Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Evolúcia
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ježišova rasa Téma Next Topic: sexualna akcia
Strana: z 29

sinceretly

Stav: offline

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:51:15  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Co ty na to, Guliver? Teraz sa to obratilo na teba, a ak by sa to teraz malo aplikovat na teba a uz sa to aj aplikovalo, aka je tvoja reakcia na to?
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:39:00

Sinceretly niekto to tu už napísal za mňa:
citácia:
Ja Sinceretly nemám s tebou o čom diskutovať. To ty vyvolávaš diskusiu vtedy, keď treba mlčať a počúvať.

A neraď mi, či sa mám zamýšľať nad sebou. Ty sa zamysli nad sebou. Nad svojimi gigantickými príspevkami a tým, prečo vždy my všetci o voze a ty o koze.

Pôvodne zaslal Chodec - 28 november 2013 :  07:43:20

Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  17:48:46

To je velmi zaujimave, ze ty, Guliver, chces, aby ti (tebe) druhi ludia odpovedali na tvoje prispevky, pritom ty sam im neodpovedas. Mal by si sa nad tym zamysliet, Guliver, ze vzdy, ak nieco od niekoho budes chciet, musis mu najprv ukazat, co si urobil ty a az potom to mozes od toho druheho, popripade druhych pozadovat.

Medzi nami ludmi by taketo spravanie malo byt samozrejmostou a nemalo by sa to tu vysvetlovat, lebo to by uz kazdy mal vediet zaklady slusneho ludskeho spravania sa.

Takze sa pytam znova na tvoju reakciu - uz si zareagoval aj tym mlcanim, len cakam, ci nieco k tomu pridas alebo to bude uzavrete ako mlcanie.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:54:03  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
vies co je ironia ? rozumies tomu pojmu ?

chces tvrdit ze ked zil Adam, nehladoval ?

ktorej odpovedi vyssie, ved ani ty sam nerozumies tomu co pises ....

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:55:41  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
ja tvrdim, ze hlad je nasledkom hriechu.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:29:57

Takže Ježiš bol hriešny keď po vzkriesení jedol s apoštolmi?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:56:10  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Boh povedal, ze v pote svojej tvare sa za trest budeme zit a takto jest svoj chlieb, predtym to take krute nebolo - pred hriechom.

A Koki to tu uz raz pisal, alebo kto, ze naozaj minulost to povrdzuje, co sa stalo, ze taky zlom z nicoho nic zrazu a ze clovek potom sa prestal zivit tymi vselijakymi plodmi a naozaj musel tvrdo pracovat po hriechu a v pote svojej tvare sa zivit a jest svoj chlieb. A je to naozaj tak. Tak neviem, co tu teraz pises, saxsax.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:59:33  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
napisal si ze hlad je dosledok hriechu, tak chcem jednoduchu odpoved

stravoval sa Adam alebo nie ? pred svojim padom

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  17:59:45  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
ja tvrdim, ze hlad je nasledkom hriechu.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:29:57

Takže Ježiš bol hriešny keď po vzkriesení jedol s apoštolmi?

Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  17:55:41

Guliver, myslim tieto nasledky hriechu - tieto tresty:

Predtym clovek mohol jest, ak sa mu chcelo, pre zivot. Po hriechu clovek musel jest, aby este chvilu zil, ale potom musel umriet, aby to bolo spravodlive - lebo hriech.

=> vsetky tie telesne potreby, parazity a tak dalej - to su tresty za hriech, a preco? Je to tak, aby to bolo spravodlive, lebo Boh nenavidi nespravodlivost.

=> Ak sa niekto chce prejedat, tak nasledkom toho je co? Obezita. Spravne.

=> vsetky tie tresty su skutocne tresty od Boha ako nasledok hriechu.

Predtym to take nebolo.

A navyse aj anjeli, ktori padli, stratili svoju krasu, svoju dokonalost a premenili sa na hrozostrasne tvory, ale predtym taki neboli.

O tom tu je rec. Treba citat poriadne, Guliver, viackrat si to vsetko precitat, ak nevies, o com je rec poriadne, a az po zorientovani sa napisat svoj nazor na to, ako to vnimas ty. To je vsetko.

