|
Odoslaný - 30 január 2012 : 22:55:46
|
Tak neprovokujte To co som napisal , za tym si stojim A citat viete ? Alebo mate problem s chapanim citaneho textu Napisem okrem socialnych encyklik a vy mi date Leva XIII a rerum novarum Asi neviete aka encyklika to je Neprovokujte ! Ja vam radim dobre Povedzte mi meno toho teologa Neorientuje sa v základných pojmoch Ktore zakladne pojmy a konkretne Inak je to od vas obycajna spinavost |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 22:59:19
|
amerika - nikto vas neprovokuje - máte problém so zvládaním zlosti a so sebakontrolou. Robte s tým niečo, nechcem vam zle.
Hladajte si encykliky na vatikánskej strane, čo som vam tu dala. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:01:08
|
No este zareagujem,aby bolo jasnejsie vidiet amerikove omyly. 1. V tejto konkrétnej teme má amerika problém s liturgickymi symbolmi. Liturgická farba rúch je biela a tá je tradičná. Liturgický vzor je dúhový. Vzory bývajú rozličné a meniteľné. (Dokonca aj liturgické farby a symboly sú disciplinárnou a teda meniteľnou záležitosťou v Cirkvi.) To, že disciplína je v Cirkvi meniteľná, je tradičnou náukou Cirkvi, ktorú amerika ignoruje. 2. Dôkaz, že nevie držať logické súvislosti je na konci príspevku. Rehabilitovanie tridentského rítu nemá nič spoločné s otázkou dúhy na kňazskom rúchu. 3. Rovnako nelogika je v tom, že kým pravda je zjavená Bohom, to neznamená, že ju už každý pozná. Preto ju musí človek spoznávať. Pán amerika sa viac krát usvedčil z toho, že ju ešte nepozná. Naposledy tým, že upiera plnosť moci pápežovi ohľadom nariadenia, ako majú vyzerať liturgické rúcha. Upieranie plnosti pápežskej moci v disciplinárnych záležitostiach je protivením sa Bohom zjavenej pravde definovanej na 1. vatikánskom koncile a dôsledok protivenia sa dogme je exkomunikácia. 4. Neschopnosť držať logickú súvislosť a za každú cenu hľadať nezrovnalosť tam, kde nie je vedie len a len k utvrdzovaniu sa vo vlastných omyloch.Ako priklad uvadzam jeho tvrdenie, že ak kresťania prevzali symbol dúhy zo starého zákona, podľa jeho logiky by to malo znamenať, že by teraz mali bez ladu a skladu preberať všetky symboly starého zákona.
Cize aj v tejto teme ako aj v drvivej vacsine vsetkych predchadzajucich, platia vyssie spominane slova znameho teologa.
"Ked citam amerikove prispevky,nemyslím si, že na neho nejaké argumenty zaberú. Je to veľmi obmedzený človek. Neorientuje sa v základných pojmoch, nevie držať logickú súvislosť a nejde mu o hľadanie pravdy, ale o utvrdzovanie sa vo vlastných omyloch." |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:01:58
|
1. V tejto konkrétnej diskusii má amerika problém medzi pojmami liturgická farba a vzor na rúchu nejakej liturgickej farby. Dokaz |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:03:44
|
Rehabilitovanie tridentského rítu nemá nič spoločné s otázkou dúhy na kňazskom rúchu. Dokaz ze som tvrdil , ze to ma nieco spolocne |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:05:47
|
3. Rovnako nelogika je v tom, že kým pravda je zjavená Bohom, to neznamená, že ju už každý pozná. Preto ju musí človek spoznávať. Dokaz , kde tvrdim , ze ju nemusi spoznavat Dokazete vyznamovo rozlisit pojmy hladat a spoznavat ? |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:07:09
|
Naposledy tým, že upiera plnosť moci pápežovi ohľadom nariadenia, ako majú vyzerať liturgické rúcha. Ukazte mi , kde to tvrdim |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:15:55
|
Ked citam amerikove prispevky,nemyslím si, že na neho nejaké argumenty zaberú. Je to veľmi obmedzený človek.
