|
Odoslaný - 03 august 2010 : 21:06:56
|
Rád by som vedel, aký máte názor na sterilizáciu alebo kastraciu sexuálnych zločincov a aký je názor Cirkvi na túto tému. Hľadal som na internete odpoveď, no nikde som nenašiel vyhlásenie Cirkvi k tejto problematike.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 593 ~
Člen od: 27 júl 2010 ~
Posledná návšteva: 18 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2010 : 22:54:05
|
Mna by zaujimalo, aky mate blesk nazor na to, aby sa zlodejom odtinali ruky. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 01:37:07
|
Na inom diskusnom fore bola tema o treste smrti. Uzasny argument jedneho diskutera, zastancu poprav: odsudeni na dozivotie sa vo vazeni casto aj tak nedoziju prirodzenej smrti. |
Počet príspevkov: 56 ~
Člen od: 24 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 01 december 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 10:46:17
|
citácia: Rád by som vedel, aký máte názor na sterilizáciu alebo kastraciu sexuálnych zločincov a aký je názor Cirkvi na túto tému. Hľadal som na internete odpoveď, no nikde som nenašiel vyhlásenie Cirkvi k tejto problematike. Pôvodne zaslal blesk - 03 august 2010 : 21:06:56
Drahý braček .. Pokoj s tebou.
Zatiaľ by som vyjadril len osobný názor, takže si myslím, že v tomto je merítko na každého rovnaké.Myslím na to, že nezaleží na tom ako velký je hriešnik, v každom prípade je sterilizácia z morálneho hľadiska pre človeka nepripustná. Ale ak si dobre pamätám, tak bola tam nejaka výnimka. Ešte sa pozriem.
Zatiaľ ti prajem "rovnaký meter" na každého |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 12:03:27
|
citácia: Mna by zaujimalo, aky mate blesk nazor na to, aby sa zlodejom odtinali ruky. Pôvodne zaslal Mato - 03 august 2010 : 22:54:05
V krízových situáciach som za to, aby boli rovno popravovaní (povodne a rôzne nešťastia)
Sexuálny násilník by mal byť podľa mňa vykastrovaný, aby už nemohol nikomu ublížiť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 13:32:12
|
ale to iste sa da povedat o niekolko nasobny vrahoch, mafianskych bossoch, zlodejoch a pod. zabit aby nemohli dalej pachat trestnu cinnost ale tak to predsa nefunguje, no zavriet dotycneho na dozivotie je ina |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 13:32:29
|
citácia: Mna by zaujimalo, aky mate blesk nazor na to, aby sa zlodejom odtinali ruky. Pôvodne zaslal Mato - 03 august 2010 : 22:54:05 nesleduje tým kastraciu knayov? čiže apriori bulvarnz pristup smerujuci voči rkc? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:06:23
|
citácia: V krízových situáciach som za to, aby boli rovno popravovaní (povodne a rôzne nešťastia) Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 12:03:27 Sexualneho nasilnika pocas krizovej situacie popravit, v inom case vykastrovat? Zlodeja v krizovej situacii popravit, v inom case odtat ruku aby uz nemohol nikoho okradnut? Rozumiem spravne vasej logike? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:28:12
|
citácia: ale to iste sa da povedat o niekolko nasobny vrahoch, mafianskych bossoch, zlodejoch a pod. zabit aby nemohli dalej pachat trestnu cinnost ale tak to predsa nefunguje, no zavriet dotycneho na dozivotie je ina Pôvodne zaslal timylee - 04 august 2010 : 13:32:12 lenže za znásilnenie nie je nikde doživotie. Čiže bu´d doživotie, alebo niekoľko rokov a kastrácia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:33:18
|
citácia: citácia: V krízových situáciach som za to, aby boli rovno popravovaní (povodne a rôzne nešťastia) Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 12:03:27 Sexualneho nasilnika pocas krizovej situacie popravit, v inom case vykastrovat? Zlodeja v krizovej situacii popravit, v inom case odtat ruku aby uz nemohol nikoho okradnut? Rozumiem spravne vasej logike? Pôvodne zaslal Mato - 04 august 2010 : 14:06:23
Nie, nechápete. Nie je zločin ako zločin.
