Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Zásah RKC
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kostol Téma Next Topic: Trnavská Novéna 2010
Strana: z 4

timylee

Stav: offline

Odoslaný - 16 november 2010 :  19:25:47  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
1. demokracia nie je ideologia, je to system zriadenia a statnej spravy. dokonca nieje u nas ani uplna lebo uplna grecka demokracia bola zalozena na praci otrokov.

2. demokracia nemusi zastupovat vsetkych a ani to nie je jej ucel. toto vychadza s tvojho mylneho pohladu ze ide o ideologiu. slovaci sa v nej nemozu presadit vsetci, no ani to nie je ucel, ide o ucel sloboda slova a o zachovanie co mozno najlepsej slobody jednotlivca bez toho aby obmedzoval druheho, ide o system kde sa kazdy obcan moze vyjadrit o osude statu. toto nie je mozno vacsina ( napriklad ludia ktori sa pri statistikach prihlasia ku katolicizmu ani nemusia katolicizmus vyznavat alebo praktizovat, proste to zadali lebo tak boli v dectve vychovany), ide o to ze hlasovania a volieb sa moze zucastnit kazdy obcan, v skutocnosti rozhodne vacsina, no nie vacsina urcitej skupiny, ale vacsina obcanov, bez ohladu na to kto a co su, pokial maju obcianstvo tak maju na to pravo. to ze nie kazdy chce demokraciu vypliva s toho ze : niekomu je lepsi komunizmus, niekomu fasizmus, niekomu teokracia, niekomu nacizmus a pod. no to neznamena ze je to lepsie, nic lepsie ako demokraciu zatial nemame.

3. zvrchovany stale sme, aj ked to tak nevyzera no EU ( pokial by sme sa zatali ) by musela sankcie vymahat nasilim, a pochybuje, ze by nasla stat ochotny sa na to podujat. demokraticky sme a opakujem ze to zial nie je na mieste, ide o to ze ako sa tebe ako katolikovi nepacil komunizmus, tak sa niekomu nemusi pacit katolicka teokracia a pod. tu ide o to aby sme zachovali ludske prava a slobodu vyznania.

vzhľadom k jej kvalite sa z nej nedá brať ani inšpirácia. toto nie je biblia, no pokial neuznavas ustavu a povazujes ju za zdrap tak neuznavas ani slovensko, a podla mna ani nemas narok nosit obciansky. pre to aby sme mohli mat vlastnu ustavu ktora by nas stat jasne definovala bojovali a umierali ludia na to nezabudaj.

stat cirkev neokradol, to komunisti vyvlastnili majetky, no tiez nebolo tych majetkov az tolko, pocas meciarizmu sa privatizovalo velmi neuvazene, a niektoru biskupi si vo svojej horlivosti chceli robit narok na skoro vsetko co malo katolicku tematiku aj ked to im v minulosti nepatrilo. nie ze by umyselne to nevravim, lenze majetky sa vacsinou vratili, a platia sa vsetky uznane cirkvi na to nezabudaj, a reparacie sa nezvyknu velmi platit prostrednictvom stalej dane.

dalej podla tej zmluvy sme katolicky stat a zavezujeme sa k jednoteniu zakonov zo svatymi zakonmi cirkvi. no zmluva je vraj som niekde cital neplatna lebo je napisana tak aby ju mohol vypovedat len vatikan teda len jedna zo zucastnenych stran.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 16 november 2010 :  19:31:30  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
timylee, dobre napisane, uz ani nemusim oponovat sam, fakt dobre !

vyborne s tou poznamkou k ustave, to sa mi paci,

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  19:36:15  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
a este k tej narazke vrazdenia nevinneho cloveka , to som nepochopil na co narazas.

saxsax : dakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 16 november 2010 :  19:42:54  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
a este k tej narazke vrazdenia nevinneho cloveka , to som nepochopil na co narazas.

saxsax : dakujem

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  19:36:15

niet za co, treba sa i nebat objektivne napisat, ze pravda moze byt i trochu inak, pozabudol som tiez vyjadrit svoje uznanie k vysvetleniu franc. revolucie, nedavno som prave docital niekolko objemnych historickych dokumentpv, knih k tejto teme. Len sa cudujem, ze je taky problem si to najst na nete, staci zadat povod francuzskej revolucie napr.

