Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Gréckokatolícky biskupi vzorom ostatným
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Americke krestanske vianoce Téma Next Topic: m.p.
Strana: z 2

Samuel

Stav: offline

Odoslaný - 15 september 2013 :  21:20:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Odvážne skutky a verejné stanoviská biskupov Babjaka, Vasiľa a Lacha sú nádejou pre zobudenie kresťanov na Slovensku. Pozri linky:

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20130915004
http://www.postoy.sk/milan_lach_v_syrii_sa_opakuje_scenar_z_iraku
http://www.magnificat.sk/2013/09/dolezite-vyzva-biskupa-petra-lacha-pre-knazov-ku-navsteve-myrny-nazzour/

Dúfajme, že ich príklad budú nasledovať aj osta&tní a začnú sa vyjadrovať k vážnym problémom, ktoré rozkladajú slovenskú spoločnosť.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora 

baránok

Odoslaný - 16 september 2013 :  06:46:34  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Dík za link.
Excelentná kázeň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 16 september 2013 :  08:35:36  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
No slepí začnú utekať za slepými...a tí ich povedú kde?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 17 september 2013 :  08:33:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
No slepí začnú utekať za slepými...a tí ich povedú kde?

Pôvodne zaslal mino - 16 september 2013 :  08:35:36

Ja som zvedavý mino kde ty so svojimi pritakávačmi privedieš slovenskú spoločnosť ???

Zatiaľ okrem kritiky som sa nedočítal ničoho pozitívneho !!!

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 17 september 2013 :  11:50:19  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Samuel, keď ja som si povedal, že tých kecov bolo už dosť.
Všelijaké iniciatívy treba hodiť za hlavu, ako aj tu bolo kedysi o tom:

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=2477

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 17 september 2013 :  13:20:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Samuel, keď ja som si povedal, že tých kecov bolo už dosť.
Všelijaké iniciatívy treba hodiť za hlavu, ako aj tu bolo kedysi o tom:

http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=2477

Pôvodne zaslal mino - 17 september 2013 :  11:50:19

V katolíckej cirkvi je viac ako 5 000 biskupov a viac ako 400 000 kňazov. Som presvedčený, že drvivá väčšina z nich robí množstvo užitočných aktivít pre blaho ľudí a v Božom duchu.

Podľa mňa sú smiešne terajšie osočovačky a paušalizácia problémov v katolíckej cirkvi. Problémy v histórii vždy boli, lebo ide o zemskú ustanovizeň, v ktorej sú hriešni ľudia a nie svätci a to sa musí prejaviť. Takže aj dnešné problémy sú normálne a ničím nie výnimočné.

Kristov patronát na KC je však zárukou, že brány pekelné ju nepremôžu a preto pochybovačnosť viacerých účastníkov týchto diskusií je iba dôsledkom ich nedostatočnej viery v Boha a záruky, ktoré nám osobne dal ako istoty pre život.

Preto aktivity akou je aj pochod pre život organizovaný v týchto dňom má úžasný význam. Tiež aktivity skupiny pani Tutkovej ako aj Mateffyho. To sú ľudia, ktorí konkrétnymi činmi sa postavili proti zlu.
Kritika do vlastných radov má síce svoj význam, ale postaviť na tom všetky svoje aktivity je vizitkou nedostatočnej skutočnej viery v Boha.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 17 september 2013 :  14:08:37  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Veru, dobrých skutkov nikdy nie je dosť, stačí sa obzrieť po okolí a nestíhaš. Ale venovať čas reptaniu proti kurzu tejto lode je márnosť.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 17 september 2013 :  17:35:55  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
No Samuel, odkazujem na tému: http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3897

k tomu niet čo dodať.