Iné je, keď napríklad ukradnem čokoládu, vykradnem dom a keď okradnem napríklad štát... a zasa to môžem rozdeliť do 2 aktegórii-výnimočný stav - normálny stav Čiže keď napríklad niekto vykradne dom, tak basa na niekoľko rokov, keď niekto vykráda dom pri nešťastí, tak poprava-musí to mať odstrašujúci účinok, aby sa to neopakovalo, jedná sa o udržanie verejného poriadku.
Pokiaľ sa niekto previní napríklad znásilnením, tak buď basa na niekoľko rokov + kastrácia, alebo doživotie.
Pokiaľ sa niekto previní incestným stykom, tak doživotie nemôžete dať...teda niekoľko rokov+kastrácia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:33:38
|
vieš, blesk, teray odsyuješ a sudiš. a čo ak tz sa skor či neskor staneš tym sex. delikventom a na tebe uplatnia to, čo by si chcel pre druhého? vieš potom prijať yodpovednosť v tomto smere aj za seba či len súdiš druhých? ver tomu, že aj keby si tu neviem ako odprisahal že tebe sa to stať nemôže, tak neyabraniš tomu, aby si sa aj ty v buducnosti tak nesprával.
či toto plati o tebe: pre druhých spravodlivosť a pre seba milosrdenstvo? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:36:51
|
citácia: citácia: citácia: V krízových situáciach som za to, aby boli rovno popravovaní (povodne a rôzne nešťastia) Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 12:03:27 Sexualneho nasilnika pocas krizovej situacie popravit, v inom case vykastrovat? Zlodeja v krizovej situacii popravit, v inom case odtat ruku aby uz nemohol nikoho okradnut? Rozumiem spravne vasej logike? Pôvodne zaslal Mato - 04 august 2010 : 14:06:23 Nie, nechápete. Nie je zločin ako zločin. Iné je, keď napríklad ukradnem čokoládu, vykradnem dom a keď okradnem napríklad štát... a zasa to môžem rozdeliť do 2 aktegórii-výnimočný stav - normálny stav Čiže keď napríklad niekto vykradne dom, tak basa na niekoľko rokov, keď niekto vykráda dom pri nešťastí, tak poprava-musí to mať odstrašujúci účinok, aby sa to neopakovalo, jedná sa o udržanie verejného poriadku. Pokiaľ sa niekto previní napríklad znásilnením, tak buď basa na niekoľko rokov + kastrácia, alebo doživotie. Pokiaľ sa niekto previní incestným stykom, tak doživotie nemôžete dať...teda niekoľko rokov+kastrácia. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:33:18
blesk, výnimočný stav je čo? každý ti môže argumentovať že bol v stave ked potreboval yabezpečiť seba či rodinu, ynamzch bliykzch. y tohto pohľadu môžeš každú krádež nejako ospravedlniť. Alebo prečo to isté neuplatniť aj pri sex. delikvencii? tam sa da argumentovať tým, že proste človek nechcel aby mu cvakalo v bedni y toho, že nesexuje. Proste používaš dvojitý meter. Len davaj bachca na to, aby siu raz aj ty nebol tým kto znasilní. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:38:22
|
citácia: vieš, blesk, teray odsyuješ a sudiš. a čo ak tz sa skor či neskor staneš tym sex. delikventom a na tebe uplatnia to, čo by si chcel pre druhého? vieš potom prijať yodpovednosť v tomto smere aj za seba či len súdiš druhých? ver tomu, že aj keby si tu neviem ako odprisahal že tebe sa to stať nemôže, tak neyabraniš tomu, aby si sa aj ty v buducnosti tak nesprával. či toto plati o tebe: pre druhých spravodlivosť a pre seba milosrdenstvo? Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:33:38
Ales čo je to za logiku ? Zakážeme aj doživotie, lebo náhodou aj ty môžeš niekoho viacnásobne úmyselne zabiť ?
