Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Neviem ako to nazvat, ale obchadza ma z toho hroza
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Životná otázka: Prečo existujete? Aký má váš život Téma Next Topic: ZNICENIE VOODOO
Strana: z 5

mak

Stav: offline

Odoslaný - 28 január 2012 :  17:10:33  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
Vy, čo kritizujete Maťa, veď toto má byť katolícke fórum, preto nevidím dôvod prečo by sa tu nemali preberať aj problémy, ktoré v cirkvi máme. To sa tu všetci maju len tváriť že je všetko OK? Vidíme, že kňaz robí na verejnosti hovadiny, takže sa o tom aj verejne hovorí.

Ako už niekto hore povedal, na tom posvatnom mieste v kostole, kam nesmela vstúpiť ani len žena, dnes už vidíme pôsobiť aj psov. Tiež som z toho pobúrený.

Pôvodne zaslal rytier - 28 január 2012 :  16:40:00

Problémy ktoré v Cirkvi sú treba riešiť v Cirkvi a patričných miestach. Nie takto na verejnosti. Hoci toto fórum sa nazýva katolíckym ämám vážne pochybnosti že katolíckym v skutočnosti nieje) ale má sem rpístup aj verejnost neveriaca, alebo inej viery.
Ak sa uvedená skutočnosť naozaj stala ten kto sa cítil pohoršený sa mal obrátiť na príslušného biskupa a ak nepochodí na príslušnu biskupskú konferenciu a žiadať nápravu. Ak to nekto takto zverejňuje je pravdepodobné že sa dopúšťa osočovania (ak to nie je pravda) alebo ohovárania (ak to je pravda). Zverejnením mu jednoznačne ide o pošpinenie Katolíckej cirkvi a jej kňazov. O zasievanie nedôvery, nenávisti a posmechu. Ak by mu išlo o nápravu riešil by to spôsobom aby sa tá náprava aj dala dosiahnuť a to zverejnenie určite nie je.
Ja sa z uvedených dôvodov k celému nevyjadrujem a okrem toho nie je isté či sa to stalo (novinári si radi povymýšlajú kadečo) a tiež nie sú známe všetky okolnosti ako sa to stalo.
Ak sa to stalo Mohli to byť napr. takéto okolnosti:
1. z túžby urobiť niečo zvláštne (neprípustné)
2. použitie psa ako názorného príkladu (tolerovatelné)
3. náhodný výskyt psa (indiferentné )
4. fotomontáž
5. pes obťažoval veriacich v kostole a jedine kňaz ho zvládal (menšie zlo)
6. kňaz mal problém zo zrakom a je to vodiaci pes (chválihodné)
7. okolnosti vo farnosti a vzťahy medzi farníkmi si vyžadovali prítomnosť "nemej tváre"
8 a mnoho iných možností

Takže dámy a páni nevynášajte súdy pokial nepoznáte všetky okolnosti.

Majte na pamäti Ježišove slová: "kto je bez hriechu nech prvý hodí kameňom!"
Týmto považujem tému za uzavretú (aspoň z mojej strany)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 28 január 2012 :  17:23:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ak to nekto takto zverejňuje je pravdepodobné že sa dopúšťa osočovania (ak to nie je pravda) alebo ohovárania (ak to je pravda).

Genialne ! Zapisat zlatym pismom do analov dejin sveta a Cirkvi , ze kto zverejnuje pravdu ohovara Toto je dalsi dokaz pomatenosti rozumu

Ak to nekto takto zverejňuje je pravdepodobné že sa dopúšťa osočovania (ak to nie je pravda) alebo ohovárania (ak to je pravda). Zverejnením mu jednoznačne ide o pošpinenie Katolíckej cirkvi a jej kňazov. O zasievanie nedôvery, nenávisti a posmechu. Ak by mu išlo o nápravu riešil by to spôsobom aby sa tá náprava aj dala dosiahnuť a to zverejnenie určite nie je.

Takze ked Benedikt zverejnuje pedofilne skandaly ohovara Zverejnovanim mu ide jednoznacne o pospinenie Katolickej Cirkvi a jej kanzov O zasievanie nedovery a posmechu a nenavisti Keby mu islo o napravu nezverejnoval by to
Aspon nieco sme sa teda dozvedeli

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 január 2012 :  18:13:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Amerika, obdivujem vasu vytrvalost. Ja ked som cital tie argumenty, len som sa usmieval (cez slzy). Slepy knaz co potrebuje troch vodiacich psov (bez postroja), alebo nahodne sa vyskytujuce tri psy pri oltary ma dostali do kolien, konkurovala tomu uz len spolocenska nutnost farnosti aby knaza pocas omse chranili styri psy ( asi pred farnikmi). Bolo jasne, ze odpovedat nema zmysel.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 28 január 2012 :  18:24:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
mak: Keby ste aspoň nepoužívali slová, ktorým nerozumiete...

