|
Odoslaný - 14 december 2010 : 10:19:50
|
... kam pôjdu tie peniaze, ktoré nechcu dať Cirkvi ?!
napriklad mozu ist do socialnych fondov, pre podporu rodiny, nezamestnanych , zdravotnictvo, skolstvo
ci myslis, ze to bude proti bohu ?
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 14:34:28
|
alebo na ozivenie ekonomiky namiesto zvysovania DPH alebo na skolstvo, vyuzitia je mnoho, tak aby boli spokojny vsetci |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 15:02:37
|
Cirkevnu dan platia iba ti, co si uviedli vierovyznanie v tlacive pri prihlaseni sa na pobyt. Ostatni nic nikam neplatia.
Vyska dane zavisi od rodinneho stavu, vysky prijmu a spolkovej krajiny. V Nemecku to predstavuje zhruba 8% z dane z prijmu. Kedze maju progresivnu dan, moze tato suma byt znacne variabilna. |
Počet príspevkov: 11 ~
Člen od: 01 marec 2010 ~
Posledná návšteva: 03 január 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 15:46:37
|
citácia: ... kam pôjdu tie peniaze, ktoré nechcu dať Cirkvi ?!napriklad mozu ist do socialnych fondov, pre podporu rodiny, nezamestnanych , zdravotnictvo, skolstvo ci myslis, ze to bude proti bohu ? Pôvodne zaslal saxsax - 14 december 2010 : 10:19:50
...ako sa to vezme: nie je obeta ako obeta. Napr: obeta svätej omše je tak dôležitá a nevyhnutná, že kto sa jej nezučastňuje každu nedeľu, tak žije v ťažkom (smrteľnom) hriechu.Niet divu, že na konci sveta, táto ustavičná obeta bude prerušená (vzhľadom na množstvo hriechu a podľa Svätého Písma)
Takí protestanti si myslia, že im stačí obeta chvál a budu spasení, čo je nie lenže veľmi otázne, ale až prílišne spoliehanie sa na Božie milosrdenstvo.
A čo sa týka daní z príjmu: dávať daň z príjmu na skutky milosrdenstva a pritom zanedbať Boží chrám (kostoly), čo by malo byť povinnosťou ?! Samozrejme, že netreba zanedbávať aj to, ale odvekov boli dane z príjmu určené pre Chrám Boží a to na Boží príkaz (nie ľudský) A ked sa pozrieme v sučasnosti na také Nemecko, tak môžeme vidieť, že musia predávať kostoly, aby neschatrali a prevadzkuju v nich diskoteky, ked nie horšie skutočnosti.
Dejiny sa opakuju a Božie Slovo opäť sa dotýka svedomia, ked hovorí, že sebe staviate príbytky a Pánu Bohu nechcete ?!
Takže v tomto zmysle idú proti vlastnému Bohu Stvoriteľovi a Jeho prikázaniam! ... a navyše veriaci teraz musia platiť navyše - Cirkvi, kdežto predtým platili Cirkvi z daní - príjmu.
Možno si to myslel ináč, ale tak som pochopil tvoju otázku a preto som aj odpovedal v tomto zmysle. Ak nie, tak napíš konkretnejšie. Ináč dakujem, že sa zaujímaš aj o tom,čo tu ešte nebolo spomenuté. God bless you with Virgin Maria + |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 16:58:56
|
citácia: ... kam pôjdu tie peniaze, ktoré nechcu dať Cirkvi ?!napriklad mozu ist do socialnych fondov, pre podporu rodiny, nezamestnanych , zdravotnictvo, skolstvo ci myslis, ze to bude proti bohu ? Pôvodne zaslal saxsax - 14 december 2010 : 10:19:50
Ako som uz spominal vyssie. Tie peniaze nepojdu nikam, lebo nemaju ake ist. Cirkevnu dan pre svoju cirkev platia iba prihlaseni veriaci. Od ostatnich stat nevybera ziadnu ekvivalentnu dan. Mohli by sme sa na to pozerat, ako na formu clenskeho prispevku.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 20:25:50
|
|
"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan |
Počet príspevkov: 683 ~
Člen od: 10 august 2010 ~
Posledná návšteva: 18 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2010 : 21:58:16
|
citácia: Ako som uz spominal vyssie. Tie peniaze nepojdu nikam, lebo nemaju ake ist. Cirkevnu dan pre svoju cirkev platia iba prihlaseni veriaci. Od ostatnich stat nevybera ziadnu ekvivalentnu dan. Mohli by sme sa na to pozerat, ako na formu clenskeho prispevku. Pôvodne zaslal Richard - 14 december 2010 : 16:58:56
nuz mozno sme sa nerozumeli, ja som narazal na peniaze, ktore ma vdaka zamestnaniu (podla niekoho od boha) a s ktorych by mal zakonite davat istu cast cirkvi (bohu), nuz vzhladom na to, ze dostal slobodnu volu, je to jasne, ak sa rozhodne ich nedat cirkvi a da statu, maju kde ist a urcite by boli potrebnejsie tam, ak sa uz i spomenulo |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 00:40:00
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 01:50:49
|
citácia:
tak prve co mi tam udrelo do oci bolo toto
Viac ako 100 miliónov Európanov je na hranici chudoby, teraz sa staci preniest a bavit sa len o nasom malom Slovensku
co si tym chcel povedat, ze tie miliardy idu na charitu ?
