Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Nerozumiem obrazku |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 21 apríl 2010 : 23:01:33
|
A vôbec spáľme všetky obrázky, obrazy, texty a proste všetko čo sa týka ukrižovania Petra.
Nie sú vhodné. Čo ak si niekto pomyslí, že bol satanista.
No možno si aj niekto pomyslí, ak to pália asi sa zbavujú dôkazov predsa len na tom pravdy čosi bude. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 06:01:55
|
Keby si sledovala vlakno , tak som sa pokusil vysvetlit rozdiel v tom , co ta tak trapi
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 06:15:09
|
citácia: citácia: A este je potrebne povedat k predmetnej veci jednu vec Ak sa pripravuje navsteva papeza , tak usporiadatelia s vatikanskymi diplomatmi prejednavaju vsetky podrobnosti navstevy papeza Tak sa netvarte , ze to bola nahoda. Pôvodne zaslal amerika1 - 21 apríl 2010 : 19:49:13 Takže pápež si sadol na sedes nie náhodou. Bol to jeho úmysel. Alebo tí čo máju takéto veci okola pápeža na starosti to urobili s týmto úmyslom. Otázka znie či bol ten úmysel zlý alebo dobrý. Ak bol ten úmysel zlý znamená to, že ten obrátený kríž je znakom satanským a niekto chcel aby to tak vyzeralo. Ak bol ten úmysel dobrý znamená to, že ten obrátený kríž je Petrov kríž. Kto si myslí, že pápež si sadol na sedes s úmyslom, aby v ľuďoch vyvolal pocit, že mu nevadia satanské znaky alebo aby sa nebodaj na pápeža ukazovalo ako na prívrženca satanizmu alebo niečo podobné? Ja si to teda nemyslím. No čo si myslím je. Ak niekto opovrhuje KC - uvidí tam satanistický znak. A poznanie pravdy je mu ukradnuté. Má len ďalšie plus ktorým sám seba presviedča že viera nie je nič moc. Bude si proste mlieť svoju pravdu bez skúmania skutočnej pravdy. Ak by toto plus nemal má mnoho iných plusov alebo si nejaké náde pre ktorú KC nemusí. Ak však niekto hľadá pravdu alebo ju už našiel uvidí tam presne to čo tam aj je. A to je znak Petrovho kríža. Takže nechápem prečo by som mala odsudzovať Pápeža alebo ľudí okolo neho preto čo si myslia iný ľudia. Nie je náhodou problém v tých ľuďoch, čo tam vydia iné znamenie. Nie nebudem nikoho odsudzovať no pomodlím sa za ľudí čo pravú vieru nemajú aby pravdu našli. Pôvodne zaslal lila - 21 apríl 2010 : 22:41:26
Takze , kto kladie otazky ohladom podivneho spravania Wojtylu nema pravu vieru Ked niekto kladie neprijemne otazky , tak mu je poznanie Pravdy ukradnute ? A na to ste ako prisli ? Vy tu skutocnu pravdu poznate ? A mete aj nejaky dokaz ? Ak ano sem s nim Az sem dospelo medialne vymyvanie mozgov A uvediem este jeden dokaz Sucastny papez je liberalnymi mediami denno - denne obvinovany , ze nezaujimal spravny postoj ohladom knazov obvinenych , alebo podozrivych z pedofilneho spravania Konkretne , ze ich spravanie kryl Ponechajme teraz bokom otazku samotnych afer , ktora nema precedens v celych dejinach Cirkvi Zaujimave vsak je , ze zatial co Ratzinger ako prefekt kongregacie pre vieroucne otazky je obvinovany , ze toto spravanie kryl a snazil sa zamiest pod koberec , na vtedajsieho papeza liberalne media nezautocia Nahoda ? Sotva Je predsa logicke polozit si jednoduche otazky Vedel vtedajisi papez o tychto veciach ? Aky postoj k tomu zaujimal ? Ake opatrenia prijmal ? Ale nie Ani proticirkevno - liberalne media tieto otazky nepolozia ? Preco ? Obraz Wojtylu je prote nedotnutelny aj zo strany proticirkevne zameranych medii . Preco ? Preco je sucastny papez predmetom utokov liberalnych medii a ten predchadzajuci nie je ? Wojtyla je proste liberalnymi mediami vyrobeny , pomohli mu k volbe ( mimochodom boli porusene pravidla konklave) , po cely cas pontifikatu mediami udrziavany , a po smrti jeho jeho mediami vyrobeny obraz nadalej udrziavany
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 11:54:37
|
A ty máš dôkazy o tom čo popisuješ, že to robil a že to robil s tým úmyslom alebo s tou nezodpovednosťou alebo podobne? Ako teraz chceš povedať, že celé jeho vedenie Cirkvi bolo zlé? Že radšej nikdy nemal byť pápežom? Alebo chceš iba poukázať na to, aby sa vyvarovalo takýmto menším väčším chybám? Príde mi to tak, že ohromne súdiš, pričom to nemusí byť oprávnené. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 13:53:39
|
Vieš v čom je rozdiel, že pre teba je to Wojtyla, pre nás je to Pápež Ján Pavol II, nástupca na Petrovom Stolci, ktorého si rovnako vážime ako súčasného Pápeža.