Snáď len komentár z témy ktorú som dal hore:

citácia:

Na taketo celoplosne angazovane iniciativy je uz neskoro, iba co prihravaju skorsiemu nastupu Antikrista.

a aj správna úvaha odtiaľ:

citácia:
Na to, aby vznikla celoplosne silna modlitba, treba celoplosne patricnu masu "spravodlivych". Ti vsak neexistuju, co sa dokaze sporom: keby existovali, tak by ich existenciu krestansky svet realne prakticky aj citil (a nebolo by treba trubit na poplach ako cini ono hnutie). Ak neexistuju, tak niet celoplosne toho, kto by prednasal celoplosne ucinne modlitby. To, co by celoplosne vzniklo, je celoplosny vysmech skutocnej modlitbe, a ta len a len nahrava do karat Zleho. Ak chcete ziska kvalitu, najprv si ju musite vypestovat. To nejde zo dna na den. A preto, kto by dnes celoplosne aktivizoval, a kedze celoplosne zatial kvalitu nema ako dat, tak by bol v situacii iniciativneho blbca, ktory nepacha skodu len ak sa radsej vobec neangazuje.

Dnesne krestanstvo v sucasnej podobe nie je schopne ponuknut ucinnu silu. Je to gaganie husi. Tym odplasite vrabcov. Nie Zleho. Da sa topovedat aj inak: chcete napomoct upadku krestastva? Volajte krestanov upadku, aby sa angazovali. Kazdy da len to, co sam ma: upadkovy da len upadok.

Samuel

Odoslaný - 18 september 2013 :  10:18:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Prepáč priateľu ale to čo si odkopíroval sú táraniny !

Nedávno som sa stretol z informáciou, že pre existenciu človeka treba splniť 20 000 podmienok, ináč prestane existovať. Zober si napríklad čo urobí iba také zvýšenie teploty v priemere o 1 stupeň, atď.

Čiže žijeme v permanentnom zázraku, že ľudstvo ešte existuje pri takom množstve aktivít, ktoré sa ho sažia zlikvidovať. Ako vieš, že to,m že ešte existujeme nie je zásluhou toho množstva modlitieb, ktoré si tak pejoratívne nazval gáganím.

Nuž pýcha je to čo obvykle zatemňuje zrak, milý priateľu.

Samuel

mino

Odoslaný - 20 september 2013 :  12:55:42  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ale Samuel, Katechizmus má tých podmienok na to, aby sa začali vôbec hýbať veci oveľa menej.

Lenže ani tie nikto nespĺňa. A pomáhať protestom, znamená pomáhať príchodu Antikrista.

Ja neviem čo murári plánujú, a čo ich figúrky či už bergoglio, Putin, Obama, Asad atd. majú v ich scenári, ale viem čo mi predpisuje práve Katolícka Mravouka, v prípade boja proti zlu. Ale protest uprostred masy jedincov, čo nie sú v posväcujúcej milosti to nie je.

guest636

Odoslaný - 21 september 2013 :  08:40:42  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Nedávno som sa stretol z informáciou, že pre existenciu človeka treba splniť 20 000 podmienok, ináč prestane existovať. Zober si napríklad čo urobí iba také zvýšenie teploty v priemere o 1 stupeň, atď.
Pôvodne zaslal Samuel - 18 september 2013 : 10:18:59
kde si sa stretol s takou informaciou?

citácia:
Čiže žijeme v permanentnom zázraku, že ľudstvo ešte existuje pri takom množstve aktivít, ktoré sa ho sažia zlikvidovať. Ako vieš, že to,m že ešte existujeme nie je zásluhou toho množstva modlitieb, ktoré si tak pejoratívne nazval gáganím.
Pôvodne zaslal Samuel - 18 september 2013 :  10:18:59
pomenuj nejaku aktivitu, ktora sa snazi ludstvo zlikvidovat

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 21 september 2013 :  10:45:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Bolo to v diskusnej relácii s astronómom Jírím Grygarom.

