|
Odoslaný - 23 marec 2005 : 12:44:39
|
quote: Pôvodne poslal GMK
myslim si ze(mozes to mato poslat do hadopk, tam chodit uz nebudem.) Rad by si sa zbavil neprijemnych veci odpratanim pod koberec.
Mimochodom, Mato, preco ti nevadi uplne zbytocne citovanie prispevkov???
mame zit tak, ze ta prisaha bude zoficialnenim nasho uz znameho postoja. Zle. Mame zit tak, aby bola prisaha zbytocna.
Ale problem je niekde inde. Kto z nas svojim zivotom nasleduje Krista tak, aby nemusel prisahat? Spravne, problem je niekde inde - v tom, ze hresime a klameme. A zrazu, ked to potrebujeme, nechce sa nam niest nasa zodpovednost za nase skutky. Vtedy uz oportunisticky volame Boha na pomoc.
suhlasim s tebou chlape, a s tzm odpratanim pod koberec, je zbytocne sa rozpravat na jednu temu na viacerych miestach... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 marec 2005 : 15:59:15
|
Alesko, prosim, ak reagujes na bezprosredne predchadzajuci prispevok, je zbytocne cely ho skopirovat (odcitovat), kazdy vie, na co odpovedas. Okrem toho, ze to je neprehladne, zbytocne to zatazuje aj tak uz tazko skusany access. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 máj 2005 : 17:10:23
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 20:50:46
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal alesko
Chcel by som otvorit diskusiu o Pc hrach - suvisiacich s krestanstvom. jedna taka ma napadla, no nemam cas zatial ju aspon popisat. Aky je vas nazor o Pc hrach?
Hry su fajn. Najradsej mam strielacky, naposledy som sa zabavil pri Max Payne 1 a 2.
Ale aj auticka su dobre. NFS Underground 2 je uplne dobre.
Hral som fakt super A Mafiu si nehral ? Mam ju napalemu |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 20:54:46
|
quote: Pôvodne poslal alesko
a este jedna otazocka - porušujem 5. prikazánie hrami typu - Counterstrike, Medal of Honour, Wolenstein... a 7. prikázanie hrami typu Grand Thieft Auto, Nox ... ? Alebo sa ich môžem kludne hravat aj ked ma vedu k agresivite a kradeziam(Thieft=zlodej)?
Medal a Wolfenstein ( myslim tak by to malo byt spravne ) urcite nie , pretoze maju historicky podtext Tie druhe by si sa nemal hrat , lebo si taka jemna dusa . To je pre chlapov |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 18 august 2005 : 17:18:27
|
dakujem, tvoje slova ma sice najprv dohryzli. Ale v podstate mi pomohli. Dakujte Panovi, lebo je dobry, lebo jeho milosrdenstvo trva naveky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 máj 2009 : 19:54:27
|
hcel som len obnoviť tento thread, pretože sa chystám prispieť jendou hrou. Vlastne vyrobenou.
takisto obnovujem prosbu: Vie niekto poradiť, stačí iba myšlienka, na nejakú hru? Nie strategicku, ani strielačku, ale skôr nejakú adventúrku(pre neznalých - hru na štýl prechádzania miestnosti a riešenie nejakých úloh pomocou kecania). Alebo myšlienku na príbeh - kvôli lit. spracovaniu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2009 : 09:41:51
|
Mňa vždy fascinovali adventúrky historické, abo sci-fi, a najlepšie ak to bolo spojené. Čiže sci-fi história, v ktorej sa využíva dnešná technológia, ale vytvorená z vtedy dostupných vecí. Určite neuškodí let na inú planétu, buď kôli stratenej expedícii, alebo zmiznutej prieskumnej sonde. (iba čo mi preblesklo hlavou :) ) |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2009 : 09:48:41
|
a čo si predstavuješ pod pojmom - sci-fi historia? výlet do historie? tzpu že vznajdem stroj času a nahodou sa ocitnem v nejakej historickej dobe a tam sa snažím opraviť stroj času a dostať sa domov? a porpitom poriešim nejake ich problemy?
Je nejaka mzšlienka, ktorá by tam vtisla aj niečo kresťanské? ma Maťo veeeeeeeľmi motivoval k yostrojeniu nejakej kresťanskej hry a stále ma to drží aj po rokoch.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2009 : 12:33:07
|
Sci-fi a história sa dá spojiť všemožne, a to čo píšeš je jeden zo spôsobou. Hmm len ako tam zapojiť niečo ohľadom viery? Možno by to mohlo byť niečo na spôsob hladanie Ježiša, čo by mohlo súvisieť zo záhadnými vykopávkami, zisteniami, ale celková záverečná pointa by bola v tom, že hladanie všeliakych hmotných dôkazov, nemusí mať nikdy konca, a pritom je to zbytočné. Hmm ale nikdy som nerozmýšľal nad hrou nejak komplexnejšie. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2009 : 13:56:34
|
mhm však dobre. ta otazka ohľadom kresťanskej hry je nielen pre teba.