Ktorý mimochodom bol spolupracovníkom Jána Pavla II, ako šéf inkvizície, ak sa nemýlim
|
Počet príspevkov: 198 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 14:10:15
|
nuz prave vcera som pozeral film sv.Peter
http://www.csfd.cz/film/222185-svaty-petr-san-pietro/
tiez neviem, co to tak niekoho poburuje, ved to vychadza z urciteho historickeho zakladu, urcitej skutocnosti, ak by si nekjaky satanasti chceli privlastnit kristov kriz ako svoj symbol, tiez by sa pochybovalo ci ho pouzivat? |
Počet príspevkov: 119 ~
Člen od: 03 august 2009 ~
Posledná návšteva: 10 máj 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 14:20:30
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 17:56:15
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 20:01:40
|
citácia: Vieš v čom je rozdiel, že pre teba je to Wojtyla, pre nás je to Pápež Ján Pavol II, nástupca na Petrovom Stolci, ktorého si rovnako vážime ako súčasného Pápeža. Ktorý mimochodom bol spolupracovníkom Jána Pavla II, ako šéf inkvizície, ak sa nemýlim Pôvodne zaslal spiscom - 22 apríl 2010 : 13:53:39 Niekoho si vazit neznamena nevidiet nedostatky a nehovorit o nich Kedze ma JP 2 nekritickych obdivovatelov nespocet , tak jeho medialne vytvorenemu obrazu nejaka kritika neuskodi Len skoda , ze ti nadseni obdivovatelia a skandovatelia Subito ! Subito ! neodpovedaju na kriticke pripomienky k jeho pontifikatu Odkedy nie je katolikom dovolene vnasat namietky k procesu blahorecenia ? Prebieha proces ? Prebieha Preco je kazdy , kto vnesie kriticku pripomienku k Wojtylovi bilagovany a umlciavany Povedzte preco Odkedy je Cirkev Cirkvou , vzdy tak bolo , ze proces bblahorecenia mal tych , ktorych povinnostou bolo kritiku namietku vyvratit , alebo zastavit proces Preco to tak nie je ?
Tak mi vysvetlite , preco ho nepriatelia Cirkvi maju tak radi . Logicky Ti , co Cirkev nenavidia , miluju Wojtylu ako papeza . Slobodomurarsku honoraciu na jeho pohrebe ako vysvetlite . Ked pochovavali Pia IX . tak chceli jeho rakvu hodit do Tibery . Kto sa zmenil ? Papez , alebo slobodomurari ? |
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 20:50:04
|
Mohol by si hodiť aspoň nejaký odkaz, kde sa dá o tom bližšie dozvedieť ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 21:27:48
|
to že je kríž obrátený neznamená ešte že je to presne to čo píšeš. nemá to absolútne s tým nič spoločné. takže nesplietaj dokopy veci ktoré sú úplne odlišné a nemajú nič spoločné s tým čo stále tvrdíš. |
Počet príspevkov: 28 ~
Člen od: 04 december 2009 ~
Posledná návšteva: 30 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 21:31:42
|
Tak to urýchľovanie blahorečenia a tak, to by veru nemalo byť. Malo by sa to poctivo okontrolovať a zhodnotiť..... Ale to, že ho majú radi nepriatelia Cirkvi znamená zároveň, že musí byť zlý? Čo ak správne dokázal vytvoriť sympatie aj u nepriateľov? Neznamená to, že ich tak priblížil k Cirkvi? Ako proste nechce sa mi veriť, že by Ján Pavol II nedbal na tradíciu a nesnažil sa o pravú vieru..... Možno urobil pár unáhlených rozhodnutí, ale zase, ja ho súdiť nemôžem. A podľa mňa nikto z nás. To nieje sused, ktorého súkromie a život poznáme do detailov...... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 21:39:29
|
