|
Odoslaný - 18 február 2011 : 10:54:58
|
citácia: dakujem o pane jediny trojjediny, ze si dopustil vsetky katastrofi, utrpenie miliard, dedicny hriech, ze si nam stvoril diabla na svoju slavu aby sme este viac pochopili tvoju velkost, o vdaka pane ze si taky milosrdny a ak sa pravidelne neklaniame tvojmu krizu nechas nas horiet v pekle a pre mna za mna mozem byt aj majitel najvacsej charity na svate, dakujem ti za tvoje nijak nepodlozene neomylne svedectva, dakujem ti ze si ani prstom nepohol proti hitlerovi, stalinovi, hirosime, nagasaki, ani prstom proti utoku z 9. septembra, ani prstom nepohnes ani by si hladujuceho nakrmil, hoci by ti cely zivot verne sluzil, robis zazraky tak aby ich videl, len jeden alebo dvaja svedkovia takze su takmer nedokazatelne, vdaka ti o pane za tvoju mudrost a vsemohucnost ze len cez teba mozme poznat dobro, ze si taky vsemohucny ze nam das nesmrtelnu dusu ktora bez teba trpi, o dakujem ti ze si cista laska ktora pohla z pevninou na haiti, dakujem ti ze si ciste milosrdenstvo ktore rozhybe nicive cunami v indii, dakujem ze tvoj boj zo zlom necha vybuchnut sopku na islande, o dakujem dakujem DAKUJEM Pôvodne zaslal seeker - 18 február 2011 : 00:12:08
Buď dostaneš upozornenie alebo ban. |
Rímskokatolík |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:04:47
|
citácia: potrebujes aby ti niekto ukazoval ako sa ma "spravne" zit? a keby ti to neukazoval (konkretne tebe) tak by si zil ako? (ti, co neuctievaju tvojho boha ziju nespravne?) zivot lepsi ako CO mas mat na Zemi? ja necitim ziadnu vdaku za moje "zrodenie" ci uz bohu alebo svojim rodicom - pride mi to ako citove vydieranie preco by som mal uctievat/ctit boha? pripadne svojich biologickych rodicov? Pôvodne zaslal guest636 - 18 február 2011 : 05:42:00
Áno potrebujem. Ty snáď nie? Každý jeden človek snáď nie? Pozri sa na svet a nechápem ako môžeš povedať, že nepotrebuje človek usmerniť? To si slepý hluchý nepríčetný abo čo?
Lepší ako máš keď konáš zlo a ešte ho aj považuješ za správne, keďže ťa nemal kto usmerniť.
Ty brďo tak toto už je sila. Moderný liberalista? Dáš dieťaťu život, vychováš ho a ono sa na teba úplne vykašle a bude mu ukradnutý tvoj život? A ešte bude sa odúvať možno, že sa vôbec narodil? To dokáže podľa mňa málo kto. Ak aj sú rodičia nejaký hnusný, je ťažko na nich úplne zabudnúť. Možno výnimočne. Ak zanedbajú výchovu tak, že nieje ich prečo mať vo veľkej ícte, iba im ďakovať za život. Citové vydieranie......... by si si mohol podať ruku s modernými liberálmi. Rodičia budú dvaja chlapi abo dve ženy, budú sa označovať číslami, po určitom veku ich dieťa pošle na eutanáziu a svet bude krajší a dokonalejší a morálnejší....... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:07:15
|
citácia: Áno a tretí komplexy nemá a verí na chodenie po vode, rozmnoženie rýb, zmŕtvychvstanie a podobne. Nám vyčítaš, že do tej vašej viery zapájame aj rozum, ktorý ty nezapájaš. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 08:39:46
Žasnem s kade berieš svoje info? Objektivitu síce neuznávaš, takže z rukáva tým pádom. To, že ty tvrdíš, že sú to rozprávky a nezmysly neznamená, že to tak je.