Ohováranie - bez riadneho dôvodu sa hovorí o tajnom hriechu druhého
Osočovanie - obvinenie niekoho z hriechu bez dostatočného dôvodu myslieť si, že ho spáchal

V tomto prípade sa nejedná o hriech tajný, keďže kňazi toto činia verejne a teda to nemôže byť ohováranie. A nieje to ani osočovanie, lebo sú jednoznačné dôkazy, že sa toto stalo.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 28 január 2012 :  18:29:39  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
podobny problem so psom bol aj u nás v Levoči: http://korzar.sme.sk/c/5050622/dievca-s-vodiacim-psom-vykazali-z-kostola.html
nakoniec šla na omšu k minoritom kde jej dovolili vziať aj psa

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 28 január 2012 :  18:32:54  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Slavom, to nie je podobny problem, knaz nie je nevidiaci, psa nepotrebuje...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 28 január 2012 :  18:50:08  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Ak to nekto takto zverejňuje je pravdepodobné že sa dopúšťa osočovania (ak to nie je pravda) alebo ohovárania (ak to je pravda)

Pôvodne zaslal mak - 28 január 2012 :  17:10:33

Katechizmus hovorí: Ohováraním hreší, kto chyby blížneho bez potreby odkrýva.

Odkrýva Maťo niečo o niekom? Tým že to ten kňaz robí celkom verejne, odkryva si to už on sám. Určite sa tým, čo robí, netají. Dá sa celkom isto predpokladať, že tomu veselému kňazovi nevadí, že sa o jeho moderných omšových praktikách píše v novinách, veď on si celkom zjavne myslí, že koná správne.

Ak by mal nejaký kňaz tajne milenku, s ktorou by sa občas tajne stretával, a Maťo by o tom písal, dalo by sa súhlasiť, že je to už ohováranie. Odkrýval by.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 28 január 2012 :  19:35:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Tu si treba povedat jasne a zretelne pravdu
Takymito excesmi dochadza k nesvateniu posvetneho , ktore posvatil Svojou Krvou vyliatou na krizi nas Spasitel

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 28 január 2012 :  22:08:14  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Zaslal Mato

citácia:
A co tym sledujem? Napriklad som bol zvedavy ako to tu pritomne moje vzory pravoverneho katolicizmu, mortinia, mak, radar a rudy dokazu obhajit. Mortinia nesklamala, rudy v podstate tiez nie, mak a radar su asi zaneprazdneni inde.

Dalej som bol zvedavy, ako mi odovodnite konanie biskupa, ktory toto toleruje.

