Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Svata Inkvizicia
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Satana v ortodoxnej cirkvi Téma Next Topic: rudolf balaz
Strana: z 14

Syseľ

Stav: offline

Odoslaný - 01 december 2005 :  18:04:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
AD:Galileo Galilei
Myslim, ze Cirkev v tom nebola bez viny, ked sa za proces s tymto panom verejne ospravedlnil Jan Pavol II...

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 02 december 2005 :  07:04:26  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
bola to suhra okolnosti a povah dotycnych ludi. zial itych ktori boli v cirkvi.
gmk, amerika to vystihol presnejsie ako ja.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 02 december 2005 :  09:13:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

bola to suhra okolnosti a povah dotycnych ludi. zial itych ktori boli v cirkvi.
gmk, amerika to vystihol presnejsie ako ja.

OK, tak aky bol trest a za co? Odkial sa vzala jurisdikcia nad Galileim?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 december 2005 :  09:26:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
GMK naco kladies hlupe otazky typu odkial sa vzala jurisdikcia A odkial sa vzala jurisdikcia protestanskych kniezat vnucovat poddanym svoje nabozenstvo

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 02 december 2005 :  09:49:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK naco kladies hlupe otazky typu odkial sa vzala jurisdikcia?
Nie je to prihlupla otazka, ale uplne podstatna a dolezita otazka a najme uplne na mieste. Je totiz o legitimite vladcovskej autority.

A odkial sa vzala jurisdikcia protestanskych kniezat vnucovat poddanym svoje nabozenstvo.
Uzurpovali si ju sami. Pokial viem ako odpoved na nutenu katolizaciu obyvatelstva.

Odpovies mi na otazky:
Za co bol Galilei potrestany a akym trestom? Odkial sa vala jurisdikcia nad nim?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 december 2005 :  10:08:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
1 . Galilei bol potrestany za to ze vedecky spor preniesol na spor teologicky co mu neprisluchalo
2 . potrestany bol miernym domacim vazenim
3 . zakonom o statnom nabozenstve

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 02 december 2005 :  10:48:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

1 . Galilei bol potrestany za to ze vedecky spor preniesol na spor teologicky co mu neprisluchalo
2 . potrestany bol miernym domacim vazenim
3 . zakonom o statnom nabozenstve

Otazocka: Taka informacia sa siri medzi ludmi, ze bol povodne osudeny na smrt, ale az ked sa podvolil, bol mu trest zmierneny. Su tioeto famy zalozene na pravde?

Odkial sa vzal zakon o statnom nabozenstve? Preco a odkial vyplyva jeho legitimita a aspravnost?

amerika1

Odoslaný - 02 december 2005 :  15:28:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Taka informacia sa siri medzi ludmu ze GMK pojeda psie eskrementy Co on na to ? Su tieto famy zalozene na pravde ?

yardley

Odoslaný - 02 december 2005 :  20:50:39  Zobraziť profil  Pridať yardley do zoznamu priateľov
Zdravim,
na temu proces s Galileim by som mohol ponuknut clanok z casopisu Distance (i keď primárnym zámerom je reakcia na články v MF Dnes o homosexualite):
http://www.distance.cz/rocnik6/cislo4/06.htm
Lúčim sa s prianím pekného večera,
yardley.

Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 19 november 2005  ~  Posledná návšteva: 21 november 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 05 december 2005 :  17:16:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Taka informacia sa siri medzi ludmu ze GMK pojeda psie eskrementy Co on na to ? Su tieto famy zalozene na pravde ?
Odhalili ste ma! Fekalomaniu skryvam pred ludmi dost dlho, ale nakoniec som nemohol s tajnostkarstvom uspiet! Len mi divne pripada, ze preco si sa zacal srackami zaoberat a preco ich mas v hlave ako prve, co ta napadne_?

pavelba

Odoslaný - 14 január 2006 :  13:31:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Takto znelo obvinenie a dokázanie viny v stredoveku. Podiel cirkvi a justičnej moci, nech posúdi každý sám svojím zdravým rozumom.

http://www.milosh.sk/phorum/viewtopic.php?t=232

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 14 január 2006 :  15:08:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A Korrak sa vratil reinkarnovany za pavlaba

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 14 január 2006 :  20:29:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Takto znelo obvinenie a dokázanie viny v stredoveku. Podiel cirkvi a justičnej moci, nech posúdi každý sám svojím zdravým rozumom.

