Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Volby 2010 (NR SR)
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: odluka statu od cirkvi Téma Next Topic: HIV-prezervatívy a vyjadrenie pápeža Benedikta XVI
Strana: z 12

guest635

Stav: offline

Odoslaný - 22 jún 2010 :  09:57:56  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Nepodstatne pre toho, kto zije odtrhnuty od reality a nevadia mu vo vlastnych postojoch tazke rozpory.

Pre tych, ktory chapu hodnotu zivota a snazia sa chranit zivot aj tych, ktori sa nevedia branit, su to naopak veci velmi podstatne.

Pôvodne zaslal Mato - 18 jún 2010 : 10:14:10

to je vec uhlu pohladu a nazoru, niekto pouziva ako argument utok na city a niekto taketo argumenty ignoruje a obrni sa istou mierou necitlivosti proti nim

ja na rozdiel od vas nepovazujem cloveka za pupok sveta, a preto mam taky nazor na potraty aky mam

citácia:

Nerad sa vyjadrujem pejorativne, ale v tomto pripade som sa skoro neovladol.
To je rovnake, ako tvrdit, ze zakon o zakaze kradnut ludom kradnut nezabrani, len im to hrozne chudakom stazi a niektori pri tom mozu prist aj k ujme na zdravi ci dokonca o zivot, ked si niekto bude nahodou majetok branit.

Pôvodne zaslal Mato - 18 jún 2010 :  10:14:10

vid odpoved azuritkovi - v skratke, embryo nema ziadne prava, ktore mu mozu byt odobrate, preto je taky zakon nanic, okradnuty ma svoje prava, preto je zakon postaveny tak, ze je kradnutie trestne

tebe tiez "priatelsky" radim aby si nemrhal casom, usilim a zdravim o "akoze" nadavky a pokusy o urazky, na mna uz velmi davno nezaberaju ani z oci do oci, nie to este anonymne

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 jún 2010 :  12:36:26  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
to už je dávno určené. Boh to určil už pri stvorení sveta

Pôvodne zaslal Ales - 20 jún 2010 :  09:45:03

neskor to ale zmenil, nie? czie nie je vsetko uplne absolutne cierno biele

Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 :  09:38:54

neviem síce o tom, že Boh mení svoje náyorz..... práve preto aj Ježiš hovoril: nech je vaša reč áno-áno nie-nie.
nie je všetko čierno biele, ale čo je ray čierne, tak čiernzm aj zostane, aj ked po tom budeš machliť hocijakou farbou.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 22 jún 2010 :  19:50:46  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
embryo ani plod nei su obcania tohoto statu a nemaju garantovane ziadne prava pokial sa nenarodia, ale o tom sme tu uz diskutovali...

problem je v tom ze kvoli interrupcii este neumrel ziaden obcan okrem eventualnej matky a tymto zakazom by sa stalo co? ze by aj tak neumrel ziadnen obcan okrem eventualnej matky, ale matiek by umrelo viac pripadne by bolo ich zdravie castejsie trvalo poskodene kvoli neodpbornym zakrokom

preto samotny zakaz je nanic, museli by ste presadit zmenu ustavy, ktora by garantovala ludske prava a status obcana aj plodom a embryam

Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 :  09:45:53

Aby som sa slušne vyjadril poviem iba, Občan Guest, ži si svoj život, ale do života sa nestaraj, lebo si ho príliš slabo ceníš na to, aby si mohol niečo o ňom hovoriť.
A tak by sa presadila zmena ústavy. Život nevinných musí chrániť kto to dokáže, keď to nedokážu oni sami.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 22 jún 2010 :  20:00:55  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Guest. Keby Slovenský štát určil, že od počatia má človek rovnaké práva na život ako narodený človek, tak by si zmenil názor? Presťahoval sa? Ignoroval nový zákon? A prečo by si mal zákon dodržiavať? Šak prečo by si sa nemal riadiť nejakými zvieracími zákonmi. Šak človek nieje pupok sveta. Tak možno zvieratá majú lepšie zákony ako my. Čo teba tlačí do nejakého konania? Rozum? Pudy? Príkazy? Zákony? Ja by som doslova povedal, že z každého čosi a dohromady nič. Robíš si proste to čo ti na um zíde.... Ale skús to popísať ty sám, čo ti udáva smer, ktorý aj tak nikam nevedie, iba k prežívaniu, keďže pre teba cieľ život nemá?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 28 november 2010 :  11:39:01  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Dusan, koho tym myslis?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 28 november 2010 :  21:16:28  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Tomu nemenovanému pánovi primátorovi som sa dnes večer rozhodol poslať mail, ktorý by ho akiste znepokojil. No keď som ho mal už takmer napísaný, ako pozerám na ten text, vtom mi vstúpilo do srdca teplo a vravím si: takto predsa nemôžem! Nie je mi aj tento človek bratom? A svoje vyčítavé slová som vzápätí vymazal. Za odmenu teraz zakúšam neobvyklý pokoj.
Zároveň musím odtiaľto zmazať aj svoje dva predošlé politické príspevky.
Vari ma tuná niekto neznámy požehnal?

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 12 Previous Topic: odluka statu od cirkvi Téma Next Topic: HIV-prezervatívy a vyjadrenie pápeža Benedikta XVI  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06