádzajúcom NWO. Svet je už pomaly ako jedna veľká tržnica, kde o sebe všetci všetko vedia. "Zaregistrujte sa, napíšte svoje meno, adresu, telefón a mail, svoju firmu, svoje vierovyznanie, pridajte svoju fotku, pridajte aj svojich priateľov, ukážte svoju rodinu, napíšte o sebe niečo, uložte svoje odtlačky prstov, prijímajte notifikácie cez mobil, nakupujte cez internet, atď. ..." Nuž je to vskutku praktické a bezpečné asi tak, ako keď kľúče od bytu zveríš neznámemu sympaťákovi. Snáď nesklame.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 11 január 2014 :  17:25:55  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Guest, každý sme nejaký, nie každému je príjemná určitá strata súkromia v prichádzajúcom NWO.
Pôvodne zaslal Koki - 11 január 2014 :  15:28:00
potom mi daj vediet kedy ten vas NWO zacne

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 11 január 2014 :  17:32:49  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
A co ak by si bol na jeho mieste ty? Ak by si si dal nejaky obrazok do bundy a niekto by ti pred kamerami povedal, aby si si ju dal dole a ked by videli tvoj obrazok, ktory by si nosil v tej bunde, tak hanbil by si sa za to, co by si ty sam vytvoril?
Pôvodne zaslal sinceretly - 11 január 2014 :  13:45:21
Zuckerberg sa sam ponukol ze im ukaze vnutrajsok bundy, pretoze ten diagram presne popisuje jeho predstavu o fungovani facebooku, s iluminatmi zacala saskovat ta moderatorka; aky debil by si bral znak udajnej sekty na verejnu debatu s rizikom ze ho odhalia

daj sa liecit a uz ma neotravuj so svojou paranojou, uz ma to prestalo bavit

povodny GUEST635

Koki

Odoslaný - 11 január 2014 :  17:41:23  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Pozri sa, ja tieto technické vymoženosti bežne využívam a moje osobné údaje zatiaľ nik nezneužil. Ale realita nabáda k opatrnosti, aj zviera v prírode sa neustále obzerá okolo seba, či nič nehrozí.
Kedy začne NWO? Neviem, možno už začal a nevieme o tom. Určite sa nám ale netreba báť, aspoň pokým sme na Slovensku.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 11 január 2014 :  18:52:48  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
guest, vies preco to tak vsetko je?

Lebo opakovana loz sa stava pravdou a ludia si nakoniec myslia, ze je to pravda, pritom to pravda nie je ani omylom.

Ak by sa pozreli na druhu stranu mince, spoznali by skutocnu pravdu.

Koki

Odoslaný - 11 január 2014 :  19:05:47  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Sinceretly, pre jednu vlastnosť ťa obdivujem, že sa nevieš hnevať.

sinceretly

Odoslaný - 11 január 2014 :  20:54:13  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Koki, on len napisal svoj vlastny nazor ako vnima mna.

V Biblii je napisane, ze medzi hriechy patri aj hlupost, sleduj:
citácia:
14 Potom znova zavolal k sebe zástup a povedal im: "Počúvajte ma všetci a pochopte!
15 Človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, ale čo vychádza z človeka, to poškvrňuje človeka."
16 Kto má uši na počúvanie, nech počúva.)
17 Keď zanechal zástup a vošiel do domu, učeníci sa ho pýtali na zmysel podobenstva.
18 On im povedal: "Tak ani vy nechápete? Nerozumiete, že človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka,
19 veď to nevchádza do jeho srdca, ale do brucha a vychádza do stoky?" Tým vyhlásil všetky jedlá za čisté.
20 A pokračoval: "Čo z človeka vychádza, to poškvrňuje človeka.
21 Lebo znútra, z ľudského srdca, vychádzajú zlé myšlienky, smilstvá, krádeže, vraždy,
22 cudzoložstvá chamtivosť, zlomyseľnosť, klamstvo, necudnosť, závisť rúhanie, pýcha, hlúposť.
23 Všetky tieto zlá vychádzajú znútra a poškvrňujú človeka."Evanjelium podľa Marka - kapitola 7

On sa naschval asi robi hlupym alebo nieviem co robi, ale tie prispevky, ktore pise, tak to je 1 vyhovorka za druhou.

