|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 09:32:03
|
Vidim , ze ekumenicky dialog skutocne prinasa svoje ovocie . Modlosluzobnictvo ... Skutocne , je to jedno ? Nsledok subsistit ! |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 09:45:51
|
Co je 'subsistit'? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 09:50:11
|
Amerika, nechapem. Ake modlosluzobnictvo, co je to subsistit? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 10:33:04
|
pre pavla: stale sme sa nepochopili...
pre emcc: boh nie je iluzia, je skutocny a aj vsetko okolo teba je skutocne... teda neviem, ci som ta spravne pochopila...
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 11:22:08
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Znizujes vyznam sviatosti, teda de facto spochybnujes podstatnu cast ucenia RKC. To mi vadi a kedze to nerobi nikto iny, vadi mi to na Tebe. Ani GMK nezdiela tvoje nadsenie pre sviatosti typicke pre RKC. GMK si dokonca mysli, ze sa jedna o zamernu ritualizaciu, ktora ma nahradit skutocne zive prezivanie duchovnych veci. Dokoncva si mysli, ze sa jedna o modlosluzobnictvo.
Dokonca si myslim , ze sa jedna o modlosluzobnictvo. to na margo toho modlosluzobnictva
Subsistit je pojem z Lumen gentium Cirkev vzdy tvrdila a ucila toto : Cirkev Kristova je katolicka Cirkev V Lumen gentium je formulacia : " Cirkev Kristova posobi ( subsistuje ) v Katolickej Cirkvi " To su ovsem dve rozdielne definicie . Lebo ak posobi v Katolickej Cirkvi posobi aj niekde inde ? Je nejaka nadcirkev ? Co je Cirkev Kristova ? Je rozprsknuta v roznych cirkvach . Nikdo nema plnost pravdy ? Je Katolicka Cirkev a nad nou Kristova Cirkev , ktora v katolickej Cirkvi len posobi ale nie je nou ?
Cirkev Kristova je katolicka Cirkev pretoze vlastni Krista a plnost jeho Pravdy a nikdo okrem nej tuto podmienku nesplna . To co je dobre v nekatolickych denominaciach ma povod a je zachovane z Katolickej Cirkvi Tato formulacia je nestastna a prinesie este vela zmatku . Nasledkom toho je tu otazka ? Je jedno , ci som katolik , alebo nie ? A pokracovanim je nabozensky indiferentizmus a moralny subjektivizmus Vsade na kazdej Cirkvi je nieco dobre , len to treba pospajat a vznikne nieco dokonale . V skutocnosti Katolicka Cirkev ma plnost Pravdy a Zjavenia . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 12:25:40
|
To nepotrebuje komentar , hovori to same za seba . Aj ked je skutocnostou, ze su to otazky (hoci aj par komentarov).
Ale necakal som vlastne nic ine. Nechces sa vzdat svojho presvedcenia a tuto zaujimavuy skutocnost konstatoval uz Mato, pravda vzhladom k inemu ucastnikovi tohoto fora (ano, bol to GMK).
Mimochodom - co to zbytocne citovanie? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 15:25:49
|
Iste ste si vsimli, ze som tuto temu znacne precistil. Nieco bolo zmazane, nieco presunute. Skuste sa nadalej drzat problemu Emcc. Dakujem. Tyka sa to aj GMK a este raz to zignoruje a moze si zriadit forum na Rovniakovej. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2005 : 09:44:33
|
quote: Pôvodne poslal Patrik
TO EMCC: Prezivas vieru rozumom a asi nie srdcom... No neboj... najdlhsia cesta je z rozumu do srdca... vies, prave vtedy ked nic necitis je Tvoja modlitba Bohu najmilsia... lebo to uz neni vymenny obchod ... ja Tebe Boze modlitbu a Ty mne nieco za nu... ale je to viera bez barliciek... Boh takto cisti Tvoju vieru aby si sa o nic neopieral(a)...
Neda mi zareagovat na toto. Tiez v tychto dnoch zazivam, ze ked sa najviac potrebujem o niekoho opriet zostanem sam. Teda nie plne. Ale to je to najtazsie si uvedomit, ze v takej chvili sme Panu Bohu najblizsie. Je to také malé peklo, ked clovek nieco citi rozumom, a pritom srdce vie ze opak je dolezitejsi. Treba si povedat: No nie ako ja chcem, ale ako ty chces Boze.
A este jedna vec, v evanjeliu jeden muž hovori Panu Jezisovi: Pane, ja verím, ale pomôž mojej nevere. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2005 : 16:23:12
|
Rob vsetko tak , akoby vsetko zalezalo na tebe , ale sucasne tak , akoby vsetko zalezalo na Bohu . sv . Ignac |
|
|
|
Odoslaný - 15 apríl 2005 : 09:01:05
|
to Emcc:
Neboj sa, Boh je stále s Tebou a svojím zmrtvychstaním zvíťazil nad smrťou, hriechom, diablom. V Sv. písme je 365 krát napísane aby sme sa nebáli, takže báť sa môžeme len raz za štyri roky . Viera mi niekedy pripomína prechádzanie so zaviazanými očami po úzkej lávke cez hlbokú priepasť držiac Ježiša za ruku. Myslím tu sa netreba báť, lebo On Ťa cez ňu prevedie bezpečne.
Modlím sa za Teba, a verím, že ak sa budeš držať Ježiša, On si Ťa k sebe privinie. |
|
|
|
Odoslaný - 15 apríl 2005 : 13:10:27
|
odporucam precitat knihu Max Kasparu: Vieromer alebo aj Maly kompas viery. clovek sam az potom uvidi ako "silne veriaci" je. Teda nie je. Ale pre mna to bolo vzpruha riadna. Clovek sa pri nej riadne zasmeje a aj pouci. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|