Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Dokonalost
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Nešťastie v Japonsku a kresťanské protirečenie Téma Next Topic: Vykanie a slusnost
Strana: z 10

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:06:13  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko má iba 23 rokov???!! wow..

Pôvodne zaslal mortinia - 13 júl 2011 :  01:04:21

Odnedávna som tu už štvrťstoročie

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:11:56  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
[quote]Ja som Bc. Informatik už 2 roky. Ale na Ing. som sa nedostal kam som chcel a o prácu je núdza... Ale to je o inom... Takže pristarý veru nie som

Azurit!!!! tak poďme poďme! podaj si prihlášku na Ing. - VS - aj externisti študujú, viem o tom niečo - ja sama študujem externe. Bude to tá ťažšia cesta, ale dá sa to zvádnuť, keďže v dnesnej dobe studenti aj pracujú.. Osobne dokoca poznám lekárov, právnikov a i. , kt. sú kňazmi (gréckokat.).. takže tí dreli lavice nejeden rok. Vzdelávať sa treba. Modli sa a pracuj! (aj stúdium je práca), máš nato.. dokonca si naozaj myslím, že by si si mohol s prehľadom podať prihlášku na teologiu.. dar slova máš, kázne by si mal super !

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:16:50  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azurit!!!! tak poďme poďme! podaj si prihlášku na Ing. - VS - aj externisti študujú, viem o tom niečo - ja sama študujem externe. Bude to tá ťažšia cesta, ale dá sa to zvádnuť, keďže v dnesnej dobe studenti aj pracujú.. Osobne dokoca poznám lekárov, právnikov a i. , kt. sú kňazmi (gréckokat.).. takže tí dreli lavice nejeden rok. Vzdelávať sa treba. Modli sa a pracuj! (aj stúdium je práca), máš nato.. dokonca si naozaj myslím, že by si si mohol s prehľadom podať prihlášku na teologiu.. dar slova máš, kázne by si mal super !

Pôvodne zaslal mortinia - 13 júl 2011 :  01:11:56

Ja veľa premýšľam a uvažujem ohľadom mojej ďalšej budúcnosti, ale kňazstvo v nej nevidím. Skorej nejakú manželku a rodinu. Myslím, že na kňazstvo nie som povolaný. Skôr k výchove dúfam raz vlastných detí

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:21:49  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
Ja veľa premýšľam a uvažujem ohľadom mojej ďalšej budúcnosti, ale kňazstvo v nej nevidím. Skorej nejakú manželku a rodinu. Myslím, že na kňazstvo nie som povolaný. Skôr k výchove dúfam raz vlastných detí

Pôvodne zaslal Azuritko - 13 júl 2011 :  01:16:50

[/quote]

Joj :D asi sme si nevybrali vhodný názov témy. Momentálne sme v "dokonalosti" :D
nevadí, každopádne mi ver, je dobré stále sa vzdelávať, nemať v živote vákuum. Prosím, podaj si tú prihlášku na Ing. ( u nás sa na mgr. podáva do konca augusta), tak myslím, že to tak je na väčšine skolách - to stíhaš! :)
Ak ho nepočujes (teda to volanie), tak samozrejme nie.. Boh má s tebou asi iný plán ak ťa nevolá za svojho sluhu!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:39:45  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Pozabudol som sa. Prepáč admin. Idem ďalej cez PM...

Rímskokatolík

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:45:00  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
Pozabudol som sa. Prepáč admin. Idem ďalej cez PM...

Pôvodne zaslal Azuritko - 13 júl 2011 :  01:39:45

hhhh??? čo je PM??? ja som blond!! :D

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  01:49:19  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
aha :D ok :D

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  07:06:17  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Poviem to na rovinu. Ak jediným tvojím cieľom je iba získať info na katolíckom fóre o viere a názore veriacich na tvoj svetonázor a ďalej nijak toto info nevyužiť pre iný cieľ, čiže čisto to čo píšeš, že získať info a tým to hasne, tak si divný. Nemusím byť telepat aby bolo jasné, že nikto nič nerobí bezcielne, kým má v hlave všetko v poriadku.

Pôvodne zaslal Azuritko - 12 júl 2011 : 17:02:49

ja ti poviem tiez nieco na rovinu...prestan sa hrat na sudcu a normovaca pretoze nemas kvalitativne ani kvantitativne znalosti a vlastnosti na to aby ta bolo mozne brat vazne

ak tvrdis, ze ciel nie je ziskavanie informacii za ucelom vytvorenia si nazoru, tak potom si divny ty

citácia:

Že plod nieje človek a dôvod jeho nesprávnosti je v tom, že plod je človek.