Ja sa takým delikventom nikdy nestanem a pokiaľ by sa stal napríklad niekto z mojich kamarátov, alebo blízkych, je to ich problém a nech sa vykoná spravodlivosť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:39:33
|
ešte by ma zaujimala jedna vec, ked rkc je za trest smrti(v určitých prípadoch) tak je ylá. ked nerieši sex. delikvenciu kastraciou tak je ylá, ked by bola ya kastraciu v tých prípadoch, tak bude yase zlá. čiže bez ohľadu na to čo urobí rkc bude zlá.
blesk, podľa mňa tvoja diskusia je len hľadaním palice, aby si si riešil komplexz vo vzťahu k rkc. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:41:32
|
citácia: citácia: citácia: citácia: V krízových situáciach som za to, aby boli rovno popravovaní (povodne a rôzne nešťastia) Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 12:03:27 Sexualneho nasilnika pocas krizovej situacie popravit, v inom case vykastrovat? Zlodeja v krizovej situacii popravit, v inom case odtat ruku aby uz nemohol nikoho okradnut? Rozumiem spravne vasej logike? Pôvodne zaslal Mato - 04 august 2010 : 14:06:23 Nie, nechápete. Nie je zločin ako zločin. Iné je, keď napríklad ukradnem čokoládu, vykradnem dom a keď okradnem napríklad štát... a zasa to môžem rozdeliť do 2 aktegórii-výnimočný stav - normálny stav Čiže keď napríklad niekto vykradne dom, tak basa na niekoľko rokov, keď niekto vykráda dom pri nešťastí, tak poprava-musí to mať odstrašujúci účinok, aby sa to neopakovalo, jedná sa o udržanie verejného poriadku. Pokiaľ sa niekto previní napríklad znásilnením, tak buď basa na niekoľko rokov + kastrácia, alebo doživotie. Pokiaľ sa niekto previní incestným stykom, tak doživotie nemôžete dať...teda niekoľko rokov+kastrácia. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:33:18 blesk, výnimočný stav je čo? každý ti môže argumentovať že bol v stave ked potreboval yabezpečiť seba či rodinu, ynamzch bliykzch. y tohto pohľadu môžeš každú krádež nejako ospravedlniť. Alebo prečo to isté neuplatniť aj pri sex. delikvencii? tam sa da argumentovať tým, že proste človek nechcel aby mu cvakalo v bedni y toho, že nesexuje. Proste používaš dvojitý meter. Len davaj bachca na to, aby siu raz aj ty nebol tým kto znasilní. Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:36:51
Výnimočný stav vyhlasuje prezident napríklad pri povodniach, požiaroch, príprave na vojnu atď... pokiaĺ v takomto prípade niekto kradne, alebo znásilňuje, je popravený !
"že proste človek nechcel aby mu cvakalo v bedni y toho, že nesexuje."
Máme rozum ? Máme a ten je nadradený nad pudy.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:41:33
|
citácia: citácia: vieš, blesk, teray odsyuješ a sudiš. a čo ak tz sa skor či neskor staneš tym sex. delikventom a na tebe uplatnia to, čo by si chcel pre druhého? vieš potom prijať yodpovednosť v tomto smere aj za seba či len súdiš druhých? ver tomu, že aj keby si tu neviem ako odprisahal že tebe sa to stať nemôže, tak neyabraniš tomu, aby si sa aj ty v buducnosti tak nesprával. či toto plati o tebe: pre druhých spravodlivosť a pre seba milosrdenstvo? Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:33:38 Ales čo je to za logiku ? Zakážeme aj doživotie, lebo náhodou aj ty môžeš niekoho viacnásobne úmyselne zabiť ? Ja sa takým delikventom nikdy nestanem a pokiaľ by sa stal napríklad niekto z mojich kamarátov, alebo blízkych, je to ich problém a nech sa vykoná spravodlivosť. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:38:22
presne toto hovorím, voči druhému spravodlivosť, a voči sebe milosrdenstvo.