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:00:33  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
toto nie je biblia, no pokial neuznavas ustavu a povazujes ju za zdrap tak neuznavas ani slovensko, a podla mna ani nemas narok nosit obciansky. pre to aby sme mohli mat vlastnu ustavu ktora by nas stat jasne definovala bojovali a umierali ludia na to nezabudaj.

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  19:25:47

A práve preto ak je nejaký bod v ústava z ktorým nesúhlasím, tak mám právo s ním nesúhlasiť nie? A ak je ten bod skutočne zle vytvorený, tak nezáleží na tom či zaň zomrel človek alebo nie. Ľudia zomierajú za všeliake aj hlúposti, a to neznamená, že teraz to pre mňa musí byť záväzné. (nemám ústavu preštudovanú tak neviem či mám tam z niečim problém, ale ak by to bolo v rozpore s Pravdou, alebo by to mohlo škodiť systému, tak by som nemal problém byť proti danému bodu)

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:17:15  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
toto nie je biblia, no pokial neuznavas ustavu a povazujes ju za zdrap tak neuznavas ani slovensko, a podla mna ani nemas narok nosit obciansky. pre to aby sme mohli mat vlastnu ustavu ktora by nas stat jasne definovala bojovali a umierali ludia na to nezabudaj.

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  19:25:47

A práve preto ak je nejaký bod v ústava z ktorým nesúhlasím, tak mám právo s ním nesúhlasiť nie? A ak je ten bod skutočne zle vytvorený, tak nezáleží na tom či zaň zomrel človek alebo nie. Ľudia zomierajú za všeliake aj hlúposti, a to neznamená, že teraz to pre mňa musí byť záväzné. (nemám ústavu preštudovanú tak neviem či mám tam z niečim problém, ale ak by to bolo v rozpore s Pravdou, alebo by to mohlo škodiť systému, tak by som nemal problém byť proti danému bodu)

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  20:00:33

lenze azuritko, toto nie je nejaky bod, toto su zakladne a nemenne ustanovenia, ci vari nesuhlasis aby sa stat neviazal na nijaku ideologiu, nabozenstvo, aby ti nezarucoval slobody, medzi ktorymi moze byt aj vyjadrit svoj nazor ci si katolik, mormon, hunduista jehovista komunista a pod. , pokial neutocis priamo na ludi tak si mozes tarat co chces, a tak isto nikto nenuti nas ostatnych aby sme ta pocuvali tak ako ti nenutis ty pocuvat nas, keby to nebolo v ustave tak sa vraciame do dob kedy bola ucast na komunisticky manifestaciach a inych hlupostiach povinna, alebo ked kazdy musel hitlerovi povinne zdvihnut pravacku. toto nie su nejake hluposti, body, alebo dodatky, a nezomierali za to hoci jaky ludia, ale dobrovolnici, narodovci, sturovci boli utlacovani, za komunizmu byvali ludia vazneny, ty si vravis patriot? zdoraznil si niekolko krat ze si vlastenec, no teraz to tak nevyzera,

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:20:54  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
odkial to vlastne mas?

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  15:42:12

Myslím že ale 2 krát som kedysi videl film, dosť krutý ako boli prenaslednovaní kresťania, ale neviem aký mal názov a nedarí sa mi to nájsť. Nebolo to veľkolepé ako Ben Hur ale viem, že sa mi to dosť páčilo. Nero tam bol vykreslený ako v podstate hlupák alebo vyšinutý abo tak niečo, bo jak podpálil mesto tak sa naň pozeral a skladal pri ňom báseň abo spieval? Abo tak niečo. A potom za to upaľoval a dával levom kresťanov. Pokúsim sa ešte nájsť ako sa to mohlo volať.

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  17:01:50

k nerovi : http://referaty.atlas.sk/prakticke-pomocky/zivotopisy/45147/cisar-nero---rimsky-cisar len dodam ze filmy mozu byt historicky nepresne,

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:27:44  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
Proste jak to myslíš? Cirkev má držať hubu a krok, aby bola tolerantná a ľudia nech sa kôli svojím presvedčeniam režú do polievky? A keď sa tak sami rozhodnú, nech tak robia?

