|
Odoslaný - 23 marec 2005 : 17:43:49
|
Pred par minutami som bol este v hroznom stave. triasol som sa, bola mi zima (nie z toho som sa triasol:)) a citil som sa uplne prazdny. pytal som sa Boha, ci naozaj je, ci moja motlitba nepatri len zelenej stene oproti mne... posledne dni som bol dost nepokojny,a moj vnutorny zivot... obcas neviem co s nim. a znova (uz mnohokrat sa mi to stalo), som sa nasiel klacat na zemi so studenymi slzami na tvari. chcel som citit lasku, objatie, teplo a istotu.. to mi moze dat tusim len Boh.. Neviete mi pomoct? Poradit? Dlho bojujem s mojou hroznou neverou. casto zazivam taketo "navraty" k Bohu. ale stale sa pytam. znovu a znovu: Boze, si? A pritom vsetko smeruje k tomu, ze Boh je, a je nim krestansky Boh, Jezis Kristus..
|
|
|
|
Odoslaný - 23 marec 2005 : 18:37:44
|
Aj GMK zaziva taketo peklo. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 07:56:09
|
modlim sa za teba, inak pomoct neviem |
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 11:12:13
|
emcc, hladas...a ked clovek hlada, nie je to casto prechadzka ruzovou zahradou...neviem, ci existuje clovek, ktory nasil boha bez utrpenia...ale mozem ti povedat, ze ked ho spoznas, toto co prezivas budes brat ako cennu skusenost do zivota a nebudes chciet vratit ani sekundu, pretoze pochopis, ze to tak malo byt...mozem ta uistit, ze ti neostanu ziadne neprijemne spomienky z tohto obdobia, len cista skusenost a radost...skus najst v tvojom okoli spolocenstvo a poprosit o priamu modlidbu za teba... tiez sa pripajam k jurajovi v modlidbe... btz |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 11:45:56
|
quote: mozem ta uistit, ze ti neostanu ziadne neprijemne spomienky z tohto obdobia,
Ale zostanú, zostanú... a dokonca Ti ich niekedy DS priam ukáže naživo, aby si videla aká si bola, aby si nespyšnela, aby si si nezačala namýšľať, aby si ostala pokorná.... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 12:32:49
|
myslela som tak pavel,ze nespominas nato v zlom, ze neostanes zraneny... ty hovoris o niecom inom... |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 12:46:36
|
Tu by som trochu oponoval. quote: ze nespominas nato v zlom, ze neostanes zraneny...
Ak na svoj hriech v minulosti nespomínam v zlom, potom ho nevidím ako hriech. Ak sa mi z času na čas môj hriech nepripomenie, smerujem k pýche a nie k pokore. I preto, človeku nie sú zobrané po obrátení všetky neduhy, preto občas stretne človeka v ktorom vidí samého seba. Či už z obdobia pred obrátením alebo zo súčasnosti a zrazu vidí veci-hriechy, ktoré si neuvedomoval.. je to ustavičný boj. Nie za spásu, tu už obrátený človek má a nie je sily na svete, ktorá by mu ju zobrala, je to boj viesť kresťanský život a nerobiť hanbu tomu, kto za Teba na kríži trpel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 15:45:07
|
quote: Pôvodne poslal janka
myslela som tak pavel,ze nespominas nato v zlom, ze neostanes zraneny... ty hovoris o niecom inom...
Kruty omyl. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 17:58:35
|
Jej no moc diky. najma za motlitby. myslel som ze nikto nic neporadi, lebo na tomto fore sa vacsina tem konci vymenou nazorov 2-3 z piatich hlavnych prispievatelov (pavelba, gmk, janka, veritas a uz neviem kto)ohladne dajakeho uplne ineho problemu. |
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 18:02:58
|
V prvom rade neviem , ci si muzskeho alebo zenskeho pohlavia . A aby som ti mohol odpovedat musela by si nam povedat napriklad ci si pokrstena a ake mas za sebou ostatne sviatosti , ci si katolicka , ( katolik) a otatne . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2005 : 19:39:15
|
To: Amerika 1 quote: A aby som ti mohol odpovedat musela by si nam povedat napriklad ci si pokrstena a ake mas za sebou ostatne sviatosti , ci si katolicka , ( katolik) a otatne .
Domnievam sa, že odpoveď na tieto otázky nie je podmienená tým, čo sa dožaduješ dozvedieť. A na pohlaví tuším už vôbec nezáleží.. aspoň v tomto bode, čase položenia otázky... Máš hádam svoj vlastný názor a pohľad na položené otázky, nie? Keď niekto napíše: quote: som sa nasiel klacat na zemi so studenymi slzami na tvari. chcel som citit lasku, objatie, teplo a istotu.. to mi moze dat tusim len Boh.. Neviete mi pomoct? Poradit?