A do tretice som bol zvedavy, kde v tom najdete moju schizmu

Maťo sa vyjadril, že touto témou chcel sledovať, ako kresťania verní pápežovi dokážu obhájiť konanie tohto kňaza. Vymenoval tam mortiniu, maka, rudyho a mna. Tvrdí, že sme „nesklamali“, čím naznačuje, že sme obhajovali konanie tohto kňaza. To je však jasné osočenie. Nikto totiž skutok toho kňaza neobhajoval. Mortinia, prípadne mak sa len svojim spôsobom pýtali, či sa to skutočne stalo tak, ako to Maťo interpretuje. V prípade, že sa to skutočne odohralo tak, ako to Maťo interpretuje, mak s vyjadril, že je to neprípustné. Mortinia sa vyjadrila, že ak toto skutočne ten kňaz vyviedol, tak ponúka Maťovi adresu do Vatikánu, aby to riešil s kompetentnými (na čo sa Maťo nijako nevyjadril, čo dovoľuje domnievať sa, že Maťovi o žiadne riešenie tohto problému nejde). Rudy taktiež neobhajoval konanie kňaza, len upozornil Maťa, že takéto problémy sa riešia inak, ako to predvádza on.
Maťovo tvrdenie, že chcel vedieť, ako to ostatní obhája a ostatní nesklamali, je teda jasné osočovanie a svedčí skôr o prianí Maťa, aby niečo také ostatní obhajovali, aby mal pred svojim svedomím ďalší dôvod obhajovať svoje spochybňovanie hierarchie.
Ak ten kňaz skutočne urobil to, ako to vyzerá na tých fotografiách a v komentári k nim, urobil niečo, čo je naozaj zlé a ak mu to biskupi tolerujú, robia taktiež zle.
Zaujímavo vyznieva Maťova reakcia na rudyho. Keď mu rudy napísal, aby zvolil lepšie prostriedky na nápravu, než rozmazávanie chýb Cirkvi na nete, Maťo mu odpísal, že tým myslí napr. držať hubu a krok. Zdá sa, že Maťo vidí len dva spôsoby, buď chyby Cirkvi ignorovať, alebo ich rozširovať. Zaujímavé je, že všetky ďalšie možnosti absolútne ignoruje (vrátane mortinijinho návrhu napísať do Vatikánu).
Ešte som nikdy nevidela Maťovu výzvu modliť sa za kňazov, biskupov, či pápeža.Preco asi. To by ma vazne zaujimalo.
Bolo by aj dobré, keby Maťo vysvetlil, ako si predstavuje, že toto rozmazávanie chýb Cirkvi na nete pred neveriacimi pomáha a pomôže k náprave. Už zaznamenal prevádzaním takýchto praktík nejaké úspechy? Zatiaľ sa zdá, že ovocím je akurát tak odrazovanie neveriacich od Cirkvi (viď komentáre saxsaxsa), vnášanie pochybností u veriacich ohľadom platnosti hierarchie, a utvrdzovanie tých, ktorí hierarchiu neuznávajú za platnú. Ale žeby toto prispievalo k tomu, aby kňazi takéto veci nerobili, to sa takýmito praktikami dosiahnuť nedá.
Napokon som si všimla polemiku ohľadom ohovárania. Je zaujímavé, ako sa to Maťovo ohováranie pokúšajú obhájiť katechizmom, podľa ktorého ohováranie je rozširovanie výlučne tajných chýb. Keďže spomínaný kňaz to robil verejne, už to nie je tajné a môže sa to rozširovať. Tomu kňazovi to ani nevadí, lebo sa takými praktikami ani netají.
V prvom rade na tomto fóre to známe nebolo, preto je to odkrytie dovtedy pre účastníkov tohto fóra tajnej chyby tohto kňaza.
Po druhé, dotyčnému kňazovi zverejňovanie svojich „liturgických praktík“ zrejme nevadí, keďže ich robí verejne, ale jeho praktiky nerobí len ako súkromná osoba, ale ako určitý reprezentant Cirkvi, a Cirkvi takéto praktiky vadia, preto rovnako jej vadí aj ich rozširovanie. Je rada, ak sú tajné, lebo inak poškodzujú jej povesť a ak ich niekto zverejňuje pred ľuďmi, pred ktorými boli doteraz tajné, tak ohovára Cirkev a poškodzuje jej meno.

Napokon zaujímavo vyznieva rytierovo tvrdenie, že ten kňaz si celkom zjavne myslí, že koná správne. Ak by to tak bolo, znamenalo by to, že ten kňaz je len materiálny a nie formálny hriešnik. Keďže Maťovi vôbec nevadí, že na fóre podporuje materiálnych schizmatikov s tým, že veď oni sú vo svedomí presvedčení o svojej pravde a tak nie sú formálnymi schizmatikmi, prečo nepoužije rovnaký meter aj na materiálnych hriešnikov iného druhu, ako je schizma (v tomto prípade na dotyčného kňaza). (V prípade, že Maťo by sa chcel obhájiť tým, že dotyčný kňaz má zavinenú nevedomosť ohľadom svojho hriechu a preto je aj formálnym hriešnikom, tak toto nemôže s istotou vedieť. Do srdca vidí len Boh.)
Na záver už len toľko, že Maťo sa priznal, že jeho dovera v pápeža Benedikta XVI. je vážne otrasená. Ak si teda nie je istý, kto je legitímnou hlavou Cirkvi a teda kto ju správne vedie, ako môže robiť admina na katolíckom fóre, a ako moze robiť rozhodcu v tom, kto verí správne a kto nesprávne?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 28 január 2012 :  22:36:58  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
Drahý rytier - ono je to na hanbu, že ADMIN katolíckeho fóra vôbec vyhladáva takéto stránky. Problémy v cirkvi boli a budú a my sme také nič - absolútne nie sme oprávnení riešiť tieto problémy. Od toho sú cirkevné autority, kt. prípadné problémy vyriešia.. Avšak - dala som tu mailovú adresu - pýtala som sa dnes jedného mons. - povedal, že to kludne môže napisať aj v slovenčine, že tam v office je stále niekto, kto vie slovensky alebo česky - ktokoľvek tam môže napísať, ak má nejaký problém, ak sa mu niečo nepozdáva alebo nepáči.. Ale tu to tak nie je - lebo tu je IBA admin a spol. oprávnený kritizovať cirkev a vysmievať sa z nej. TU je to tak. Či čo mato?? Bojíte sa adekvátnej reakcie cirkvi na váš prípadný podnet a preto si svoje problémy daného typu riešite tu? Lebo ja vam fakt niekedy nerozumiem maťo..
Potom táto stránka vyzerá, že je zriadená na kritiku katolíckej cirkvi a pre nič iné..
Mna by ešte reálne zaujímalo, prečo admin tohto fóra vôbec vyhľadáva také stránky. Načo, Prečo..

