Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Autorske prava a ine
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vyznanie vieri pred ostatnymi Téma Next Topic: Vyjasnenie nazorov s pavlomba  

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 21 marec 2005 :  23:56:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Mirec, ked bude hotove, specialne pre Teba urobim jednu kopiu

Ale aby si pritom neporusil autorske prava p[ripadnych majitelov.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

mirecnr

Odoslaný - 22 marec 2005 :  05:27:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Ze to vravis prave Ty, GMK:)
Mato z toho nejde robit vynosny biznis, zasa pada Tvoje "nieco za nieco".... Zi s tym

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 marec 2005 :  06:27:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ze to vravis prave Ty, GMK.
Lenze ja nemam 'nepokradnes' ako moralne pravidlo, zatialco Mato ano. Ja tymto pravidlom viazany nie som, zatialco Mato ano Asi tolko k tym rozdielom.

Mato z toho nejde robit vynosny biznis, zasa pada Tvoje "nieco za nieco"...
To je irelevantne. Porusi autorske prava majitela, teda bude kradnut. Urobi tak bez nalezitej protihodnoty, teda dostane prospech (plnenie, uzitok) bez toho, aby dal majitelovi autorskych prav prisluchajucu protihodnotu.

Cize Matove sebectvo je vlastne este horsie. Nielenze chce mat dobry pocit z urobenia radosti, on to chce spravit na ukor ineho.

Zi s tym.
Ja s tym zijem. Len ci s tym bude zit aj Mato, najme ked sa samodeklaruje ako dobry katoik, co by sa mal riadit aj prikazanim 'nepokradnes'.

A ci s tym budes zit aj ty, ked zrazu takto obhajujes porusenie tohto Bozieho prikazania.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 22 marec 2005 :  07:20:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Mato zbiera pesnicky, volne dostupne na nete. Piesne na oslavu Pana. A ked ja ako spevak chcem uprimne srdcom i spevom oslavovat Boha, budem za to pytat peniaze??? Pleties si pojmy s dojmami, priatelu. Ty si tvrdo cracknes full verziu drahej, platenej hry, aby si sa mohol pobavit, Mato chce pocut nieco pekne, oslavne... Kto kradne?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 marec 2005 :  08:22:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Mato zbiera pesnicky, volne dostupne na nete. Piesne na oslavu Pana.
Ano, to je v poriadku a prajem Matoviprijemnu zabavu.

A ked ja ako spevak chcem uprimne srdcom i spevom oslavovat Boha, budem za to pytat peniaze?
Zrejme nie. Co vsak nic nemeni na veci, ze bez autorovho vedomia a predchadzajuceho suhlasu, sirenie autorsky chranenych diel je kradez. A kto taketo diela siri, ci za ucelom sirenia zaobstara je zlodej.

Spravny postup je, ak nie je na stranke explicitne vyjadreny suhlas a nabadanie k sireniu, spytat sa autora na povolenie sirit jeho dielo. Ved ak som presvedceny o jeho suhlase, jedna sa o len o slusnost.

Pleties si pojmy s dojmami, priatelu.
Nastastie nie. Si to ty, co si pleties sojem s pojmom, co som prave v predchadzajucom odseku ukazal.

Ty si tvrdo cracknes full verziu drahej, platenej hry, aby si sa mohol pobavit, Mato chce pocut nieco pekne, oslavne... Kto kradne?
Obidvaja. GMK i Mato.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 22 marec 2005 :  10:45:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pozri GMK, teraz si jasne napisal, ze nie si krestan. Preto Ti opdorucam na Tvoje filozoficke vylevy ine forum, vyber nechavam na Tebe.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 marec 2005 :  10:53:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Pozri GMK, teraz si jasne napisal, ze nie si krestan.
Kde? Ako?

Ci chces vari bagatelizovat a relativizovat i pravny poriadok a autorsky zakon?

Oddanost Bohu sa pozna na tych najmensich veciach. Viem, ze ja nemam co hovorit, lebo som skazeny a zly, ale ja si to uvedomujem a planujem s tymn azda nieco i urobit.