Vôbec nezáleží na tom, či bol voľakedy krstený a ako bol vychovávaný...hm... tento človek hľadá, prosí o radu a Ty sa ho pýtaš: Cit: ci si pokrstena a ake mas za sebou ostatne sviatosti , ci si katolicka , ( katolik) a otatne A keď Ti napíše, že nie je pokrstená, nie je katolíčka, nie je ostatná... čo mu povieš? Ťahaj kade ľahšie, alebo daj sa ku katolíkom, či mu ponúkneš Boha Písma, Boha sveta a vesmíru, Spasiteľa, bez ohľadu na to ako a kam budú smerovať jeho následné kroky...??????
A vy sa potom sťažujete, že moje príspevky ľudí odrádzajú..., a vy chcete perlustrovať hľadajúceho, kým mu budete odpovedať... sorry, že hovorím v množnom čísle, určite sa takto nechovajú všetci... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 07:40:36
|
Paľo: Načo búšiť rovno do stola ? Podľa mňa to amerikán zle nemyslel. Evanjelikovi môže odporúčiť stretnutia mládeže v miestnom zbore, katolíkoví môže spomenúť napr. saleziánov, či spomenúť pomoc v prijatí nejakej sviatosti ...
Emcc: Zachovaj si hlavne pokoj. Ak úprimne hľadáš, ak sú tvoje úmysly nezištné On si k tebe cestu nájde. Je to náš nebeský otec. Neboj sa. |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 07:45:20
|
quote: A keď Ti napíše, že nie je pokrstená, nie je katolíčka, nie je ostatná... čo mu povieš? Ťahaj kade ľahšie, alebo daj sa ku katolíkom, či mu ponúkneš Boha Písma, Boha sveta a vesmíru,
Katolici mu neponuknu Boha Pisma, sveta a vesmiru??? Palo, Palo... tvoje suuuudy su nanic... |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 07:51:02
|
Katolici mu neponuknu Boha Pisma, sveta a vesmiru??? Nie. Katolici mu ponuknu svojho, katolickeho boha. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 07:54:28
|
Podľa mňa to amerikán zle nemyslel. Vseliko vselico zle nemyslel. Ani Judas nemusel zle mysliet to, co my jednoznacne odsudzujeme ako zradu. Ani Eva nemusela zle mysliet, ked prijimala ovocie poznania od hada.
Hovori sa, ze cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami.
Zachovaj si hlavne pokoj. S tym mozem len suhlasit. Vsetko je len o tvojich pocitoch, cely zivot, vsetky zivotne situacie. Ostatne, kazdy hlada - svoj pokoj.
Ak úprimne hľadáš, ak sú tvoje úmysly nezištné On si k tebe cestu nájde. Alebo aj nie. Apropo, kedy su nase umysly nezistne? Je krestan nezistny? Nechce krestan velky zisk - vecny zivot?
Je to náš nebeský otec. Neboj sa. GMK sa uz boji a nedoveruje. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 09:55:29
|
Vsetci: Emcc v profile uvadza, ze je zena.
Pavel, nechaj si prosim svoje emocne utoky a nepodlozene zavery, kym nezistis, kam amerika smeruje a co chce povedat. A uvedom si, ze posobis na strankach katolickej cirkvi.
Emcc, kazdy preziva rozne obdobia a aj krizy viery. Budem na Teba mysliet v modlitbach. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 10:05:54
|
A Janke: Ja uz som Boha davno nasiel, len moju vieru nie.. Vyjadril som sa sice, ze obcas sa mi zda ze moja motlitba su len slova jedneho naivneho blazna, ktory chce verit tomu co nie je pravda. Zaroven vsak viem, ano, viem, ze Boh je. urcite. Je to fakt. Svoj problem neviem jednoducho vyjadrit. Skusim to cez priklad: Vidim travu. Je to fakt, ona je, aspon pokial ma zmysly neklamu. Na druhej strane tomu nechcem (neviem?) uverit. A vlastne tento podivny priklad je celkom pravdivy. Obcas sa mi zda, ze tento cely svet je nic. Uz ako maly som sa vedel vcitit do tohoto velkeho "nic". Ale popieranie vsetkeho by viedlo k popretiu toho ze myslim.. no a to je jedna velka blbost. Obcas sa mi vsetko zda strasne neskutocne. a velmi cuddne. ohromne podivne. aj t ze tu teraz tukam pocitaca. je to vobec pravda? Uz chapete? |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 10:25:32
|
hej a dobre som sa zasmiala. som bola zvedava kto sa do toho profilu pozrie. moje prilis emotivne slova a zenske chaoticke vyjadrovanie(v skole vsak nehovorim po slovensky tak aj preto je moje vyjadrovanie take) zrejme v niekom vzbudilo podozrenie ze nie som chlap:). Muzov vsak nasaspolocnost vzdy berie vaznejsie.. Zeny su vacsinou hlupe a nemozne. a taka som aj ja:). tymto tu nechcem vyvolavat ziadne spory ohladne rozdielov medzi pohlaviami,tak prosim na predosle vety nijak nereagujte. viem si predstavit ,co by tu mohlo vzniknut.. kto to pochopispravne ten to pochopi. |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 10:26:53
|
TO MATO: quote: Vsetci: Emcc v profile uvadza, ze je zena.