Moja mama hovorila, že ked bola decko a niečo raz na knaza negatívne povedala, dostala bitku... Ludia teraz to hodia na internet a hovoria si "áno áno, no to je hrozné, ooooooo.." Bitku by si takí ludia zaslužili.. Snád im raz všemohúci Boh odpustí, všetkým nech odpustí..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 28 január 2012 :  23:05:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Moja mama hovorila, že ked bola decko a niečo raz na knaza negatívne povedala, dostala bitku...

A ked by videla tupit Jezisa Krista vo Sviatosti Oltarnej , co by urobila ?
Uverejnujeme to tu , a budeme to uverejnovat pokial ti , co urazaju Nasho Pana ,ho neprestanu urazat

My sme ziadneho knaza neurazili Tento clovek obleceny do knazskeho rucha s tymi psami je exkomunikovany odpadlik , pretoze znesvatil posvatne A exkomunikovenemu nie sme povinni preukazovat ziadnu posvatnu uctu

Mato

Odoslaný - 29 január 2012 :  08:46:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Trosku som sa zlakol, ze kde je nasa katechetka radar, ale nakoniec opat nesklamala. Ked nejde obhajit neobhajitelne, zautoci opat na nositela spravy Zabite posla, nech nemusime pocuvat ze niekto hanobi Jezisa Krista.

Co ste napriklad Vy mila radar urobili v tejto veci, ked ste sa o nej dozvedeli okrem toho, ze zurite, ze ste sa o nej nechceli dozvediet? Co urobila mortinia okrem toho, ze mne odporucila kamsi napisat? Kedze chcete aby som robil nieco ja, znamena to, ze pre Vas to nestoji za namahu? Ze je to nieco zanedbatelne? Ak ano, preco tak zurite?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 29 január 2012 :  09:08:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Mato,prečítal som som si to čo tu napísali rardar a mortinia,no zúrivosť,ktorú spomínate v ich príspevku nevidím.

Tie fotky čo ste sem zavesil so psami okolo oltára sú otrasné.Aspoň pre mňa áno.lenže si kladiem otázky :
- sú pravé?
- ak nie sú pravé,čo sa s ich fotomnotážou(akých je na nete veľa) sleduje?
- ak sú pravé,sú z katolíckeho prostredia?
- ak sú z katolíckeho prostredia,tak viem posúdiť,či v diecéce kde sa takéto niečo blasfemické odohralo veriaci informovali miestnu biskupskú konferenciu,či Vatikán?
- ak sa to skutočne v katolíckej Cirkvi udialo,môže to moju vieru v Krista a aj v jeho Cirkev ktoré ani brány pekelné nepremôžu otriasť?(v histórii Cirkvi sa udialo veľa rôznych otrasných škandálov-krvavé krsty,plienenie kláštorov na Východe katolíkmi vrátane zneuctenia sviatostí,nespravodlivé inkvizičné procesy,sexuálne škandály vrátane tých posledných pedofilných)

A teraz čo,ujdeme???Alebo sa budeme modliť,prinášať obety pôstov a prosiť Pána aby sa zmiloval nad nami všetkými?

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 29 január 2012 :  09:56:32  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
A co chcete vydrzat? Ved je vsetko v poriadku.