Preco citate prispevky obmedzeneho cloveka ? A preco na ne reagujete ? Sama proti sebe svedcite , ze vam ide len o osocovanie Zaujimeve na tom najviac je , ze som v tomto vlakne okrem dvoch odkazov na tu duhu vobec neragoval reagovali ini Ale radar reaguje na najvacsieho obmedzenca Mne je uz totiz uplne jedno , co si tam daju Katolicki knazi nosia na svojich ruchach katolicke symboly , a tito nech si tam daju co chcu |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:42:23
|
citácia: Preco na povedzme stranke KBS ,okrem socialnych encyklik ,nenajdeme ani jednu encykliku predkoncilneho papeza , ale tam najdeme vsetky encykliky pokoncilnych papezov? Preco dnesny katolik sa musi k tymto dokumentom dostavat tajne a mat pritom pocit , ako keby kradol ? Preco to zatajujete ? Ukazte ich katolikom Je to neomylne ucenie Papezi predsa boli neomylni Tak preco toto neomylne ucenie musi byt tak dobre skryte pred katolickou verejnostou ?
Tak, co ktoru encykliku zatajil pred Vami Vatikan? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2012 : 23:58:26
|
Chcem vidiet tie dokazy vasich obvineni V opacnom pripade ide o velku spinavost z vasej strany |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:00:01
|
citácia: citácia: Preco na povedzme stranke KBS ,okrem socialnych encyklik ,nenajdeme ani jednu encykliku predkoncilneho papeza , ale tam najdeme vsetky encykliky pokoncilnych papezov? Preco dnesny katolik sa musi k tymto dokumentom dostavat tajne a mat pritom pocit , ako keby kradol ? Preco to zatajujete ? Ukazte ich katolikom Je to neomylne ucenie Papezi predsa boli neomylni Tak preco toto neomylne ucenie musi byt tak dobre skryte pred katolickou verejnostou ? Tak, co ktoru encykliku zatajil pred Vami Vatikan? Pôvodne zaslal radar - 30 január 2012 : 23:42:23
Vyborne beriem vas za slovo Hladam bulu Insecrabilis |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:02:15
|
citácia: „Rehabilitovanie tridentského rítu nemá nič spoločné s otázkou dúhy na kňazskom rúchu. Dokaz ze som tvrdil , ze to ma nieco spolocne“
Práve tym, že sám potvrdzujete, že to nemá nič spoločné, dokazujete, že neviete držať logickú súvislosť a odbiehate od témy.
citácia: „Rovnako nelogika je v tom, že kým pravda je zjavená Bohom, to neznamená, že ju už každý pozná. Preto ju musí človek spoznávať. Dokaz , kde tvrdim , ze ju nemusi spoznavat Dokazete vyznamovo rozlisit pojmy hladat a spoznavat ?“
Hľadať a spoznávať pravdu v mojom kontexte sú synonymá. To, že v tom vidíte podstatný rozdiel vás usvedčuje z vašej neschopnosti čo i len pokúsiť sa porozumieť tomu, čo vám chcem povedať. Diskusiu tak robíte nemožnou.
citácia: „Naposledy tým, že upiera plnosť moci pápežovi ohľadom nariadenia, ako majú vyzerať liturgické rúcha. Ukazte mi , kde to tvrdim „
Tvrdíte, že vzor dúhy do kresťanstva nepatrí a ak ju má kresťanstvo prebrať, malo by prebrať všetky symboly starého zákona. Má azda toto tvrdenie znamenať, že plne rešpektujete nariadenie pápeža zavádzať výzor liturgických ruch, ako uzná za vhodné? , Naopak,jasne z toho vyplyva,podľa vás pápež nemá čo schvaľovať dúhu na liturgickom rúchu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:04:03
|
Ja chcem konkretne prekopirovanie mojich slov , kde tvrdim to , z coho ste ma obvinili Ja nechcem , aby ste moje slova tlmocili Ja chcem konkretne citaty Inak opakujem , ze je to od vas velka spinavost |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:06:10
|
je to vas problem, ze nechapete logicke zavery, s tym vam nepomozem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:10:01
|
Toto je od vas velka spinavost Pospinite moju cest a neviete prekopirovat styri vety , kde tvrdim ,z coho ma obvinujete Vsetci sa mozu presvedcit |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:18:23
|
nie je to bula Insecrabilis ale Exsecrabilis - no ja som to na inTernete našla - tak hladajte aj vy. a našla som x iných zo 14, 15 storočia.. nic v zlom ale ja vam materiály hladať nebudem, nie som vaša sekretarka.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:21:01
|