nechcem byt hruby, (toto nie je mienene ako urazka), ale poznas to, s plnej r*** sa dobre s****, takto by svoju socialnu politiku dokazal prijatelne robit i stat, keby nemusel tolke peniaze pchat do bezodnej jamy, z ktorej len mizive percento sa dostane na povrch
ako to kolosalne bohatstvo ktorym disponuje cirkev, Vatikan korensponduje s ucenim Jezisa ?
a napokon, ekonomika je v krize, stat setri kde sa da, hlada rozne moznosti, cim ze prispela cirkev aby pomohla, ze som nikde nezachytil, ze by prisla z iniciativou znizit na nejaku dobu napriklad prispevok od statu
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 10:05:04
|
Saxsax: Inými slovami, v roku 2009 to bolo cca 0,143% z rozpočtu. Zoberme si teda iné kapitoly rozpočtu, ktoré nie sú úplne odôvodnené:
Rozvoj vidieka-dotácie farmárom: 439,9 milióna eur Priame platby poľnohospodárom na zachovanie produkcie: 364,1 Vianočné príspevky dôchodcom: 63,8 Šport a kultúra: 41,2 Rozvoj cestovného ruchu (teda to ide z veľkej časti súkr. osobám): 22,8 Divadlá, Knižnice, Múzeá, Hudba, Granty (tu je veľká časť odôvodnená starostlivosťou o historické pamiatky, ale stále si treba uvedomiť, že napr. podpora divadiel je aj z pohľadu väčšinového ateistu/agnostika určite menej prínosná, alebo aspoň rovnocenná, než podpora náb. spoločností): 127,3
(údaje sú z rozpočtu na rok 2009)
Takže z pohľadu Teba, ako ateistu: Nie je zbytočné venovať toľko pozornosti financovaniu náb. spoločností, keď inde sa vyhadzuje toľko peňazí?
+Vďaka aj týmto financiám sa Cirkev stará o kostoly, z ktorých mnohé sú z historického hľadiska nesmierne cenné a keby sa o ne nestarala Ona, tak by sa musel štát a vzhľadom k jeho "šikovnosti" by ho to zrejme stálo ešte viac...
PS: Netvrdím, že dnešný spôsob financovania je správny, no chcel som dať Tvoje čísla do správneho svetla |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 10:47:39
|
Saxsax, strašne ťa to rozčuluje, ale máš dôverné info kde tie peniaze naozaj končia? To je také vykrikovanie všetci kradnú, ale fakty nikde. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 11:58:08
|
citácia: nuz mozno sme sa nerozumeli, ja som narazal na peniaze, ktore ma vdaka zamestnaniu (podla niekoho od boha) a s ktorych by mal zakonite davat istu cast cirkvi (bohu), nuz vzhladom na to, ze dostal slobodnu volu, je to jasne, ak sa rozhodne ich nedat cirkvi a da statu, maju kde ist a urcite by boli potrebnejsie tam, ak sa uz i spomenulo Pôvodne zaslal saxsax - 14 december 2010 : 21:58:16
Nie, nie. Obidvaja - veriaci aj neveriaci zaplatia rovnako dan z prijmu. Neveriaci uz neplati dodatocne statu nic. Veriaci este zaplati cirkevnu dan. Priklad: Ak maju obidvaja dan z prijmu 1000 EUR, zaplati veriaci este 80,-EUR cirkevnu dan. V Nemecku bude cirkevna dan strhavana priamo z platu so vsetkymi ostatnymi odvodmi. Veriacemu teda strhnu 1080 EUR, neveriacemu 1000 EUR. V Rakusku strhnu obidvom rovnaku dan 1000 EUR a veriaci musi zaplatit cirkevnu dan bud vo forme jednorazoveho rocneho poplatku, alebo po splatkach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 12:22:09
|
citácia: Saxsax, strašne ťa to rozčuluje, ale máš dôverné info kde tie peniaze naozaj končia? To je také vykrikovanie všetci kradnú, ale fakty nikde. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 december 2010 : 10:47:39
neviem kde beries ze ma to strasne rozculuje, ak dovolis, len sa vyjadrujem a prikladam svoj nazor k zalozenej teme, ze tu nieco predlozim neznamena, ze ma to strasne rozculuje
hmmm, preco nikde nie su zverejnene k nahliadnutiu financne rozpocty cirkvi ? (teda aspon ja som nijake nenasiel, poskytnes dake info ty ?)