A preco je to tak?:
citácia:
Matúš 13, 10 - 17

Tu pristúpili k nemu učeníci a spýtali sa ho: „Prečo im hovoríš v podobenstvách?“ On im odpovedal: „Preto, že vám je dané poznať tajomstvá nebeského kráľovstva, ale im nie je dané. Lebo kto má, tomu sa pridá a bude mať hojne. Ale kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má. Im hovorím v podobenstvách, lebo hľadia, a nevidia, počúvajú, a nepočujú, ani nechápu. Tak sa na nich spĺňa Izaiášovo proroctvo:
„Budete počúvať; a nepochopíte,
budete hľadieť; a neuvidíte.
Lebo otupelo srdce tohoto ľudu:
ušami ťažko počujú
a oči si zavreli,
aby očami nevideli
a ušami nepočuli,
aby srdcom nechápali a neobrátili sa -
aby som ich nemohol uzdraviť.“
Šťastie Ježišových učeníkov - Ale blahoslavené sú vaše oči, že vidia, aj vaše uši, že počujú. Veru, hovorím vám: Mnohí proroci a spravodliví túžili vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli.

Potvrdenie tychto slov:
citácia:
Kniha žalmov – Ž 14
Pochabosť bezbožných
1
Zbormajstrovi. Dávidov žalm.
Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“
Skazení sú a ohavnosti páchajú.
Nikto z nich nerobí dobre.
2
Pán pozerá z neba na synov ľudských
a skúma, či je niekto rozumný a hľadá Boha.
3
Všetci poblúdili, všetci sa skazili;
nikto nerobí dobre, veru, celkom nik.
4
Či nezmúdrejú tí, čo páchajú neprávosť
a požierajú môj ľud, akoby jedli chlieb?
Nevzývajú Pána;
5
ale ešte stŕpnu od strachu,
lebo Boh sa ujíma potomstva spravodlivých.
6
Vy chcete zmariť plány bedára,
lež Pán je jeho útočišťom.
7
Kiež príde Izraelu spása zo Siona!
Keď Pán vyslobodí svoj ľud zo zajatia,
Jakub zaplesá, poteší sa Izrael.

A ako potom musi Boh reagovat na to vsetko - na to zlo, na tu hlupost:
citácia:
KNIHA PROROKA NAHUMA

Nah1

I. Pánova moc. - 1 Výrok nad Ninive. Kniha videnia Nahuma z Elkoša.

2 Pán je žiarlivý a pomstivý Boh,
Pán je pomstivý a plný hnevu,
Pán sa pomstí na svojich protivníkoch
a chová hnev proti svojim nepriateľom.
3 Pán je trpezlivý, no veľmi mocný,
Pán nenechá nič bez trestu.
Vo víchre a búrke je jeho cesta
a oblak je prachom jeho nôh.
4 Keď zahriakne more, urobí ho súšou
a všetky rieky vysuší.
Uvädá Bášan a Karmel
a kvet Libanonu vädne.
5 Vrchy sa trasú pred ním
a kopce sa rozutekajú;
zem sa dvíha pred jeho tvárou,
i svet a všetci jeho obyvatelia.
6 Kto obstojí pred jeho hnevom
a kto sa zdvihne pred jeho zápalom?
Jeho hnev sa rozteká ako oheň
a skaly pred ním praskajú.
7 Dobrým útočišťom je v deň úzkosti
a pozná tých, čo v neho dúfajú.
8 V prekypujúcej záplave
skoncuje so svojimi protivníkmi,
jeho nepriateľov stíha tma.