nemyslím si že hľadaš nejaké riešenie. a nejde ti ani o diskusiu, ale o to povedať si svoj nayor a tým to u teba hasne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:42:32
|
citácia: citácia: citácia: vieš, blesk, teray odsyuješ a sudiš. a čo ak tz sa skor či neskor staneš tym sex. delikventom a na tebe uplatnia to, čo by si chcel pre druhého? vieš potom prijať yodpovednosť v tomto smere aj za seba či len súdiš druhých? ver tomu, že aj keby si tu neviem ako odprisahal že tebe sa to stať nemôže, tak neyabraniš tomu, aby si sa aj ty v buducnosti tak nesprával. či toto plati o tebe: pre druhých spravodlivosť a pre seba milosrdenstvo? Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:33:38 Ales čo je to za logiku ? Zakážeme aj doživotie, lebo náhodou aj ty môžeš niekoho viacnásobne úmyselne zabiť ? Ja sa takým delikventom nikdy nestanem a pokiaľ by sa stal napríklad niekto z mojich kamarátov, alebo blízkych, je to ich problém a nech sa vykoná spravodlivosť. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:38:22 presne toto hovorím, voči druhému spravodlivosť, a voči sebe milosrdenstvo. nemyslím si že hľadaš nejaké riešenie. a nejde ti ani o diskusiu, ale o to povedať si svoj nayor a tým to u teba hasne. Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:41:33
Ales ja viem, že nikoho neznásilním...pokiaľ to mám teda povedať po tvojom, áno, nech je to tak aj na mne. neviem či len provokuješ, alebo to myslíš vážne ... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:43:18
|
citácia: [ "že proste človek nechcel aby mu cvakalo v bedni y toho, že nesexuje." Máme rozum ? Máme a ten je nadradený nad pudy. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:41:32
hrdina na entú. nie je to tak jednoduché ako si myslíš. buď rád a modli sa. Lebo taký ako tz vodu kážu a víno pijú. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:46:38
|
citácia: Ales ja viem, že nikoho neznásilním...pokiaľ to mám teda povedať po tvojom, áno, nech je to tak aj na mne. neviem či len provokuješ, alebo to myslíš vážne ... Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:42:32
nikdy nehovor nikdy. a to či niekoho neynásilniš: môžeš len povedať že sa o to pokúsiš. nikdz nevieš čo ti život schystá a do akej situácie ťa privedie. proste akou meriaš iným sa nameria aj tebe.
Poynáš ten vtip: Chlapík sa modli k Bohu: "Pane aký som super, nikoho som neyabil, neynasilnil, neokradol... " A Boh mu odpoveda: "Ano viem, lebo až chvilku sa yobudiš". Je viacero obmien, dufam že sme sa pochopili. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:53:24
|
citácia: citácia: [ "že proste človek nechcel aby mu cvakalo v bedni y toho, že nesexuje." Máme rozum ? Máme a ten je nadradený nad pudy. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:41:32 hrdina na entú. nie je to tak jednoduché ako si myslíš. buď rád a modli sa. Lebo taký ako tz vodu kážu a víno pijú. Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:43:18
Poznáš ma ? Nie...ja sa viem ovládať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 14:55:23
|
citácia: citácia: Ales ja viem, že nikoho neznásilním...pokiaľ to mám teda povedať po tvojom, áno, nech je to tak aj na mne. neviem či len provokuješ, alebo to myslíš vážne ... Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:42:32 nikdy nehovor nikdy. a to či niekoho neynásilniš: môžeš len povedať že sa o to pokúsiš. nikdz nevieš čo ti život schystá a do akej situácie ťa privedie. proste akou meriaš iným sa nameria aj tebe. Poynáš ten vtip: Chlapík sa modli k Bohu: "Pane aký som super, nikoho som neyabil, neynasilnil, neokradol... " A Boh mu odpoveda: "Ano viem, lebo až chvilku sa yobudiš". Je viacero obmien, dufam že sme sa pochopili. Pôvodne zaslal Ales - 04 august 2010 : 14:46:38
