Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 AKO žiť (prakticky) po katolícky v dnešnom svete
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Svatil biskup Korec platne? Téma Next Topic: Vsetkych je mnoho
Strana: z 6

Chodec

Stav: offline

Odoslaný - 28 apríl 2013 :  20:50:08  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
na neprijemne otazky neodpoveda, lebo odpoved nema

Pôvodne zaslal misojogi - 28 apríl 2013 :  19:49:58

Keď to nevieš vysvetliť tak na čo to kopíruješ?

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 03 máj 2013 :  10:36:17  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
na neprijemne otazky neodpoveda, lebo odpoved nema

za to vie perfektne podrypkavat a urazat sv Otca a vsetko co je svate v RKC podla hesla cim horsie tym lepsie
nieco ako male dieta ked nedostane oblubenu hracku (koncil nevysiel podla jeho chuti)
tak teraz je podla neho vsetko zle (nadava na sv Otca a Cirkev)

inak si to neviem vysvetlit a ani tie nekonecne urazky Katolickej cirkvi a sv Otca
ale mozno existuje aj nejake ine vysvetlenie

Pôvodne zaslal misojogi - 28 apríl 2013 :  19:49:58

Samozrejme, že existuje. Narkóza z pokoncilnej liečby, a nové porcie "polievočky" ktoré od istého času distribuujú zo sídla nekatolíckej cirkvi z Ríma (Emmerichová) priamo od arciničomníkov, čo premenili Petrovu katedru na trón prekliatej bezbožnosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 03 máj 2013 :  14:30:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Stále čakám na to, že sa v závere tejto témy dozviem ČO TO JE DUCHOVNÁ USADENINA A AKO JU AMPUTOVAŤ ---- VĎAKA.

pridavam sa k Chodcovej ziadosti

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 03 máj 2013 :  14:48:33  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Miesto pridávaniu sa k piesočkovým hrám, ja čakám, kedy misojogi, sa naozaj zamyslíš nad programom, ktorý tu bol jasne vytýčený, a prestaneš riešiť kadejaké obštrukcie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 03 máj 2013 :  21:29:50  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Mino založil si tému, je to taký problém vysvetliť čo sú to duchovné usadeniny?

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 04 máj 2013 :  10:16:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Miesto pridávaniu sa k piesočkovým hrám, ja čakám, kedy misojogi, sa naozaj zamyslíš nad programom, ktorý tu bol jasne vytýčený, a prestaneš riešiť kadejaké obštrukcie.

Pôvodne zaslal mino - 03 máj 2013 :  14:48:33

Prepáč, že vstupujem do vašej diskusie.

Milý mino to čo však deklaruješ ako koncepciu akejsi očisty je postavené na pýche a egocentrizme. Nik učený z neba nespadol s výlučným patentom na pravdu a ani ty nie si výnimkou !

Táto choroba je dnes základom satanovho pôsobenia vo svete. Ľuďom oslabiť vieru a všetko spochybniť aby stratili pevný bod a ich život bol plný neistoty.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 04 máj 2013 :  10:25:52  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Samuel, súhlasím s poslednou vetou, dnešní tzv. katolíci sú jej dokonalou ukážkou a ja im ich "istotu" ani trošku nezávidím.
Hľadať pravdu kadetade (katolíci vedia, že Pravda je len a len v Katolíckej Cirkvi)- však vraj je aj kadetade, tak nech si tú "istotu" hľadajú zliepaním "pravdy" od čertov, od diablov, od satanov... ja ju mám v Katolíckej Cirkvi a som nadmieru spokojný.
A ten očistný program mi veľmi pomohol.

misojogi

Odoslaný - 04 máj 2013 :  13:50:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
kedy misojogi, sa naozaj zamyslíš nad programom, ktorý tu bol jasne vytýčený

ja som dal alternativny program a navyse uspesne mnou odskusany
(Tvojmu chybaju rozne veci ako napr sviatosti a Panna Maria)

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  13:57:25  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Mino aspoň vidíš ako ľudia reagujú na tvoje príspevky. K tým duchovným usadeninám sa už asi nič viac nedozvie však? Už si asi budem musieť počkať na tvoju inú tému do ktorej vložíš ďalší nezmysel o ktorom nebudeš vedieť nič povedať.

sinceretly

Odoslaný - 04 máj 2013 :  14:24:26  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Chodec, preco to robis?

citácia:
K tým duchovným usadeninám sa už asi nič viac nedozvie však?

akykolvek typ provokacie je velmi nebezpecny a aj ta najmensia provokacia nie je ludom prijemna.