Za komunistov takuto obzalobu inkvizicie vyprodukoval priemerny propagandista skor , ako bolo dopite jedno pivo . Toto je historicky dokaz ?

pavelba

Odoslaný - 18 január 2006 :  06:09:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

quote:
Pôvodne poslal pavelba

Za komunistov takuto obzalobu inkvizicie vyprodukoval priemerny propagandista skor , ako bolo dopite jedno pivo . Toto je historicky dokaz ?

Požiadal som Korraka, aby doplnil zdroje z ktorých čerpal a stalo sa tak.
Viac na
http://www.milosh.sk/phorum/viewtopic.php?p=2246#2246

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 18 január 2006 :  08:37:13  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
Myslím, že je potřeba si přiznat, že čarodějnické procesy jsou součástí dějin církve.
Že popravy nespravedlivě odsouzených z čarodějnictví se konaly se souhlasem nejvyšších představitelů církve (biskupů).
Že v těchto procesech zřejmě umírali často i křesťané, hodní toho jména (kdo se tehdy nehlásil ke křesťanství?).
Že jejich soudci byli často zvrhlíci, kteří se učením církve neřídili.
Že každý člověk (i křesťan) do určité míry jedná proti Božímu zákonu a učení církve.
A tak to bylo i v tomto procesu. Bylo to nekřesťanské, proti božímu zákonu i proti učení církve. I když se souhlasem biskupa.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 január 2006 :  09:33:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Myslím, že je potřeba si přiznat, že čarodějnické procesy jsou součástí dějin církve.
Že popravy nespravedlivě odsouzených z čarodějnictví se konaly se souhlasem nejvyšších představitelů církve (biskupů).
Že v těchto procesech zřejmě umírali často i křesťané, hodní toho jména (kdo se tehdy nehlásil ke křesťanství?).
Že jejich soudci byli často zvrhlíci, kteří se učením církve neřídili.
Že každý člověk (i křesťan) do určité míry jedná proti Božímu zákonu a učení církve.
A tak to bylo i v tomto procesu. Bylo to nekřesťanské, proti božímu zákonu i proti učení církve. I když se souhlasem biskupa.

Som rad, ze si schopny sebareflexie, tak ako krestan ma byt. Ostatne i Pavel bol redtym krviziznyvi prenasledovatel - ale dokazal sa s tym vyrovnat.

Potom sa vsak pytam, a to bez nejakych krivackych tendencii, nie je cirkev potom skor clovecia entita? Ako clovek omylna a hriesna?

amerika1

Odoslaný - 18 január 2006 :  15:23:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

quote:
Pôvodne poslal amerika1

quote:
Pôvodne poslal pavelba

Požiadal som Korraka, aby doplnil zdroje z ktorých čerpal a stalo sa tak.
Viac na
http://www.milosh.sk/phorum/viewtopic.php?p=2246#2246

Zase historicky nepouzitelne . lebo napriklad nevieme , ci existoval zakonny zakaz zdrziavat sa a navstevovat danu lokalitu . Ak ano , tak potom mohlo ist o vedome porusenie zakonneho nariadenia :

rad.ek

Odoslaný - 19 január 2006 :  08:28:45  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Potom sa vsak pytam, a to bez nejakych krivackych tendencii, nie je cirkev potom skor clovecia entita? Ako clovek omylna a hriesna?

Asi by to bylo spíš na samostatné téma.
Církev je neomylná jen a pouze ve věcech víry a mravů, které jsou součástí božího zjevení. Proto ji tu chtěl Bůh mít a to si hlídá.
Ve všem ostatním je omylná.
A co se týká hříšnosti?
Žádná funkce ani příslušnost k čemukoli nedávají nikomu na světě nějakou bezhříšnost.
Platí to stejně pro muslima jako pro papeže. A v dějinách církve to je vidět.
Církev je tvořena hříšníky.
A je plná slávy Boží, ne lidské.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 január 2006 :  08:42:17  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pozor, rad.ek, cirkev je hriesna a omylna iba v svojich clenoch. lebo vzhladom ze Cirkev=Kristus potom by si povedal ze je Jezis omylny.