Ak by platila tvoja teória neexistencie správneho svetonázoru, tak by nikto nemal právo vytvárať, a nikto by nebol nútený dodržiavať nejaké zákony alebo niečo podobné. Prečo by mal? Veď je to len výsledok vplyvnosti určitých ľudí, ktorý vyhlásili práve toto za svetonázor, a ja s tým nesúhlasím, tak s čistým svedomím môžem robiť opak...

Pôvodne zaslal Azuritko - 12 júl 2011 :  17:02:49

nikdy som nic take netvrdil (a ani nepovazoval za pravdive), ak tvrdis ze ano, si klamar

svetonazor a tvorba zakonov nie su v pricinnom vstahu navzajom, maximalne v korelacnom

svetonazor vyhlasuju alebo tvoria vplyvni ludia? citas po sebe? kto teda vyhkasil napr agnosticizmus? a na zaklade agnosticizmu sa vytvorili konkretne ake zakony? a tieto zakony by mohli byt porusovane konkretne ako? a ako by si bol potrestany za ich porusenie?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  07:09:49  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Pravdu. Boha. ---- Z tohto sa odvíja úplne všetko.

Pôvodne zaslal Azuritko - 12 júl 2011 :  17:05:03

vytrhavanie kontextu ti ide na to aky si neuveritelne inteligentny a vzdelany clovek (toto mi neda ani spat, si do konca zivota zapamatam akymi honorifikaciami si bol pocteny)

teraz odpovedaj este raz a na celu vetu teda - co takeho mozem vedome odmietat, co je pre krestana "empiricky zjavne" ohladom jeho viery?

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  07:11:44  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko, ty si neuveriteľne inteligentný a vzdelaný človek. Študuješ teológiu?

Pôvodne zaslal Godwin - 12 júl 2011 :  20:50:54

spominas si co som pisal o potlapkavani po pleci?

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  07:51:27  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Guest - buď aspoň k sebe trošku úprimný - ani sám nevieš nači tu si.. Myslíš si, že ti nejaký "skalný" kresťan dá raz za pravdu? Nie nie, myslím, že tu sa uznania za svoje "vedomosti" nedočkáš.
Tvrdíš, že chceš vedomosti - Vedomosti? Je mnoho mnoho vhodnej literatúry (nihil obstat), z ktorých môžeš čerpať vedomosti.
Ja netvrdím, že kresťania sú bez hriechu, že sú dokonalí.. každý z nás má svoje trápenie, svoj kríž. Dokonca kresťan má viac trápenia, ako nie kresťan. Chceš vedieť, čo je umenie? Umenie je naučiť sa (vedomosť) za svoj kríž poďakovať... až potom pochopíš...
Táto téma má názov "dokonalosť". Takže - azuritko má pravdu. Aj nasciturus má právo na život, je to totiž človek (či čo guest- je to malá srnka????? ). Podľa slovenského práva má nasciturus právo dokonca dediť! Deti sú dar od Boha. Nie je to dokonalé, že Boh daruje manželom malého človeka? Je!!!
My ľudia sme príliž nedokonalí, veľa za života dokážeme pokaziť, kazíme si medziľudské vzťahy, sme egoisti, všeliakými megaveľkými priemyselnými parkami kazíme a ničíme prírodu, sme neskromní, ženieme sa za majetkom, doslova sa ideme zožrať... a pod.! A ON nás napriem tomu, že máme otrasné povahy, miluje - je to Dokonalosť, odpúšťa nám... Je mi to veľmi ľúto, že sa pre nás tak veľmi obetoval a my ho ďalej ukrižovávame, že mu ďalej ubližujeme.. (áno guest, aj ty mu ubližuješ aj ja, aj xy ďalších - takže proti tomu nereptaj)
OK guest? Boh je dokonalý, človek nie je - je to jednoznačná odpoveď, môžme ísť na ďalšiu tému.