Su 2 sposoby komunikacie - uprimne priatelsky alebo iny ako uprimne priatelsky-do toho ide vsetko ostatne.

Ked by pisal takym istym stylom, ako tu na toto forum pise mino, niekto z tvojich blizkych, koho mas naozaj rad, napisal by si mu na tento prispevok, ktory napisal mino, to iste? Asi nie, vsak.

O tom to je - kazdy ma slobodnu volbu a kazdeho treba respektovat - je to kazdeho volba a nemali by sme sa nad seba povysovat a pohorsovat a mat niekoho za horsieho od seba, aby nas azda samotny Boh nemal za horsich, lebo On vidi aj do vnutra cloveka a Jeho sudy su pravdive a spravodlive.

citácia:
...Už si asi budem musieť počkať na tvoju inú tému do ktorej vložíš ďalší nezmysel...

treba ludom hovorit to, co robia dobre, aby toho robili este viac a to, co robia zle, tak to im treba podat takym stylom, aby sa ich to nedotklo, aby sme v nich nevyvolali nenavist, a ak by sme ju aj vyvolali, tak aby to nebola nasa vina ale vina toho, ktory na to priatelske upozornenie zareagoval tak, ako by zareagoval. => niekedy treba aj upozornit, ale len vtedy, ak by to bolo nevyhnutne - lebo neupozornit niekoho je zle, ale len ak by to bolo nevyhnutne, a ak my by sme niekoho neupozornili, vtedy by to bolo z nasej strany nefer voci tomu druhemu a tymto skutkom by sme poskodili jemu(lebo by robil dalej to, co robi) + sebe(lebo sme ho mohli upozornit-varovat ale neurobili sme to).

citácia:
Už si asi budem musieť počkať na tvoju inú tému do ktorej vložíš ďalší nezmysel o ktorom nebudeš vedieť nič povedať.

To, ci by vedel niekto o niecom povedat, nevie nikto, iba Boh. On vie vsetko. "On vie aj to, co nevie".
Chodec, bud si vestec alebo si to napisal len tak. Ak je to ten druhy pripad, tak potom je to obvinovanie bez dokazov, sudenie bez dokazov, a my velmi dobre vieme, ze ak chce niekto na sude obstat, mal by mat dostatok dokazov. A tie si neuviedol. A ak by si ich aj uviedol - tak to, ze sa ti nieco zda, este neznamena, ze sa to musi aj stat. V skutocnosti sa stane to, comu veris, ze sa stane. Ale nestane sa to preto, lebo tomu veris, ale preto, ze sa to stane. Lebo verit clovek moze hocicomu, napr. aj ze dokaze len tak sam vzlietnut hore bez akejkolvek pomoci, ale nestane sa to. => vsetko to riadi Boh. To On dopusta to, co dopusta, lebo to dopustit musi, inak by to bolo nespravodlive, cize dopusta spravodlivost + ak sa niekto modli o milosti pre druhych tak aj milosrdenstvo dopusta, => je spravodlivy a milosrdny zaroven. On je zo svojej podstaty spravodlivy, ale chce byt aj milosrdny, a milosrdny moze byt iba vtedy, ak Ho niekto o tie milosti bude prosit, inak by to bolo nespravodlive, ked by milosti udeloval len tak, to uz by neboli milosti, ale samozrejmosti... Mozno ze Boh nieco aj robi sam od seba zo svojej milosti, a ak to tak robi, tak len tak, aby tym nezasiahol do slobodnej volby cloveka. Lebo pravo vybrat si ma kazdy, a to pravo - tu moznost - tu slobodnu volu - nam dal Boh, je to dar od Neho z lasky k nam a je len na nas, ci si vo svojom zivote zvolime zit v laske k Bohu a k druhym, do ktorej sme boli Bohom povolani. Vyber je len na nas, a na zaklade tohto vyberu si clovek urci svoju cestu, ktora vedie do 1 ciela, ciela, kde sa chce dostat, ked sa dostane na koniec cesty, po ktorej kracal tu na Zemi. A to vsetko pre to, aby sa mohol odovzdat Bohu a ludom v zivote, ktory pride po zivote + aj ostatni aby to tak urobili, aby pomohol nielen sebe, ale aj ostatnym a aby pomohol nielen ostatnym, ale aj sebe z lasky k nim. Je len na nas, do ktoreho timu sa pridame. Kazdy 1, ktory je na strane Bozej, doplna Kristovo mysticke telo, my vsetci sme 1 v Jezisovi.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  18:15:00  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Vysvetli mi teda ty čo je duchovná usadenina.