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  17:37:13

nie, to su metody komunizmu, kazdy sa moze vyjadrit, aj cirkev sa moze vyjadrit, moze kritizovat ateistov a pod. v tom jej nikto nebude branit, no zaklad je ze ked ona moze kritizovat tak musi aj kritiku zniest. a v tom je problem, a stale zabudas ze KC nie je na slovensku zdaleka jedina. a ani to s tymi presvedceniami som nepochopil, demokracia nie je ze sa rozhodneme ze to a to je od teraz veztrestne, proste zakony su na to aby branili jednym ludom aby uskodili druhym, a o tom sa nehlasuje. a este my povedz kto by nieco take odhlasoval,

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:37:17  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
lenze azuritko, toto nie je nejaky bod, toto su zakladne a nemenne ustanovenia, ci vari nesuhlasis aby sa stat neviazal na nijaku ideologiu, nabozenstvo, aby ti nezarucoval slobody, medzi ktorymi moze byt aj vyjadrit svoj nazor ci si katolik, mormon, hunduista jehovista komunista a pod. , pokial neutocis priamo na ludi tak si mozes tarat co chces, a tak isto nikto nenuti nas ostatnych aby sme ta pocuvali tak ako ti nenutis ty pocuvat nas, keby to nebolo v ustave tak sa vraciame do dob kedy bola ucast na komunisticky manifestaciach a inych hlupostiach povinna, alebo ked kazdy musel hitlerovi povinne zdvihnut pravacku. toto nie su nejake hluposti, body, alebo dodatky, a nezomierali za to hoci jaky ludia, ale dobrovolnici, narodovci, sturovci boli utlacovani, za komunizmu byvali ludia vazneny, ty si vravis patriot? zdoraznil si niekolko krat ze si vlastenec, no teraz to tak nevyzera,

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:17:15

Keby niesom vlastenec, tak mi nezáleží na tom aby bola v ústave pravda a ústava nieje neomylná. Dve podstatné veci, takže ak by bolo v ústave niečo nesprávne, tak pre dobro štátu je nutné na to upozorniť.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:44:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
nie, to su metody komunizmu, kazdy sa moze vyjadrit, aj cirkev sa moze vyjadrit, moze kritizovat ateistov a pod. v tom jej nikto nebude branit, no zaklad je ze ked ona moze kritizovat tak musi aj kritiku zniest. a v tom je problem, a stale zabudas ze KC nie je na slovensku zdaleka jedina. a ani to s tymi presvedceniami som nepochopil, demokracia nie je ze sa rozhodneme ze to a to je od teraz veztrestne, proste zakony su na to aby branili jednym ludom aby uskodili druhym, a o tom sa nehlasuje. a este my povedz kto by nieco take odhlasoval,

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:27:44

Potraty a eutanázia. Dva príklady ako vyšité o ničení ľudských práv a o povoľovaní škodenia ľuďom smrťou.

Rímskokatolík

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:47:35  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:

Keby niesom vlastenec, tak mi nezáleží na tom aby bola v ústave pravda a ústava nieje neomylná. Dve podstatné veci, takže ak by bolo v ústave niečo nesprávne, tak pre dobro štátu je nutné na to upozorniť.

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  20:37:17

vies my povedat co?

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  20:57:34  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:27:44

Potraty a eutanázia. Dva príklady ako vyšité o ničení ľudských práv a o povoľovaní škodenia ľuďom smrťou.

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  20:44:07

eutanazia nie je povolena, ako stat poznam len svajciarsko v europe kde by to povolovali, ak je aj iny tak mozes my rozsirit vedomosti.

potraty su nestastna zalezitost, no ludkse vedomie pomaly smeruje k tomu ze znicit sancu na zivot dietatu pre vlastnu lenivost a pohodlnost je nemoralne, no nikto nie je neomylny a potraty su dobrovolne, urcite si pocul o sikane ktoru doktori vivijaju na matky, a to aj na potratovych klinikach, teda vobec nejde o spolocnostou akceptovany zakrok,
to ze sa o tomto dost polemizuje vypliva s toho ci je plod clovek na ktoreho sa vztahuju ludske prava, az potom to mozu stati riesit na pravnej urovni. to je problem tych organizacii, no to ze su potraty povolene neprenasa vinu na stat za ciny tych krkavcich matiek. kazdo padne dufam ze sa to casom napravi a potat bude dovoleny len do urciteho casu a LEN zo zdravotnych dovodov ked je ohrozene zdravie matky a nie z pohodlnosti

guest636

Odoslaný - 16 november 2010 :  21:10:32  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

A práve preto ak je nejaký bod v ústava z ktorým nesúhlasím, tak mám právo s ním nesúhlasiť nie?
Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  20:00:33

nemusis suhlasit s ustavou a kludne ju mozes kritizovat a dokonca mozes iniciovat jej zmenu pomocou referenda

ale kto by sa odmietal riadit ustavou, tak by nemal vyuzivat ani prava nou garantovane...