Hrozba mestu Ninive
9 Čo zamýšľate proti Pánovi?
On urobí koniec,
úzkosť sa nezdvihne po druhý, raz.
10 Veď sú posplietaní ako tŕnie
a sú ako vínom spití;
úplne budú pohltení
ako suchá pleva.
11 Z teba vyšiel, čo zamýšľal
zlo proti Pánovi,
čo plánoval ničomnosť.
12 Toto hovorí Pán:
„Čo sú aj bezpeční a hocako početní,
aj tak ich skosia a zahynú.
Pokoril som ťa, viac ťa nepokorím.
13 Teraz však zlomím jeho jarmo nad tebou
a tvoje okovy roztrhám.“
14 Pán dal rozkaz o tebe:
„Z tvojho mena nebude viac semena,
z domu tvojho boha
vynivočím sochy a liatiny,
pripravím ti hrob, lebo si bezcenný.

Je len na nas, do ktorych dveri vstupime - ci do dveri Bozej milosti, kde budeme ospravedlneni alebo do dveri Bozej spravodlivosti, kde budeme odsudeni, lebo nikto z nas nie je dokonaly, v Biblii je napisane, ze vsetci sme hriesni. Clovek moze byt spaseny len z Bozej milosti, aby sa nikto nechvalil. Aj to je napisane v Biblii. Takze guest, ak uz hladas, tak mal by si si uvedomit, ze ak clovek zvycajne nieco hlada, tak ak to najde, bude si to vsimat a neodlozi to bokom, lebo potom naco to hladal, ked si to potom nebude uz vobec vsimat? Naco to potom hladal, ked si to potom taky clovek po tom najdeni prestane vsimat? No napis mi, na co je to dobre takto konat, guest.

Preto Boh nenavidi hlupost, lebo aj to patri do kategorie hriech. V kazdom 1 z nas je svedomie - Bozi hlas v nas, aby to bolo spravodlive. V kazdom 1 z nas je vpisany Bozi zakon a my vsetci velmi dobre vieme, co mame robit a na zaklade toho budeme Bohom sudeni, lebo Boh nenavidi nepravost-hriech. On nenavidi nespravodlivost. On nenecha nic bez trestu.

Mame zmyslat pravdivo a spravodlivo, fer voci pravde, lebo Boh je Pravda. On nenavidi klamstvo. On nenavidi popieranie pravdy, Jeho sameho. Preto robi to, co robi a ak by to nerobil, potom by prestalo platit, ze Boh je spravodlivy a milosrdny zaroven. A co ma robit, ked sme taki? Mozeme byt vobec radi za to, co sa deje, za vsetky tie Jeho spravodlivosti, ktore nam zoslal, lebo este aj tie su Jeho milosti, lebo mohlo to byt prisnejsie, ale nie je to tak a ako my na to vsetko reagujeme? Mali by sme sa nad sebou zamyslat.

Dostali sme mozog a rozum, boli nam dane talenty od Boha, aby sme ich rozvijali a starali sa o ne a zveladovali ich s Jeho mocou a ten, kto sa zamysla nad vecami, kto skuma, kto hlada, tak ten, kto hlada pravdu, najde ju, ale najde ju len vtedy, ak ju najst aj naozaj chce, inak ju proste nenajde. Pochopitelne. Ci?
To je hrozne, aki sme ubohi.

Bez Boha clovek nedokaze vobec nic. Ak si clovek prizna pravdu, oslobodi ho Boh, lebo Boh je pravda a to On oslobodzuje, On dava slobodu a nikto nie je ako On.

Ale ten, kto popiera pravdu, popiera samotneho Boha, On je Pravda a netreba sa potom cudovat tym nasledkom. Ja sa napr. necudujem tomu, co sa stalo tomu faraonovi - co je napisane v Biblii. Skor by som sa cudoval, ked by sa celemu egyptskemu ludu nestali este horsie veci, za to vsetko, co urobili bezbrannym malickym!!!! A takych tyranov tu ty obhajujes, guest, ze sa nehanbis, mal by si sa nad sebou zamysliet a aj nad vecami, ako sa naozaj maju. Boh naozaj nenecha nic bez trestu, lebo je spravodlivy, ale aj milosrdny zaroven, vidi nasu hlupost, nasu nedokonalost, tak sa nad nami zmiluva, a my na to ako reagujeme? Este horsie, ako ked by pouzil svoju spravodlivost, ze sa nehanbime!! Ja som sa nad tym zamyslel a spamätal som sa a teraz sa uz viac do toho nestaram, lebo Boh je Bohom na to, aby bol Bohom, On si tu urcuje, co vsetko sa stane a treba to vsetko plne respektovat.