Chápem to teda správne, že si proti akémukoľvek trestu, lebo každý môže zlyhať ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 15:47:55
|
citácia: Nie, nechápete. Nie je zločin ako zločin. Iné je, keď napríklad ukradnem čokoládu, vykradnem dom a keď okradnem napríklad štát... a zasa to môžem rozdeliť do 2 aktegórii-výnimočný stav - normálny stav Čiže keď napríklad niekto vykradne dom, tak basa na niekoľko rokov, keď niekto vykráda dom pri nešťastí, tak poprava-musí to mať odstrašujúci účinok, aby sa to neopakovalo, jedná sa o udržanie verejného poriadku. Pokiaľ sa niekto previní napríklad znásilnením, tak buď basa na niekoľko rokov + kastrácia, alebo doživotie. Pokiaľ sa niekto previní incestným stykom, tak doživotie nemôžete dať...teda niekoľko rokov+kastrácia. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:33:18 Cize kradez malej veci je v poriadku, pri vacsej odtat ruku a najvacsej poprava? Sexualne zlociny nemaju odstupnovanie? Exhibicionista je rovnaky zlocinec ako ten co znasilnil male dievcatko? Ten co ohmataval neznamu zenu v autobude je rovnaky zlocinec ako ten co zneuzival vlastnu dceru? Ako chcete urcit, kedy ruku odtat a kedy staci vazenie? Ako chcete urcit ktory zlocin zasluhuje kastraciu a ktory nie? A v case vynimocneho stavu za vsetko popravovat? Aj tych, ktorym povedzme povoden znicila vsetko a vlupal sa do domu a odniesol odtial chlieb a mlieko? Ci len tych, ktory odniesli radio, ci TV? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 16:01:38
|
citácia: citácia: Nie, nechápete. Nie je zločin ako zločin. Iné je, keď napríklad ukradnem čokoládu, vykradnem dom a keď okradnem napríklad štát... a zasa to môžem rozdeliť do 2 aktegórii-výnimočný stav - normálny stav Čiže keď napríklad niekto vykradne dom, tak basa na niekoľko rokov, keď niekto vykráda dom pri nešťastí, tak poprava-musí to mať odstrašujúci účinok, aby sa to neopakovalo, jedná sa o udržanie verejného poriadku. Pokiaľ sa niekto previní napríklad znásilnením, tak buď basa na niekoľko rokov + kastrácia, alebo doživotie. Pokiaľ sa niekto previní incestným stykom, tak doživotie nemôžete dať...teda niekoľko rokov+kastrácia. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:33:18 Cize kradez malej veci je v poriadku, pri vacsej odtat ruku a najvacsej poprava? Sexualne zlociny nemaju odstupnovanie? Exhibicionista je rovnaky zlocinec ako ten co znasilnil male dievcatko? Ten co ohmataval neznamu zenu v autobude je rovnaky zlocinec ako ten co zneuzival vlastnu dceru? Ako chcete urcit, kedy ruku odtat a kedy staci vazenie? Ako chcete urcit ktory zlocin zasluhuje kastraciu a ktory nie? A v case vynimocneho stavu za vsetko popravovat? Aj tych, ktorym povedzme povoden znicila vsetko a vlupal sa do domu a odniesol odtial chlieb a mlieko? Ci len tych, ktory odniesli radio, ci TV? Pôvodne zaslal Mato - 04 august 2010 : 15:47:55
Pri krádeži malej veci menší trest, pri väčšej veľký trest, pri najväčšej, najväčší trest. (Niektoré kultúry odtínali ruky, nemyslím si, že dnes je to potrebné, je to skôr stredoveký trest)
Kde ste vyčítali, že sex. zločiny nemajú byť odstupňované ? Ja som narážal len na znásilnenie a incest. Ostatné sexuálne zločiny sú o niečo ľahšie a teda stačí basa, povedzme 8-10 rokov.