Som zvedavy na tvoju reakciu na to.

Naozaj by si uz konecne mohol napisat, Guliver, o co ti vlastne ide. A urcite nei som jediny, kto by to chcel vediet. Bud si to naozaj nevedel, ako som to myslel alebo ja neviem co si zac.. je to cele nejake divne to tvoje spravanie, Guliver. Preco? Preco si taky? Preco robis, co robis? O co ti ide?

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:01:51  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
...minulost to povrdzuje, co sa stalo, ze taky zlom z nicoho nic zrazu a ze clovek potom sa prestal zivit tymi vselijakymi plodmi...
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:56:10

Čo by sa stalo, keby sa človek pred "hriechom" prestal živiť plodmi? A prečo sa s nimi vôbec živil keď nebol hladný?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:03:01  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal saxsax - 10 marec 2014 :  17:59:33

Ano, stravoval sa, ale nie preto, lebo bol hladny, ale preto, lebo sa mu to zachcelo.

Je to nieco takeho, ako ked si niekto nieco vynikajuceho zaje, nejaky poriadny obed a o par minut si da napr. taky pomaranc, aj ked uz nie je hladny, ale da si ho.

A co jedli ludia predtym, nez bol hriech? Prave taketo plody a ziadne potenie sa vo svojej vlastnej tvari a jedenie si svojho tazko zarobeneho chleba.

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:03:04  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
Predtym clovek mohol jest, ak sa mu chcelo, pre zivot.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:59:45

Tak ako: mohol alebo musel jesť?

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:05:19  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
...minulost to povrdzuje, co sa stalo, ze taky zlom z nicoho nic zrazu a ze clovek potom sa prestal zivit tymi vselijakymi plodmi...
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:56:10

Čo by sa stalo, keby sa človek pred "hriechom" prestal živiť plodmi? A prečo sa s nimi vôbec živil keď nebol hladný?

Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  18:01:51

Nic by sa nestalo, lebo to bol len taky doplnok - je to popisane vyssie, precitaj si to:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal saxsax - 10 marec 2014 :  17:59:33

Ano, stravoval sa, ale nie preto, lebo bol hladny, ale preto, lebo sa mu to zachcelo.

Je to nieco takeho, ako ked si niekto nieco vynikajuceho zaje, nejaky poriadny obed a o par minut si da napr. taky pomaranc, aj ked uz nie je hladny, ale da si ho.

A co jedli ludia predtym, nez bol hriech? Prave taketo plody a ziadne potenie sa vo svojej vlastnej tvari a jedenie si svojho tazko zarobeneho chleba.

Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  18:03:01

a este k tomuto:
citácia:
citácia:
Predtym clovek mohol jest, ak sa mu chcelo, pre zivot.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  17:59:45

Tak ako: mohol alebo musel jesť?

Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  18:03:04

Guliver, o co ti ide? Ved uz som to tu napisal.

Odpovedz mi jasne, zretelne a zrozumitelne: O co ti ide?

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:10:21  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Aháá tak človek jedol len tak bezúčelne zo špásu. OK.

Sinceretly čo to podľa teba znamená jesť - prijímať potravu: treba ju prežuť zmiešať so slinami (tušíš prečo?), potom putuje do žalúdka kde sa trávi za prispenia žalúdočných štiav, potom obsah postupuje do tenkého čreva kde proces trávenia pokračuje, za prispenia črevných baktérií, atď... až sa spracovaná strava dostáva vo forme stolice z tela von.

Súhlasiš, alebo to u ľudí pred hriechom vidš inak?

saxsax

Odoslaný - 10 marec 2014 :  18:11:06  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  18:03:01

I vzal Pán, Boh, človeka a umiestnil ho v raji Edenu aby ho obrábal a strážil.

naco by to robil a plnil Bozi pokyn ked nemusel, este by ma zaujmalo preco a kvoli comu to musel strazit

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:01:43  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
aby ho obrabal - aby sa o to staral a rozsiroval zahradu Eden po celej Zemi, Boh im povedal aj, aby si naplnili celu Zem a aby si ju podmanili a starali sa o nu a ona o nich navzajom aby sa kazdy o kazdeho staral vsetko z lasky k Bohu.