Hlavne tebe vyčítam neobjektivitu a nelogickosť tvrdení. Ty si to otočíš opačne a si spokojný. To je moc. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:09:11
|
citácia: Azuritko a inak je váš boh veľmi "logický", keďže: Je všemohúci, hoci všetko nedokáže Je nadčasový a má časť ľudských vlastností a emócií Je dokonalý, stvorí náš svet a potom je nútený do neho priamo zasahovať Je spravodlivý, hoci nám dá skúšky, ktoré on nikdy nerobil Má nás nekonečne rád a umožní zatratenie Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 08:48:06
Všetko objasnené, neprijal si, nepochopil, vedomosti na to nemáš, snahu pochopiť nulovú... Doslova drístaj si, nemá to od teba váhu. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:12:08
|
citácia: citácia: Áno a tretí komplexy nemá a verí na chodenie po vode, rozmnoženie rýb, zmŕtvychvstanie a podobne. Nám vyčítaš, že do tej vašej viery zapájame aj rozum, ktorý ty nezapájaš. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 08:39:46 Žasnem s kade berieš svoje info? Objektivitu síce neuznávaš, takže z rukáva tým pádom. To, že ty tvrdíš, že sú to rozprávky a nezmysly neznamená, že to tak je. Hlavne tebe vyčítam neobjektivitu a nelogickosť tvrdení. Ty si to otočíš opačne a si spokojný. To je moc. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 11:07:15
Samozrejme, že sa to nemohlo stať. Ale ak to Ježiš urobil, potom to urobili zázraky a nadprirodzené veci a zjavenia aj všelijakí polobohovia, bohyne a spasitelia z iných mytológií. :-)
Takto objektivita neexistuje, existuje len približovanie k objektivite. Ja k nej mám oveľa bližšie než ty, keďže zapájam racionálne zmýšľanie a nekopírujem slepo vo všetkom názory rodičov. |
Počet príspevkov: 593 ~
Člen od: 27 júl 2010 ~
Posledná návšteva: 18 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:13:17
|
citácia: citácia: Azuritko a inak je váš boh veľmi "logický", keďže: Je všemohúci, hoci všetko nedokáže Je nadčasový a má časť ľudských vlastností a emócií Je dokonalý, stvorí náš svet a potom je nútený do neho priamo zasahovať Je spravodlivý, hoci nám dá skúšky, ktoré on nikdy nerobil Má nás nekonečne rád a umožní zatratenie Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 08:48:06 Všetko objasnené, neprijal si, nepochopil, vedomosti na to nemáš, snahu pochopiť nulovú... Doslova drístaj si, nemá to od teba váhu. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 11:09:11
Že objasnené, dovoľ aby som sa zasmial Najhoršie je, že ty si myslíš, že dávaš logické odpovede. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:16:30
|
citácia: Ja nevyznávam nelogickosť, ja len tvrdím, že Boh dokáže urobiť aj nelogickú vec, keďže je VŠEMOHÚCI. Azuritko tvrdí, že nie, hoci tým popiera jeho všemohúcnosť. Ale ja tvrdím, že sa správa nespravodlivo. A neironizujem tu nikoho. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 09:52:30
Blesk. Dokážeš vnímať? Haló..... Si len robot alebo rozmýšľajúci človek? Vschop sa, zobuď sa..... Ja som v inej téme napísal "nelogickú áno"... Ty si na to aj reagoval a tu napíšeš, že tvrdím, že nelogickú nie. Vieš, že ak niekoho v diskusii ignoruješ, nieje to dobré hlavne pre teba? Chceš aby som ťa bral vážne a prečo by som mal? Nič sa nesnažíš pochopiť, tvrdohlavo stojíš za svojim názorom aj keď je dokázateľne chybný, neuznávaš objektivitu, opakuješ stále dokola to čo ti bolo vyvrátené. Všetci sa mýlia len ty máš pravdu. A to mám plnohodnotne s tebou diskutovať? Jasné že nie. Ty chceš len aby som prijal tvoje nelogické, nepodložené, vyvrátené názory. Nemáš iný cieľ. Podľa mňa tu nemáš čo robiť na tomto fóre. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:18:44
|