"Ako chcete urcit, kedy ruku odtat a kedy staci vazenie? Ako chcete urcit ktory zlocin zasluhuje kastraciu a ktory nie?" Podľa závažnosti.
"A v case vynimocneho stavu za vsetko popravovat? Aj tych, ktorym povedzme povoden znicila vsetko a vlupal sa do domu a odniesol odtial chlieb a mlieko? Ci len tych, ktory odniesli radio, ci TV?"
V čase výnimočného stavu je za krádež celkovo trestaná smrťou. Výnimočný stav platí len v postihnutých regiónoch, nie v celom štáte. Všetko to závisí od vlády, alebo prezidenta. Sú to špeciálne zákony. Ciže keď sa určí, že smrť za krádež akéhokoľvek tovaru, ktorý nie je jedlom smrť, tak to tak platí. Nerozlišuje sa, či kradnete televízor, alebo 10 televízorov. Nie je na to čas a treba udržať verejný poriadok. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 16:08:26
|
citácia: Chápem to teda správne, že si proti akémukoľvek trestu, lebo každý môže zlyhať ? Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:55:23
Podľa mňa si aleška vôbec nepochopil, lebo predpokladám, že on hovorí o spravodlivom súdení a treste. Ty dávaš nepremyslené návrhy, čo ťa z brucha napadlo a to sa ďaleko míňa spravodlivosti. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 17:06:42
|
citácia: citácia: Chápem to teda správne, že si proti akémukoľvek trestu, lebo každý môže zlyhať ? Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 14:55:23 Podľa mňa si aleška vôbec nepochopil, lebo predpokladám, že on hovorí o spravodlivom súdení a treste. Ty dávaš nepremyslené návrhy, čo ťa z brucha napadlo a to sa ďaleko míňa spravodlivosti. Pôvodne zaslal Azuritko - 04 august 2010 : 16:08:26
Čo je na tom nespravodlivé a nepochopiteľné ? Aleško argumentuje, že aby som si dával pozor, lebo aj ja môžem znásilniť...ja som mu odpovedal, že ja sa viem ovládať a teda neznásilním NIKDY !!!!
To znamená, že nebudeme ani súdiť lúpeže, lebo sa môže stať, že možno v budúcnosti vylúpim banku ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2010 : 17:07:39
|
citácia: Pri krádeži malej veci menší trest, pri väčšej veľký trest, pri najväčšej, najväčší trest. (Niektoré kultúry odtínali ruky, nemyslím si, že dnes je to potrebné, je to skôr stredoveký trest) Kde ste vyčítali, že sex. zločiny nemajú byť odstupňované ? Ja som narážal len na znásilnenie a incest. Ostatné sexuálne zločiny sú o niečo ľahšie a teda stačí basa, povedzme 8-10 rokov. "Ako chcete urcit, kedy ruku odtat a kedy staci vazenie? Ako chcete urcit ktory zlocin zasluhuje kastraciu a ktory nie?" Podľa závažnosti. "A v case vynimocneho stavu za vsetko popravovat? Aj tych, ktorym povedzme povoden znicila vsetko a vlupal sa do domu a odniesol odtial chlieb a mlieko? Ci len tych, ktory odniesli radio, ci TV?" V čase výnimočného stavu je krádež väčšinou celkovo trestaná smrťou. Výnimočný stav platí len v postihnutých regiónoch, nie v celom štáte. Všetko to závisí od vlády, alebo prezidenta. Sú to špeciálne zákony. Ciže keď sa určí, že smrť za krádež akéhokoľvek tovaru, ktorý nie je jedlom smrť, tak to tak platí. Nerozlišuje sa, či kradnete televízor, alebo 10 televízorov. Nie je na to čas a treba udržať verejný poriadok. Pôvodne zaslal blesk - 04 august 2010 : 16:02:47
Je ti milšia diktatúra ako spravodlivosť? |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|