Ale v prispevku pise ako muz... "triasol som sa..."
TO EMCC: Prezivas vieru rozumom a asi nie srdcom... No neboj... najdlhsia cesta je z rozumu do srdca... vies, prave vtedy ked nic necitis je Tvoja modlitba Bohu najmilsia... lebo to uz neni vymenny obchod ... ja Tebe Boze modlitbu a Ty mne nieco za nu... ale je to viera bez barliciek... Boh takto cisti Tvoju vieru aby si sa o nic neopieral(a)... |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 14:12:39
|
vies, prave vtedy ked nic necitis je Tvoja modlitba Bohu najmilsia... ???
lebo to uz neni vymenny obchod... Vzdy sa jedna o obchod. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 21:44:04
|
quote: Pôvodne poslal GMK Je to náš nebeský otec. Neboj sa. GMK sa uz boji a nedoveruje.
Gluťo, keď to nie je priveľmi osobné, ozrejmi svoj postoj. |
|
|
|
Odoslaný - 25 marec 2005 : 23:30:36
|
Gluťo, keď to nie je priveľmi osobné, ozrejmi svoj postoj. Co je na tom nejasne? GMK neveri nikomu a nikto nie je doveryhodny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 marec 2005 : 12:41:00
|
GMK: GMK neveri nikomu a nikto nie je doveryhodny. Silné slová, keď si uvedomíme, že sa bavíme o (dôvere k)Bohu. Čo sa ti stalo ? |
|
|
|
Odoslaný - 26 marec 2005 : 14:47:30
|
Ahoj Emcc, taketo pokusania nevery som zazila prave na teraz na Velky piatok....,ale k Tvojmu prispevku: Vies, co boli nasho Pana najviac, co mu ide vnutro roztrhat? Ak mu neverime.Preto sa vzopri svojim "dohadom",pokuseniam,premyslaniam, Boh je pri tebe stale a velmi Ta miluje. Boh je a dava Ti o sebe vediet aj cez ludi okolo seba, potes ho tym, ze mu povies, ze len jemu doverujes, aj ked zazivas temnotu a popros ho, aby Ta priviedol do svojho Svetla a ochranoval ta od vsetkeho zleho... PS:Viem, ze prave v tejto oblasti sme slabi...ani ja som to nedokazala,ale spomenula som si na to, co vsetko dobre pre mna Boh urobil a povedala som si....azda tu vsetku lasku mam zahodit?...Zvitaz vo mne Bozi Baranok...Prajem Ti vela Bozej milosti, ved teraz je ten cas, kedy nam Pan zasluzil vecnu spasu a neboj sa - on ta miluje a chce aby si aj Ty citila lasku,objatie,teplo a istotu.On to chce, ale chci aj Ty mu doverovat. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 marec 2005 : 19:34:09
|
Neviem preco niektorych moj prispevok tak rozrusil . Nepokrsteny moze hladanie , trapenie , uzkost a vsetko co je s tym spojene prezivat inak ako pokrsteny . Ten , co ma za sebou sviatost sv . primania aj v hladani odporucim sv . spoved , ktora moze pomoct . A o co myslite , ze ide . Diabol o nu bojuje . A on bojuje o kazdu dusu . Na to vsetci akosi zabudli , hlavne , ze uz hovorite o hriechu . Neboj sa nie si sama , co take nieco preziva , alebo prezival . Hlavu hore . Popros Pana , aby ti v tvojom strachu pomohol . Lebo myslim si , ze teraz je tvojim nejvacsim nepriatelom strach . Mylim sa ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 29 marec 2005 : 00:35:48
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
GMK: GMK neveri nikomu a nikto nie je doveryhodny. Silné slová, keď si uvedomíme, že sa bavíme o (dôvere k)Bohu. Čo sa ti stalo ?
Silne slova, nech si uvedomime, ze sa jedna o vztah medzo hocikym, nie nutne medzi GMK a Bohom.
A GMKovi sa stalo nieco strasne a blbe. To Vlkodlak iste pochopil aj sam.
Jedna sa o vztahy GMKove. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|