citácia: Samozrejme, že sa to nemohlo stať. Ale ak to Ježiš urobil, potom to urobili zázraky a nadprirodzené veci a zjavenia aj všelijakí polobohovia, bohyne a spasitelia z iných mytológií. :-) Takto objektivita neexistuje, existuje len približovanie k objektivite. Ja k nej mám oveľa bližšie než ty, keďže zapájam racionálne zmýšľanie a nekopírujem slepo vo všetkom názory rodičov. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 11:12:08
citácia: Že objasnené, dovoľ aby som sa zasmial Najhoršie je, že ty si myslíš, že dávaš logické odpovede. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 11:13:17
|
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:21:43
|
citácia: citácia: Ja nevyznávam nelogickosť, ja len tvrdím, že Boh dokáže urobiť aj nelogickú vec, keďže je VŠEMOHÚCI. Azuritko tvrdí, že nie, hoci tým popiera jeho všemohúcnosť. Ale ja tvrdím, že sa správa nespravodlivo. A neironizujem tu nikoho. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 09:52:30 Blesk. Dokážeš vnímať? Haló..... Si len robot alebo rozmýšľajúci človek? Vschop sa, zobuď sa..... Ja som v inej téme napísal "nelogickú áno"... Ty si na to aj reagoval a tu napíšeš, že tvrdím, že nelogickú nie. Vieš, že ak niekoho v diskusii ignoruješ, nieje to dobré hlavne pre teba? Chceš aby som ťa bral vážne a prečo by som mal? Nič sa nesnažíš pochopiť, tvrdohlavo stojíš za svojim názorom aj keď je dokázateľne chybný, neuznávaš objektivitu, opakuješ stále dokola to čo ti bolo vyvrátené. Všetci sa mýlia len ty máš pravdu. A to mám plnohodnotne s tebou diskutovať? Jasné že nie. Ty chceš len aby som prijal tvoje nelogické, nepodložené, vyvrátené názory. Nemáš iný cieľ. Podľa mňa tu nemáš čo robiť na tomto fóre. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 11:16:30
Azuritko tu ti dám za rpavdu, prepáč, pomylil som sa "Nelogickú áno. Ale nebude logická."
Ale ja som to myslel tak, že ak urobí nelogickú vec tak od jeho vôle závisí či to bude logické, alebo nie. Ty tvrdíš, že to nebude logické, ale tým popieraš jeho všemohúcnosť.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 11:54:30
|
citácia: Ale ja som to myslel tak, že ak urobí nelogickú vec tak od jeho vôle závisí či to bude logické, alebo nie. Ty tvrdíš, že to nebude logické, ale tým popieraš jeho všemohúcnosť. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 11:21:43
No ale veď uvažuj konečne. Neignoruj to, že je tam pohľad Boha a pohľad pozorovateľa na Zemi. Boh urobí nelogickú vec, ktorú urobí logickou úpravou zákonov logiky. A ako pozorovateľ zistí, že to bola nelogická vec? Nijako, lebo bude dávať logiku. Ak by nedávala logiku, bola by nelogická a tým pádom by ju Boh neurobil logickou ale nechal nelogickou. Lenže ty chceš, aby urobil nelogickú vec, urobil ju na Zemi logickou, ale zároveň aby bola na Zemi nelogická. Chápeš to už konečne o čo sa ty snažíš? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 12:06:26
|
citácia: citácia: Ale ja som to myslel tak, že ak urobí nelogickú vec tak od jeho vôle závisí či to bude logické, alebo nie. Ty tvrdíš, že to nebude logické, ale tým popieraš jeho všemohúcnosť. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 11:21:43 No ale veď uvažuj konečne. Neignoruj to, že je tam pohľad Boha a pohľad pozorovateľa na Zemi. Boh urobí nelogickú vec, ktorú urobí logickou úpravou zákonov logiky. A ako pozorovateľ zistí, že to bola nelogická vec? Nijako, lebo bude dávať logiku. Ak by nedávala logiku, bola by nelogická a tým pádom by ju Boh neurobil logickou ale nechal nelogickou. Lenže ty chceš, aby urobil nelogickú vec, urobil ju na Zemi logickou, ale zároveň aby bola na Zemi nelogická. Chápeš to už konečne o čo sa ty snažíš? Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 11:54:30
Ja som hovoril, že Boh môže tento logický svet urobiť nelogickým.
