Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Preco mi vykas?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Velká lóža slobodomurárov na Slovensku. Téma Next Topic: Organizovaný zločin zběhle využívá globalizace
Strana: z 4

mino

Stav: offline

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:32:13  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Jáááááááááááj to tam je napísané že sv Pavol a sv. Hieronym môžu... tak to som si fakt nevšimol... a to si idem oči vyočiť a berte ho ako "celok" a vylupujte si oči a odtínajte ruku, možno to bude aj dobré, nepôjdete do pekla, lebo sa mu možno vyhnete nepoužívaním slova "bohapustý blázon" , ale ak si nevylúpnete oko a neodtnete ruku- pri pokušení, tak tam aj tak budete ... aj všetci čo vašim výkladom naleteli

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

giggi

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:33:21  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Jáááááááááááj to tam je napísané že sv Pavol a sv. Hieronym môžu... tak to som si fakt nevšimol... a to si idem oči vyočiť a berte ho ako "celok" a vylupujte si oči a odtínajte ruku, možno to bude aj dobré, nepôjdete do pekla, lebo sa mu možno vyhnete nepoužívaním slova "bohapustý blázon" , ale ak si nevylúpnete oko a neodtnete ruku- pri pokušení, tak tam aj tak budete ... aj všetci čo vašim výkladom naleteli

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  16:32:13

Len si robte srandu. Raz dôjde na každého.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:36:03  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Akože dôjde? Však mám milosrdenstvo zadarmo, ľahnem a pečené milosrdenstvo mi bude priamo do úst vletovať.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:51:40  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
ja som si dovolil len použiť slovo háveď a v pohode kedykoľvek to uznám za vhodné)

Vazne?
Nepovazujete tento typ spravania sa /myslim pouzivanie nadavok napr. oznacovanie ludi cert diabol, ci znevazovanie ich viery a prace pre Krista/napr. Asissi/ci arcib. Mullerovi,ci papezovi - za hriech potupovania, znevazovania, nicenia dobreho mena?
Myslite si, ze aj ked ste presvedceny o svojej pravde, mate na taketo spravanie pravo?Ci je to podla vas spravne chovanie, zhodne s katolickou moralkou?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

giggi

Odoslaný - 07 november 2012 :  16:51:55  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Akože dôjde? Však mám milosrdenstvo zadarmo, ľahnem a pečené milosrdenstvo mi bude priamo do úst vletovať.

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  16:36:03

Teraz neviem či si robíte srandu z Božieho Milosrdenstva alebo zo mňa. Druhá varianta je ale pre Vás výhodnejšia. Ktorí svätí používali sarkazmus?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:11:57  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  16:36:03

2119 Pokúšanie Boha spočíva v tom, že sa slovom alebo skutkom podrobuje skúške jeho dobrota a jeho všemohúcnosť.(394) Takto aj satan chcel od Ježiša dosiahnuť, aby sa vrhol z chrámu, a tak prinútil Boha zakročiť. Ježiš mu čelí Božím slovom: „Nebudeš pokúšať Pána, svojho Boha“ (Dt 6,16). Vyzývavý postoj obsiahnutý v takomto pokúšaní Boha zraňuje úctu a dôveru, ktoré sme povinní mať k nášmu Stvoriteľovi a Pánovi. Zahŕňa vždy pochybovanie o Božej láske a o Božej prozreteľnosti a moci. (2088)

http://www.katechizmus.sk/?action=getp&nazov=POK%DA%8AANIE%20BOHA&pstring=2119

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:19:47  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
radar- v pohode, neprekročujem kontext a jasne som spomenul aj príklady či už Pána či sv. Pavla (tam napr. obielená stena je viac ako nejaký hlupák, to isté Pán, vretenice, vreteničie plemeno... no proste chápem kontext, v Assisi som si žiadnu vieru nevšimol, leda by som si mal vybrať či budem satanášom , čertom, diablom pohanom, mýtnikom...)

