Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Je rozumne prosit Boha o nieco bez rozmyslenia?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kriza viery a zrutenie liturgie. Téma Next Topic: AKO žiť po katolícky v dnešnom svete?  

sinceretly

Stav: offline

Odoslaný - 07 máj 2013 :  16:16:43  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
... Požiadal som o silu a Boh mi dal starosti, aby ma posilnil...
... Požiadal som o múdrosť a Boh mi dal problémy, aby som ich riešil....
... Požiadal som o hojnosť a Boh mi dal rozum a svaly, aby som pracoval...
... Požiadal som o odvahu a Boh mi dal prekážky, aby som ich prekonával...
... Požiadal som o lásku a Boh mi dal problémových ľudí, aby som im pomohol...
... Požiadal som o priazeň a Boh mi dal príležitosť...
Nedostal som nič z toho o čo som požiadal... Ale dostal som všetko to, čo som potreboval.

Urcite nie je rozumne prosit Boha o nieco bez toho, aby sme si to premysleli. Lebo 1 vec je prosit a druha vec je chciet to. Nemozeme o nieco prosit ak to zaroven nechceme.

Ved v Biblii je napisane, ze nemame konat len tak bez rozmyslenia a ze nie je mudre verit v Boha len tak a prosit Ho o nieco len tak a robit vsetko ostatne len tak... bez lasky.
Skor, nez nieco urobime, je potrebne si to premysliet - co vsetko mozeme tomu druhemu urobit, ci mu tym nahodou neublizime, ci to ma vobec zmysel, a zmysel to bude mat len vtedy, ak to bude vykonane z lasky.

Lebo ak niekto niekomu pomoze, tak ta pomoc bude mat zmysel len vtedy, ak bude vykonana z lasky. Jedine vtedy, nech by sa stalo cokolvek, si clovek, kory tomu druhemu pomohol z lasky, moze povedat - stalo to za to, aj ked nasledky boli hrozostrasne. Lebo ak niekto niekomu pomoze, to este neznamena, ze aj jemu musi niekto pomoct. Ta pomoc prist moze, ale nemusi. => netreba sa pozerat na to, co vsetko po tom pride, ake druhy odplat, ci uz dobrych alebo zlych, treba sa pozerat viac na potrebu druhych ako na svoje potreby.

Napr. tie pribehy v koncentracnych taboroch co som pocul - tak tam ti ludia nemali co zjest, a ak niekto nieco mal, tak bol ochotny sa podelit aj s tym "nicim" co mal. A v tychto ludoch bol Boh pritomny, lebo tam, kde su dvaja alebo viaceri zhromazdeni v Jezisovom mene, tam, kde je laska k Bohu a k druhym, tam je Boh pritomny, a tam, kde laska nie je, tam Boh nie je pritomny, aj ked On je vsade.

Opakovanie je matka mudrosti a laska je ako matematika - ak ju clovek prestava opakovat, prestava jej rozumiet. => mali by sme sa viac orientovat na dodrziavanie lasky k Bohu a k druhym ako na formalne predpisy, ktore su sice dolezite, ale dolezitejsia je sluzba Bohu, a laska - ta je zo vsetkeho najdolezitejsia. A ak niekto miluje, vie vsetko, aj ked nevie nic. Lebo vsetko ma od Boha a to nie su jeho skutky ale Bozie skutky v nom.

=> dat chlieb bezdomovcovi je dobre, ale lepsie je ho naucit si na ten chlieb zarobit, aby ho mohol mat stale a nie len vtedy, ked o ten chlieb prosi.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora 
  Previous Topic: Kriza viery a zrutenie liturgie. Téma Next Topic: AKO žiť po katolícky v dnešnom svete?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06