Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Mike - spam - prosim zmazat |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 20:10:00
|
Aj vy ste dostali súkromnú správu od MIKE? Mne sa to celé akosi nezdá...
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 20:14:11
|
dostal, a je to podvod, pyta peniaze a vravi ze je vraj smrtelne chory, nezmysel |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 22:32:34
|
Dostal som a ako náhle som tam videl slovíčko "transfer" tak neriešim. 99,999% podvod. Takže najlepšie ak to každý bude ignorovať. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 22:38:28
|
A nemohol by s tým admin niečo spraviť, napríklad zablokovať toho užívateľa? |
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 22:40:21
|
dostala som a vymazala... no čo už, niekto sa pokúšal... a priznám sa aj som prednedávnom vyhrala cestu **** hviezdičkovou loďou po Níle atď. - skontrolovala som si danú cestovku http://www.beckreisen.sk/egypt2010.html aj referencie a boli tam pochvaľné lístočky o tom čo dobrého si dotyční pokúpili. Tak som odmietla. Mňa v podstate oslovili v Kauflande, núkali to ako súťaž o cestu do Egypta a hoci som nechcela, nakoniec ma doslova donútil mladík vyplniť prihlášku do súťaže a po určitom čase mi prišlo oznámenie, že som - a je to neuveriteľné - práve just ja vyhrala a ja som to odmietla. Takže lovia aj v obchodných domoch.
|
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 júl 2010 : 23:53:45
|
aha ja som pisla uz adminovy ze neco divne mi prislo.. a az ted som si vsimol tuto temu... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2010 : 00:03:09
|
citácia: dostala som a vymazala... no čo už, niekto sa pokúšal... a priznám sa aj som prednedávnom vyhrala cestu **** hviezdičkovou loďou po Níle atď. - skontrolovala som si danú cestovku http://www.beckreisen.sk/egypt2010.html aj referencie a boli tam pochvaľné lístočky o tom čo dobrého si dotyční pokúpili. Tak som odmietla. Mňa v podstate oslovili v Kauflande, núkali to ako súťaž o cestu do Egypta a hoci som nechcela, nakoniec ma doslova donútil mladík vyplniť prihlášku do súťaže a po určitom čase mi prišlo oznámenie, že som - a je to neuveriteľné - práve just ja vyhrala a ja som to odmietla. Takže lovia aj v obchodných domoch. Pôvodne zaslal juja - 26 júl 2010 : 22:40:21
no obcas sa stastie usmeje
moja zena, je tomu 6 rokov si kupila zimnu bundu a na prilozenu poukazku vyhrala zajazd pre dve osoby plavbou lodou na 10 dni v Grecku, bola to parada
ale je fakt, ze na taketo aktivity neragujem
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2010 : 08:23:25
|
Dotycny spammer je uz vymazany, ale spravy su uz nanestastie odoslane. Ignorujte ich prosim. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2010 : 16:28:01
|
hej, niekedy sa šťastie usmiať môže, ale vždy je to riskantné. A mimochodom vo včerajších TV-správach bola presne táto "akcia" vyhlásená za pochybnú a ľudkovia vyzvaní, aby na jej ponuky nereagovali. Ja som tiež odvtedy dostala ponuku na ďalší výlet, ten som tiež odmietla - totiž ono je to tam skutočne spojené s prezentáciou a nakupovaním nejakých výrobkov, takže to by sa mi takto nepáčilo. Ak je to v opačnom poradí, ako u Tvojej manželky, to by som povedala, že je skôr prijateľné. Ona si sama dobrovoľne vybrala určitý tovar a až potom vyhrala... akurát smutné je na tom to, že takéto pseudocestovné kancošky poškodzujú dobré meno tým poriadnym a tým im sťažujú podnikanie. Nuž takto to chodí... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 10:49:34
|
citácia: Dotycny spammer je uz vymazany, ale spravy su uz nanestastie odoslane. Ignorujte ich prosim. Pôvodne zaslal Mato - 27 júl 2010 : 08:23:25
Zaujimave, uvedeny spam mi zo schranky prijatych sprav zmizol aj s vacsinou inych prijatych PM (regulernych).
Asi "odmena" za to, ze som chlapcovi mienil poslat stvormiestnu cifru v eurach.
Ako viete s istotou, aku tu prezentujete, ze ide/islo o podvod? Logicky, ani tisic zlych skusenosti neimplikuje, ze tisicprva bude tiez apriori spamovina. Poznate rozpravku o zartovnikovi, ako dopadol, ked si najprv robil zarty, ze vlci idu...
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 13:09:07
|
Je zaujimave, ze sa vymazala aj sprava od neho, inak sa mazu iba spravy strasie ako 45 dni a neprecitane iba strasie ako 60 dni. Priznam sa, ze tento fenomem zmzinutej cerstvej spravy neviem vysvetlit.