Aktivity, ktoré ohrozujú ľudstvo ?
Je ich nepreberné množstvo.
Napríklad experimenty s genetickémi manipuláciami.
Experimenty pri výrobe biologických zbraní. Možné úniky do okolitého prostredia.
Nahromadené množstvo jadrových zbraní, ktoré môže nejaký psychicky narušený vojak použiť.
Experimenty s používaním tzv. liečiv, ktoré môžu v ľudskom tele spôsobiť katastrofu a sa masove používajú.
Vôbec súčasná medecína, ktorá je podporovaná svetovou zdravotníckou organizáciou. Obrovské rozšírenie používania chemických preparátov, ktoré v histórii nemalo obdobu.
Výroba potravín z množstvom s použitých chemických preparátov ohrozujúcich zdravie ľudstva, ktoré tiež v histórii nemalo obdobu.

Atď.

[size=3]Je zázrak, že ľudstvo ešte existuje.[/size=3]

Samuel

Samuel

Odoslaný - 22 september 2013 :  08:46:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Oveľa krajšia a prospešnejšia je takáto aktivita, ako tie smiešne večné nariekania nad problémami v KC ako to tu robia niektorí diskutéri !!!

http://www.postoy.sk/hrdi_na_rodinu_tisic_bratislavcanov

Pozri te sa na fotografie zobrazujúce pokoj a šťastie skutočne veriacich ľudí.

Vďaka !

Samuel

guest636

Odoslaný - 22 september 2013 :  09:06:11  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Bolo to v diskusnej relácii s astronómom Jírím Grygarom.

Aktivity, ktoré ohrozujú ľudstvo ?
Je ich nepreberné množstvo.
Napríklad experimenty s genetickémi manipuláciami.
Experimenty pri výrobe biologických zbraní. Možné úniky do okolitého prostredia.
Nahromadené množstvo jadrových zbraní, ktoré môže nejaký psychicky narušený vojak použiť.
Experimenty s používaním tzv. liečiv, ktoré môžu v ľudskom tele spôsobiť katastrofu a sa masove používajú.
Vôbec súčasná medecína, ktorá je podporovaná svetovou zdravotníckou organizáciou. Obrovské rozšírenie používania chemických preparátov, ktoré v histórii nemalo obdobu.
Výroba potravín z množstvom s použitých chemických preparátov ohrozujúcich zdravie ľudstva, ktoré tiež v histórii nemalo obdobu.

Atď.
Pôvodne zaslal Samuel - 21 september 2013 :  10:45:24
cize ty tvrdis, ze vsetky tieto "aktivity" sa snazia ludstvo znicit?

co to bolo za diskusiu? poprosim nazov; pochybujem ze by Grygar argumentoval pomocou konspiracnych teorii kedze on sam je ich tvrdym kritikom, plus ja som videl velke mnozstvo diskusii s Grygarom a on nikdy nediskutoval mimo svojho oboru - astrofyziky

ludska populacia sa rozrasta zavratnou rychlostou, takisto sa zvysuje priemerny vek a to znamena, ze existencia pre cloveka je coraz priaznivejsia

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 22 september 2013 :  15:13:13  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Oveľa krajšia a prospešnejšia je takáto aktivita, ako tie smiešne večné nariekania nad problémami v KC ako to tu robia niektorí diskutéri !!!

Vďaka !

Pôvodne zaslal Samuel - 22 september 2013 :  08:46:09

mimoriadne suhlasim, az na to zdoraznenie ze pokoj a stastie rodiny je domenou iba skutocne veriacich ludi Samuel !

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 23 september 2013 :  09:20:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

cize ty tvrdis, ze vsetky tieto "aktivity" sa snazia ludstvo znicit?

co to bolo za diskusiu? poprosim nazov; pochybujem ze by Grygar argumentoval pomocou konspiracnych teorii kedze on sam je ich tvrdym kritikom, plus ja som videl velke mnozstvo diskusii s Grygarom a on nikdy nediskutoval mimo svojho oboru - astrofyziky

ludska populacia sa rozrasta zavratnou rychlostou, takisto sa zvysuje priemerny vek a to znamena, ze existencia pre cloveka je coraz priaznivejsia

Pôvodne zaslal guest636 - 22 september 2013 :  09:06:11[/right][/i]

Prepáč mi , ale zdá sa mi, že si nerozumieme (ja o voze a ty o koze).