potom by sme nemuseli domyslat rozne dohady, nevraviac o roznych kauzach , ktore sa uz prevalili
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 12:36:05
|
citácia: Saxsax: Inými slovami, v roku 2009 to bolo cca 0,143% z rozpočtu. Zoberme si teda iné kapitoly rozpočtu, ktoré nie sú úplne odôvodnené: Rozvoj vidieka-dotácie farmárom: 439,9 milióna eur Priame platby poľnohospodárom na zachovanie produkcie: 364,1 Vianočné príspevky dôchodcom: 63,8 Šport a kultúra: 41,2 Rozvoj cestovného ruchu (teda to ide z veľkej časti súkr. osobám): 22,8 Divadlá, Knižnice, Múzeá, Hudba, Granty (tu je veľká časť odôvodnená starostlivosťou o historické pamiatky, ale stále si treba uvedomiť, že napr. podpora divadiel je aj z pohľadu väčšinového ateistu/agnostika určite menej prínosná, alebo aspoň rovnocenná, než podpora náb. spoločností): 127,3 (údaje sú z rozpočtu na rok 2009) Takže z pohľadu Teba, ako ateistu: Nie je zbytočné venovať toľko pozornosti financovaniu náb. spoločností, keď inde sa vyhadzuje toľko peňazí? +Vďaka aj týmto financiám sa Cirkev stará o kostoly, z ktorých mnohé sú z historického hľadiska nesmierne cenné a keby sa o ne nestarala Ona, tak by sa musel štát a vzhľadom k jeho "šikovnosti" by ho to zrejme stálo ešte viac... PS: Netvrdím, že dnešný spôsob financovania je správny, no chcel som dať Tvoje čísla do správneho svetla Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 december 2010 : 10:05:04
to myslis akoze vazne, tamto je vyhadzovanie penazi?
ak ano, tak nech to plati cirkev, ked sa tak ohana charitou
co ideme vsetko zrusit ako sa to uz nejakej bande podarilo, byt este zavistlejsi od dovozu ako sme ci ako?
nie je mi po srsti, ak niekto bedaka ako tento stat skrti a pritahuje ludom opasky a viac ako miliarda ide niekde, kde sa ani nevie ako skonci a naco tie peniaze su
pytal som a pytam sa znova, co urobila cirkev v tejto tazkej ekonomickej situacii, aby bola solidarna s tymto statom, ktory ju tak velkoryso financuje ?
som jednoznacne za odluku, tot moj nazor, a bit za to by sa mali vsetci ostatni pravy veriaci, takto je ten moloch len zastierkov roznych prizivnikov, individui, ludi, co sa vezu na in vlne nabozenskej slobody
ak nahodou, myslim si, ze ano, nove scitanie ludu ukaze ine vysledky, verim tomu, ze bude to opat k nicomu, pretoze ak by sa potom mala financovat cirkev podla tohto, muselo by to byt menej, ale co myslite co sa stane ?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 16:11:23
|
Presne tak, myslím si, že mnohé z toho je podľa mňa vyhadzovaním peňazí (a aj iné výdavky). No a prečo by toto mala platiť Cirkev ako si to Ty navrhol, to skutočne nechápem.