Pôvodne zaslal Mato - 28 január 2012 :  15:42:47

asi to iste co vy

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 29 január 2012 :  10:09:28  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
prosim vas, vy co tu furt pisete, ze sa treba stazovat hore a nevytahovat to tu...
jedna pani v Nemecku sa stazovala na jedno vydavatelstvo niekolko rokov, ktoreho vlastnikmi su aj biskupi, pretoze vydavalo knihy s nemoralnym obsahom...stazovala sa a nic...az to vytiahli po rokoch media...clovek by ocakaval, ze teda media maju nejaku tu moc a ked papez nepocuva laika, aspon pod tlakom medii cosi urobi...a urobil...nic...biskupi si veselo funguju ako biskupi...KN sa ani neunuvali tuto vaznu informaciu ani spomenut a tak su ich citatelia neustale udrzovani vo vedomi, ze je vsetko ok
vela z nas je tu takych, co sa uz aj hore stazovali a odpovede su prinajlepsom take, ze je vsetko ok
takze co dalej, ked sa clovek modli, posti, postazuje sa v tichosti aj tam hore?
aha...ma dalej mlcat a tvarit sa, ze nic
ked je to nevyhnutne a situacia to vyzaduje, krestan-katolik nema mlcat!
krestan-katolik nie je za kazdych okolnosti fackovaci panak, ako sa nam to snazia nahovorit!...my nie sme budhisti, ktori sa maju stale tvarit, ze maju mier v dusi, aj ked nepriatel siaha na to najcennejsie!!!

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 29 január 2012 :  10:13:18  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

A teraz čo,ujdeme???Alebo sa budeme modliť,prinášať obety pôstov a prosiť Pána aby sa zmiloval nad nami všetkými?

Pôvodne zaslal Zachariáš - 29 január 2012 :  09:08:15

Urobime presne to co pisete za alebo. Respektive, my co vieme, ze sa toto deje to urobime. A budeme to robit vytrvalo a neprestajne, lebo taketo ruhanie ako je aj na fotke nemoze zostat nepotrestane. Avsak ti, co ziju v presvedceni, ze je vsetko v najlepsom poriadku asi posty a obety na tento umysel prinasat nebudu, ved aky by na to mali dovod? Chapete?

A preto nebudem mlcat o tom co sa deje v Cirkvi, lebo ked budeme mlcat my, zacnu kricat kamene...

A tak ako janka pise a ako si uvedomil uz Pavol VI., dym statanov prenikol aj do Bozieho chramu a ked budeme zivit v ludoch dojem, ze nie, len mu nahravame.

janka

Odoslaný - 29 január 2012 :  10:22:15  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Avsak ti, co ziju v presvedceni, ze je vsetko v najlepsom poriadku asi posty a obety na tento umysel prinasat nebudu, ved aky by na to mali dovod?

Pôvodne zaslal Mato - 29 január 2012 :  10:13:18

presne

Mato

Odoslaný - 29 január 2012 :  10:36:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Túto skutocnost potvrdzuje aj pápez Pavol VI., ked 29. júna 1972 povedal: "Satanov dym prenikol cez isté trhliny aj do Bozieho chrámu."

Chce niekto pochybovat o tom, ze vo vnútri Cirkvi je teraz velky boj?

Zaiste, nemusíme sa obávat, ze by Cirkev tento strasny, ba najstrasnejsí boj prehrala, lebo vieme, ze "brány pekelné ju nepremôzu".

Ale otázka je táto: Pripustíme vôbec, ze nieco nie je v poriadku v nasej Cirkvi? Alebo budeme vsetci tlieskat a nikto sa nenájde, kto by zakrical: "Král je nahy."? Ak nepripustíme, ze nieco treba vôbec vázne riesit, nic sa ani nevyriesi.

http://redemptoristi.kske.sk/CLANKY/0046_imprimatur_mbc_mr_.htm

rytier

Odoslaný - 29 január 2012 :  10:45:19  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Mortina, je to napríklad potrebné pre ľudí ako ste aj vy mortina, aby ste už konečne prestali žiť v ilúziách a pridali sa k nám, čo vidíme, že cirkev sa prepadla do katastrofálneho stavu a preto voláme aj po navárate k posvätnosti. Po tej krásnej veľkej posvätnosti, ktorá v minulosti v cirkvi bola, ale dnes už skoro vôbec nie je. Uznávam že týmto zverejňovaním sme u nekatolíkov výborne na srandu, keď vidia tie fotky, asi sa mnohí idú popukať od smiechu ako sme dopadli, ale asi nie je možné zabezpečiť aby fórum mohli čítať iba katolíci a nikto iný.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 29 január 2012 :  13:34:58  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Dalsi priklad nekompetentnosti riesit veci a uverejnovat prehresky cirkvi na internete bez predchadzajuceho vysetreniaj vo Vatikane je priklad Janky.Napisala nepravdu o tom, ze veci sa v Nemecku neriesia. Zaujimalo by ma, preco to urobila