giggi samozrejme že si nerobím srandu, vy ste ma obrátili na svoju vieru o milosrdenstve zadarmo, keď mi povedia, že v obchode je niečo zadarmo- zoberiem a mám, ak budú chcieť odo mňa čo len poškrabanie za uchom, za nejaký tovar, už to nie je zadarmo... ja som si jednoducho len plne zobral váš názor, dovtedy som to mal jasné- MILOSŤ je zadarmo, to znamená, ležím kdesi v karibiku, žijem ako prasa, klamem, kradnem, o Bohu ani šajna... a zrazu šup obrátim sa, zrazu ma to zasiahne, zrazu bez toho aby som to chcel som dostal MILOSŤ (obrátenia napr. v tomto prípade), a vy ste ma potešili že aj MILOSRDENSTVO je zadarmo, že mi je hneď odpustené, nič ani nemusím chcieť, ani myslieť na to, nič, automat- dostal som ako bonus k milosti aj odpustenie, len je teraz otázka či ďalej mám žiť ako prasa... to by z toho malo vyplývať, keď zadarmo, tak žiadne podmienky, ak chce milosrdenstvo aspoň to poškrabanie za uchom za odpustenie, tak nie je zadarmo... giggi vy ste ma oslobodili, ja len ležím a pečené milosrdenstvo mi lieta do úst... geniálne (len sakra keď ma niečo prikvačí, čo s tým... jááááááj tam je Epikuros..tak ok som váš šťastný novoobrátenec:)))))))

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:27:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
„Milosť je zdarma, nezávisí od našich zásluh, bola už pred našimi zásluhami. A to je aj vtedy, keď sa nám ponúka ako dôsledok našich činov.“ sv Augustin

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:57:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ale sú ospravedlnení zadarmo jeho milosťou, vykúpením v Kristovi Ježišovi. Rim 3,24

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  17:58:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
"Zadarmo ste boli predaní a bez peňazí budete vykúpení." Iz 52,3

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  18:02:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
MILOSŤ je zadarmo, to znamená, ležím kdesi v karibiku, žijem ako prasa, klamem, kradnem, o Bohu ani šajna... a zrazu šup obrátim sa, zrazu ma to zasiahne, zrazu bez toho aby som to chcel som dostal MILOSŤ (obrátenia napr. v tomto prípade)

Ako šiel a blížil sa k Damasku, zrazu ho zalialo svetlo z neba. Padol na zem a počul hlas, ktorý mu hovoril: "Šavol, Šavol, prečo ma prenasleduješ?" Sk 9-3,4 Ako to svaty Pavol chcel ?

Presne takto zil sv Augustin v smilstve , cudzolozstve , a v hereze a zrazu sup, obratil sa a zasiahlo ho to

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  18:17:34  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
radar- v pohode, neprekročujem kontext a jasne som spomenul aj príklady či už Pána či sv. Pavla (tam napr. obielená stena je viac ako nejaký hlupák, to isté Pán, vretenice, vreteničie plemeno... no proste chápem kontext, v Assisi som si žiadnu vieru nevšimol, leda by som si mal vybrať či budem satanášom , čertom, diablom pohanom, mýtnikom...)

ked Pan Jezis niekoho oznacil vretenicie plemeno alebo obielene hroby, tak mohol, lebo na 100 % vie, co je v ktorom cloveku a pozna vsetky umysly.
my toto nepozname,cize aj vy to nepoznate a aj tak si myslite, ze mate pravo niekoho oznacovat haved, ci cert a diabol alebo potupovat a znevazovat snazenie arcib. Mullera ci Papeza Benedikta XVI. s tym,ze neprekracujete kontext?
A co ste mysleli slovom kontext?ja som sa pytala na krestansku moralku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:33:33  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
ok, a sv. Pavol, ten tiež videl do človeka? obielená stena napr. Kresťanská morálka mi prikazuje mať jediný zákon: Spasenie duší... a ja vyberám prostriedky, žeby sv. Augustín kecal keď išlo o donatizmus? V rukavičkách to išlo? Radar to máte s tej vševesmírnej lásky ala dalajláma, nie z kresťanskej morálky.

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:42:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
A ake prostriedky? Nadavat niekomu do hlupakov a zosmiesnovat ho, ked tvrdi, ze Bozia milost je zadarmo? Sam ste hlupak ! Lebo len korunovany hlupak si robi posmech z pravdy. Hrate sa tu na superkatolika a nerozumiete ani katolickej nauke o opravedliveni. Mars doucit sa detsky katechizmus!

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:46:38  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
KOHO SOM TU NAZVAL HLUPÁKOM ?????(ešte si rozmyslím či od najpodradnejšieho schizmatika široko ďaleko, vôbec budem brať do úvahy poučenia) tu niekto nevie ani čitať a nie to pochopiť napísané.

radar

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:47:59  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Radar to máte s tej vševesmírnej lásky ala dalajláma, nie z kresťanskej morálky.

podotykam, ze aj svati pachali hriechy.Ale ja sa pytam na krestansku moralku.
Takze nesuhlasite s tym, ze ked clovek nadava druhemu cloveku, ze je to proti krestanskej moralke?
ja som si myslela, ze to plati, ved doteraz je to vo vsetkych katolickych katechizmoch spomenute ako hriech. Alebo nie je?