Čo sa týka toho dovozu - asi je to narážka na poľnohospodárstvo. Budeme teda radšej hádzať miliardy každoročne do bezodnej jamy? Naviac, napríklad na Novom Zélande dotácie poľnohospodárom úplne zastavili a ich poľnohospodárstvu to prinieslo rozkvet. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 18:35:14
|
1.
Je len otazkou casu a nicoho ineho, kedy nastane realita odlucenia cirkvi a statu.
Otazkou je, ci je to tym lepsie alebo tym horsie, cim dlhsie to potrva.
Profit zo status quo maju zatial obe strany.
2.
Realita po odluke bude pre cirkvi znamenat, ze sa budu musiet ekonomicky starat o seba podstatne inac, ako v sucasnosti.
Pre KC nastane zaujimava situacia:
poloprofesionalne a neprofesionalne hospodarenie sucasnosti bude musiet prejst na plne profesionalnu ekonomicku spravu - z cirkvi bude de facto aj de iure musiet vzniknut regulerny podnikatelsky subjekt. So vsetkym, co s tym suvisi, teda aj s negativami kapitalistickej reality. Vzory zo zapadu u nas fungovat nikdy nebudu, tade cesta nevedie (odhliadnuc od toho, ci a ako to vobec funguje inde, kde odluka uz je, kedze vsade je to na ukor podstatne ineho poslania, ake cirkev ma mat).
Slovenska KC prezije akukolvek formu odluky. A to aj napriek tomu, ze nema a mat ani nebude to, comu sa hovori obchodny duch a kladny hospodarsky vysledok. A to aj napriek tomu, ze fundacie ako vyskusany model financovania z minulosti, su dnes uz mrtvou ideou. KC vlastni tolko ekonomickych statkov, ze len puhym postupnym predajom bude mat dost zdrojov na prefinancovanie svojich potrieb. Povedane inak a irecito: je iste, ze buducnost prinesie rozflakanie hodnot, ktore predosle generacie do cirkvi priniesli.
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 20:16:33
|
citácia: neviem kde beries ze ma to strasne rozculuje, ak dovolis, len sa vyjadrujem a prikladam svoj nazor k zalozenej teme, ze tu nieco predlozim neznamena, ze ma to strasne rozculuje hmmm, preco nikde nie su zverejnene k nahliadnutiu financne rozpocty cirkvi ? (teda aspon ja som nijake nenasiel, poskytnes dake info ty ?) potom by sme nemuseli domyslat rozne dohady, nevraviac o roznych kauzach , ktore sa uz prevalili Pôvodne zaslal saxsax - 15 december 2010 : 12:22:09
Tak zdalo sa mi z príspevkov, ale nebudem sa hádať.
A neviem o rozpočtoch, no rozpočet našej farnosti sa vždy na konci roka vyhlasuje. Snažil som sa nájsť posledný, ale nenašiel som. Každopádne čo si pamätám, vždy značnou položkou boli energie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 20:23:21
|
Kostoly platia za energiu? Nj., na vesmírnu energiu majú asi oligopol vesmírni lidé, scientológia a new age :D |
"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan |
Počet príspevkov: 683 ~
Člen od: 10 august 2010 ~
Posledná návšteva: 18 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 20:48:50
|
citácia: citácia: neviem kde beries ze ma to strasne rozculuje, ak dovolis, len sa vyjadrujem a prikladam svoj nazor k zalozenej teme, ze tu nieco predlozim neznamena, ze ma to strasne rozculuje hmmm, preco nikde nie su zverejnene k nahliadnutiu financne rozpocty cirkvi ? (teda aspon ja som nijake nenasiel, poskytnes dake info ty ?) potom by sme nemuseli domyslat rozne dohady, nevraviac o roznych kauzach , ktore sa uz prevalili Pôvodne zaslal saxsax - 15 december 2010 : 12:22:09 Tak zdalo sa mi z príspevkov, ale nebudem sa hádať. A neviem o rozpočtoch, no rozpočet našej farnosti sa vždy na konci roka vyhlasuje. Snažil som sa nájsť posledný, ale nenašiel som. Každopádne čo si pamätám, vždy značnou položkou boli energie. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 december 2010 : 20:16:33
jasne ze sa nebudeme hadat, cudujem sam ze niekto v takychto dimenziach rozmysla, diskutujeme, diskutujme, ved to, ze sa v tejto otazke absolutne rozchadzame, neznamena ze ma to rozculuje napriklad , uz si si mohol vsimnut, ze ked ma nieco rozculuje, zvyknem to napisat, pomenovat