Ked som si to uvedomil - ako to naozaj je, tu pravdu, tak som prestal s tym sudenim. Boh vie, co je pre nas najlepsie, lebo nas stvoril. Treba Mu verit. On sa o nas stara a sprava sa k nam ako k synom:
citácia:
List Hebrejom • Hebr 12, 4-7. 11-15
Koho Pán miluje, toho tresce
Bratia, v boji proti hriechu ste ešte neodporovali až do krvi. A zabudli ste na povzbudenie, ktoré sa vám prihovára ako synom: „Syn môj, nepohŕdaj Pánovou výchovou, ani neklesaj, keď ťa on karhá. Lebo koho Pán miluje, toho tresce, a šľahá každého, koho prijíma za syna.“
Je na vašu nápravu, čo znášate. Boh s vami zaobchádza ako so synmi. A ktorého syna by otec nekarhal?
Pravda, každá výchova v prítomnosti sa nezdá radostná, ale krušná; neskôr však prináša upokojujúce ovocie spravodlivosti tým, ktorých ona vycvičila.
Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená! A vaše nohy nech kráčajú rovno, aby sa to, čo je chromé, nevykĺbilo, ale skôr aby sa uzdravilo.
Usilujte sa o pokoj so všetkými a o svätosť, bez ktorej nik neuvidí Pána. Dbajte na to, aby nik nepremeškal Božiu milosť; aby nevyrazil nejaký koreň horkosti a nevyvolal zmätok a nenakazil mnohých.

Chvala Bohu za to, ze je dobry.

Koki

Odoslaný - 11 január 2014 :  22:11:34  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Neviem ale prečo vnímaš nášho Otca ako mužného vládcu ktorý má prísnu tvár a v ruke bič na pozemských červíkov. V jednej Strážnej veži ktorú som dostal, som zbadal obrázok Boha Jehovu; sedel na tróne, v ruke žezlo, tvár s hrozivým výrazom...
Čo keby si skúsil do svojej predstavy Boha zakomponovať Ježiša? Veď hádam nie si žid ani moslim, aby si hentak tvrdo uvažoval. Nik nie je pokornejší než Boh; Ježiš znáša utrpenie, ale vie sa aj usmievať a byť šťastný. Pripomeň si tiež tento príbeh:
"11 On mu povedal: "Vyjdi a postav sa na vrchu pred Pána! Práve prechádzal Pán. Pred Pánom išiel vietor, veľký a prudký, ktorý trhá vrchy a láme skaly. Ale Pán nebol vo vetre. Po vetre zemetrasenie, ale Pán nebol v zemetrasení.
12 Po zemetrasení oheň, ale Pán nebol v ohni. A po ohni tichý, lahodný šum.
13 Keď to Eliáš počul, zahalil si tvár plášťom, vyšiel a zastal pri vchode do jaskyne. Vtom prehovoril k nemu akýsi hlas a pýtal sa: "Čo tu robíš, Eliáš?"" [1Kr.19/11-13]

sinceretly

Odoslaný - 12 január 2014 :  12:18:42  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Koki, Boh nie je len milosrdny a rovnako tak nie je len spravodlivy.

Boh je milosrdny a spravodlivy zaroven, lebo spravodlivost musi byt.

Kto nechce vojst do dveri Bozieho milosrdenstva, kde bude ospravedlneny, bude musiet vstupit do dveri Bozej spravodlivosti, kde bude odsudeny.

Boh je milosrdny, to ano, ale treba pamätat na to, ze je aj spravodlivy.

Je len na nas, kde sa ocitneme po smrti - v nebi, kde nam bude Boh ako milosrdny Spasitel alebo v pekle, kde nas spravodlivo odsudi.

Boh je milosrdny Spasitel a hrozny sudca zaroven. Kto si co zvoli, to bude mat. Vyber je len na nas.

A treba pamätat aj na toto:
,,Clovek nie je na Zemi sam pre seba, je tu pre vsetkych ostatnych." Gregor Naziansky

Laska neberie, laska dava.