Ja nehovorím o tom, že by Grygar hovoril o konšpiračných teóriach. On jednoducho konštatoval, že ľudský život nie je jednoduché aby existoval len tak náhodne a v tejto súvislosti povedal o tých podmienkach (20 000).

No a čo sa týka tých hrozieb pomenuj niektorú z tých čo som uviedol, že je konšpiračná !

A to som neuviedol mnoho ďalších, ktoré pre ľudstvo znamenajú, že ide po veľmi tenkej hrane, ktorá ak bude prekročená tak ľudstvo zmizne z našej planéty. Zober si napríklad iba také experimentovanie z ovplyvňovaním počasia ako to robia v USA, ale aj v takej Číne. Myslíš si, že tí experimentátori vedia aké to môže mať nedozierne účinky na ľudstvo.

V čase kedy sa vymyslel jedovatý prášok DDT tak s nim ľudia posýpali takmer všetok hmyz, ktorý sa okolo nich pohol. Už je dávno zakázaný, ale aj dnes ho nachádzajú v živočíchoch v Grónsku, hoci tam sa nikdy nepoužíval.

To čo sa deje s rybolovom na mori, kde sa doslova drancuje všetko živé a do mora sa vypúšťa odpad vzniknutý pri spracovaní rýb. Ťažba ropy v mori a katastrófy s tým súvisiace.

A tak by som mohol pokračovať do nekonečna !

To nie sú konšpiračné teórie to je hazardovanie ľudstva so svojou existenciou pre svoju nenažratosť a egoizmus.

Zostáva nám sa iba modliť, lebo inej pomoci prakticky niet !!!

Samuel

Samuel

Odoslaný - 23 september 2013 :  09:25:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Vďaka !

Pôvodne zaslal Samuel - 22 september 2013 :  08:46:09

mimoriadne suhlasim, az na to zdoraznenie ze pokoj a stastie rodiny je domenou iba skutocne veriacich ludi Samuel !

Pôvodne zaslal saxsax - 22 september 2013 :  15:13:13

Nuž u tých skutočne veriacich je to oveľa väčšia pravdepodobnosť, nakoľko postupujú menej rizík ohrozujúcich kvalitu ich života. A ak aj niečo ťažké ich v živote stretne ľahšie sa s tým vedia vysporiadať.

Samuel

saxsax

Odoslaný - 23 september 2013 :  18:33:21  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Nuž u tých skutočne veriacich je to oveľa väčšia pravdepodobnosť, nakoľko postupujú menej rizík ohrozujúcich kvalitu ich života. A ak aj niečo ťažké ich v živote stretne ľahšie sa s tým vedia vysporiadať.

Pôvodne zaslal Samuel - 23 september 2013 :  09:25:44

nesuhlasim, to je nepodlozene tvrdenie, a ze sa stym lahsie vysporiadaju?, dost pochybujem, ono, len na forach vidno z akymi banalitami sa veriaci obracaju o pomoc, co nedokazu sami normalne vyriesit....prave vcera som napriklad pocul okrem ineho v relacii ako vela sa rozvadzaju ludia s krestanskeho prostredia, ten diskutujuci este dodal ze ich mnohokrat posiela za knazmi, ale ani to nepomaha ...

ale u tych skutocne veriacich to samozrejme mozne je ... (povodne som prehliadol slovo skutocne)

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 23 september 2013 :  20:38:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Dúfajme, že Košický pochod pre život odštartoval prebudenie sa mlčiacej väčšiny !

http://www.postoy.sk/kosice_za_zivot_fotogaleria
http://www.postoy.sk/manifest_narodneho_pochodu_za_zivot

Teraz by si to žiadalo podporiť požiadavky memoranda petíciou s aspoň 500 000-cmi podpisov.