Co sa tyka obsahu, neviem presne aky spam ste dostali Vy, ale odo mna ziadne peniaze nechcel. Naopak, chcel aby som mu poskytol cislo uctu na ktore mi prevedie 12.5 miliona dolarov a aby som mu pomohol ziskat obcianstvo a za to ze mi da 15% z tejto sumy. Predpokladam, ze keby som sa mu ozval, najprv by potreboval urcitu sumu penazi odo mna, aby ten prevod mohol uskutocnit, pripadne by potreboval velke mnozstvo osobnych udajov, ktore by mu umoznili ziskat pristup k mojmu bankovemu uctu.
A preco si myslim ze to je podvod?
1. Je to poslane po anglicky cez cisto slovensky hovoriace forum, co svedci o tom, ze to odosielal robot naprogramovany pre toto forum, ktoremu preklad fora nevadi. 2. Je to poslane nahodnym ludom a chcel by som vidiet zufalca, ktory by skutocne poslal 12 milionov dolarov na ucet cloveka, ktoreho v zivote nevidel a ani len netusi kde byva.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 13:20:03
|
citácia: Co sa tyka obsahu, neviem presne aky spam ste dostali Vy, ale odo mna ziadne peniaze nechcel. Naopak, chcel aby som mu poskytol cislo uctu na ktore mi prevedie 12.5 miliona dolarov a aby som mu pomohol ziskat obcianstvo a za to ze mi da 15% z tejto sumy. Predpokladam, ze keby som sa mu ozval, najprv by potreboval urcitu sumu penazi odo mna, aby ten prevod mohol uskutocnit, pripadne by potreboval velke mnozstvo osobnych udajov, ktore by mu umoznili ziskat pristup k mojmu bankovemu uctu. Pôvodne zaslal Mato - 28 júl 2010 : 13:09:07
citácia: dostal, a je to podvod, pyta peniaze a vravi ze je vraj smrtelne chory, nezmysel Pôvodne zaslal timylee - 26 júl 2010 : 20:14:11
No zda sa, ze sme tu dostali hromadne niekolko variant. Ta v mojej schranke obsahovala prosbu o donaciu uplne ineho charakteru, ako opisujete vyssie vy dvaja (islo o doplatenie na neznalost imigracnych predpisov).
OK, viac uz tuto vec radsej neriesim. Stale si vsak myslim, ze pausalizovanie toho druhu, ake sa objavuje od viacerych v tomto vlakne (ze ako vopred vedia, co je kedy podvod, pritom to maju len na zaklade skusenosti z minulosti, ktore sa iba podobaju), je nespravne a moze sa v realnom zivote vypomstit.
(Je napriklad zaujimave, ako lahko dokazeme jeden event posudit ako podvod, a druhy ako pravdu. Mike je podvod, "prenasledovana strachom" je pravda....) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 14:17:53
|
citácia: (Je napriklad zaujimave, ako lahko dokazeme jeden event posudit ako podvod, a druhy ako pravdu. Mike je podvod, "prenasledovana strachom" je pravda....) Pôvodne zaslal Rarach - 28 júl 2010 : 13:20:03
velmi spravny postrech
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 15:55:02
|
rarach, ze je mike podvod je scela jasne, kedze ide o automaticky program zasielania emailov, mne take chodia na azet.sk raz dvakrat do tyzdna, dalej je v anglictine, ako by si anglican precital a dostal sa k slovenskemu krestanskemu foru? dalej ze ten email dostali skoro vsetci tiez o niecom svadci,
pokial ide o druhu temu ktoru komentujes tak ta bola publikovana verejne, osoba ktora ju vytvorila pravidelne odpoveda, dalej nepyta peniaze a podla mna nehrozi ze ich pytat bude, chce len pisomnu radu takze aj keby to bola povedzme klamstvo a nevkusny zmysel pre humor tak neutrpis ujmu. maximalne stratis par minut . |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 19:34:51
|
Rarach, podla teba ten "mike" je pravda? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2010 : 23:54:55
|
Rarach, ako upozornenie na väčšiu obozretnosť a na to, aby sme nerobili ukvapené závery to beriem. Ale v týchto dvoch prípadoch to vyznieva jednoznačne. Po obdržaní súkromnej správy som hneď videl príznaky spamu, a potvrdilo mi to hneď to, že to prišlo veľa ľuďom. No mohlo by to byť upozornením aj pre Vás, aby ste si dali pozor, lebo poslať štvormiestnu cifru peňazí v eurách niekomu, kto zneužíva dobročinnosť, a urobiť to bezhlavo by bolo obrovskou zbytočnosťou. Každopádne keby bol ten príspevok o strachu klamstvom, tak by sme mali dočinenia s psychopatom, lebo takto to vymyslieť iba preto, aby sa ľudia čudovali, tak to by nedokázal asi nikto normálny... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 júl 2010 : 14:59:05
|
Podobné hromadné maily sa automaticky zaradia medzi nevyžiadanú poštu a tú mažem. Ak niekto posiela neznámemu milióny za nejakú službu je to vždy podozrivé. Ak si nedá námahu aby to preložil do jazyka štátu do ktorého to posiela, jedná sa o automaticky rozposielanú poštu a jej účelom je na 99,99%získanie dôverných informácií od ľudí, ktorí zareagujú.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2010 : 16:05:15
|
citácia: rarach, ze je mike podvod je scela jasne, kedze ide o automaticky program zasielania emailov, mne take chodia na azet.sk raz dvakrat do tyzdna, dalej je v anglictine, ako by si anglican precital a dostal sa k slovenskemu krestanskemu foru? dalej ze ten email dostali skoro vsetci tiez o niecom svadci, Pôvodne zaslal timylee - 28 júl 2010 : 15:55:02 Podstata mojich namietok zostava nedotknuta.