Z vlastnej skusenosti, co sa mi stalo, sledujte:
v hrach, kde je multiplayer, tak su rozne servery a kazdy server ma admin team a ten sa sklada z majitela, adminov, helperov... kazdy ma nejaku funkciu. Nie ze raz, ale skoro "kazdu chvilu" nejaky hrac pisal, ze by chcel byt helperom, a vzdy, ked dostal odpoved, tak to bolo v takom style, ze: tak pomahaj.

Lebo helper tu je od toho, aby pomahal a bol tu pre druhych. A nemoze byt niekto helperom a zaroven nepomahat. Admin team musi vidiet snahu a ten hrac tam musi aj dlhsie hrat na to aby mohol byt helperom a zvycajne ked sa niekto dostane do admin teamu, tak tam sa dostavaju hlavne ti, ktori si normalne a prirodzene hraju a nehraju sa na nic a neziadaju ziadne zvlastne tituly ani nic, su proste obycajnymi pokronymi hracmi a hraju si len tak pre zabavu a kazdy 1 z nas mame rozne talenty od Boha a ja na 1 serveri co som bol, tak som tam bol helper, 1 dna sa ma opytali, ze ci chcem byt helper a ja ze ked chcu tak ano a na druhy den som bol helperom. Prisiel som na ten server a bol to peckovy server, len tam chybali eventy, jedine minus, tak som ho odstranil a pribudli tam eventy a je to teraz v poriadku, je to server, aky ma byt.

A toto chce od nas Boh - On chce vidiet snahu, On nechce len poslusnost z lasky, On chce hlavne tu lasku a laska necaka na to, kedy jej daju nejaky prikaz, ale ona sama sa ponukne, ze ci niekto nepotrebuje s niecim pomoc, a taki mame byt my vsetci - necakat, nez si od nas niekto nieco pozicia, ale dat mu to, ked vidime, ze to potrebuje a nechciet to uz naspät a nechat to na no, ci nam to potom vrati alebo nie alebo mu to darovat ako almuznu, mame svedomie - Bozi hlas v nas, aby to bolo spravodlive. Kazdy 1 z nas velmi dobre vieme, co mame robit a na zaklade toho budeme aj sudeni spravodlivym Bohom. Boh hladi aj na umysly, a nie ze aj, ale hlavne na to - lebo "je jedno", kto co spravi, ale nie je jedno, aky to ma umysel a podla toho, aky to ma umysel, tak taky je aj skutok, lebo niekto moze urobit dobry skutok so zlym umyslom a to je zle a tiez je zle robit aj zle skutky s dobrymi umyslami, treba proste mat ciste umysly, netreba len bezhlavo milovat, treba sa aj zamyslat nad tym vsetkym, co urobime danymi skutkami, aby sa to Bohu pacilo a aby to bolo v sulade s Nim. A bez Boha sa to urobit neda, je to vsetko od Neho, nic nie je nase, my sme len toho spravcami, co nam daroval Boh z nesmiernej lasky k nam, lebo ak ma byt laska laskou, musi byt dobrovolna a uprimna, inak to uz nebude laska, a to Boh nechce. Preto nam daroval slobodnu volu z nesmiernej lasky k nam, aby sme si zvolili zit v spolocenstve s Nim, aby sme boli taki, akych nas chce Boh mat, v Biblii je napisane, ze mame byt sväti, lebo Boh je sväty a naozaj bez Neho sa to urobit neda, bez Neho sa neda urobit nic, vsetko to je od Neho, vsetko to je Jeho moc a uplne od Neho zavisime.

Koki

Odoslaný - 12 január 2014 :  17:28:09  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Ja som len chcel aby si nevydával o Bohu zlé svedectvo, aby si o ňom nepísal hentak tvrdo, ale podobne ako píše Nová Zmluva alebo naši svätci a mystici. Hovorím ti to aj keď si myslím že nebudem pochopený. Tak všetko dobré a nehnevaj sa.

sinceretly

Odoslaný - 12 január 2014 :  20:24:04  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Koki, vies preco tak o Bohu pisem? Sleduj:

Ked sme uz pri tych svätych ludoch, tak uvediem priklad - sväta Faustina Kowalska - obraz Bozieho milosrdenstva.

