Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Výklad Ap.vyznania,Modlitby Pána a Desatora |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2011 : 12:49:02
|
V Spolu sv.Vojtecha vyšla dobrá knižka od sv.Tomáša Akvinského s názvom : Výklad Apoštolského vyznania viery Modlitby Pána Desatora božích prikázaní Vychádza z 57 kázaní od "anjelského doctora",ktoré odzneli v Neapole pre obyčajný ľud. Všetkých,čo milujú katolícku tradíciu,toto dielko určite poteší.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 46 ~
Člen od: 11 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2011 : 14:42:34
|
Velka vdaka za informaciu.
(SSV vsak davno nie je zarukou kvality - poslednu sľahu medzi oci som od SSV dostal pri Naboznych vylevoch z minuleho roka. Tak obsiahla kniha, ktorej predchadzalo ako vzor 14. vydani - a tak sprasena, no ocakavania som snazil krotit, ale aj tak som bol velmi neprijemne prekvapeny.)
Knizku som nevidel, ale od Akvinskeho som videl vselico, preto si dovolim hned jednu otazku:
vzhladom na katastrofalny stav ohladom vedomosti u clenov rkc, ked sa bije na poplach a riesi sa to katechizmami na urovni niekdajsich detskych, nie je dovodne predpokladat, ze kazne Anjelskeho Ucitela padnu do velmi nepripravenej pody? Kto kedy cosi od Tomasa cital, vie, ze rozumiet Akvinskemu, nie je vobec lahke.
No sak dajte skusenost, kto ju budete mat, len co ju budete moct dat. Vdaka. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 marec 2011 : 15:06:45
|
Táto knižka je napísaná veľmi prístupne,je to taká ľudová katechéza o základoch viery,modlitby a Božieho zákona.A tak bola aj v čase jej vzniku podávaná samotným autorom.A obohatí.Ešte raz-vrelo odporúčam priaznivcom kvalitnej katolíckej literatúry.Vzhľadom na to,čo sa dnes všetko po kresťanských predajniach či na pútnych miestach ponúka,tak je to osviežujúci,nezakalený,prameň. |
Počet príspevkov: 46 ~
Člen od: 11 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|