zaslalaJanka
citácia:
prosim vas, vy co tu furt pisete, ze sa treba stazovat hore a nevytahovat to tu...
jedna pani v Nemecku sa stazovala na jedno vydavatelstvo niekolko rokov, ktoreho vlastnikmi su aj biskupi, pretoze vydavalo knihy s nemoralnym obsahom...stazovala sa a nic...az to vytiahli po rokoch media...clovek by ocakaval, ze teda media maju nejaku tu moc a ked papez nepocuva laika, aspon pod tlakom medii cosi urobi...a urobil...nic...biskupi si veselo funguju ako biskupi...KN sa ani neunuvali tuto vaznu informaciu ani spomenut a tak su ich citatelia neustale udrzovani vo vedomi, ze je vsetko ok
vela z nas je tu takych, co sa uz aj hore stazovali a odpovede su prinajlepsom take, ze je vsetko ok
takze co dalej, ked sa clovek modli, posti, postazuje sa v tichosti aj tam hore?
aha...ma dalej mlcat a tvarit sa, ze nic
ked je to nevyhnutne a situacia to vyzaduje, krestan-katolik nema mlcat!
krestan-katolik nie je za kazdych okolnosti fackovaci panak, ako sa nam to snazia nahovorit!...my nie sme budhisti, ktori sa maju stale tvarit, ze maju mier v dusi, aj ked nepriatel siaha na to najcennejsie!!!

Ke kauze církevního nakladatelství Weltbild

Německo. „Denně jsme vyzýváni k tomu, abychom přesvědčivě uváděli do souladu naše křesťanské vyznání s požadavky trhu. Měřítkem je nám naše hodnotová orientace – knihy a jiná média mohou napomoci k tomu, abychom lépe chápali náš svět“, vyznává svou firemní strategii nakladatelský koncern Weltbild. Na webových stránkách tohoto největšího německého internetového knihkupectví lze přitom nakoupit také erotickou literaturu. Společníky nakladatelské skupiny Weltbild je dvanáct německých katolických diecézí, svaz diecézí Německa a berlínská Vojenská duchovní služba. Mediální koncern zaměstnává 6400 spolupracovníků a dosahuje ročního obratu 1,657 miliardy euro (stav ke 30.06.2011).

Na tuto rozporuplnou morální i ekonomickou situaci upozornil německý list Die Welt. Ostrá reakce Benedikta XVI. následovala před čtrnácti dny při akreditaci nového německého velvyslance u Svatého stolce. „Je na čase energicky omezit prostituci a masové rozšíření materiálů s erotickým či pornografickým obsahem, přístupných po internetu. Svatý stolec bude dbát na to, aby katolická církev v Německu mnohem rozhodněji a zřetelněji zasahovala proti takovýmto nedostatkům“, řekl papež. Tak zřetelně se Svatý otec při různých kauzách vyjadřuje málokdy, sdělil deníku Die Welt kardinál Joachim Meisner. Pro mnohé to bylo neočekávané překvapení, dodává kolínský arcibiskup a upozorňuje na nebezpečí ztráty církevní identity v Německu: Pokud bude církev jako svět, už pro něj není alternativou a nemá mu co říci. Německá církev se podobá autu, které má moc velkou karoserii a slabý motor, a proto se neustále přehřívá. Měli bychom najít nějakou přiměřenější a mnohem menší formu, odpovídající našim silám. Důležité je dojet do nebeského Jeruzaléma – nezáleží, zda v mercedesu nebo v Pandě, říká kardinál Meisner a vyzývá k radikální odluce od nakladatelské skupiny Weltbild. Nelze si přes týden vydělávat tím, proti čemu v neděli kážeme, argumentuje arcibiskup Kolína nad Rýnem.