Dakujem vam za prejav vasej krestanskej lasky k bliznemu Mimochodom nechapem preco ste sa ozvali Ja som vas osobne o nieco ziadal ? Ospravedlnujem sa za preklep |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:25:23
|
citácia: Dakujem vam za prejav vasej krestanskej lasky k bliznemu Mimochodom nechapem preco ste sa ozvali Ja som vas osobne o nieco ziadal ? Ospravedlnujem sa za preklep Pôvodne zaslal amerika1 - 31 január 2012 : 00:21:01
amerika - tak aby ste prebudúcnosť vedeli - najprv si dôsledne zistite, či je niečo verejne prístupné alebo nie - pretože ste tvrdili, že pred vami niečo vatikán zatajuje - ja som sa presvedčila, že tá bula, kt. hladáte, je na internete a vôbec nie je tajná. Tak druhý krát sa nerozčulujte a namiesto toho proste hladajte. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:26:48
|
Ja som vas o nic neziadal A po druhe s vami som sa o tomto probleme nebavil , tak budte tak dobra a nemontujte sa do toho Chcem tie dokazy , mojich tvrdeni A nezahovarajte Tu radarkynu spinavost neprekryjete |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:30:19
|
citácia: Preco na povedzme stranke KBS ,okrem socialnych encyklik ,nenajdeme ani jednu encykliku predkoncilneho papeza , ale tam najdeme vsetky encykliky pokoncilnych papezov?Preco dnesny katolik sa musi k tymto dokumentom dostavat tajne a mat pritom pocit , ako keby kradol ? Preco to zatajujete ? Ukazte ich katolikom Je to neomylne ucenie Papezi predsa boli neomylni Tak preco toto neomylne ucenie musi byt tak dobre skryte pred katolickou verejnostou
Hrubym sposobom napadate a osocujete katolicku cirkev a to tymito Vasimi slovami: citácia: Preco dnesny katolik sa musi k tymto dokumentom dostavat tajne a mat pritom pocit , ako keby kradol ? Preco to zatajujete ? Ukazte ich katolikom Je to neomylne ucenie Papezi predsa boli neomylni Tak preco toto neomylne ucenie musi byt tak dobre skryte pred katolickou verejnostou
Tak, znovu Amerika, ktoru ze to encykliku zatajil pred Vami Vatikan?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:33:30
|
Prestante zahovarat Tie dokazy na stol Pekne jeden po druhom Taku spinavost akej ste sa voci mne dopustili nezahovorite |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:43:09
|
celkom funny.. Nedavajte mu to nikto - šak on keby chcel, vyťukal by si text do googlu a celú bulu by si našiel.... A aj ked mu to date, bude tvrdiť, že to tvrdil a tak to pojde dalej a bude to celé o ničom zas.
Dobrú noc. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 00:50:06
|
Pocuvajte co si vy vlastne o sebe mylite ? Ze cest cloveka je spinava handra do ktorej si utriete vase zablatene topanky ? |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 11:26:38
|
citácia: bol som zvedavy, tak sa pytam, tu je prva z odpovedi, ci odpisu z vatikanu, uvidime len dotycnemu panovi som musel dodatocne vysvetlit, ze ma zle asi pochopil,ze nie ja narazam na zmysel duhy ale jeho ovecky ... Pôvodne zaslal saxsax - 30 január 2012 : 19:15:03 takze vsetko je zas ok? som zvedava na odpoved z Vatikanu |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 11:28:59
|
Radar, beriem to tak, ze ste opat podlahli svojmu zozvyku a sklzli ste do argumentov ad hominem a navyse este aj viac menej vymyslenych.
Skuste s tym intenzivnejsie bojovat. Napriklad nepiste hned, ale az o dve ci tri hodiny a rozmyslajte nad tym, co chcete napisat. Skuste si odpoved precitat a eliminovat z nej vsetko smerovane proti osobe diskutujuceho a nechajte len to, co vyvracia jeho argumenty.
Podobnu radu davam aj amerikovi, lebo on tiez rychlo podlieha svojmu temperamentu a aj ja som si od neho vypocul vselico. Ja uz viem, ze to je len otazkou temperamentu a ze tym nechce ublizit, ini diskutujuci to ale nemusia vediet...
A teraz k vecii - kde amerika tvrdi, ze papez nema pravo zmenit farbu liturgickych ruch? Argumentovat tym, ze niekto nie je schopny drzat logicku liniu, lebo odbocil v nejakej teme je nepekna rana pod pas - kazdy jeden z nas uz v teme odbocil, teda chcete povedat, ze nikto nie je schopny drzat logicku liniu? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|