Pôvodne zaslal mortinia - 12 júl 2011 :  18:30:44

arumentum ad hominem na mna neplati

dalsi telepat? zaujimave kolko vela ludi zrazu presne vie co si myslim

vedomosti o konkretne tvojom sposobe rozmyslania sa z knih nedozviem, iba z priamej konfrontacie

dakovat za trapenie?...taky divny este nie som aby som dakoval (komu?) za tazku vrodenu vadu s ktorou som sa narodil...samozrejme som vdacny lekarom, ktori ju opravili

nezacinaj debatu o com nemas znalosti; tebou zmienovane pravo je mozne aplikovat AZ ked sa dieta narodi zive, v kazdom inom pripade sa povazuje za neplatne; plod nema garantovantovane pravo na zivot, toto pravo je garantovane len obcanom ak sa ti to nepaci, hajde pisat peticiu na vypisanie referenda a pokus sa zmenit ustavu

o dokonalosti deti by som vedel diskutovat...samozrejme co i len jeden obrazok by zavazil a vypovedal tisickrat viac nez cely tvoj sentimentalny wall of text

nemaj obavy o prirodu, ta bez nas prezije a skor ci neskor nas znici alebo prinuti opustit tuto planetu a mimochodom ludia su premnozeni tak sa nediv ze sa snazia pozrat navzajom

utoky na city na mna neposobia...ja sa nestotoznim s tym ze ublizujem neexistujucej osobe (ako moze ublizit nedokonaly clovek dokonalemu bohovi?)

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  07:58:14  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

OK - tak si teda ďalej čítaj bibliu, čítaj ju dovtedy, kým ju nepochopíš, lebo ako vidím tak zatial všetko, čo si prečítal, si pochopil zle!! Si hlúpy? - fakt sa pýtam, lebo neviem ako môže niekto niečo prečítať a vyčítať z toho úplný opak, ako tomu pochopili všetci ostatní,, Si ambivalentný! si na kresťanskom fóre a pritom sa snažíš popierať Boha.. Mňa by v živote nenapadlo prihlásiť sa napr. na islamistické fórum, aby som popierala to ich náboženstvo..
Ludia sa snažia odpovedať ti - odpovedajú ti správne (v zmysle kresťanskej viery) - tak začni dobre čítať !! vnímaj čo ti píšu! otvor oči a uši! počúvaj!!!!! (myslím, že som ešte nikomu lepšie neporadila) :)
Pôvodne zaslal mortinia - 12 júl 2011 :  18:39:59

dalsi samozvany etalon toho, co je pochopene zle a co je pochopene dobre

vsetci ostatni? odvazne generalizovanie

co teba v zivote nenapadne je pre mna nepodstatne (a nie len pre mna)

ukaz mi nejaky moj prispevok, v ktorom sa snazim nejakeho krestana presvedcit aby zanevrel na jeho vieru

ak toto povazujes za tvoju najlepsiu radu, tak...tak to nie z tvojej strany je ktovieaky vykon...pripadne sa povazujes za nadhodnotenu

povodny GUEST635

radar

Odoslaný - 13 júl 2011 :  10:18:46  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
quest zacni uz konecne milovat ludi, cesta bez lasky nevedie nikam.Uvidis, ze sa ti svet zmeni k lepsiemu.Boh je laska, on ti ukaze vychodisko.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  12:30:19  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
quest zacni uz konecne milovat ludi, cesta bez lasky nevedie nikam.Uvidis, ze sa ti svet zmeni k lepsiemu.Boh je laska, on ti ukaze vychodisko.

Pôvodne zaslal radar - 13 júl 2011 :  10:18:46

naco by bolo dobre milovat ludi? (vravis, ze ked nemilujem ludi, tak k nim mam negativny vztah?)

kazda cesta niekam vedie

povodny GUEST635

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  13:14:04  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
"nezacinaj debatu o com nemas znalosti; tebou zmienovane pravo je mozne aplikovat AZ ked sa dieta narodi zive, v kazdom inom pripade sa povazuje za neplatne; plod nema garantovantovane pravo na zivot, toto pravo je garantovane len obcanom ak sa ti to nepaci, hajde pisat peticiu na vypisanie referenda a pokus sa zmenit ustavu"

Na ostatné už ani nereagujem, vidím že nič z toho, je to zbytočné a odporúčam každému, aby guestovi neodpovedal na jeho dotazy - je to totiž naozaj zbytočné..
čo sa týka vyššie uvedeného, ty odkial vieš, že ja o slovenskom práve nemám znalosti? úspešne mám za sebou skúšky z občianskeho práva - a to už dávno. áno pravdaže - dieťa môže napr. dediť, za predpokladu, že sa narodí živé. teda čo treba robiť? čakať kým sa narodí. Pretože platí, že práva a povinnosti vznikajú narodením a zanikajú smrťou . Analogicky teda aj u dospelého (živého) človeka - mŕtvy človek nemôže už nič podpisovať, nemôže na seba brať práva a povinnosti, teda nemôže ani dediť.
ústava uvádza
čl. 15
Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.
(2) Nikto nesmie byť pozbavený života.
(3) Trest smrti sa nepripúšťa.

