|
Odoslaný - 23 jún 2009 : 20:30:01
|
Chcela by som si prečítať nejakú dobrú kresťanskú knihu. Nápíšte čo vás oslovilo, čo je dobré. Dnes som bola na stránke jedného kresťanského kníhkupectva a nevedela som si vybrať. Poradte.
|
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2009 : 20:42:21
|
Ktorým smerom? Populárni sú dnes Scott Hahn, Raniero Cantalamessa, Elias Vella..., super píše aj náš terajší pápež. Skúste napísať že čo Vás zaujíma, lebo "kresťanskú knihu" to môže byť rovnako dobre román, ako aj skriptum dogmatiky. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2009 : 21:07:52
|
Napr: niečo o hriechu; o posilnení viery; o živote JK; o apokalypse. Proste niečo čo vás oslovilo. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2009 : 08:54:02
|
z beletrie: Fabiola, Quo Vadis, celkom dobre píše životopisy Wilhelm/Viliam Hunnerman, prakticky každý beletrizovaný životopis svätých či také polo-beletria polo-lit. faktu. mňa oslovili aj knihy knazov z obdobia komunizmu, ale to je náročné čítanie.
čo sa týka životopisov, dobre su tak detsky spracovane životopisy svätých, z edicii vydavateľstva Serafin - nie kvôli detskému štýlu(nechcem tým hovoriť že si dieťa) ale kivôli jednoduchosti a výstižnosti. mne niekedy viac dali ako niektoré odborné knižky.
vo všeobecnosti, mnohí svätí radi čítali životopisy svojich svätých predchodcov, mnoho ráz práve tie životopisy svätých podnietili tých ľudí k svätejšiemu životu, ale mnoho ráz sú tieto životopisy praktickou ukážkou žitia evanjelia. vlastne sv. František Saleský tvrdil: životopisy svätých sú evanjelia v praxi. mňa na životopisoch oslovilo, že nie každý svätý, bol svätý od narodenia, ako si mnohí myslia, ale ma to motivuje k tomu, že svätosť je pre každého, a že aj ten najväčší hriešnik sa môže zmeniť. a takisto, že svätosťž to nie je jednorázová záležitosť, ale denno-denný boj.
samozrejme, každý z nas ma vlastný štýl, a to čo osloví napr. mňa nemusí teba.
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2009 : 20:41:27
|
Suhlasim s Alesom! Tiez odporucam zivotopisy svatych, je to velmi dobre citanie pre posilnenie viery a odporucam to kazdemu, kto ma obcas duchovnu prazdnotu.
Tiez velmi sikovnou knizkou 'do vrecka' je Nasledovanie Krista od Tomasa Kempenskeho (augustiniansky mnich ktory zil v 14. storoci), ze vraj je to po Biblii najrozsirenejsia kniha svetovej literatury. Knizka bola napisana pre reholnikov, a preto vsetko mozno uplatnovat asi len v reholnom zivote, ale obsahuje prakticke a uzitocne povzbudenia a ponaucenia pre kazdodenny zivot krestana |
Krajina: United Kingdom ~
Počet príspevkov: 192 ~
Člen od: 09 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 december 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|