Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Organizovaný zločin zběhle využívá globalizace |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2012 : 12:31:56
|
Organizovaný zločin zběhle využívá globalizace
Řím. Poslední desetiletí vynikají dynamismem a všestranným rozvojem trestné činnosti, která je stále rozšířenější a brutálnější. Na plenárním shromáždění Interpolu probíhajícím v Římě, o tom mluvil šéf vatikánské diplomacie. Arcibiskup Dominique Mamberti upozornil, že svět organizovaného zločinu zběhle využívá globalizace. Svou činnost koordinuje ve světovém měřítku, uzavírá dohody překračující hranice národů, používá rafinovanou technickou výbavu, disponuje velkými finančními rezervami a má tajné společníky ve světě politiky.
Podle šéfa vatikánské diplomacie je tento dynamický rozvoj zločinnosti důsledkem odklonu od objektivních hodnot, které byly předávány v rodině a ve škole. Nyní, když prevence selhala, ocitá se policie a celý veřejný rozměr spravedlnosti před nesnadným úkolem bojovat s brutálními zločiny. Povstávají z toho dilemata jak v boji s takovým protivníkem, ve stavu vysokého rizika a napětí, zachovat základní zásady právního státu – přiznal arcibiskup Mamberti. Dodal nicméně, že je nutné vyvarovat se veškerého porušování lidské důstojnosti. Na druhé straně je nutné usilovně pracovat na prevenci, totiž vracet se k objektivním hodnotám, budovat spravedlnost, posilovat roli rodiny a obnovovat školní výchovu – prohlásil vatikánský sekretář pro vztahy se státy na římském zasedání Interpolu.
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=17394
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2012 : 12:44:20
|
Som rada, ze Vatikan bol jednohlasne prijaty za clena Interpolu. Dolezite je, ze vnasa Bozi pohlad na celu problematiku a ze urcite ma okrem ineho aj velmi dolezite informacie, ktore by niektori ludia nikdy nepovedali na policii, ale v spovedi ano,s tym, ze daju suhlas na zverejnenie informacie pri zachovani svojej anonymity./Aspon si myslim, ze Vatikan moze pomoct aj takto,hoci odbornik na danu problematiku nie som./ Kristus povedal-Posielam vas ako barankov medzi vlkov a tiez Budte opatrni ako hady a jednoduchi ako holubice.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2012 : 13:17:23
|
citácia: Poslední desetiletí vynikají dynamismem a všestranným rozvojem trestné činnosti, která je stále rozšířenější a brutálnější
Takze este to tak nikdy nebolo az posledne desatrocia.Ked to povie vatikan, ma to vahu. Co ide napr. z Ruska, musi byt hrozne, ked sa ich mafia v Amerike boji. To su ludia, kde uz stari rodicia boli z detskych domovov a nepoznali rodinu, lasku a Boha, ci byvali clenovia KGB. Ti uz asi neposielaju ako dokaz, ze niekoho uniesli prst ci ucho, ale rovno rameno, ako som to videla v jednej detektivke. Viem, ze aj misionari hovorili, ze si nevieme niektore veci predstavit, co oni videli v Afrike,v oblastiach, kde nikdy nebola zmienka o Jezisovi. Ti pohania su velmi kruti, zena porodi dieta a za ziva ho zakope,v rodinach nie je laska jedna zena, kopa deti a otec nikde. Tam, kde sa siri odpad od viery, pohanstvo, to tak vzdy je a vidime naznaky uz tu./Dieta sice za ziva matka nezakope, lebo ma ine moznosti, zabije ho uz v sebe./ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2012 : 13:17:40
|
tak to suhlasim, ma neskutocne informacie, amici sa nie nadarmo pchaju Vatikanu do zadku ...
viete si predtavit ten pocet odhalenych trestnych cinov, keby sa mohlo vyuzit spovedne tajomstvo ?
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2012 : 23:15:03
|
veru cim vyssie sa hybe pohyb zlocinu tym su nase ochranne zlozky menej vyuzitelne.. ak zlocin presiahne moznosti jednej krajiny kto pred nim ochrani? dnesny svet dava velku silu do ruk malo ludom s moznostami ake nikdy predtym neboli mozne... somprekvapeny ze sa takato sprava s takymto charakterom dostala na svetlo sveta . |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|