Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Vyjasnenie nazorov s pavlomba
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Autorske prava a ine Téma Next Topic: hockeyarena  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:30:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
18 Feb 2005 : 23:09:27 pavelba v teme Ci bol alebo nebol Jezis mrtvy napisal:

Táto téma popiera to, v čo Verím... zmŕtvychvstanie Ježiša... takže No Coment.

PS. tento príspevok sem dávam preto, aby mi v budúcnosti nebolo vyčítané, že práve tu som sa mal začať angažovať so "svojím" Písmom...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:31:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To som rad, ze si to napisal pavel.

Pretoze Tvoje temy o Marii, papezovi, spovedi, ocistci atd. popierali a popieraju to, v co verim(e), dufam(e), ze teraz uz konecne chapes moj(nas) no comment.
Toto pisem preto, aby pavelba v buducnosti netvrdil, ze ked mu katolici neodpovedaju, tak to je preto, ze nemaju argumenty.

Tymto sa myslim vsetko vyjasnilo a dufam, ze pavel uz tieto temy na fore RKC otvarat nebude a takisto dufam, ze katolici nebudu otvarat na fore Zborov temy popierajuce to comu veri on (oni)...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:57:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Je vam potom jasne, ze zbohom evanjelizacia... Zbohom Bozie slovo... Zbohom Bozi zamer...

Ved to je otvaranie tem, ktorym nekrestania neveria, alebo je to v rozpore s tym, comu nekrestania veria.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:58:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Si bystry GMK na to ze si robot Hned na prvy pokus si zbadal paradoxy toho co pavel tvrdi a robi. Normalne zvyknes rozoberat vety a vyhnut sa pointe, ale tymto si ma presvedcil, ze Ti tvoj konstrukter zohnal novu verziu software

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  11:11:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Normalne zvyknes rozoberat vety a vyhnut sa pointe
GMK sa nikdy nevyhyba pointe. Niekdy vsak v niektorych prispevkoch ta pointa chyba uplne a to treba ukazat rozborom casti.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 19 február 2005 :  13:04:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pretoze Tvoje temy o Marii, papezovi, spovedi, ocistci atd. popierali a popieraju to, v co verim(e), dufam(e), ze teraz uz konecne chapes moj(nas) no comment.
Toto pisem preto, aby pavelba v buducnosti netvrdil, ze ked mu katolici neodpovedaju, tak to je preto, ze nemaju argumenty.

Dovolil som si podčiarknuť na čo chcem teraz reagovať:

Je rozdiel neodpovedať, pretože to človek považuje za zbytočné a je rozdiel neodpovedať, pretože nemám argumenty.
Z Písma je jasné, že Ježiš vstal zmŕtvych... to je základ, fundament, podstata a dôkaz Jeho božskosti, je to základ a potvrdenie Jeho učenia, je to základ a podstata Božieho vykonaného plánu na spásu tých ľudí, ktorí o to stoja...ktorí sú k tomu dovedení..
Ak niekto popiera toto, môžeš mu pustiť aj video potopy, či ukázať Jonáša, ktorý vylieza z úst veľryby a v ruke má tri dni staré noviny.... aj tak, tomu neuveria... preto som nereagoval. Argumentov na zmŕtvychvstanie je dosť a dosť... to sa už však nedá povedať v prípade očistca, kráľovnej nebies, vplyvu mŕtvych na živých...

Takže spájať to na základe jednej vety:"Táto téma popiera to, v čo Verím... zmŕtvychvstanie Ježiša... takže No Coment." je zavádzanie. Správne si napísal..."v čo dúfame"... viera sa rovná istote... dúfanie sa rovná nádeji, že to bude tak, ako sme to my pochopili, ako nás to učia. Dúfať neznamená istotu, pravdu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  13:23:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Skoda, ze si nereagoval na podstatu mojho prispevku, ale co uz.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  15:03:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Z Písma je jasné, že Ježiš vstal zmŕtvych... to je základ, fundament, podstata a dôkaz Jeho božskosti, je to základ a potvrdenie Jeho učenia, je to základ a podstata Božieho vykonaného plánu na spásu tých ľudí, ktorí o to stoja...
PavelBA, musim ta poupravit. Pismo je manifest krestanskej viery. Je to zaroven manual ku vyznavaniu a aplikovaniu krestanskej viery.

Ak niekto popiera toto, môžeš mu pustiť aj video potopy, či ukázať Jonáša, ktorý vylieza z úst veľryby a v ruke má tri dni staré noviny.... aj tak, tomu neuveria... preto som nereagoval. Argumentov na zmŕtvychvstanie je dosť a dosť... to sa už však nedá povedať v prípade očistca, kráľovnej nebies, vplyvu mŕtvych na živých...
A musim ta poupravit druhy krat. Katolik veri Katechizmu Katolickej Cirkvi a Cirkvi samotnej. KKC je tym manifestom a manualom, ktory pouziva katolik.

Z tohto hladiska su viery ako teba, tak i Mata, MirecNRa, veritasa rovnake, s podotknutim, ze obsah oboch vier je rozlicny a nezlucitelny.

Tak ako ty veris v potopu, Jonasove prezitie troch dni v itrobach velryby, zmrtvychvstanie, vnimanie bez tela, katolik veri aj bezhriesnej Marii, svatych, ocistec.

Mato

Odoslaný - 21 február 2005 :  00:20:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Neuplynuly ani dva dni odkedy som sa pavlovi snazil vysvetlit, ze odpovedat na jeho prispevky povazujem (podla jeho vzoru) za zbytocne a uz ma aj obvynil, ze neodpovedam na jeho prispevky, lebo nemam argumenty Pavel ked odpovie no comment je to preto, ze je to zbytocne, ked ja, nemam argumenty a utekam. Uzasna dvojtvarnost, ale odkedy som toto pochopil, uz sa iba bavim

villiam2

Odoslaný - 23 marec 2005 :  08:35:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: villiam2  Pridať villiam2 do zoznamu priateľov
cim viac sa budes snazit tym viac ti zacne pavelba verit nestracaj nadej a odpis mu pretoze sa mas spravat k nemu ako k sebe. Ty by si urcite bol tiez nestastny keby ti niekdo nieco hovoril a ty by si chcel lepsie vysvetlenie alebo ani nie vysvetlenie staci mu len odpisat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3  ~  Člen od: 23 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 23 marec 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 23 marec 2005 :  08:41:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal villiam2

cim viac sa budes snazit tym viac ti zacne pavelba verit nestracaj nadej a odpis mu pretoze sa mas spravat k nemu ako k sebe. Ty by si urcite bol tiez nestastny keby ti niekdo nieco hovoril a ty by si chcel lepsie vysvetlenie alebo ani nie vysvetlenie staci mu len odpisat.

Zeby jeden, co pochopil princip medziludskej komunikacie a zufalstvo volajhuceho a tapajuceho?

Vdaka villiam2.

Previous Topic: Autorske prava a ine Téma Next Topic: hockeyarena  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06