a ucty z kostola som nemyslel Azuritko
spravovanie majetku cirkvi je nieco co sa prirovnava k tajomstvam vesmiru, nikto o nich nic nevie, iba Vatikan
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 21:13:22
|
citácia: Kostoly platia za energiu? Nj., na vesmírnu energiu majú asi oligopol vesmírni lidé, scientológia a new age :D Pôvodne zaslal Kolji - 15 december 2010 : 20:23:21
Nie, kostoly majú elektriku a vodu zadarmo a priživujú sa tak na obyčajných ľuďoch ako si ty... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 21:26:16
|
citácia: a ucty z kostola som nemyslel Azuritko spravovanie majetku cirkvi je nieco co sa prirovnava k tajomstvam vesmiru, nikto o nich nic nevie, iba Vatikan Pôvodne zaslal saxsax - 15 december 2010 : 20:48:50
No patrí to do rozpočtu a nieje to najmenšia položka. My v dedine máme kostol na kopci a (kaplnku) kostol pár rokov dolu v dedine. Je to kôli starším a snehu a podobne. Ale nedeľné omše a sviatky bývajú v hlavnom kostole. Tá kaplnka bola kedysi dávno škola a v nedávnej minulosti posilňovňa a miestnosť pre dychovku. Ono sa to prerobilo a peniaze sa získali pôžičkou, ktorá sa postupne spláca. Pôžička bola vzatá z Cirkvi, neviem teraz presne povedať z akého fondu. V susednej dedine robili obnovu historickej malej kaplnky, ktorá stála nemalé peniaze, ale netuším kde všade sa na to peniaze získali. Náš hlavný kostol v dedine už mal byť v rekonštrukcii snáď 10-15 rokov, ale tiež sú tam možno historické maľby a tak sa asi ešte nenašiel dostatok financií alebo nikto nemá odvahu sa do toho pustiť, lebo by to mohlo stáť strašne veľa peňazí. Čiže mnoho peňazí stojí len udržanie takéhoto majetku v obstojnom stave. Mimochodom v hlavnom kostole sa nezvykne kúriť, lebo to zožerie mnoho elektriky a aj tak je tam stále zima. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 21:40:56
|
toto vsetko ti verim Azuritko, ale co ja a kopu ludi mame s tym spolocne?
preco ti ja mam prispievat na to, aby ti nebola v kostole zima?
ved sa poskladajte, ale sami , pripadne sa teplejsie oblecte
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 21:42:04
|
nechcel som aby sa tema zvrhla na ociernovanie cirkvi z prenevery financii ako to robi saxsax alebo propagandu tretotriednej kvality ako to robi kolji, nepochybujem o dostojnom vyuziti financii,
ja som za odluku z politickych pricin, nerad vidim ako si nasi politici beru do ust cirkev bud s tych alebo onakych pricin. co sa tyka financovania tak som za to aby sa zredukovalo na clenov cirkvi,najlepsi by bol model z rakuska, len s tym rozdielom ze peniaze by nezostali obcanovi, ale by boli presunute do inej polozky. pricom by cirkev mala mat aspon 20 az 30 tisic clenov minimalne, aby sa nam tu nerozmahali mormoni a moslimovia,
polnohospodarstvo na slovensku a na novom zelande je rozdiel.
a kolji my pripada ako keby nemal momentalne v hlave poriadok.
pokial bude tema pokracovat k spekulovaniu o nakladani z financiami vo vnutri cirkvi tak prosim admina aby temu uzavrel. to nebol moj zamer
|
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 23:36:42
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2010 : 23:58:21
|
citácia: toto vsetko ti verim Azuritko, ale co ja a kopu ludi mame s tym spolocne? preco ti ja mam prispievat na to, aby ti nebola v kostole zima? ved sa poskladajte, ale sami , pripadne sa teplejsie oblecte Pôvodne zaslal saxsax - 15 december 2010 : 21:40:56
To môže byť pravda, ale poukazujem na to, že tie peniaze môžu byť dostatočne využité. Ťažko povedať aká je realita. Kde sú peniaze, tam sa nájde chamtivý človek. No riešenie netuším aké by bolo najlepšie. Lebo ako to všetko funguje skutočne sa človek ťažko dozvie a tak usúdiť čo by bolo naj je ťažko. Musí sa len skúšať. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|