A strazil - lebo to bolo cenne a nebolo to vsade po celej Zemi.

Vysvetli mi, preco sa v historii pise, ze clovek spociatku jedol plody, a potom prisiel nahly zlom - ze sa ludia museli zivit v pote svojej tvare a tazko
pracovat, aby mali chlieb a aby ho vobec mohli mat a aby si ho nakoniec zjedli - nie v klude, ale v pote svojej tvare.

Trvam na tom, ze predtym to tak nebolo a ziadam ta o to, aby si tento fakt neignoroval, saxsax.

Lenze to sa asi nestane, lebo ak by sa stalo, uz davno by si tu nic takeho, co pises, nepisal, lebo by si to vedel.

Teraz neviem, ci to vies, co som napisal, alebo to nevies, ci sa robis takym clovekom, co to nevie alebo ci to naozaj nevies, tak ja som ti to pripomenul, aby si to vedel, aby si sa rozpamätal na to vsetko.

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:03:48  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Aháá tak človek jedol len tak bezúčelne zo špásu. OK.

Sinceretly čo to podľa teba znamená jesť - prijímať potravu: treba ju prežuť zmiešať so slinami (tušíš prečo?), potom putuje do žalúdka kde sa trávi za prispenia žalúdočných štiav, potom obsah postupuje do tenkého čreva kde proces trávenia pokračuje, za prispenia črevných baktérií, atď... až sa spracovaná strava dostáva vo forme stolice z tela von.

Súhlasiš, alebo to u ľudí pred hriechom vidš inak?

Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  18:10:21

Zjavne si necital tuto cast v Biblii:
citácia:
EVANJELIUM PODĽA MATÚŠA
Spor o zmŕtvychvstaní23 V ten deň prišli k nemu saduceji, ktorí tvrdia, že niet zmŕtvychvstania, a opýtali sa ho: 24 Učiteľ, Mojžiš povedal: Ak niekto zomrie bez detí, jeho brat si ako najbližší príbuzný vezme jeho ženu a splodí svojmu bratovi potomka. 25 Bolo u nás sedem bratov. Prvý sa oženil a umrel, a pretože nemal potomka, zanechal ženu svojmu bratovi. 26 Podobne aj druhý a tretí, až po siedmeho. 27 Napokon po všetkých zomrela aj žena. 28 Nuž ktorého ženou z tých siedmich bude pri zmŕtvychvstaní? Veď ju mali všetci! 29 Ježiš im však odpovedal: Blúdite, lebo nepoznáte Písma ani Božiu moc. 30 Veď pri zmŕtvychvstaní sa ľudia ani neženia, ani nevydávajú, ale sú ako anjeli v nebi. 31 Či ste nečítali o zmŕtvychvstaní, čo vám povedal Boh: 32 Ja som Boh Abraháma, Boh Izáka a Boh Jákoba? Veď on nie je Bohom mŕtvych, ale živých. 33 Keď to počuli zástupy, žasli nad jeho učením.

Predtym ludia zili kde? V Nebi, => o tom, o com je rec. Zili v raji v Bozej pritomnosti a sam Boh sa prechadzal po zahrade Eden.

Ak je teda clovek v raji ako sväty anjel, tak sa pytam, aky je tvoj nazor na svätych najelov v Nebi a aky je tvoj nazor na ludi v Nebi - ci su tieto 2 nazory rovnake. Ak nie, treba to napravit a je to tak, ako to povedal Jezis:
citácia:
29 Ježiš im však odpovedal: Blúdite, lebo nepoznáte Písma ani Božiu moc. 30 Veď pri zmŕtvychvstaní sa ľudia ani neženia, ani nevydávajú, ale sú ako anjeli v nebi. 31 Či ste nečítali o zmŕtvychvstaní, čo vám povedal Boh: 32 Ja som Boh Abraháma, Boh Izáka a Boh Jákoba? Veď on nie je Bohom mŕtvych, ale živých.