Samuel

guest636

Odoslaný - 24 september 2013 :  09:05:23  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Ja nehovorím o tom, že by Grygar hovoril o konšpiračných teóriach. On jednoducho konštatoval, že ľudský život nie je jednoduché aby existoval len tak náhodne a v tejto súvislosti povedal o tých podmienkach (20 000).
Pôvodne zaslal Samuel - 23 september 2013 : 09:20:09

vsak mi napis na akej prednaske o tom rozpraval, ja si najdem v archive zaznam

a dovolim si pochybovat o tom, ze to Grygar takto povedal, viem o tom, ze je aktivny krestan, no on si do prace svoju vieru nemiesa; a toto (o tej nemoznosti nahody) co si napisal je cisty nezmysel, ktory mozem ocakavat od takych ludi ako si ty, ale nie od celosvetovo uznavaneho vedca, ktory je este clenom skeptickych spolkov

citácia:
No a čo sa týka tých hrozieb pomenuj niektorú z tých čo som uviedol, že je konšpiračná !

"Experimenty s používaním tzv. liečiv, ktoré môžu v ľudskom tele spôsobiť katastrofu a sa masove používajú.
Vôbec súčasná medecína, ktorá je podporovaná svetovou zdravotníckou organizáciou."
explicitne to z tvojich prikladov nevyznieva, no pri blizsom skumani by sme zistili, ze by si suhlasil s konspiracnymi teoriami, ktore sa zaoberaju prave svetovym zdravotnictvom

citácia:
Zober si napríklad iba také experimentovanie z ovplyvňovaním počasia ako to robia v USA, ale aj v takej Číne. Myslíš si, že tí experimentátori vedia aké to môže mať nedozierne účinky na ľudstvo.

toto je napr uz uplne explicitne konspiracna teoria, lebo mas na mysli haarp a comu ludia nerozumeju, o tom pisu nezmysly (este nieco napis o chemtrails a si jasny)

citácia:
V čase kedy sa vymyslel jedovatý prášok DDT tak s nim ľudia posýpali takmer všetok hmyz, ktorý sa okolo nich pohol. Už je dávno zakázaný, ale aj dnes ho nachádzajú v živočíchoch v Grónsku, hoci tam sa nikdy nepoužíval.

To čo sa deje s rybolovom na mori, kde sa doslova drancuje všetko živé a do mora sa vypúšťa odpad vzniknutý pri spracovaní rýb. Ťažba ropy v mori a katastrófy s tým súvisiace.

A tak by som mohol pokračovať do nekonečna !

To nie sú konšpiračné teórie to je hazardovanie ľudstva so svojou existenciou pre svoju nenažratosť a egoizmus.
ano v tomto mas pravdu, lenze postupne sa toto zmiernuje a mna osobne skor mrzi vyrubovanie pralesov, ale uz aj tam sa zacinaju robit rozne opatrenia

ale ani to nesposobilo nejaky upadok ludstva, prave naopak - ved je stale viac a viac ludi, tak ako by sa mohli podmienky zhorsovat, ved je to nelogicke aby sa podmienky zhorsovali a ludi pribuda

citácia:
Zostáva nám sa iba modliť, lebo inej pomoci prakticky niet !!!
no nastastie takto rozumni ludia problemy neriesia, lebo keby sa problemy snazili vsetci ludia riesit modlenim, tak to este len potom by nastalo zhorsenie

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 24 september 2013 :  09:19:12  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Dúfajme, že Košický pochod pre život odštartoval prebudenie sa mlčiacej väčšiny !

http://www.postoy.sk/kosice_za_zivot_fotogaleria
http://www.postoy.sk/manifest_narodneho_pochodu_za_zivot

Teraz by si to žiadalo podporiť požiadavky memoranda petíciou s aspoň 500 000-cmi podpisov.