Rozdiel vsak je v tom, ze ty sa snazis svoju vinu zrelativizovat prekrtucanim.

Mato

Odoslaný - 22 marec 2005 :  11:31:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Lenze ja nemam 'nepokradnes' ako moralne pravidlo, zatialco Mato ano. Ja tymto pravidlom viazany nie som, zatialco Mato ano Asi tolko k tym rozdielom.

Krestan toto napisat nemoze.

K ostatnemu - vkladas mi do ust nieco co som nepovedal, takze no comment.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 marec 2005 :  11:39:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Preco nie? Krestan ma hlavne a jedine moralne pravidlo: Lasku k bliznemu a k Bohu.

Hehehehehehehe! Lebo ty si dokonca neinterpretoval prispevky GMK. Hehehe.

A ak si si nevsimol, jedna sa o vyjadrenie mojho nazoru a postoja, nie tvojho.

Ales

Odoslaný - 22 marec 2005 :  14:43:19  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Preco nie? Krestan ma hlavne a jedine moralne pravidlo: Lasku k bliznemu a k Bohu.

Hehehehehehehe! Lebo ty si dokonca neinterpretoval prispevky GMK. Hehehe.

A ak si si nevsimol, jedna sa o vyjadrenie mojho nazoru a postoja, nie tvojho.

kradez je porusenie lasky bliznemu, lebo beriem nieco, co patri inemu. robim mu smutok, pohorsujem ho - vovadzam do do hriechu, cize mu sposobujem zlo, ktore mu moze zabranit na ceste ku Kristovi. To je laska k bliznemu?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 marec 2005 :  14:53:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
kradez je porusenie lasky bliznemu, lebo beriem nieco, co patri inemu.
Nie je nahodou vsetko Bohove?

robim mu smutok, pohorsujem ho - vovadzam do do hriechu, cize mu sposobujem zlo, ktore mu moze zabranit na ceste ku Kristovi.
Preco mu robim smutok? Lebo branim jeho sebeckemu uspokojovaniu potrieb osvojenim si predmetu, ktorym si tuto potrebu uspokojuje?

To je laska k bliznemu?
Samozrejme, ze nie. Ale predstav si situaciu, kedy mas moznost zabranit skodam na ludskom zdravi, ci zivote kradezou, pricom lubovolna legalna cesta by sposobil avacsie skody. Laska k bliznemu ma nuti kradnut.

sasulnik

Odoslaný - 23 marec 2005 :  09:26:53  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Myslim, ze GMK dokaze vsetko zdovodnit, nielen ze kradez je dobra, ale ze aj smilstvo, mozno aj vrazda...a to vsetko z lasky k bliznemu. Neviem, ale ja som asi tatko pochopil GMK-kovu obhajobu kradeze.

P.S. Inak sa odbocilo uplne od temy, poprosil by som admina, aby s tym porobil poriadky, ak este vladze bojovat proti 100-hlavemu drakovi .

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 marec 2005 :  09:57:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Stalo sa

Marcelllooo

Odoslaný - 23 marec 2005 :  11:35:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Myslim, ze GMK dokaze vsetko zdovodnit, nielen ze kradez je dobra
Jezis svojim prikladom ukazal, ze nie lipnutie na zakone, ale laska k bliznemu a jeho prospech je tym klucom.

A teraz sa ta spytam: Je porusenim Bozieho prikazania "nepokradnes' privlastnenie si cudzieho motoroveho vozidla? Co sa tyka slovenskeho pravneho poriadku, jedna sa bud o kradez alebo o nedovolene pouzitie motoroveho vozidla. V oboch pripadoch trestny cin. Avsak v pripade, ze sekundy rozhoduju a auto bolo pouzite na urychlewnu prepravu na pohotovost zatialco sanitky neboli k dispozicii, laska k bliznemu mala prednost.

Neviem, ale ja som asi tatko pochopil GMK-kovu obhajobu kradeze.
Nuz, to je tvoj problem, ze sa na to pozeras zo zleho uhla.

Previous Topic: Vyznanie vieri pred ostatnymi Téma Next Topic: Vyjasnenie nazorov s pavlomba  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06