citácia: pokial ide o druhu temu ktoru komentujes tak ta bola publikovana verejne, osoba ktora ju vytvorila pravidelne odpoveda, dalej nepyta peniaze a podla mna nehrozi ze ich pytat bude, chce len pisomnu radu takze aj keby to bola povedzme klamstvo a nevkusny zmysel pre humor tak neutrpis ujmu. maximalne stratis par minut . Pôvodne zaslal timylee - 28 júl 2010 : 15:55:02
Jeden cerstvy priklad za vsetky ostatne : na istom katolickom fore (na ktorom panuje priam vojenska disciplina) isty clovek fungoval dva roky, uviedol dvetisic prispevkov a to na takej urovni, ze si vysluzil pristup aj do uzavretej sekcie fora. Precitnutie forakov bolo krute, nechali si ho vliezt az pod kozu, dojemnostou a i mnohorako pravdivym vystupovanim.
Dotycna s jej posadnutim strachom, nevykazuje najmensi dovod k uvereniu. Nie vsetko, co je mozne, staci k prijatiu len preto, ze je to mozne. No a kolko odbornikov na jej problem sa v jej teme vyrojilo, tiez nie je zanedbatelnou indiciou: viete, kde sa zlietava vela much?
Janka, Azuritko:
Rozhodnutie poslat "Mikeovi" urcity obnos suvisi s nasledovnou uvahou: ak je ten mail pravdivy, tak dotycny naozaj nema inu moznost o urgent pomoc a tu spekulacie o spame nie su k nicomu. Ak je mail nepravdivy, moja penazenka prezije, co o svedomi podvodnika bude otazne. Tak ci tak, u mna zostava dobry pocit a dobry skutok. Odtial plynie pokoj v dusi nad bezpredmetnostou dojmov a pocitov, ci je mike spam alebo nie - a odtial plynie aj moje cudovanie sa nad vacsinovou nekritickostou postojov. Pripad "mike" - ale tiez "posadnuta strachom" - iba obnazuju, ako u ludi funguje zazitkovost a dojmovost, nad efektivnym racionalnym kalkulom.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2010 : 17:05:49
|
Rarach, teória nieje všetko. A hlavne čo sa týka ľudskej povahy je často jednoduchšie odhadnúť človeka, ako aplikovať teóriu a nikam sa nedostať alebo dokonca k mylným výsledkom. Ale dobre, berme to tak, že Mike by nemal byť podvodník a pojednanie o strachu je podvodom. Uveďte indície, ktoré Vás vedú k tomuto uvažovaniu. A to o Mikeovi, že mu to môže pomôcť ak je to pravda, no podľa mňa je to aj tak nerozvážnosť niečo mu poslať a je jedno ako hlboko to siahne do peňaženky niekoho. Ak je to väčšia suma, môže sa využiť aj rozumnejšie a pre tých čo to naozaj potrebujú a nie zahodiť pre niekoho malý obnos, ktorý je pre druhého veľkým majetkom. Z rozumnosti by mala pri takto podozrivom Mike-ovi predchádzať analýza pred prípadným posielaním peňazí. A keďže niektorým prišla žiadosť o pomoc a iným od toho istého človeka informácia o fiktívnej výhre, neviem o čom sa tu dá ešte pochybovať. Mike je jednoznačný podvod. No každopádne prečo neveríte (ak neveríte) tomu príspevku o strachu? Chce to vysvetlenie, ak máte niečo jednoznačne poukazujúce na podvod, tak nás poučte a nenechajte nás hádať. Lebo ja keď sa na to akokoľvek pozerám, nevidím tam podvod, nevidím žiadny motív, nevidím žiadne výhody --- proste mi to príde ako nezmysel považovať to za podvod. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|