Včerejší zasedání stále rady Svazu německých diecézí (Verband der Diözesen Deutschlands –VDD, čtyřiadvacetiprocentní podílník nakladatelské společnosti, ) ve Würzburku přistoupilo k jmenování nové dozorčí rady, která bude bdít nad morální nezávadností publikací. Členy kontrolního grémia jsou i dva zástupci ze sekretariátu německé biskupské konference. Biskupové, kteří zasedají ve stálé radě, se rovněž shodli na prodeji nakladatelského koncernu. Tento krok však nebude jednoduchý, jak se již několikrát prokázalo v minulosti při pokusech o odprodej Weltbildu.

Němečtí biskupové také vyjádřili své politování nad rozpoutanou mediální kampaní, vedenou – neeticky – také ze strany katolických médií. Zkresleně a neadekvátně o otázce informoval internetový portál kath.net, würzburský list „Tagespost“ či „PUR-magazin“ nakladatelství Fe-Medienverlag, míní rada německých diecézí. Zprávu totiž přinesly pod titulem „Biskupové jako producenti pornografie?“
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=15533

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 29 január 2012 :  13:41:30  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Takže dámy a páni nevynášajte
Pôvodne zaslal mak - 28 január 2012 :  17:10:33

Malá chybička prebratá od skazených svetákov. U katolíkov sa nemá hovoriť dámy a páni, ale naopak: Páni a dámy. A tiež nie sestry a bratia, ale bratia a sestry. Prvý bol stvorený muž; mužský rod v kresťanských mravoch ide ako prvý:

Pozor na kurtoáziu
http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3370

mortinia

Odoslaný - 29 január 2012 :  13:46:47  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
maťo - vy proste vidíte len to čo chcete vidieť. .. Povedala, som, že problémy v cirkvi boli, sú a možno aj budú - nevravím, že je všetko v najlepšom poriadku.
to je tak, ako keby vy ste pacientovi povedali diagnózu a nedali mu na na patričnú diagnózu lieky.. Tak, ako keby ja som dostala podnet na páchaný trestný čin, zhodnotila ho podľa Trestného zákona a založila do šuflíka..

ad 1) Ja len neverím každej fotke z internetu, kedže všetci vieme, čo urobí photoshop.. Mne sa tiež do rúk dostane x fotografiví a ak mám pochybnosť, či sú pravé, dam ich znalcom, kt. do posudku napíšu, či pravé su alebo nie sú.
ad 2) vy si fakt myslíte, že s tým tu niečo urobíte? Ved máte adresu - tak píšte už konečne. Dajú vam tam fakt adekvátnu odpoved. Prečo nechcete vaš problem predniesť do vatikanu? Možno už bol aj kňaz na to upozornený... Možno sa to stalo iba jediný raz a bolo to v rámci nejakého vtipu a niekto sa toho chytil, zobral foťák a fotil, lebo mne to fakt skôr príde ako nejaký fór, oni v usa maju stal nejaký sviatok, ktorý oslavujú aj veľmi zlváštnymi spôsobmi. ... To vy nemôžete vedieť, kým sa na patričných miestach neopýtate.

Janka - jenda pani v nemecku, druhá pani v španielsku..

rytier - práve naopak - ja som ešte nedovolila Zlému, aby mi zastrel pohľad, ja bdiem aj v noci a oči mam otvorené...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 29 január 2012 :  14:00:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
citácia:
ja som ešte nedovolila Zlému, aby mi zastrel pohľad, ja bdiem aj v noci a oči mam otvorené...

Pôvodne zaslal mortinia - 29 január 2012 :  13:46:47

Tak to Vás fakt obdivujem. Taký výrok som nečítal ešte ani u jedného svätého
Sancta Mortinia, ora pro nobis.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 29 január 2012 :  14:07:36  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Vy maajo neviete, ze je tu Kristus a spoved a sv. prijimanie , ktore pred diablom chrani? vyskusajte si to, naozaj to funguje, je to 2000 rocne ucenie cirkvi.
zas jeden, co zosmiesnuje a ponizuje,"spravodlivy" poukazovatel na chyby druhych, ale nikdy nie na svoje

maaajo

Odoslaný - 29 január 2012 :  14:14:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ak som sa mortinie dotkol, tak sa jej ospravedlňujem, nechcel som to Aj keď s ňou v 99% vecí, čo sa preberajú, vôbec nesúhlasím, mám ju istým spôsobom rád.
A Vám, radar, ďakujem za upozornenie

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Životná otázka: Prečo existujete? Aký má váš život Téma Next Topic: ZNICENIE VOODOO  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06