Btw nevieš nič o tom prečo som to napísal tak ako som to napísal. Čo ak tým niečo sledujem?!

sinceretly

Odoslaný - 04 máj 2013 :  19:09:58  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Vysvetli mi teda ty čo je duchovná usadenina.

Ty si napisal ten pojem, tak by si ho mal aj vysvetlit, aby sa niekto neurazil. Ludia si pod tym mozu predstavit hocico.

citácia:
Btw nevieš nič o tom prečo som to napísal tak ako som to napísal. Čo ak tým niečo sledujem?!

A co tym sledujes?

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  20:10:45  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Ty si napisal ten pojem, tak by si ho mal aj vysvetlit, aby sa niekto neurazil.

Pôvodne zaslal sinceretly - 04 máj 2013 :  19:09:58

Keby sa ti chcelo viem že vieš skrolovať a možeš sa pozrieť na prvý príspevok v tejto téme. Našiel by si tam pojem duchovná usadenina, ktorý tam napísal mino. Ale tak je to s tebou stále. Nečítaš od začiatku až do konca.

mino

Odoslaný - 04 máj 2013 :  21:59:35  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Sinceretly a spol. odpálte z tejto témy a choďte si chatovať a spamovať inde.

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  22:14:06  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov

orbit

Odoslaný - 04 máj 2013 :  22:32:43  Zobraziť profil  Pridať orbit do zoznamu priateľov
Mino,Ty sa tu prezentuješ,ako pravý katolík,čo žije po katolícky.Čo Ťa vlastne spája s oficiálnou RKC?Nerozumiem,prečo nás jednoducho neprehlásite za odpadlíkov a protestantov,nezaložíte si vlastné-z vášho pohľadu pravé-vedenie a hierarchiu a máte pokoj.Takto to naozaj vyzerá len ako festival kopania do oficiálnej RKC.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 38  ~  Člen od: 31 december 2011  ~  Posledná návšteva: 23 január 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 04 máj 2013 :  22:40:10  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ale orbit, ja nemám potrebu zakladať a voliť nijakú hierarchiu ani nič podobné (to prenechávam niektorým nedočkavým skupinám). Ja som povinný žiť jedine tu a teraz a v takých podmienkach aké sú. A to budem ďalej robiť a budem sa zásadne držať učenia Katolíckej Cirkvi.
(nikdy som nekopal do Katolíckej Cirkvi, ale nevylučujem, že exituje skupina ktorá má meno "katolícka cirkev"- obsah samozrejme nekatolícky, a tá určite "kopanie" potrebuje)

Chodec

Odoslaný - 04 máj 2013 :  22:52:22  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
Ja som povinný žiť jedine tu a teraz a v takých podmienkach aké sú. A to budem ďalej robiť a budem sa zásadne držať učenia Katolíckej Cirkvi

Pôvodne zaslal mino - 04 máj 2013 :  22:40:10

A zabudol si dodať, že sa amputáciou budeš zbavovať každej duchovnej usadeniny

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  07:00:28  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Keby sa ti chcelo viem že vieš skrolovať a možeš sa pozrieť na prvý príspevok v tejto téme. Našiel by si tam pojem duchovná usadenina, ktorý tam napísal mino. Ale tak je to s tebou stále. Nečítaš od začiatku až do konca.

Ospravedlnujem sa, ja som si vtedy stranu c. 1 neprecital.

ale ak uz niekto vymysli nejaky pojem, ktory on sam povedal, nebolo by od veci ho aj vysvetlit, aby tomu ludia jasne chapali, co tym chcel autor tohto pojmu povedat. Ci? Mino.