A ?
Je všemohúci ? Podľa teba JE
Tak prečo sa ho snažíš obmedzovať ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:15:03
|
citácia: Ja som hovoril, že Boh môže tento logický svet urobiť nelogickým. A ? Je všemohúci ? Podľa teba JE Tak prečo sa ho snažíš obmedzovať ? Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 12:06:26
Neveriaci sa ma pýta prečo obmedzujem Boha... to nieje možné už..... Môže urobiť nelogický svet teoreticky.... Ale nie nezmyselný. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:23:20
|
citácia: citácia: Ja som hovoril, že Boh môže tento logický svet urobiť nelogickým. A ? Je všemohúci ? Podľa teba JE Tak prečo sa ho snažíš obmedzovať ? Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 12:06:26 Neveriaci sa ma pýta prečo obmedzujem Boha... to nieje možné už..... Môže urobiť nelogický svet teoreticky.... Ale nie nezmyselný. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 13:15:03
Ja sa ťa to pýtam preto, lebo si odporuješ.
NELOGICKÝ a NEZMYSELNÝ je TO ISTÉ !!!!
Takže si protirečíš. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:26:03
|
citácia: saxsax: tú cestu mi nenašli rodičia,rozhodla som sa sama.Kedže si slobodný človek rozhodni sa aj ty sám Pôvodne zaslal handulka - 17 február 2011 : 21:21:02
a ked sa rozhodnem ako slobodny clovek, ktory nechce byt na gumicke, preco mam byt zatrateny, vami opovrhovany ?
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:30:04
|
Súhlas so saxsax. A ja by som len doplnil, že to, že niekto hreší ešte neznamená, že chce byť zatratený. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:38:35
|
citácia: Ja nevyznávam nelogickosť, ja len tvrdím, že Boh dokáže urobiť aj nelogickú vec, keďže je VŠEMOHÚCI. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 09:52:30 Dokaze Boh stvorit kamen, ktory nedokaze zodvihnut? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:41:17
|
citácia: a ked sa rozhodnem ako slobodny clovek, ktory nechce byt na gumicke, preco mam byt zatrateny, vami opovrhovany ? Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 13:26:03 Pretoze si sa tak rozhodol ako slobodny clovek, ze chces byt zatrateny. Ako smadny, ktory sa slobodne rozhodne nenapit a potom sa bude stazovat, ze preco by mal kvoli tomu zomriet od smadu. A nami opovrhovany nie si, nam je Ta len luto a stale dufame v Tvoju spasu. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:41:21
|
citácia: citácia: Ja nevyznávam nelogickosť, ja len tvrdím, že Boh dokáže urobiť aj nelogickú vec, keďže je VŠEMOHÚCI. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 09:52:30 Dokaze Boh stvorit kamen, ktory nedokaze zodvihnut? Pôvodne zaslal Mato - 18 február 2011 : 13:38:35
No podľa mňa Boh nie je. Takže mne túto otázku nedávajte.
Ale toto je staré a podľa môjho názoru to dokazuje aj fakt, že Boh nemôže existovať.
Ale nikomu nič nevnucujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:46:34
|
citácia: Ale toto je staré a podľa môjho názoru to dokazuje aj fakt, že Boh nemôže existovať. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 13:41:21 No ak Vam toto staci ako dokaz, tak sa uz nicomu ostatnemu nedivim.