Z Jezisovho srdca vyzaruju 2 luce - cerveny a modry.

Cerveny svetelny luc - to je krv, ktora vytryskla z Jezisovho srdca a modry je voda, ktora z neho vytryskla tiez.

Mam taku informaciu - ze je to prebadane - ze ak clovek takto visel na krizi v tych dobach, ze postupom casu sa zo srdca zacina vylucovat voda a asi aj krv, ze to je taky prirodzeny proces a ze vsetko to je velmi prirodzene.

Sväta Faustina Kowalska dala vysvetlenie od Jezisa Krista, co symbolizuje krv a co voda.

Krv symbolizuje zivot - je to pramen zivota pre duse a voda symbolizuje ospravedlnenie - ze to je akoby "dym" alebo nieco, co zahaluje dusu pred spravodlivym a hroznym sudcom Bohom-Otcom. Ze to ju zahaluje Pan Jezis Jeho milosrdenstvom.

Tak vidis - Boh-Otec je hrozny sudca a milosrdny Spasitel zaroven, lebo ked by to nebola vola Boha-Otca, aby Jezis robil to, co robil, tak by to nerobil, lebo On sam povedal, ze plni volu Toho, Ktory Ho poslal na tuto Zem.

A To Slovo, Ktore vyslovil Boh-Otec, prebyvalo medzi nami - Jezis Kristus. Jezis Kristus je vtelene Slovo Boha-Otca, Toto Slovo vyslovil Boh-Otec na pociatku a bez Tohoto Slova nepovstalo nic z toho, co povstalo.

A na zaver: Boh je spravodlivy a milosrdny zaroven.

Clovek moze vstupit do dveri Bozej milosti, kde bude ospravedlneny milosrdnym Spasitelom - Bohom alebo do dveri Bozej spravodlivosti, kde bude odsudeny hroznym sudcom - Bohom.

Vyber je len na nas.

Ak je Boh spravodlivy a milosrdny zaroven, potom plati to, co je napisane vyssie, precitaj si to este raz.

Okrem toho tu je este nieco - moje svedecvo. Z vlastnej skusenosti viem, ze je to naozaj tak - ta skusenost mi to povrdzuje.

Boh sa ku mne nezachoval len spravodlivo. Boh sa ku mne nezachoval len milosrdne.

Boh sa ku mne zachoval spravodlivo a milosrdne zaroven, lebo ak by sa zachoval ku mne len spravodlivo, uz davno by som tu nebol a ak by sa zachoval ku mne len milosrdne, bolo by to nespravodlive a nefer, a to Boh nechce, lebo On je milosrdny, ale AJ spravodlivy zaroven - spravodlivost proste musi byt a treba to respektovat.

Boh sa s nikym nehraje, On nenecha nic bez trestu. To, aky je Boh spravodlivy a milosrdny zaroven, si nikto nedokaze ani len predstavit.

Okrem toho sväta Faustina Kowalska napisala/povedala, ze Bozie milosrdenstvo nikdy nepochopi ziaden rozum - ani ten ludsky ani ten anjelsky, za celu vecnost toto Bozie Milosrdenstvo nikdy nikto nepochopi.

To o niecom svedci. Ze Boh, hoc je zo svojej podstaty Laska, je spravodlivy. A este aj milosrdny. Z Jeho dobrej vole. Nikto nie je dobry, jedine Boh.

A preco je to Bozie milosrdenstvo take nepochopitelne? Lebo milosti nie su samozrejmosti. Lebo Boh to mohol urobit inak, ale neurobil to. A to, ze to neurobil, este neznamena, ze to Jeho milosrdenstvo je samozrejme. - Lebo nemuselo to tak byt.

