Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Malá esej proti náboženství
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ježis a faraón Téma Next Topic: Sterilizácia sexuálnych zločincov
Strana: z 5

rad.ek

Stav: offline

Odoslaný - 24 august 2010 :  09:40:43  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
Neověřitelná teze může být pravdivá, a taky nemusí. Proto jediný relevantní způsob, jak se přiblížit pravdě je podrobit ji analýze prevděpodobnosti.

^ Niečo takéto sa snažím povedať vo vedľajšom vlákne, len mraas sa vyjadruje "trochu" koherentnejšie ako ja

Pôvodne zaslal Kolji - 20 august 2010 : 17:03:04

Pokud nějaká jedinečná skutečnost je experimentálně neověřitelná a přitom je možná, potom ti při ní nějaká statistika nemůže pomoci. Není tam žádná limita blížící se 0, ale pravděpodobnost 50 na 50.

Pokud chceš zkoumat experimentálně neověřitelnou tezi, musíš využít něco jiného než statistiku (třeba metafyziku).

Také je dobré si uvědomit, že i experimentálně ověřitelné věci nejsou po ověření experimentem dokázané ve smyslu jisté pravdivosti.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 24 august 2010 :  11:27:58  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
citácia:
Pokud nějaká jedinečná skutečnost je experimentálně neověřitelná a přitom je možná, potom ti při ní nějaká statistika nemůže pomoci. Není tam žádná limita blížící se 0, ale pravděpodobnost 50 na 50.

Pôvodne zaslal rad.ek - 24 august 2010 :  09:40:43

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 24 august 2010 :  20:04:32  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
no teda, pekná larvička muchy, ak sa nemýlim

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 24 august 2010 :  20:37:19  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
ale no tak kolji, prave som sa naveceral

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 24 august 2010 :  22:31:19  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Skorej by ma zaujímalo čo tým Kolji chcel povedať. Ja som to nepochopil.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Ježis a faraón Téma Next Topic: Sterilizácia sexuálnych zločincov  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06