Ja nemusím meniť ústavu ani zákony :) oni totiž sú v poriadku, iba ľudia si ich zle vykladajú.
ak má teda každý právo na život, to znamená každý! toto sú iba základy, úplne jednoduché základy, ktoré by mal ovládať každý človek (nie iba právnik) Komplikovanejšie názory zahraničných autorov (ale aj našich) - čo sa týka otázky života nascutura ti tu ani neuvádzam, lebo zas to zle pochopíš a Bohvie kde to budeš používať.
(samozrejme, je tu výnimka - napr. ak je nenarodené dieťa v maternici mŕtve - vtedy sa nejedná o umelé prerušenie tehotenstva, pretože dieťa proste nežije, ale všetky iné prípady, či už sa jedná o hrozbu, že sa narodí choré dieťa a pod. to všetko je obyčajná vražda. chceš vedieť, kolko hrozí každému za úmyselnú vraždu podľa slovenského TZ? - až trest odňatia slobody na doživotie!

Takže na záver - áno, aj nascuturus má právo na ochranu svojho života a zdravia. Ani nasciturus nemôže byť pozbavený svojho života, keďže trest smrti sa zakazuje. Viac k tomu nemám čo dodať.

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  13:44:41  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
ja ti poviem tiez nieco na rovinu...prestan sa hrat na sudcu a normovaca pretoze nemas kvalitativne ani kvantitativne znalosti a vlastnosti na to aby ta bolo mozne brat vazne

ak tvrdis, ze ciel nie je ziskavanie informacii za ucelom vytvorenia si nazoru, tak potom si divny ty

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 : 07:06:17

Ale ale, stačí trochu rýpať, a hneď sa ukáže, že som mal pravdu. Najprv to bolo len získavanie informácií. Už je to získavanie informácií, za účelom vytvorenia si názoru. A čo iné som ja vravel? Ak si si bol istý svojím názorom, tak by si nepotreboval informácie na vytváranie názoru a už vôbec nie ohľadom veci na ktorú máš jednoznačne vytvorený názor. Na nič sa nehrám, veď to je úplne jasné, len teba to nejak poburuje.

citácia:
nikdy som nic take netvrdil (a ani nepovazoval za pravdive), ak tvrdis ze ano, si klamar

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 :  07:06:17

Zabudol som uviesť napríklad. To si si preto tak zobral hneď na seba, aby si ma mohol zase označiť za klamára? No nejaký máš ku mne odpor počúvaj, to len preto, že nesúhlasím s tvojim názorom?

Rímskokatolík

radar

Odoslaný - 13 júl 2011 :  13:45:15  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
naco by bolo dobre milovat ludi? (vravis, ze ked nemilujem ludi, tak k nim mam negativny vztah?)

kazda cesta niekam vedie

Keby si dovolil Bohu, aby ti pomohol, On vie cestu s kazdej situacie, alebo ak nechce momnentalne dat vychodisko, da ti trpezlivost to znasat.
Guest, on zlo v tvojom zivote premeni na dobro, len mu to prosim ta dovol.Toto je skusenost vsetkych ludi, ktori Boha poprosili v tazkych situaciach.len treba pocitat s tym, ze niekedy da ine, ako sme prosili, lebo on vie najlepsie, co potrebujeme.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  13:48:49  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
vytrhavanie kontextu ti ide na to aky si neuveritelne inteligentny a vzdelany clovek (toto mi neda ani spat, si do konca zivota zapamatam akymi honorifikaciami si bol pocteny)

teraz odpovedaj este raz a na celu vetu teda - <span id='hl' style='background-color: yellow'>co takeho mozem vedome odmietat, co je pre krestana "empiricky zjavne" ohladom jeho viery?[/hl]