Boha popiera len ten, kto by sa radoval, keby Boha nebolo. (sv. Augustin) |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:49:33
|
citácia: citácia: a ked sa rozhodnem ako slobodny clovek, ktory nechce byt na gumicke, preco mam byt zatrateny, vami opovrhovany ? Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 13:26:03 Pretoze si sa tak rozhodol ako slobodny clovek, ze chces byt zatrateny. Ako smadny, ktory sa slobodne rozhodne nenapit a potom sa bude stazovat, ze preco by mal kvoli tomu zomriet od smadu. A nami opovrhovany nie si, nam je Ta len luto a stale dufame v Tvoju spasu. Pôvodne zaslal Mato - 18 február 2011 : 13:41:17
To, že sa niekto v tomto svete rozhodne pre zlo a na základe toho zla tu bude trpieť je normálny následok. ALE prečo by to mal Boh prenášať aj do druhého sveta ? Kto napáchal toľko zla, aby bol večne zatratený a kto napáchal toľko dobra, aby bol večne v raji ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:52:46
|
citácia: citácia: Ale toto je staré a podľa môjho názoru to dokazuje aj fakt, že Boh nemôže existovať. Pôvodne zaslal blesk - 18 február 2011 : 13:41:21 No ak Vam toto staci ako dokaz, tak sa uz nicomu ostatnemu nedivim. Pôvodne zaslal Mato - 18 február 2011 : 13:46:34
No je to jeden z mnohých dôkazov.
Navyše práveže vaša celá filozofia stojí na viere, takže u vás dôkazy nehrajú žiadnu rolu.
Boh nestvoril človeka, ale človek stvoril Boha. Všetko sa odohráva len v našom mozgu, nič nadprirodzené neexistuje.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 13:53:38
|
citácia: citácia: a ked sa rozhodnem ako slobodny clovek, ktory nechce byt na gumicke, preco mam byt zatrateny, vami opovrhovany ? Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 13:26:03 Pretoze si sa tak rozhodol ako slobodny clovek, ze chces byt zatrateny. Ako smadny, ktory sa slobodne rozhodne nenapit a potom sa bude stazovat, ze preco by mal kvoli tomu zomriet od smadu. A nami opovrhovany nie si, nam je Ta len luto a stale dufame v Tvoju spasu. Pôvodne zaslal Mato - 18 február 2011 : 13:41:17
ak sa rozhodnem nenapit, nepit, som si vedomy dosledkov, stazovat sa nebudem, retardovany nie som
takze je to jedno, ci mam alebo nemam slobodnu volu, mal to dat direktivne a bol by pokoj, bolo by to jasne a dane, takto to len vyvolava dalsie pochybnosti a mnozstvo roznych vykladov, jednym z nich je, ze je to zvratene
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 14:01:43
|
Blesk tu podľa mňa nemá čo hľadať. Vo svojej viere v seba má jasno a pre katolícke fórum nieje žiadnym prínosom. Snaha bola obrovská na to aby niečo pochopil, nič nepomáha. Navrhujem ho na ban. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 14:03:07
|
citácia: Blesk tu podľa mňa nemá čo hľadať. Vo svojej viere v seba má jasno a pre katolícke fórum nieje žiadnym prínosom. Snaha bola obrovská na to aby niečo pochopil, nič nepomáha. Navrhujem ho na ban. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2011 : 14:01:43
To aj ty máš jasno, tak aj ja tebe navrhujem ban :-)
A vieš čo ? kľudne mi ho dajte. Aj tak som spozoroval že máš totalitné zmýšľanie. A štve ťa len to, že si si našpinil do úst. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2011 : 14:06:36
|
citácia: ak sa rozhodnem nenapit, nepit, som si vedomy dosledkov, stazovat sa nebudem, retardovany nie som takze je to jedno, ci mam alebo nemam slobodnu volu, mal to dat direktivne a bol by pokoj, bolo by to jasne a dane, takto to len vyvolava dalsie pochybnosti a mnozstvo roznych vykladov, jednym z nich je, ze je to zvratene Pôvodne zaslal saxsax - 18 február 2011 : 13:53:38
Teoreticky ak budeš na púšti, a budeš podobne skeptický, povieš si, že načo budeš piť, aj tak nemáš jedlo ani ako si vodu zobrať so sebou, tak nemá cenu sa ďalej snažiť. Proste neveríš v svoju záchranu. Nemá cenu sa napiť. A záchrana môže byť za najbližšou dunou. Takisto tu. Poznáš dôsledky toho ak neveríš v Boha. Ale si skeptický a neveríš, že to má cenu, že môže Boh existovať a tak sa "nenapiješ". Nevidíš v tom zmysel. A pritom Boh je bližšie ako za dunou. Niekedy je to značne o túžbe prežiť. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|