Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Ježišova podstata, pokračovanie témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: To Mato Téma Next Topic: Azuritko vs. Blesk vs. Kolji
Strana: z 4

saxsax

Stav: offline

Odoslaný - 18 február 2011 :  14:33:49  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
ak sa rozhodnem nenapit, nepit, som si vedomy dosledkov, stazovat sa nebudem, retardovany nie som

takze je to jedno, ci mam alebo nemam slobodnu volu, mal to dat direktivne a bol by pokoj, bolo by to jasne a dane, takto to len vyvolava dalsie pochybnosti a mnozstvo roznych vykladov, jednym z nich je, ze je to zvratene

Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 :  13:53:38

Teoreticky ak budeš na púšti, a budeš podobne skeptický, povieš si, že načo budeš piť, aj tak nemáš jedlo ani ako si vodu zobrať so sebou, tak nemá cenu sa ďalej snažiť. Proste neveríš v svoju záchranu. Nemá cenu sa napiť. A záchrana môže byť za najbližšou dunou.
Takisto tu. Poznáš dôsledky toho ak neveríš v Boha. Ale si skeptický a neveríš, že to má cenu, že môže Boh existovať a tak sa "nenapiješ". Nevidíš v tom zmysel. A pritom Boh je bližšie ako za dunou.
Niekedy je to značne o túžbe prežiť.

Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 :  14:06:36

az na to, ze je tu vela rozporuplnych tvrdeni, raz je to o slobodnej voli a raz je to dar, ktory nedostatne hocikto!

takze, ak ide o slobodnu volu, preco mam byt za to zatrateny? dovolim si tvrdit, ze zijem ovela bohabojnejsie, ako tu mnohi pravoverny, a len preto, ze neverim som pomaly zviera? a hodny pekla?!

ak je to dar, co nedostane hocikto, tak o co ide?, rozhoduje o tom ON, kto vam dava pravo sudit tych co ho nedostali?! kto z vas vie preco alebo ake su jeho plany?

som pokrsteny, birmovany, a ten dar som nedostal, moja cesta bude asi poriadnym prekvapenim

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 18 február 2011 :  15:08:56  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Dar dostane ten, kto sa pre Boha rozhodne. Kto vedome odmieta Boha, nemá dôvod byť s ním v raji.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 február 2011 :  15:37:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

ak je to dar, co nedostane hocikto, tak o co ide?,

Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 :  14:33:49

Odpoved na tuto aj mnoho inych elementarnych otazok dava detsky katechizmus. Kym si ho neprecitate, prosim zdrzte sa diskusie na tomto fore.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: To Mato Téma Next Topic: Azuritko vs. Blesk vs. Kolji  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06