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  21:22:47  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
pekne povedane,

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  22:26:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
vies my povedat co?

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:47:35

Nie. Píšem v teoretickej rovine, ale tak ako to vidím. Ak by tam proste bol problém, postavím sa proti nemu.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  22:40:55  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
eutanazia nie je povolena, ako stat poznam len svajciarsko v europe kde by to povolovali, ak je aj iny tak mozes my rozsirit vedomosti.

potraty su nestastna zalezitost, no ludkse vedomie pomaly smeruje k tomu ze znicit sancu na zivot dietatu pre vlastnu lenivost a pohodlnost je nemoralne, no nikto nie je neomylny a potraty su dobrovolne, urcite si pocul o sikane ktoru doktori vivijaju na matky, a to aj na potratovych klinikach, teda vobec nejde o spolocnostou akceptovany zakrok,
to ze sa o tomto dost polemizuje vypliva s toho ci je plod clovek na ktoreho sa vztahuju ludske prava, az potom to mozu stati riesit na pravnej urovni. to je problem tych organizacii, no to ze su potraty povolene neprenasa vinu na stat za ciny tych krkavcich matiek. kazdo padne dufam ze sa to casom napravi a potat bude dovoleny len do urciteho casu a LEN zo zdravotnych dovodov ked je ohrozene zdravie matky a nie z pohodlnosti

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:57:34

V Holandsku to nemajú povolené?

Prečo z toho vylučuješ štát? Veď má zabezpečiť, aby jedny ľudia neškodili druhým. Prečo to tuná nezabezpečuje ale doslova povoľuje? Že ešte neurčil práva ľuďom v rannom štádiu vývoja? To je ale chyba štátu. Pre normálne a objektívne zmýšľajúceho človeka to je jednoznačné, kedy je človek človekom...

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 16 november 2010 :  22:47:03  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
nemusis suhlasit s ustavou a kludne ju mozes kritizovat a dokonca mozes iniciovat jej zmenu pomocou referenda

ale kto by sa odmietal riadit ustavou, tak by nemal vyuzivat ani prava nou garantovane...

Pôvodne zaslal guest636 - 16 november 2010 :  21:10:32

To je povedané moc všeobecne. Ale ja hovorím o konkrétnych bodoch. Dobre viem, že ústava nieje neomylná. Ale nezatracujem ju preto celú. Zatratil by som iba pomyselný chybný bod, ak by som taký objavil. A keby ten bod ponúkal nejaké pravá, tak by som ich asi nemienil využívať keby s ním nesúhlasím. Ale to, že ústava nieje neomylná hovorí jasne, že ak nesúhlasím s jedným bodom, tak nemôžeš zatracovať všetky. Bol by to nezmysel a zaujatosť.

Rímskokatolík

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  23:05:23  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal guest636 - 16 november 2010 :  21:10:32

To je povedané moc všeobecne. Ale ja hovorím o konkrétnych bodoch. Dobre viem, že ústava nieje neomylná. Ale nezatracujem ju preto celú. Zatratil by som iba pomyselný chybný bod, ak by som taký objavil. A keby ten bod ponúkal nejaké pravá, tak by som ich asi nemienil využívať keby s ním nesúhlasím. Ale to, že ústava nieje neomylná hovorí jasne, že ak nesúhlasím s jedným bodom, tak nemôžeš zatracovať všetky. Bol by to nezmysel a zaujatosť.

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  22:47:03

lenze ty ani nevies o aky bod ide a v tom je tvoj problem, najskor taky musis najst az potom mozes argumentovat inak hadzes hrach o stenu

timylee

Odoslaný - 16 november 2010 :  23:10:27  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  20:57:34

V Holandsku to nemajú povolené?