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 :  07:09:49

Ešte pridaj ďalšie veru označenia, šak čo sa len do mňa vojde. Ja som z kontextu nevytrhol. Boh je Pravda a on nám zjavil všetku Pravdu. Čiže ak odmietaš toto, čo je pre katolíka "empiricky zjavné" (no nie pre všetkých viď Slovak), tak odmietaš úplne všetko. Nemusím ti písať konkrétne veci, šak sám vieš čo všetko úplne odmietaš. Hlavne Boha, takže všetko. Bolo by divné ak by si prijal zázrak, a odmietol Boha. Prijal Božstvo Ježiša a odmietol Boha. Ty so svojim postojom môžeš akurát tak prijať niektoré historické fakty, ktoré dokazujú pravdivosť Biblie. Teda z historického pohľadu. To je tak asi všetko. Či máš toho viac?

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  13:52:27  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
spominas si co som pisal o potlapkavani po pleci?

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 :  07:11:44

Ej ale to teba rozzúrilo. Ten čo ti odporuje, bol označený aj pozitívne. No hrôza, ešte náhodou to bude vyzerať, že ti hovorím pravdu a ty to neznesieš... Či ako to mám chápať? Ty najlepší na svete ma považuješ za tupca a tak ťa žerie, ak ma zaňho nepovažujú všetci? Či ešte inak to mám chápať? No len povedz. Alebo to poď povedať mne osobne...

Rímskokatolík

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  15:08:49  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

ústava uvádza
čl. 15
Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.
(2) Nikto nesmie byť pozbavený života.
(3) Trest smrti sa nepripúšťa.

Ja nemusím meniť ústavu ani zákony :) oni totiž sú v poriadku, iba ľudia si ich zle vykladajú.
ak má teda každý právo na život, to znamená každý! toto sú iba základy, úplne jednoduché základy, ktoré by mal ovládať každý človek (nie iba právnik) Komplikovanejšie názory zahraničných autorov (ale aj našich) - čo sa týka otázky života nascutura ti tu ani neuvádzam, lebo zas to zle pochopíš a Bohvie kde to budeš používať.
(samozrejme, je tu výnimka - napr. ak je nenarodené dieťa v maternici mŕtve - vtedy sa nejedná o umelé prerušenie tehotenstva, pretože dieťa proste nežije, ale všetky iné prípady, či už sa jedná o hrozbu, že sa narodí choré dieťa a pod. to všetko je obyčajná vražda. chceš vedieť, kolko hrozí každému za úmyselnú vraždu podľa slovenského TZ? - až trest odňatia slobody na doživotie!

Takže na záver - áno, aj nascuturus má právo na ochranu svojho života a zdravia. Ani nasciturus nemôže byť pozbavený svojho života, keďže trest smrti sa zakazuje. Viac k tomu nemám čo dodať.

Pôvodne zaslal mortinia - 13 júl 2011 :  13:14:04

vagne znenie, ale to som tu uz pisal mnohokrat - kto je to kazdy? hodny ochrany? to co je za technicky termin? chrani sa plod na slovensku? zavru matku za fajcenie ci chlastanie pocas tehotenstva?!

ludia si zvycajne zivot nechrania

keby si nejakeho lekara, ktory vykonal potrat obvinila z vrazdy, tak ak by sa mu chcelo, tak ta povlaci po súdoch za nactiutrhanie a ten sud by vyhral bez problemov (preco prolife aktivisti nikdy verejne nikoho neobvinuju z vrazdy?)

ak mas pocit ze vies o nejakej vrazde je tvojou povinnostou to ohlasit kompetentnym uradom, ak to neurobis konas priestupok

trest smrti? ROFL, zda sa ti ze potrat je trest smrti? za aky zlocin? a kto ho vyhlasuje?

spamataj sa, viac k tomu nemam co dodat

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 13 júl 2011 :  15:14:35  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Ale ale, stačí trochu rýpať, a hneď sa ukáže, že som mal pravdu. Najprv to bolo len získavanie informácií. Už je to získavanie informácií, za účelom vytvorenia si názoru. A čo iné som ja vravel? Ak si si bol istý svojím názorom, tak by si nepotreboval informácie na vytváranie názoru a už vôbec nie ohľadom veci na ktorú máš jednoznačne vytvorený názor. Na nič sa nehrám, veď to je úplne jasné, len teba to nejak poburuje.
Pôvodne zaslal Azuritko - 13 júl 2011 : 13:44:41

ale nie MOJ NAZOR NA MOJ SVETONAZOR ale MOJ NAZOR NA TVOJ SVETONAZOR! respektive tvoje pohnutky k tvojmu svetonazoru

niekedy som si nie uplne isty co si mam mysliet o vas

citácia:

Zabudol som uviesť napríklad. To si si preto tak zobral hneď na seba, aby si ma mohol zase označiť za klamára? No nejaký máš ku mne odpor počúvaj, to len preto, že nesúhlasím s tvojim názorom?