Pôvodne zaslal Samuel - 23 september 2013 :  20:38:21

smola, terajsi status quo je primerany

chcem vidiet ako sa budu na slovensku riesit trestno-prave zalezitosti, ktore by vyplyvali z 4. bodu tej vyzvy pre "vsetkych ludi dobrej vole" (samotne smerovanie tej vyzvy je hrubou logickou chybou)

mimochodom na zaklade 2. bodu vyzvy pre "vsetkych ludi dobrej vole" ste za eutanaziu?

povodny GUEST635

Samuel

Odoslaný - 24 september 2013 :  14:45:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Milý guest636 diskusia s tebou je nezmyselná, lebo všetko si vykladáš po svojom a žiadaš informácie, ktoré nemajú význam pre diskutovaný obsah.

Tvoja viera je neotrasiteľná aj keď pomýlená. Posudzuješ kresťanov, ale pritom ich myslenie nepoznáš a vykladáš si to čo hovoria úplne chybne.

Keďže nie si ochotný zamyslieť sa nad argumentami, ktoré ti ponúkam diskusiu s tebou končím. Je to totiž zbytočná strata času.

Prajem ti všetko najlepšie, nech sa ti darí !

Samuel

guest636

Odoslaný - 24 september 2013 :  15:44:12  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Milý guest636 diskusia s tebou je nezmyselná, lebo všetko si vykladáš po svojom a žiadaš informácie, ktoré nemajú význam pre diskutovaný obsah.
Pôvodne zaslal Samuel - 24 september 2013 :  14:45:12

ako myslis; viac menej som ani neocakaval od teba nejake rozumnejsie argumenty kedze ani taku jednoduchu vec akou je citacia grygara si nebol schopny (alebo ochotny) poskytnut; schopnost a ochota poskytovat zdroje svojich tvrdeni je rozhodne VYZNAMNA vec pre diskusiu (hlavne ak ide o opieranie sa o vyhlasenie takeho cloveka akym je Grygar)

povodny GUEST635

Samuel

Odoslaný - 25 september 2013 :  09:24:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Nuž milý guest pokúsim sa ti ešte raz odpovedať na tvoje argumenty v nádeji že sa nad tým zamyslíš.
Najprv citát tvojich slov v červenej farbe a potom môj názor :
Citát o Grygarovi:
viem o tom, ze je aktivny krestan, no on si do prace svoju vieru nemiesa; a toto (o tej nemoznosti nahody) co si napisal je cisty nezmysel,

Ak si o ňom napísal, že on si svoju vieru do práce nenosí tak vôbec nerozumieš čo je to mať vieru a čo to robí s človekom.
No a to, že som uviedol jeho citát o 20 000 podmienkach existencie života som neuviedol v súvislosti s "nemožnosťou náhody", ale preto, že som chcel upozorniť na skutočnosť, že aké je zraniteľné ľudské bytie keby zanikla jedna z 20000 faktorov podmieňujúcich jeho existenciu. (Preto som napísal, že naša diskusia vyzerá podľa toho známeho, že "ja o koze a ty o voze").

Citát:
"Experimenty s používaním tzv. liečiv, ktoré môžu v ľudskom tele spôsobiť katastrofu a sa masove používajú.
Vôbec súčasná medecína, ktorá je podporovaná svetovou zdravotníckou organizáciou."
explicitne to z tvojich prikladov nevyznieva, no pri blizsom skumani by sme zistili, ze by si suhlasil s konspiracnymi teoriami, ktore sa zaoberaju prave svetovym zdravotnictvom

Zase mimo môjho argumentu.
Ja som predsa uviedol, že riziká chemických liekov, ktoré sa nazbierajú od jednotlivých špecialistov ( a poznám ľudí, ktorí denne používajú aj 14 druhov liekov) môžu v v tele človeka nepredvídateľne zreagovať a to sa pri žiadnych testoch liekov ani nedá dopredu odskúšať. A argumentoval som tým, že dnešná západná medecína, ktorá podporuje spotrebu liečiv a rôznych očkovacích preparátov tým ohrozuje ľudstvo. (Neviem čo je na tom konšpiračné - to je proste Fakt !!!). V hombe za ziskami po komercionalizácii zdravotníctva im je predsa úplne jedno čo to s ľuďmi urobí !!!