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:50:18  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
radar odpovedajte mi konkrétne- sv. Pavol nadával nejakej obielenej stene či nie? áno- nie?

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:50:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
KOHO SOM TU NAZVAL HLUPÁKOM ?????(ešte si rozmyslím či od najpodradnejšieho schizmatika široko ďaleko, vôbec budem brať do úvahy poučenia) tu niekto nevie ani čitať a nie to pochopiť napísané.

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  19:46:38

Jasne najlepsie je urobit hlupakom ineho, ze nerozumie vasim taraninam Ale tentoraz sa nevykrutite Ste jasne pristihnuty pri neznalosti zakladnej katolickej vieroucnej pravdy A vase hereticke tanecky vasu vinu len znasobuju Lebo si ani omyl nedokazete priznat Farizej pokrytecky!

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:52:19  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
buď tu budem mať jasne ukázané kde som niekoho nazval hlupák, alebo sa nebudem baviť, s niekým kto ani nechápe čo sa tu píše nebudem strácať čas.

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:53:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
radar odpovedajte mi konkrétne- sv. Pavol nadával nejakej obielenej stene či nie? áno- nie?

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  19:50:18

Radar najlepsie urobite ked hulvatovi nebudete odpovedat

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  19:55:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
<span id='hl' style='background-color: yellow'>buď tu budem mať jasne ukázané kde som niekoho nazval hlupák,[/hl] alebo sa nebudem baviť, s niekým kto ani nechápe čo sa tu píše nebudem strácať čas.

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  19:52:19

Nestracajte cas

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  20:01:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
<span id='hl' style='background-color: yellow'>buď tu budem mať jasne ukázané kde som niekoho nazval hlupák,[/hl] alebo sa nebudem baviť, s niekým kto ani nechápe čo sa tu píše nebudem strácať čas.

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  19:52:19

Vy to tu robite uplne pravidelne, ze tu robite z ludi hlupakov Sam sa tu staviate do roly osvieteneho , neomylneho . Kazdy prispevok svedci proti vam

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  20:03:24  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Neuveriteľné, táto téma nie je o tom, žeby som ja niekoho nazval hlupák (nenazval som), pribehne ten najpodradnejší schizmatik, podradnejší by bol snáď už len ten čo by sa ním stal preto, že pápež zjedol jogurt, pribehne a dáva svoje (nikým nechcené) rozumy. A samozrejme téma začína jeho prispením ísť ku Gumkáčom a gumidžúsu. Neuveriteľné. Ja normálne zisťujem, že niekedy by použitie slova hlupák bolo milosrdenstvo.

amerika1

Odoslaný - 07 november 2012 :  20:10:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Neuveriteľné, táto téma nie je o tom, žeby som ja niekoho nazval hlupák (nenazval som), pribehne ten najpodradnejší schizmatik, podradnejší by bol snáď už len ten čo by sa ním stal preto, že pápež zjedol jogurt, pribehne a dáva svoje (nikým nechcené) rozumy. A samozrejme téma začína jeho prispením ísť ku Gumkáčom a gumidžúsu. Neuveriteľné. Ja normálne zisťujem, že niekedy by použitie slova hlupák bolo milosrdenstvo.

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  20:03:24

Robili ste si tu srandu z tvrdenia o Bozej milosti zadarmo , tak tu netvrdte, ze vy nic, vy muzikant To len farizejsky pokrytec bude stale poukazovat na inych

mino

Odoslaný - 07 november 2012 :  20:11:14  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal mino - 07 november 2012 :  19:46:38

Jasne najlepsie je urobit hlupakom ineho, ze nerozumie vasim taraninam Ale tentoraz sa nevykrutite Ste jasne pristihnuty pri neznalosti zakladnej katolickej vieroucnej pravdy A vase hereticke tanecky vasu vinu len znasobuju Lebo si ani omyl nedokazete priznat Farizej pokrytecky!

Pôvodne zaslal amerika1 - 07 november 2012 :  19:50:25

tento vtip treba zarámovať, doteraz mi aspoň bola vytýkaná morálka v rámci hypotetického problému(nikoho som -zatiaľ- hlupákom nenazval) a zrazu je z toho vieroučná pravda...niekto nechápe rozdiel ani medzi mravoukou a vieroukou ja sa snáď od smiechu rozpučím, to niekto aj tieto grcy číta? ľutujem ho. ale chápem jedno, treba huckať, demagogicky, ja sa k tomuto neznížim. ani za svet.

Strana: z 4 Previous Topic: Velká lóža slobodomurárov na Slovensku. Téma Next Topic: Organizovaný zločin zběhle využívá globalizace  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06