Pôvodne zaslal Azuritko - 13 júl 2011 :  13:44:41

naco potom davas priklad, ktory sa netyka mna?

ooo vsahovacny si? ja k tebe necitim nic

povodny GUEST635

Azuritko

Odoslaný - 13 júl 2011 :  15:52:22  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
ale nie MOJ NAZOR NA <span id='hl' style='background-color: yellow'>MOJ[/hl] SVETONAZOR ale MOJ NAZOR NA <span id='hl' style='background-color: yellow'>TVOJ[/hl] SVETONAZOR! respektive tvoje pohnutky k tvojmu svetonazoru

niekedy som si nie uplne isty co si mam mysliet o vas

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 : 15:14:35

A ten názor na môj názor si potrebuješ urobiť len pre potešenie, a je ti jedno či si urobíš názor, že s mojím súhlasíš alebo že s mojím nesúhlasíš... Neviem dokedy chceš vyhadzovať tu na oči, že nemáš cieľ zistiť či máš pravdu. Sa tu zakrývaš ako dáky nejaký pozorovateľ a skúmateľ. To môžeš robiť aj bez prispievania. A toto nieje fórum s pokusnými králikmi pre tvoje skúmanie. Ja od začiatku neviem čo si o tebe myslieť, a keď si už myslím, že to nieje tak zlé, tak sa to otočí tak, že sa to zase brutálne zhorší...

citácia:
naco potom davas priklad, ktory sa netyka mna?

Pôvodne zaslal guest636 - 13 júl 2011 :  15:14:35

Ja vysvetľujem, a ty absolútne nechápeš. Nič necítiš, ale ani spať ti nedá, ak som nejako označený. Či to je len prejav tvojho presvedčenia že som blbec? Ale je to bez pocitov? Len tak proste si si povedal, že som blbec tak som? Máš ty dákych priateľov? Síce ako by si mohol? Veď aj tak by si k nim nič necítil. Len akýsi súlad s tvojím názorom maximálne...

Rímskokatolík

mortinia

Odoslaný - 13 júl 2011 :  19:48:28  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
vagne znenie, ale to som tu uz pisal mnohokrat - kto je to kazdy? hodny ochrany? to co je za technicky termin? chrani sa plod na slovensku? zavru matku za fajcenie ci chlastanie pocas tehotenstva?!

ludia si zvycajne zivot nechrania

keby si nejakeho lekara, ktory vykonal potrat obvinila z vrazdy, tak ak by sa mu chcelo, tak ta povlaci po súdoch za nactiutrhanie a ten sud by vyhral bez problemov (preco prolife aktivisti nikdy verejne nikoho neobvinuju z vrazdy?)

ak mas pocit ze vies o nejakej vrazde je tvojou povinnostou to ohlasit kompetentnym uradom, ak to neurobis konas priestupok

trest smrti? ROFL, zda sa ti ze potrat je trest smrti? za aky zlocin? a kto ho vyhlasuje?

