|
Odoslaný - 16 október 2013 : 21:05:01
|
Pred par dnami som nasiel .pdf knihu s nazvom Kristove podobenstva:
citácia: Ked som sa pripravoval na sviatost birmovania, tak nam povedali, ze Bibliu si nestaci precitat len 1x a dost. Ze to treba citat stale dokola - Marek, Matus, Lukas, Jan...
A pritom som si spomenul na to, ze opakovanie je matka mudrosti a ze je to skutocne tak.
Do pozornosti preto davam aj knihu Nasledovanie Krista: citácia:
Bozie veci trvaju naveky. Bozie Slovo je vecne, trva naveky a vzdy bolo, je a bude aktualne. Tu je dokaz:
citácia: Bibli bychom měli věřit proto, že je pravdivá. Bez ohledu na to, kdo byl těmi lidskými prostředníky, to je irelevantní. Faktem je, že Bible je pravdivá. Dlouhou dobu se věřilo tomu, že Slunce se otáčí okolo Země. Pak přišel Koperník s postulátem, že je tomu naopak. Země se otáčí kolem Slunce. A dnes to přijímáme jako fakt. Proč? Ne proto, že Koperník byl sympatický člověk, ale proto, že tato teorie byla otestovaná a zjistili jsme, že je pravdivá. A proto bychom měli věřit i Bibli. Ne proto, že to někdo říká, ale proto, že byla otestovaná. Byla odzkoušená a zjistilo se, že je stoprocentně spolehlivá po tisíce let. Mnozí muži a ženy ji po mnoho generací testovali. Zjistili, že přináší záchranu, uzdravení, změněné životy a změny v národech. Boží Slovo je pravdivé, protože bylo odzkoušeno. Rád bych Vás povzbudil, pokud skutečně toužíte po pravdě a jestli hledáte pravdu – sáhněte po Bibli, uvidíte, že se vám sama prokáže, a poznáte, že je pravdivá. V té otázce je ale jistá skrytá narážka, na kterou chci reagovat. Otázka zněla, že Bibli psali lidé, a jak bych jí tedy mohl věřit. Ta narážka je, že pokud byli při psaní Bible zaangažovaní lidé, tak to musí nějakým způsobem snižovat její spolehlivost. Já to ale vidím přesně opačně. Cokoliv Bůh dělá v tomto světě, dělá za pomoci lidí. To je Boží podpis. Vždy je naším partnerem. Bůh například nepostavil archu a neřekl Noemu ať si jenom nastoupí. Byli s Noem partnery. Řekl, ty postav archu a já přivedu zvířata, bylo to partnerství. Bůh nevyvedl sám Izrael z Egypta. Poslal jim člověka, jménem Mojžíš, on byl tím zachráncem, který je vyvedl. Bůh se sám nezjevil na světě, aby ho zachránil z hříchu. Poslal svého Syna na důkaz partnerství s lidmi, a tak se Ježíš narodil jako člověk s panny Marie a žil na světě jako lidská bytost. Cokoliv Bůh dělá má na sobě lidské otisky prstů. Pokud to souvisí s tímto světem v tomoto čase. Proto fakt, že Bible byla zapsaná skrze lidské prostředníky, pro mě její kredit nesnižuje, ani její přesnost. Spíše je potvrzuje a říká mi, že je skutečným Božím dílem. zdroj: http://www.odminusukplusu.cz/
|
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 09:24:49
|
citácia: Bozie veci trvaju naveky. Bozie Slovo je vecne, trva naveky a vzdy bolo, je a bude aktualne. Tu je dokaz: citácia: Dlouhou dobu se věřilo tomu, že Slunce se otáčí okolo Země. Pak přišel Koperník s postulátem, že je tomu naopak. Země se otáčí kolem Slunce. A dnes to přijímáme jako fakt. Proč? Ne proto, že Koperník byl sympatický člověk, ale proto, že tato teorie byla otestovaná a zjistili jsme, že je pravdivá. A proto bychom měli věřit i Bibli. Ne proto, že to někdo říká, ale proto, že byla otestovaná. Byla odzkoušená a zjistilo se, že je stoprocentně spolehlivá po tisíce let. Mnozí muži a ženy ji po mnoho generací testovali. Zjistili, že přináší záchranu, uzdravení, změněné životy a změny v národech. Pôvodne zaslal sinceretly - 16 október 2013 : 21:05:01 odhladnuc od toho, ze kopernik nepostuloval heliocentrizmus ako prvy (prvenstvo sa pripisuje aristarchovi zo samosu), tak kopernik netestoval heliocentrizmus pomocou empirie (cize pozorovania/skusenosti), prve pozorovania robil az galilei - cize ta analogia je nevhodna ako taka
tiez o vedeckom poznani nehovorime ze je pravdive, ale ze je v zhode so skutocnostou (veda sa nezaobera pravdou ci pravdivostou, to je oblast filozofie)
a ze biblia bola odtestovana pomocou pozorovania podobne ako prirodne javy napr tvar slnecnej sustavy? to to je dost trufale vyhlasenie; vsak porovnaj uroven vysledkov a predikcii, ktore vychadzaju z poznania slnecnej sustavy na zaklade fyzikalnych zakonov - vieme vypocitat z istotou bliziacej sa ku 100% potrebnu drahu, ktoru musi prekonat sonda aby za 8 mesiacov dorazila zo Zeme na v podstate presne stanovene miesto na Marse a kolkokrat vykoname vypocty tak tolkokrat sa presne trafime tam kam chceme (samozrejme realna uspesnost nie je 100% lebo ludia su omylni lajdaci, a nie kvoli tomu, ze by sme nepoznali fyzikalne zakony)
a teraz to porovnaj napr z vysledkami uzdravovania na zaklade viery? blizi sa to ku 100%? ale kdeze, poviem vela ked poviem ze prosieb na uzdravenie bolo vyslysanych viac nez 1% - cize ak ty povazujes pomer uzdravenych k neuzdravenym 1/100 za uspech v testovani a potvrdenie pravdivosti biblie, tak som rad, ze ta sonda co letela na Mars nebola testovana teologmi, lebo to by tam doletela len jedna zo sto
tymto som chcel povedat, ze ak by sa mali vysledky z testovania biblie pouzit na jej podporu, tak by to s bibliou dopadlo velmi zle
a este jedna vec, takato forma uvazovania je zcestna este z ineho pohladu a o nom by vedel nieco porozpravat D. Hume |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 október 2013 : 11:38:31
|
citácia: a teraz to porovnaj napr z vysledkami uzdravovania na zaklade viery? blizi sa to ku 100%? ale kdeze, poviem vela ked poviem ze prosieb na uzdravenie bolo vyslysanych viac nez 1% a ty to odkial vies? Si azda vseved? citácia: cize ak ty povazujes pomer uzdravenych k neuzdravenym 1/100 za uspech v testovani a potvrdenie pravdivosti biblie tu ide o to, ze ak by co i len 1 clovek bol uzdraveny Bozou mocou, tak by to bol dokaz. A na to, aby sme mohli mat dokazy, nam staci aspon 1 vylieceny clovek s Bozou mocou.