citácia: Ale to, že ho majú radi nepriatelia Cirkvi znamená zároveň, že musí byť zlý? Čo ak správne dokázal vytvoriť sympatie aj u nepriateľov? Pôvodne zaslal Azuritko - 22 apríl 2010 : 21:31:42
pravo to dokazuje ze si konal svoju pracu dobre, nastupca sv. petra a zastupitel jezisa krista na zemi, sirit bozie slovo, mier a lasku |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 apríl 2010 : 21:45:10
|
Bol to svätec, aj vďaka II. vat. koncilu. Mám chuť povedať že týmto koncilom boli vyhnaní z Cirkvi duchovia nepriateľstva k svetu, ktorí sa v nej hromadili po stáročia. Už sa s tým muselo niečo spraviť.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 06:00:33
|
citácia: citácia: Ale to, že ho majú radi nepriatelia Cirkvi znamená zároveň, že musí byť zlý? Čo ak správne dokázal vytvoriť sympatie aj u nepriateľov? Pôvodne zaslal Azuritko - 22 apríl 2010 : 21:31:42 pravo to dokazuje ze si konal svoju pracu dobre, nastupca sv. petra a zastupitel jezisa krista na zemi, sirit bozie slovo, mier a lasku Pôvodne zaslal timylee - 22 apríl 2010 : 21:39:29
Pocuj keby si Jezisa Krista napisal velkymi pismenami odpadla by ti ruka ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 06:05:17
|
Co hovori Jezis ?
Ak vás svet nenávidí, vedzte, že mňa nenávidel prv ako vás. Jn 15,18
Keby ste boli zo sveta, svet by miloval, čo je jeho, ale preto, že nie ste zo sveta, že som si vás ja vyvolil zo sveta, svet vás nenávidí. Jn 15,19
Ako vysvetlite , ze svet miloval Wojtylu ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 06:15:22
|
citácia: Bol to svätec, aj vďaka II. vat. koncilu. Mám chuť povedať že týmto koncilom boli vyhnaní z Cirkvi duchovia nepriateľstva k svetu, ktorí sa v nej hromadili po stáročia. Už sa s tým muselo niečo spraviť. Pôvodne zaslal Dušan - 22 apríl 2010 : 21:45:10
PO starocia sa hromadili ? Skutocne ? Dokonca duchovia ? A ktori duchovia Lebo su aj Duchovia , ktori sluzia diablovi . Co mali podla teba papezi robit ? Priatelit sa so svetom ? S akym ?
S tym , co stinal gilotinou hlavy reholnim sestrickam za francuzskej revolucie ? Tym svetom , ktory sekularizoval cirkevny majetok , skoly sirotince , nemocnice , ktore sluzili najbiednejsim ? S tym svetom , ktory predstavoval Napoleon , ktory dvakrat vyraboval papezsky stat a dvakrat uveznil papeza , pricom ten prvy Pius VI v jeho zajati zomrel a jeho rakva stala v kute nepochovana ? S tymto svetom mali byt papezi priatelia ? Alebo s tym svetom , ktory urobil s papeza vatikanskeho vazna ? S tym svetom , ktory plul na Boha vo svojich ateistickych zvratkoch ? Tym svetom , ktoy vrazdil katolikov v statisicoch Ano s tymto svetom pokoncilni papezi zacali byt priatelia Ci im to sluzi na slavu vie iba BOH
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 06:35:01
|
Aka je pravda o tom nepriatelstve k svetu ?
Vezmeme len posledne dve storocia pre nazornu ukazku Fanaticki Wojtylovci nelaju znalosti z cirkevnych dejin , to je ich nevyhoda v diskusiach
Ale k veci Zacial to Napoleon zmarnil Pia VI , novozvoleny papez Pius VII. uzatvara s Napoleonom konkordat a dokonca ( desat raz podciarkujem ) ho siel osobne korunovat do Pariza za cisara
Aku este dobru violu mal podla pokoncilnych mudrcov preukazat papez ? Viete , co to znamenalo , ak papez niekoho pomazal za panovnika ?