spamataj sa, viac k tomu nemam co dodat

NIČ - čo nechápeš na pojme KAŽDÝ ????? každý je každý, aj ty!! aj ja, aj proste každý! sú to všetci, čo sa v danom čase a na danom mieste nachádzajú na území SR. KAŽDÝ!!
mimochodom - ak neohlásiš tč daného typu, nejde o priestupok ale tr. čin podľa § 340 TZ. Ja teda zákonu rozumiem dobre - presne tak ako tomu rozumejú všetci ostatní kolegovia - len ty si zas nepochopil pojem každý. Ja som Ústavu SR nevymyslela! Ak máš zato, že ústavné znenie je vadné, podaj podnet na ÚSSR - tam ti poskytnú zdarma výklad ústavy. ak by skutočne išlo o vadné znenie, ústavný súd podá podnet NRSR na zmenu ústavného zákona - návrh, o kt. sa hlasuje... Prípadne môžeš s návrhom na zmenu ústavného zákona osloviť poslanca NRSR (ideálne šéfa politického grémia)
Ústavný zákon je primárny - teda stojí nad Občianskym, obchodným, tr. a inými zákonmi - preto ostatné zákony (sekundárne) musia byť v súlade s Ústavou . Ja tu nie som na to , aby som ti tu vykladala naše zákony, ked im ty nechápeš, to je tvoj problém.
ooo áno áno - ešte že sa mi taký lekár nedostal pod ruky - toto nie je funny - preto sa interupcie vyknávajú v podstate tajne - v žiadnom výkaze, kt. lekár poskytuje zdravotnej poisťovni, nemáš konkrétne uvedené, že bol vykonaný tento otrasný zákrok! videl si niekedy výkazy lekárov (i gynekológov) ??? nikde to neuvádzajú - nikdy!! ja sa v takých výkazoch hrabem denne.. Je tam napísanáých xy výkonov, ale nikdy nie toto.. Ak niektorý lekár vraždí, je to v podstate spoluúčasť, pretože žena má úmysel a tento úmysel vykoná - teda dá zavraždiť.
čo pletieš? za potrat nie je trest smrti - napísala som, že za úmysenú vraždu, môže páchateľ dostať až trest odňatia slobody na doživotie! nie trest smrti ,pretože trest smrti je zakázaný, neprípustný - ak to vezmeme doslovne, ak žena podstúpi interrupciu, vyhlási nad tým dieťaťom trest smrti - nad nevinným dieťaťom! come oooon - a už prosím nepíš, že tu niečomu nerozumieš - lebo neviem ---- asi ti začnem písať anglicky, možno tak lepšie pochopíš pojmom! Inak fakt vyzeráš ako hlupák, keď nerozumieš pojmu "každý". JE TU EŠTE NIEKTO, KTO NEROZUMIE POJMU "KAŽDÝ"???

guest636

Odoslaný - 14 júl 2011 :  06:32:53  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Keby si dovolil Bohu, aby ti pomohol, On vie cestu s kazdej situacie, alebo ak nechce momnentalne dat vychodisko, da ti trpezlivost to znasat.
Guest, on zlo v tvojom zivote premeni na dobro, len mu to prosim ta dovol.Toto je skusenost vsetkych ludi, ktori Boha poprosili v tazkych situaciach.len treba pocitat s tym, ze niekedy da ine, ako sme prosili, lebo on vie najlepsie, co potrebujeme.

Pôvodne zaslal radar - 13 júl 2011 :  13:45:15

myslis si ,ze ja si neviem poradit s mojou situaciou, resp myslis si ze mam nejaky problem, ktory by som musel riesit s niekym inym nez so mnou?

o co by som mal prosit?

povodny GUEST635

guest636

Odoslaný - 14 júl 2011 :  06:37:17  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Ešte pridaj ďalšie veru označenia, šak čo sa len do mňa vojde. Ja som z kontextu nevytrhol. Boh je Pravda a on nám zjavil všetku Pravdu. Čiže ak odmietaš toto, čo je pre katolíka "empiricky zjavné" (no nie pre všetkých viď Slovak), tak odmietaš úplne všetko. Nemusím ti písať konkrétne veci, šak sám vieš čo všetko úplne odmietaš. Hlavne Boha, takže všetko. Bolo by divné ak by si prijal zázrak, a odmietol Boha. Prijal Božstvo Ježiša a odmietol Boha. Ty so svojim postojom môžeš akurát tak prijať niektoré historické fakty, ktoré dokazujú pravdivosť Biblie. Teda z historického pohľadu. To je tak asi všetko. Či máš toho viac?

Pôvodne zaslal Azuritko - 13 júl 2011 :  13:48:49

musis si ujasnit ze empiricky zjavne nie je len tak hocico co ta napadne alebo co niekde precitas

na to aby bolo mozne akceptovat zazrak (porusenie prirodnych zakonitosti), by musela byt absencia takeho zazraku zazracnejsia ak osamotny zazrak

ano ja prismam niektore historicke fakty, ktore potvrdzuju napr ze existuje miesto kde sa udajny pribeh odohral, pripadne ze existovala nejaka osoba, ktora bola v pribehu spomenuta

povodny GUEST635

Strana: z 10 Previous Topic: Nešťastie v Japonsku a kresťanské protirečenie Téma Next Topic: Vykanie a slusnost  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06