To, co si napisal ty, tak to vyznieva tak, ako ked by na to, aby mohol byt nejaky dokaz dokazom, ze musi byt vylieceny viac ako 1 clovek Bozou mocou a nie len 1, a ked by som ti ukazal 2 ludi, potom by si napisal, ze 2 nestaci a ze to musi byt odrazu 3 a takto ked by sme sa dostavali cim dalej, tym viac ku cislu nekonecno, tak mam taku otazku, ze ci aj nadalej by si pisal to, co pises, guest.
A ak nie, tak potom nechapem, preco si chcel vidiet kvantitu namiesto kvality - ved na to, aby clovek uveril tomu, ze Boh zasahuje a ze existuje, mu bude stacit logicky len 1 clovek, ktory bol uzdraveny Bozou mocou.
A ak by si pisal aj nadalej to, co pises, tak potom to o niecom svedci. Tu si treba uvedomit, ze taketo uvazovanie v tvojom pripade by bolo nefer voci pravde a spravodlivosti.
citácia: tymto som chcel povedat, ze ak by sa mali vysledky z testovania biblie pouzit na jej podporu, tak by to s bibliou dopadlo velmi zle tymto by som chcel povedat, ze ak aj nadalej budes urazat pravdu a spravodlivost, dopadnes velmi zle, lebo Boh je Pravda a Spravodlivost.
citácia: a este jedna vec, takato forma uvazovania je zcestna este z ineho pohladu a o nom by vedel nieco porozpravat D. Hume a este jedna vec, takato forma tvojho uvazovania je zcestna nielen z ineho pohladu, ale zo vsetkych pohladov a o tom by vedel nieco porozpravat - ty.
Lebo kazdy 1 z nas velmi dobre vie, co robi, a ten, co to nevie, tak aj ten to vie, len si to nechce priznat.
to, co som napisal, potvrdzuju nasledujuce slova: citácia: tiez o vedeckom poznani nehovorime ze je pravdive, ale ze je v zhode so skutocnostou (veda sa nezaobera pravdou ci pravdivostou, to je oblast filozofie) => veda nehlada pravdu. Ona hlada akesi poznanie, o ktorom nehovorime, ze je pravdive a o ktorom hovorime, ze je v zhode so skutocnostou, lebo veda sa nezaobera pravdou ci pravdivostou (pravda=pravdivost), na to tu je oblast filozofie.
Hm, guest, zaujimave myslienky. Urcite stoja za to, zamysliet sa nad tym, co vsetko dokaze ludsky mozog a rozum, ak idu proti Bohu.
A preco idu proti Bohu? Lebo idu proti pravde, a kto je pravda? Boh je Pravda. Jeho sudy su pravdive a spravodlive.
Nech je zvelebeny Boh-Otec, i Jeho Syn Jezis Kristus i Duch Svaty naveky za to, ze nenavidia nespravodlivost, nepravost a miluju spravodlivost. Chvala Im za to. † Hallelujah Svatej Bozej Trojici za toto vsetko: citácia: 8 Zákon Pánov je dokonalý, osviežuje dušu. Svedectvo Pánovo je hodnoverné, dáva múdrosť maličkým. 9 Rozhodnutia Pánove sú správne, potešujú srdce. Prikázania Pánove sú jasné, osvecujú oči. 10 Bázeň pred Pánom je úprimná, trvá naveky. Výroky Pánove sú pravdivé a všetky spravodlivé. 11 Vzácnejšie sú než zlato, než veľký drahokam, sladšie sú než med, než medové kvapky z plástu. 12 Tvoj služobník sa v nich vzdeláva; veď kto ich zachováva, dostane hojnú odmenu. 13 Kto však vie o všetkých svojich poblúdeniach? Očisť ma od chýb, ktoré si neuvedomujem, 14 a svojho služobníka zachráň od pýchy, aby ma neovládala. Tak budem bez škvrny a čistý od veľkého hriechu. 15 Nech sa ti páčia slová mojich úst i rozjímanie môjho srdca pred tvojou tvárou. Pane, ty si moja pomoc a môj vykupiteľ. Ž 19, 1-15 Boh je zo svojej podstaty laska a je milosrdny a spravodlivy zaroven a On vie najlepsie, co je pre koho a pre nas vsetkych dobre. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|