|
Odoslaný - 18 február 2011 : 14:33:49
|
citácia: citácia: ak sa rozhodnem nenapit, nepit, som si vedomy dosledkov, stazovat sa nebudem, retardovany nie som takze je to jedno, ci mam alebo nemam slobodnu volu, mal to dat direktivne a bol by pokoj, bolo by to jasne a dane, takto to len vyvolava dalsie pochybnosti a mnozstvo roznych vykladov, jednym z nich je, ze je to zvratene Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 13:53:38 Teoreticky ak budeš na púšti, a budeš podobne skeptický, povieš si, že načo budeš piť, aj tak nemáš jedlo ani ako si vodu zobrať so sebou, tak nemá cenu sa ďalej snažiť. Proste neveríš v svoju záchranu. Nemá cenu sa napiť. A záchrana môže byť za najbližšou dunou. Takisto tu. Poznáš dôsledky toho ak neveríš v Boha. Ale si skeptický a neveríš, že to má cenu, že môže Boh existovať a tak sa "nenapiješ". Nevidíš v tom zmysel. A pritom Boh je bližšie ako za dunou. Niekedy je to značne o túžbe prežiť. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 14:06:36
az na to, ze je tu vela rozporuplnych tvrdeni, raz je to o slobodnej voli a raz je to dar, ktory nedostatne hocikto!
takze, ak ide o slobodnu volu, preco mam byt za to zatrateny? dovolim si tvrdit, ze zijem ovela bohabojnejsie, ako tu mnohi pravoverny, a len preto, ze neverim som pomaly zviera? a hodny pekla?!
ak je to dar, co nedostane hocikto, tak o co ide?, rozhoduje o tom ON, kto vam dava pravo sudit tych co ho nedostali?! kto z vas vie preco alebo ake su jeho plany?
som pokrsteny, birmovany, a ten dar som nedostal, moja cesta bude asi poriadnym prekvapenim
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 15:08:56
|
Dar dostane ten, kto sa pre Boha rozhodne. Kto vedome odmieta Boha, nemá dôvod byť s ním v raji. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 15:37:01
|
citácia: ak je to dar, co nedostane hocikto, tak o co ide?, Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 14:33:49 Odpoved na tuto aj mnoho inych elementarnych otazok dava detsky katechizmus. Kym si ho neprecitate, prosim zdrzte sa diskusie na tomto fore. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|