Koki

Odoslaný - 12 január 2014 :  20:47:04  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Siceretly,
tak nejak som to myslel, aj keď netreba písať mnohými slovami. Kto chce hovoriť o spravodlivosti, nech pritom vraví aj o milosrdenstve. Kto chce hovoriť o láske, nech pritom nezabúda na pravdu. Kto hovorí o Bohu, nech hovorí aj o Kristu, a kto hovorí o Kristu, nech hovorí aj o Márii, aj o Cirkvi a jej učení. Ináč svedectvo nebude úplné.

sinceretly

Odoslaný - 13 január 2014 :  09:06:55  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Ano Koki, mas pravdu, ale netreba ludom zasahovat do ich slobody a komunikacia musi byt prirodzena, lebo Boh to vsetko zariadil tak prirodzene a treba to respektovat.

Ked Boh respektuje nasu slobodu, preco ju potom nerespektujeme my? Ja som sa zmenil a teraz si uz davam pozor, aby sa to Bohu pacilo a aby to bolo v sulade s Nim.
Som sa az chytal za hlavu, ze co vsetko som to robil... hrozne. Esteze to dopadlo tak, ako to dopadlo.

A pri komunikacii si treba davat pozor na toto:
citácia:
Kniha Sirachovcova - kapitola 37
12 S nepobožným (nemaj) rozhovor o svätosti a s nespravodlivým o spravodlivosti! So ženou (nemaj) rozhovor o tej, na ktorú žiarli, bojazlivému nehovor o vojne! S obchodníkom (nehovor) o obrate, s kupcom o predaji, so závistlivcom zasa o prejave vďaky! 13 S človekom bez milosrdenstva (nehovor) o milosrdenstve, s nepočestným o počestnosti, s roľníckym robotníkom o jeho rozličných prácach! 14 S robotníkom (zjednaným) na rok nehovor o zakončení roka, s lenivým otrokom o mnohých pracovných (povinnostiach): na radu takýchto sa nikdy nespoliehaj! 15 Stýkaj sa ustavične so svätými mužmi, o komkoľvek sa dozvieš, že zachováva bázeň pred Bohom, 16 ktorého duša sa podobá tvojej duši a ktorý má sútrpnosť s tebou, keby si sa zakolísal vo tme. 17 Pevne sa drž toho, čo ti radí dobré svedomie, nad to nemáš nič cennejšie. 18 Svedomie svätého človeka ti niekedy povie viac ako sedem strážcov, ktorí sedia vysoko (na veži) a skúmajú (kraj). 19 Ale pritom vzývaj Najvyššieho, aby riadil tvoju cestu podľa pravdy. 20 Pred každým tvojím dielom nech predchádza správne uváženie a pred každým výkonom pevný úmysel. 21 Ničomné slovo mení srdce; štyri výhonky z neho vyrastú: dobré a zlé, život a smrť a nad nimi trvale vládne jazyk. Niektorý učiteľ je zbehlý a vyučuje mnohých, ale sebe vie málo osožiť. 22 Múdry učiteľ vie poučiť mnohých, aj sám sebe osoží. 23 Iný vie múdro hovoriť, ale ho zavrhnú, takže v každom ohľade trpí núdzu; 24 nedostal od Boha milosť, lebo aj v múdrosti má nedostatok. 25 Iný je zasa múdry iba pre seba a plody jeho rozvahy sú chvályhodné. 26 Múdry muž poučuje svoj ľud a plody jeho múdrosti sú spoľahlivé. 27 Múdry muž obsiahne plné požehnanie, ktorí ho vidia, chvália ho. 28 Život človeka má spočítané dni: no dni Izraela sú nespočítateľné. 29 Múdry sa dožije úcty vo svojom národe a jeho meno bude žiť naveky. 30 Synu, kým žiješ, skúšaj svoju dušu, ak nájdeš v sebe ničomnosť, nerob jej po vôli!

ja som si to zapamätal vdaka tej hrubo vyznacenej casti, ked som to pocuval v audio formate. To ma dostalo. Ze s clovekom bez milosrdenstva nehovor o milosrdenstve. A ja ze - pochopitelne.

A je to naozaj tak - ludi treba respektovat, samozrejme ze vsetko v medziach Bozieho zakona.

Strana: z 4 Previous Topic: rozvod Téma Next Topic: Gréckokatolícky biskupi vzorom ostatným  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06