Prečo z toho vylučuješ štát? Veď má zabezpečiť, aby jedny ľudia neškodili druhým. Prečo to tuná nezabezpečuje ale doslova povoľuje? Že ešte neurčil práva ľuďom v rannom štádiu vývoja? To je ale chyba štátu. Pre normálne a objektívne zmýšľajúceho človeka to je jednoznačné, kedy je človek človekom...

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  22:40:55

neviem ako je to v inych statoch presne, no v nasom to povolene nie je a ani nebude, to ze im neurcil je chyba, no to nema nic s ustavou a ani so sekularitou a s demokraciou uz vobec nie, na toto nie su jednotne nazory, je to pol na pol, takze o tomto sa da hlasovat, no o vrazde sa neda, a my vieme svoje ze clovek je clovekom a pre lenivost nemoze byt zabijany

guest636

Odoslaný - 17 november 2010 :  10:01:20  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Azuritko - 16 november 2010 :  22:47:03

vsak spomen nejaky konkretny bod, najlepsie formou citovania

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2010 :  10:45:27  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
lenze ty ani nevies o aky bod ide a v tom je tvoj problem, najskor taky musis najst az potom mozes argumentovat inak hadzes hrach o stenu

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  23:05:23

Mojím cieľom nieje dokázať, že je v ústave chyba. Ale nech za ňu zomierali ľudia, nech je veľavýznamným dokumentom pre občanov, ak je tam chyba, nebudem ju tolerovať. Vieš lebo v tvojom podaní to vyznelo, akoby tam mohlo byť čokoľvek a aj tak by si uznával len kôli týmto dôvodom.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2010 :  11:04:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
neviem ako je to v inych statoch presne, no v nasom to povolene nie je a ani nebude, to ze im neurcil je chyba, no to nema nic s ustavou a ani so sekularitou a s demokraciou uz vobec nie, na toto nie su jednotne nazory, je to pol na pol, takze o tomto sa da hlasovat, no o vrazde sa neda, a my vieme svoje ze clovek je clovekom a pre lenivost nemoze byt zabijany

Pôvodne zaslal timylee - 16 november 2010 :  23:10:27

"Druhý oddiel
ZÁKLADNÉ ĽUDSKÉ PRÁVA A SLOBODY

Čl.14

Každý má spôsobilosť na práva.

Čl.15

(1) Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením."

Teda ak je potrat povolený, porušuje sa ústava. To aby jedny ľudia neškodili druhým som v ústave nenašiel. Odkáž ma na to ak to tam je. Každý (zrejme človek) má spôsobilosť na práva.... Teda ak tomu dobre rozumiem, môže byť starý, nenarodený, postihnutý, dementný, ak je človekom, má spôsobilosť na práva. Takže práve že to má čo dočinenia s ústavou, keď sa povoľujú potraty. Že si niekto myslí, že to nieje človek to, čo človek je, to už je problém toho čo si to myslí a nemá právo porušovať ústavu.

Rímskokatolík

timylee

Odoslaný - 17 november 2010 :  11:06:25  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
a ty azuritko si zase nepochopil ze nehovorim o nejakych malych konkretnych bodoch, ty si naznacil ze nesuhlasis hnet s prvym riadkom zakladnych ustanoveni, to nie su nejake dodatky alebo nadbytocne body. to je zaklad celej ustavy

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2010 :  11:06:40  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
vsak spomen nejaky konkretny bod, najlepsie formou citovania

Pôvodne zaslal guest636 - 17 november 2010 :  10:01:20

Neviem o nijakej chybe. Ale v ústave nastávali zmeny a niektoré body sa rušili. Takže asi nie preto, že boli správne.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2010 :  11:07:56  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
a ty azuritko si zase nepochopil ze nehovorim o nejakych malych konkretnych bodoch, ty si naznacil ze nesuhlasis hnet s prvym riadkom zakladnych ustanoveni, to nie su nejake dodatky alebo nadbytocne body. to je zaklad celej ustavy

Pôvodne zaslal timylee - 17 november 2010 :  11:06:25

S ktorým a ako? Fakt neviem teraz....

Rímskokatolík

Strana: z 4 Previous Topic: Kostol Téma Next Topic: Trnavská Novéna 2010  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06