co sa tyka bezhriesnosti suhlasim plne s tebou. Len problem je ten, ze mnoho ludi vidi rkc(resp. ludi v nej) ako nieco svate a bezhriesne a je viac-menej sklamana z toho, ze ani prislusnost k rkc nezaruci bezhriesnost(hoci na strane druhej moze viest cloveka k svatosti). Preto ludia aj na nu nadavaju, lebo nesplna ich predstavy, ktore su mnohoraz idealizovane(alebo by urobili vsetko maximalne jednoducho, aby nemuseli pohnut prstom).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 január 2006 :  09:59:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

quote:
Pôvodne poslal GMK

Asi by to bylo spíš na samostatné téma.
Církev je neomylná jen a pouze ve věcech víry a mravů, které jsou součástí božího zjevení. Proto ji tu chtěl Bůh mít a to si hlídá.
Ve všem ostatním je omylná.
A co se týká hříšnosti?
Žádná funkce ani příslušnost k čemukoli nedávají nikomu na světě nějakou bezhříšnost.
Platí to stejně pro muslima jako pro papeže. A v dějinách církve to je vidět.
Církev je tvořena hříšníky.
A je plná slávy Boží, ne lidské.

No, takze to mas ako s clovekom. Ten ma tiez dany zakon od Boha, tu bozsku zlozku, ako i ducha od Boha, tak ako ma cirkev vieroucne tezy.

Moralka je subjektivna vec a relativna. i ked obsahuje i absolutnu cast

Potom tu vsak mas tiez telo, fyzicno takrecno - jednotlive bunky a organy a tkaniva, tvorene ludmi. A tie su, ako vieme, omylne a hriesne.

Takze mi z toho znovu vyplyva to, co som tvrdil: cirkev je ludska organizacia, ktorou sledoval iste ciele - povedzme konat veci na Slavu Boziu. Casom sa vsak tato organizacia rozbujnela a zacala sledovat aj ine ciele.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 január 2006 :  10:02:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

pozor, rad.ek, cirkev je hriesna a omylna iba v svojich clenoch. lebo vzhladom ze Cirkev=Kristus potom by si povedal ze je Jezis omylny.

No a prave si ukazal aj dovod, ze preco sa RKC=/=Kristus.

To mas ako by si povedal, ze tvoje telo nie je chore, ale zdrave, a bezchybne fungujuce, chore a nefunkcne mozu byt iba niektore bunky. Ak vsak rakovina presiahne iste stadium za hranicou sebaobnovenia, tazko mozno hovorit o dravom organizme, je to organizmus chory. Ak sa rakovna, ci zapal rozsiri este viac, prinasa kolaps celeho organizmu a ani pri najlepsejsej voli nemozno hovori t o zdravom cloveku, lez o mrtvom tele.

Ales

Odoslaný - 19 január 2006 :  11:06:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lenze bohuzial, tu sa tvoja lekarska sprava neda preniest. smola chlape.

janka

Odoslaný - 19 január 2006 :  12:19:27  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Pán Ježiš povedal: "Kto položí ruku na pluh a obzerá sa späť, nie je súci pre Božie kráľovstvo."

co tymto chcel Pan Jezis povedat?...nie to, ze sa nemame pozerat na to co bolo?...pretoze nas to brzdi na ceste vpred?...a netyka sa to len kazdeho jedneho osobitne,ale aj vo vztahu k inym?
ved co je osozne, ked sa pozerame na nieco,co je uz za nami a sami s tym nemozeme nic spravit?...a co je nam osozne vyhlasovat sudy nad spravanim ineho?...co s tym dosiahneme?...jediene odsudenie samych seba...iba Pan pozna skutocnnu pravdu, dovody ludskeho konania...kazdy z nas je hriesny a keby si tu zacneme na oci vyhadzovat, co kto z nas porobil, tak neskoncime nikdy...a ako nas to privadza k Bohu?...nijako!
poradte mi,ktore cirkevne spolocenstvo je bezhriesne a prestupim tam!...len sa obavam, ze ziadne

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 január 2006 :  12:45:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

lenze bohuzial, tu sa tvoja lekarska sprava neda preniest. smola chlape.

Smola, veru, smola. Ale koho_? Tvoja.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 január 2006 :  12:50:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka
poradte mi,ktore cirkevne spolocenstvo je bezhriesne a prestupim tam!...len sa obavam, ze ziadne

A preco chces silou mocou patrit do nejakeho cirkevneho spolocenstva?

Strana: z 14 Previous Topic: Satana v ortodoxnej cirkvi Téma Next Topic: rudolf balaz  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06