ta myšlienka s hľadaním Ježiša by nem bola zlá, mňa napadol koniec, že ho človek nájde vo svojom srdci pri modlitbe. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 jún 2009 : 23:21:06
|
ja tedka delam grafiku pr ejedny herny projekt ma tam byt aj jeden krestansky narod:) kyjevsky rusi |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2009 : 08:15:09
|
volsung, inač vieš, že kyjevsku rus nielen pomenovali podľa švedov, ale ju aj švedi ako vikingovia pomahali budovať? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2009 : 11:14:03
|
hm ty vikingovia boli nazivany warjagovia a ako staly doklad o ich posobeni je obcasne sfarbenie vlasou do rysaveho blondu dnes nazyvane ako rusovlas...warjagovia vsak nakoniec uplne asimilovali a tak je tato pekna farba vlasou jednym z mala dokladou oich pritomnosti tu.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2009 : 11:27:45
|
no hej, ale aj švedov volali rusi...boli hlavne na severe, v lotyšsku a estonsku, a splavovali rieky kvoli obchodu. najprv tam mali kvazi kralovstvo(chanat) ale potom nielenže asimilovali ale boli aj najomni vojaci ktori neskor pomahali spojiť severny a južný chanat..
a pozostatkom su aj mena - vladimir(Waldemar), Olga(Helga), Igor(Ingvar) a pod.
viking - ma mnoho roznych povodov - nielen warjag, ale aj vik,.... dokonca slovo viking je označenie ženske, mužske som už zabudol.
ma oslovila hra Northern, a cez nu(aj cez yuotube hudbou) vikingovia, tak som si v knižnici pohladal trochen literatury. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2009 : 11:35:01
|
ja mam vikingov dost rad mam aj jeden bojovy kostym na vikinga viking znamena ten co idisiel alebo nieco v tom zmysle boli tak oznacovany severania co sa vydali na vypravy.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2009 : 13:50:45
|
jj , alebo muž čo sa skryl v zalive(akože pirat) - kedže dosť boli aj pirastske vypravy.
vraj aj muži z mesta...ale to moc neuspelo pretože vikingovia skor boli ludia z ostrovov. všade tam kde mohli sa skor na ostrovoch držali. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2009 : 11:52:29
|
Pekna debata sa tu rozbehla. O tom, ze víking je zenska forma, pocujem po prvy krat. Víking v starosevercine znamena plienenie alebo piratstvo, a je stredneho rodu. A ten, co víking vykonava (fara í víking), je víkingr. Tu sa skor priklanam k Aleskovej etymologii, aj ked vedci sa na tom nezhoduju.
V starej vychodoslovancine sa nazyvaju varęg, zo staroseverskeho vaeringi, znamena zhruba ''ten, kto vstupil do sluzieb niekoho''.
Co sa mena Vladimir tyka, to sa po prvy krat objavuje v Bulharsku v 9. storoci a je napoly slovanske, napoly germanske. Podla toho, v akej forme sa nachadza, germanska cast 'mär' je skor z gotciny (mers), ako zo severciny (márr). Ale niesom expert, len taky nadsenec.:) |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2009 : 22:04:33
|
aa uplne ze som cakal kedy sa zapojis hm pekne sa mi tu pise o vikingoch prave ted viazem tretiu lamelovku... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2009 : 23:28:37
|
Naschval som vas napinal chvilu. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2009 : 10:48:34
|
jj slayer, povod je rozny, ani historici s aporiadne nevedia dohodnuť.
kniha sa vola Vikingové : Sága tří staletí / Johannes Brondsted , tam je že slovo viking označuje ženský rod. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2009 : 12:00:56
|
hm ano stare heslo kolko historikou tolko nazorou pre mna je ako pre cloveka co sa venuje rekonstrukcii dolezite to co sa dochovalo najme fyzicky podla toho rekonstruujeme a tam je malo miesta na teoretizovanie ale ano je vzrusujuce patrat po povode veci.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 jún 2009 : 19:37:29
|
http://denar.xf.cz/hry/hra.exe zatiaľ taka prva verzia. sorry za "drze" vyjadrovanie, ale patrilo to k podstate hry. pokusim sa ju ešte dorobiť, su tam nejake detailiky čo treba dotiahnuť. ale nečakajte neviem kedy bude čas na to. je to RPG štýl, ovláda sa to šípkami, a na začiatku ked je uvodna obrazovka, treba stlačiť medzeru. rad uvitam kritiku, hlavne tu konštruktivnu. Mato, konečne sa mi niečo podarilo, aj ked viem že to ku kresťanskej hre ma ešte daleko, je to hrozne nedokonale, ale je to aspon prvy kročik.
čo sa týka slubenej adventurky, tak tu som musel na čas odložiť, pustim sa do nej buduci týžden.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2009 : 19:43:07
|
http://denar.xf.cz/textbag.exe
je to samorozbalovací archiv, po spsutení textbag.exe si date "načíst hru" názov hry je Inšpekcia.
Celý program je v češtine, tak snad nebude problem s hraním.
Tzp hry : textova adventura Cieľ hry : najsť stratene zošity
takisto,prvý projekt v tomto štýle, rad uvitam konštruktívnu kritiku, resp. ak niektorí chcete aj napad či mzšlienku na iny pribeh, takto spracovateľný. nie ej to origoš kresťanska hra, aj ekd sa odohrava na anšom krestanskom gympli. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2009 : 06:36:07
|
Na odkaze nie je žiaden súbor, je tam chyba 404.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|