Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Bol Ježiš mesiášom a prečo áno, prečo nie? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2004 : 18:41:38
|
V téme pod názvom "Ukrižovanie Ježiša - Božia alebo satanova vôľa?" som si všimol, že väčšina diskutujúcich nemá jasnú predstavu o tom, čo to znamená byť mesiášom. Konkrétne: Na základe čoho bol alebo nebol Ježiš mesiášom? Čo robilo Ježiša mesiášom? Čo mal Ježiš ako mesiáš konkrétne urobiť, aby spasil ľudí? Prečo nekresťania neveria v Ježiša ako mesiáša, čo im v tom bráni (napríklad židom, veď ho mali predsa prijať ako mesiáša a nie ho dať ukrižovať ako antikrista)? Mesiáš bol predsa poslaný všetkým ľuďom. A prečo ľudia potrebujú mesiáša? Bol by potrebný mesiáš, keby Adam a Eva nepadli? Bol by potrebný druhý príchod, keby židia prijali Ježiša ako mesiáša? (Viď taktiež diskusiu s rovnakým názvom na http://www.christnet.cz).
|
Big Ghost - od poznania k osvietenosti - http://bigg.host.sk. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 24 ~
Člen od: 10 apríl 2004 ~
Posledná návšteva: 04 november 2004
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2004 : 19:08:37
|
Tak vitam Moonistov na krestanskom fore. Citte sa tu ako doma a skuste sa zamyslet nad niektorymi temami, mozno to na vas zanecha aj nejake nezmazatelne nasledky. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2004 : 20:40:38
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2004 : 21:29:19
|
Vážený pán Maťo,
nedomnievam sa, že by som konal v rozpore s pravidlami prispievania, hlavne s bodom 4. Avšak zrejme záleží na tom, čo si predstavujete pod pojmom kresťanstvo. Na základe aj týchto reakcií môžem konštatovať, že príslušné reakcie píšu skôr nejakí antikresťania.
Povedal by som, že skôr pán Lajoš porušil bod číslo 3 (nedržal sa témy), pretože žiadnych Moonistov som nespomínal (mimochodom pán Lajoš, kto sú to Moonisti, lebo nie som žiadny Moonista a ani žiadnych nepoznám).
Pre zaujímavosť, táto téma bola v rovnakom čase otvorená aj na christnete.sk a christnete.cz. Porovnajte si reakcie s Vašimi. Pritom na christnete.sk mám tie isté témy, ako tu. |
Big Ghost - od poznania k osvietenosti - http://bigg.host.sk. |
Počet príspevkov: 24 ~
Člen od: 10 apríl 2004 ~
Posledná návšteva: 04 november 2004
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2004 : 22:50:34
|
Vazeny pan Rybar, myslim, ze o Vasich umysloch svedci aj to, ako popierate, ze nejakych Munistov poznate a pritom napriklad z vasich prispevkov na www.redemptoristi.sk jasne vyplyva, ze minimalne velmi dobre viete, kto je reverned Moon. Asi vediete prilis vela diskusii odrazu a stracate prehlad, kde ste co tvrdili a popreli. Na osviezenie pamati citujem Vase prispevky z http://www.redemptoristi.sk/modules.php?name=News&file=comments&op=showreply&tid=99&sid=97&pid=96&mode=&order=&thold=#99 quote: Mimochodom, ten materiál o reverendovi Munovi prevzatý z Rozmeru je takej hodnoty, ako nejaký článok z čias komunizmu hodnotiaci demokraciu na západe. Čiže účelovo jednostranný. Prečo nedáte priestor, aby sa vzjadrili i zástupcovia zo strany reverenda Muna? ... Ak pripustíme skutočnosť, že Ježiš poveril mladého Muna určitou misiou, tak to určite súvisí s kresťanstvom. Je to podobné tomu, ako keď kresťania nie sú židia, aj keď Ježiš bol žid. Reverend Mun totiž pochádza z kresťanskej rodiny .... Ale ak to prenasledovanie Ježiša zo strany židov nemalo byť, tak by sa nemalo diať ani zo strany kresťanov voči reverendovi Munovi.
Staci, ci teraz budete tvrdit, zie tieto prispevky poslal iny pan Miroslav Rybar?
Ako ste podotkli, mate svoje diskusie aj na inych portaloch a preto nemusia byt aj tu a v sulade s bodom 4, tuto diskusiu uzamykam. Dakujem za pochopenie. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|