A ked uz nie vysvetlenie tak aspon to vysvetlit tak okrajovo aby sme trochu zapojili aj mozgy a dopracovali sa k tomu s tvojou pomocou, lebo zatial sme neprisli na to, co to presne duchovna usadenina znamena. To vies iba ty, mino, lebo tento pojem si vymyslel ty, a kedze si to vymyslel ty, tak ty aj najlepsie vies, co presne to znamena a nebolo by odveci to vysvetlit, aspon okrajovo. Nech uz mas pokoj.

Minov prispevok:
citácia:
...a budem sa zásadne držať učenia Katolíckej Cirkvi...

a misojogi-ho podpis:
citácia:
sv.Ignac z Loyoly

Obidvaja sa riadia Katolickou Cirkvou, ale mino mu vycita, ze sa nou neriadi, pritom sa nou riadia obidvaja. To je divne. Vysvetlite mi to niekto prosim.

Chodec

Odoslaný - 05 máj 2013 :  08:07:36  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Ospravedlnujem sa, ja som si vtedy stranu c. 1 neprecital.

Pôvodne zaslal sinceretly - 05 máj 2013 :  07:00:28

Konečne si na to prišiel. Ja sa ho tu snažím celý čas vyprovokovať k vysvetleniu, lebo čuší jak voš pod chrastou, schválne napíšem trošku popudlivý príspevok a ty sem vstúpiš bez načítania a celé si mi to pokazil
Ale vidíš, aj tak čuší ako voš pod chrastou. Možno práve na sebe niečo amputuje

mino

Odoslaný - 05 máj 2013 :  08:35:43  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
myslím si, že je načase zasiahnuť proti spamerom, po slovensky nerozumejú zrejme.

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  09:05:39  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Mino, to je taky velky problem napisat, co je to duchovna usadenina? Ked to napises, budes mat pokoj. Ked nie, tak nie.

Chodec

Odoslaný - 05 máj 2013 :  09:52:02  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Podľa mňa si spamer ty. Vytváraš témy pre témy v ktorých radíš ľuďom pritom nepreberáš zodpovednosť za to čo píšeš. Na vonok sa od svojich tvrdení dištancuješ. Téma len pre to aby bola téma je spam. Ja s tebou diskutovať nemusím, len som ti chcel ukázať že nevieš čo vravíš a sám druhých osočuješ. Ja nespamujem, vždy napíšem k veci a diskutujem ako by sa na fore patrilo. Ak si čítal niečo po mne všimni si, že dopredu napíšem aby sme ostali pri téme a nešli off topic aby téma nebola zaspamovaná.

Ak som ja teda spamer čo si ty? Vyzývaš ľudí na kresťanskom foré k zmene života podľa tvojich predstáv ktoré nevieš ani vysvetliť. TY SI PREZLEčENý RARACH!

mino

Odoslaný - 11 máj 2013 :  08:29:39  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

A vysledky sa dostavia

Pôvodne zaslal misojogi - 25 apríl 2013 :  22:48:47

misojogi, skús vysvetliť aké výsledky sa dostavili. Lebo ja som si okrem tvojho "nadprirodzeného" daru všimnúť si evidentnú vec nevšimol nijaký zvláštne iný výsledok. (napr. ideš po ulici, narazíš do stĺpa a všimneš si stĺp, alebo si všimneš dinosaura keď je 2 cm od tvojho nosa...)
Hádam ako bonus máš ešte dar prekrútiť, to čo prekrútili už aj modernisti.

Škoda, že v tom harampádí misojogiho príspevkov neviem rýchlo nájsť jeho úžasnú myšlienku o jednote Katolíckej Cirkvi, ale má asi takéto znenie: Kocka je kockatá preto, lebo nie je úplne kockatá...

misojogi

Odoslaný - 11 máj 2013 :  15:46:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
misojogi, skús vysvetliť aké výsledky sa dostavili.

to je predsa jasne nie?
ostal som verny a poslusny Katolickej cirkvi a sv.Otcovi na rozdiel od Teba burica a neposlusnika
ktory sa surovo a hnusne vyjadruje o sv Otcovi a Katolickej cirkvi plus znevazujes sv omsu blasfemickymi urazkami
si horsi ako mnohi sektari a heretici

sv.Ignac z Loyoly

Strana: z 6 Previous Topic: Svatil biskup Korec platne? Téma Next Topic: Vsetkych je mnoho  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06