Citát k počasiu:
toto je napr uz uplne explicitne konspiracna teoria, lebo mas na mysli haarp a comu ludia nerozumeju, o tom pisu nezmysly (este nieco napis o chemtrails a si jasny)

Po prvé neviem ako môžeš vedieť čo som tým, čo som napísal myslel.
Po druhé predsa bolo publikované, že počas olympiády v Cíne bolo zlé počasie a preto číňania sa snažili rozoháňať mraky.
Rovnako aj o snahe ovplyvňovať počasie v súvislosťami hrozby povodní boli publikované informácie o aktivitách v USA.
To nie sú žiadne tajnosti a keď ma zase budeš žiadať, aby som ti uviedol pramene, tak je to smiešne, lebo je to verejne známe a ja si naozaj nerobím pri každej informácii poznámky prameňov.

Citát:
ale ani to nesposobilo nejaky upadok ludstva, prave naopak - ved je stale viac a viac ludi, tak ako by sa mohli podmienky zhorsovat, ved je to nelogicke aby sa podmienky zhorsovali a ludi pribuda

Ako, že to nespôsobuje úpadok ľudstva ?
Uvediem niekoľko príkladov .
Chemizácia potravín a umelé hmoty ovplyvňujúce životné prostredie sú príčinou alergií. Ľudstvo, ktoré alergie takmer nepoznalo zaznamenáva ich taký nárast, že alergológovia tvrdia, že to postupne bude chorobou každého.
Rakovinu v minulosti mali iba ľudia po 50-tom roku života. V súčasnej dobe rakovinu dostávajú aj nemluvňatá.
Ženy rodili v minulosti aj viac ako 10 detí. Teraz vinou umelých potratov a hormonálnej antikoncepcie majú problém vôbec porodiť zdravé dieťa.

No a tvoj argument, že je viac ľudí a to je dôkaz zlepšujúcich sa podmienok je tiež úplne mimo. Z prírody je predsa známe, že sa premnožujú práve tie druhy, ktorým hrozí vyhynutie.

Takže ak chceš diskutovať argumentuj prosím ťa vecne, nedomýšľaj si to čo iní nepovedali a pokús sa nad argumentami druhej strany zamyslieť a aspoň niekedy uznať, že aj iný ako ty môže mať pravdu.

Prajem ti pekný deň !

Samuel

guest636

Odoslaný - 25 september 2013 :  09:52:08  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Bolo to v diskusnej relácii s astronómom Jírím Grygarom
Pôvodne zaslal Samuel - 21 september 2013 :  10:45:24

pokial mi neuvedies co to bolo za diskusnu relaciu, tak nemam zaujem o dalsie dohadovanie sa

povodny GUEST635

Samuel

Odoslaný - 26 september 2013 :  09:36:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Nuž ja som si myslel, že s tebeu diskutujem. Ak si sa so mnou ty dohadoval tak to naozaj nemá zmysel.

Aby si však nemal pocit, že ti neodpoviem na požiadavku citácie prameňa tak k tomu:

Diskusií s Grygarom som videl viacej a to na televíznej stanici NOE a tiež na našich televíznych staniciach s Hríbom. Uvedenú informáciu myslím si, že uviedol na STV v relácii POD LAMPOU.

Aj tak však ty s ňou operuješ úplne mimo mojej argumentácie. Takže neviem načo ti bude aj keby si si ju našiel.

Diskusia s tebou stále prebieha podľa známeho "Ja o koze a TY o voze" !!!

Samuel

Strana: z 2 Previous Topic: Americke krestanske vianoce Téma Next Topic: m.p.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06