Suhlasis alebo to pri svätych anjeloch vidis inak a pri ludoch inak aj napriek tomu, co povedal Jezis Kristus, ze ludia v Nebi su ako sväti anjeli v Nebi?

saxsax

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:09:17  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
aby ho obrabal - aby sa o to staral a rozsiroval zahradu Eden po celej Zemi, Boh im povedal aj, aby si naplnili celu Zem a aby si ju podmanili a starali sa o nu a ona o nich navzajom aby sa kazdy o kazdeho staral vsetko z lasky k Bohu.

A strazil - lebo to bolo cenne a nebolo to vsade po celej Zemi.

Vysvetli mi, preco sa v historii pise, ze clovek spociatku jedol plody, a potom prisiel nahly zlom - ze sa ludia museli zivit v pote svojej tvare a tazko
pracovat, aby mali chlieb a aby ho vobec mohli mat a aby si ho nakoniec zjedli - nie v klude, ale v pote svojej tvare.

Trvam na tom, ze predtym to tak nebolo a ziadam ta o to, aby si tento fakt neignoroval, saxsax.

Lenze to sa asi nestane, lebo ak by sa stalo, uz davno by si tu nic takeho, co pises, nepisal, lebo by si to vedel.

Teraz neviem, ci to vies, co som napisal, alebo to nevies, ci sa robis takym clovekom, co to nevie alebo ci to naozaj nevies, tak ja som ti to pripomenul, aby si to vedel, aby si sa rozpamätal na to vsetko.

Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  19:01:43

az na to, ze drel v pote tvare este predtym ako upadol do hriechu
a bolo to iba v Edene

ved odtial ho aj neskor vyprasil

citácia:

lebo co ? chces sa mi vyhrazat ?

ja trvam na tom, ze sa mylis a mas hlupe naivne predstavy, ziadam ta aby si tento fakt neignoroval ...

baránok

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:16:22  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

baranok, kostne cervy predtym neexistovali.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  11:24:20

A muchy sa ako rozmnožovali ? Delením ako bunky ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:17:21  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
muchy su tiez nasledok hriechu, nechapes ?

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:31:20  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
a bolo to iba v Edene
ved odtial ho aj neskor vyprasil
Pôvodne zaslal saxsax - 10 marec 2014 :  19:09:17

A toto odkial vies? Si azda vseved, saxsax?

Historicke spisy hovoria nieco ine. Naozaj trvam na tom, co som napisal.
citácia:
citácia:

lebo co ? chces sa mi vyhrazat ?

ja trvam na tom, ze sa mylis a mas hlupe naivne predstavy, ziadam ta aby si tento fakt neignoroval ...

Ja sa ti nevyhrazam. Ja som len napisal, ze na tom trvam.

Mne sa skor zda, ze to, co si povedal o mne, plati o tebe, lebo nechces prijat fakt - historiu.

Historia hovori nieco ine, saxsax, kedy sa uz konecne na nu pozries?

sinceretly

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:35:25  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

baranok, kostne cervy predtym neexistovali.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  11:24:20

A muchy sa ako rozmnožovali ? Delením ako bunky ?

Pôvodne zaslal baránok - 10 marec 2014 :  19:16:22

Muchy vtedy mozno ze neexistovali a mozno ze existovali.

Neviem, ako to bolo predtym, ale viem, ze Bohu nie je nic nemozne a ze sa mohli rozmnozit vselijakym sposobom.

Okrem toho v egyptskych ranach je napisane, ze Boh zoslal nejake kobylky a tak.. cize aj tie muchy patria do tejto kategorie, je mozne, ze predtym to neexistovalo a ze potom to prislo na svet z Bozej spravodlivosti, aby to bolo spravodlive, aby mal kazdy 1 hriech svoj nasledok, lebo Boh z celeho svojho seba nenavidi nespravodlivost.

Preto ked s aniekto zacne prejedat, zacne aj priberat na vahe a tak dalej.. a preto aj tie pridane zvierata a organizmy navyse a bakterie.. a je to naozaj tak, lebo v Nebi nie je ziadna necistota ani omylom. Vsetko je tam ciste.

Z vypovede cloveka, ktory bol v Nebi - tu mame taky poznatok, ze dokonale ciste zlato je take, ktore je priehladne ako sklo, a naozaj, v Nebi je to zlato priehladne ako take sklo, to mam z tej vypovede.
=> je to pravda.

