Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Čistota v predmanželskom vzťahu
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Tetovanie Téma Next Topic: hriech?  

knedlick

Stav: offline

Odoslaný - 04 október 2010 :  21:28:52  Zobraziť profil  Pridať knedlick do zoznamu priateľov
Zdravím, volám sa Fero, mám 22 rokov a mám s priateľkou krásny vzťah, poznáme sa už vyše siedmich rokov a obaja sa snažíme, aby bol Boh na prvom mieste v naších životoch. Avšak mám otázku ohľadom nejakých intimností vo vzťahu. Mám to dievča veľmi rád a tak ak ju pobozkám, tak je to naozaj z lásky, lebo jej chcem ten cit takto vyjadriť. Kde sú však hranice tých prejavov? Keď som sa pýtal na to kňazov, tak jeden mi povie, že ju mám pobozkať len tak, ako by som pobozkal aj svoju mamku, druhý, že bozky a aj nejaké vzrušenie sú tiež darom a sú dobré, ak robia ten vzťah úprimnejším a zväčšujú tú našu lásku a tak ďalej. Je nejaká hranica, že pobozkať ju ešte môžeš, ale takto sa jej dotnúť už nie? Samozrejme potešia všetky snahy pomôcť, no najradšej by som bol, keby mi napísal aj niekto, kto už je v manželstve a týmto si už preskákal. Vďaka.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 04 október 2010  ~  Posledná návšteva: 05 október 2010 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 05 október 2010 :  11:25:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ja sa priklanam k tym radam knazov, kde ti radili pobozkat ju ako mamu...na privitanie, na rozlucku...vzrusenie je naozaj dar, ale dar, ktory patri do manzelstva...modlite sa stale spolu za cistotu vztahu, teraz je tazke vydrzat, ale uvidis, ze v manzelstve to obaja ocenite a ani vam to nepride, ze ste sa museli zapierat...az v manzelstve zbadate, aky to bol velky dar, ze ste mali cisty vztah...ked sa budete vy sami snazit, Pan vam toto vase snazenie pozehna...nam knaz radil, aby sme sa vyhybali pokuseniam a iny radil mne, aby som nerobila to, co nechcem aby robila moja dcera(imaginarna)...velmi dobre rady, odporucam

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 05 október 2010 :  18:42:48  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
ja sa priklanam k tym radam knazov, kde ti radili pobozkat ju ako mamu...na privitanie, na rozlucku...vzrusenie je naozaj dar, ale dar, ktory patri do manzelstva...modlite sa stale spolu za cistotu vztahu, teraz je tazke vydrzat, ale uvidis, ze v manzelstve to obaja ocenite a ani vam to nepride, ze ste sa museli zapierat...az v manzelstve zbadate, aky to bol velky dar, ze ste mali cisty vztah...ked sa budete vy sami snazit, Pan vam toto vase snazenie pozehna...nam knaz radil, aby sme sa vyhybali pokuseniam a iny radil mne, aby som nerobila to, co nechcem aby robila moja dcera(imaginarna)...velmi dobre rady, odporucam

Pôvodne zaslal janka - 05 október 2010 :  11:25:30

Drahe Bozie Deti ... Pokoj a laska Bozia nech je v nasich srdciach

Mne sa velmi pacila odpoved Janky, tak ju znova davam do pozornosti a tym sa tiez priklanam k jej nazoru.

A co sa tyka odtial- potial, tak mozno pomoze nazor MuDr. Psenicka / zenati/ ktori hovori, ze erotogene zony su miesta na tele zeny, ktore pomahaju k vzruseniu pri intimnom vztahu, co patri len do manzelstva. A to su : postranne casti krku, pery, a samozrejme eroticke casti tela.
/ kniha: "Sexualni vychova v rodine" /

Z toho vyplyva, ze ak by sa malo jednat o bozk z ucty / ako pre mamu / tak nie na pery, ci na krk, ale na lice alebo celo ako to zvyknu v rodinach, ktori sa naozaj miluju.

Aspon tolko z mojej strany a prajem cisty vztah do manzelstva

Nech Ta zehna Pan na Ochranuje so svojimi svatymi, Pannou Mariou +

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Tetovanie Téma Next Topic: hriech?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06