V Nebi naozaj nie su ziadne necistoty. Ani omylom. Boh nenavidi spinu. A tu to je preto, lebo spravodlivost musi byt, lebo nasledky hriechov proste musia byt, inak to proste nejde, lebo Boh nenavidi nespravodlivost.

baránok

Odoslaný - 10 marec 2014 :  19:56:31  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

Neviem, ako to bolo predtym, ale viem, ze Bohu nie je nic nemozne a ze sa mohli rozmnozit vselijakym sposobom.

Okrem toho v egyptskych ranach je napisane, ze Boh zoslal nejake kobylky a tak.. cize aj tie muchy patria do tejto kategorie, je mozne, ze predtym to neexistovalo a ze potom to prislo na svet z Bozej spravodlivosti, aby to bolo spravodlive, aby mal kazdy 1 hriech svoj nasledok, lebo Boh z celeho svojho seba nenavidi nespravodlivost.
Pôvodne zaslal sinceretly - 10 marec 2014 :  19:35:25

Priateľu, máš aspoň hmlistú predstavu aký je časový rozdiel medzi Stvorením a Exodom z Egypta ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 10 marec 2014 :  20:09:10  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Sinceretly, prepáč, ale koľko máš rokov? Pôsobíš na mňa jednak hrozne infantilne a prosím ťa, ty nemáš čo iné robiť, ako takto nezmyselne tráviť čas hlúpimy diskusiami a trápnymi príspevkami? Choď von, športuj, do lesa....za kamarátmi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  20:38:31  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Slovenka veď mu vysvetli ako je to s evolúciou, nech sa môže ísť hrať.

rad.ek

Odoslaný - 10 marec 2014 :  21:50:28  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

a bolo to iba v Edene

Hm, to má vyplývat z učení církve?
Hm, to asi ne.
Přece jen v ráji byl člověk na tom podle učení církve jinak, než po vyhnání.
S tím se musíme prostě srovnat, pokud věříme tomu, co církev učí.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  21:54:47  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
Přece jen v ráji byl člověk na tom podle učení církve jinak, než po vyhnání.
S tím se musíme prostě srovnat, pokud věříme tomu, co církev učí.
Pôvodne zaslal rad.ek - 10 marec 2014 :  21:50:28

Ako sa dá srovnat učenie církve a evolúcia, keď sme už v tej téme?

rad.ek

Odoslaný - 10 marec 2014 :  22:13:43  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Žiadnemu veriacemu nejde o objektívnu pravdu, ale o pravdu, ktorá potvrdzuje jeho vieru.
Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 : 13:59:05

Myslím, že je potřeba si přiznat, že každý světonázor má v sobě prvky víry - skutečnosti, které nejsou dokázané (lépe řečeno, neznám žádný, který by je neměl, i když možná existují lidé, kteří si to o svém světonázoru myslí) a že pravda ohledně světonázoru se nedá prokázat mimo metafyziku (není předmětem přírodních věd).

Tvoje tvrzení je vlastně nesmyslné. Myslím, že každému člověku jde o objektivní pravdu. Vždyť jiná než objektivní pravda neexistuje (je to omyl).
A podsouvat druhým, že při hledání pravdy o ni neusilují.
To bych si netroufnul o nikom tu na fóru.
A že tu máme různých forem věřených skutečností.

citácia:

Akonále sa ukáže pravda, ktorá je proti jeho viere tak: buď ju začne veľmi komplikovane napasovávať na svoju vieru, alebo ju jednoducho a tvrdohlavo odmietne a ešte má pocit malého víťazstva, že aký je "pevný" vo svojej viere. Vôbec mu nevadí, že verí hovadiny - viď kreacionisti.
Pôvodne zaslal Guliver - 10 marec 2014 :  13:59:05

Možná sis už toho všimnul. ale prokázat pravdu není tak jednoduché ani v přírodních vědách (třeba Ti to Guest potvrdí nebo upřesní, ale metodologie přírodních věd zřejmě v současnosti neusiluje o nevývratné dokazování pravdy), natož v oblasti mimo přírodních věd (v oblasti metafyziky).

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 29 Previous Topic: Ježišova rasa Téma Next Topic: sexualna akcia  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06