Ten isty papez po porazke Napoleona dal k dispozicii jeho matke palac v Rime
Nestaci ?
Dobre pokracujeme
Benedikt XV . sa snazil diplomatickou cestou ukoncit 1, sv vojnu Jeho slavne " Nic sa nestrati mierom , vsetko sa moze stratit vojnou " Nestaci ?
Ten isty papez ponukol bolsevickemu Rusku pomoc katolikov pri hrozostrasnom hladomore na Povolzi
Nestaci ?
Pius XI . uzatvara konkordat s Hitlerom , preukazuje dobru volu na riesenie problemu zabrania papezskeho statu
Mimochodom ten isty svet to vtedajsiemu diplomatovi Paccelimu , neskorsiemu papezovi Piovi XII . predhadzuje na oci ako pokus o zmier s fasistami
Pesi ako za vozom Co urobili predkoncilni papezi , vsetko zle urobili
Ked pomahali nespravodlivo prenasledovanym , to bol dokaz nepriatelstva so svetom ?
Zatial co milioni katolikov v bolsevizmom ovladanych statoch je prenasledovanych Jan XX III . prijma v porozumeni Chruscovovho zata s dcerou vo Vatikane Zatial co milioni katolikov trpi Jan XX III . berie na milost bolsevikov , ktorych postihol trest exkomunikacie vydanym dekretom Pia XII .
Ukazte mi , kto, kedy a ako zrusil exkomunikaciu bolsevikov
Ved su stale postihnuti cirkevnym trestom exkomunikacie
Zatial co tretina sveta je pod ateistickym bolsevizmom vatikanski diplomati osnovuju ost politik . Tym len zastieraju bolsevicke zlociny voci Cirkvi pred svetom a legitimizuju mistifikaciu nabozenskej slobody v komunistickych statoch .
Zatial co napriklad Vojtassak je uz roky v gulagu , tak prebieha slavny 2 VK , ktory odmieta odsudit komunizmus , ako najvacsi blud v celych ludskych dejinach
Toto je to priatelstvo so svetom ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 08:33:58
|
No, ty si ma tou svojou znalosťou histórie fakt ohúril, len si ju nemýľ so svojimi pocitmi.
Takže to už nie je len Ján Pavol II, už je to peleš Vatikánskeho hriechu. To už som niekde počul.
Hádžeš citáty, upozorňuješ, ale o pokore si sa asi nikde nedočítal
Takže ďalej sa hraj na baránka vo vlčej koži.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 19:34:41
|
Amerika, poslanie 2VK som vyššie sformuloval jednou vetou povrchne a hlúpo, čo ma potom aj zamrzelo.
Inak z dokumentov 2VK vystihuje koncilového ducha napríklad aj tento výňatok z bodu 92 záveru konštitúcie GAUDIUM ET SPES:
"V duchu zároveň vinieme k sebe bratov, ktorí s nami ešte nežijú v úplnom spoločenstve, a ich komunity: sme predsa s nimi spojení vyznávaním Otca i Syna i Ducha Svätého a zväzkom lásky. Veď sme si vedomí, že jednotu kresťanov dnes očakávajú a žiadajú aj mnohí, ktorí neveria v Krista. Lebo čím viacej bude táto jednota pod mocným vplyvom Ducha Svätého vzrastať v pravde a láske, tým viac sa stane pre celý svet predzvesťou jednoty a pokoja. Usilujme sa teda spojenými silami a nášmu času najprimeranejším spôsobom účinne dosiahnuť tento vznešený cieľ a v čoraz väčšej vernosti evanjeliu bratsky spolupracovať v službách ľudskej rodiny, ktorá je v Kristovi Ježišovi povolaná stať sa rodinou Božích detí. Takisto sa obraciame na všetkých, ktorí uznávajú Boha a uchovávajú vo svojich tradíciách vzácne náboženské a ľudské prvky, a želáme si, aby nás všetkých úprimný dialóg pohýnal verne prijímať podnety Ducha a odhodlane ich uskutočňovať. Z našej strany si želáme, aby nik nebol vylúčený z tohto dialógu, vedeného jedine z lásky k pravde, samozrejme, s náležitou rozvážnosťou: ani tí, ktorí majú v úcte vynikajúce hodnoty ľudského ducha, hoci ešte nepoznajú ich Pôvodcu; ani tí, ktorí sa stavajú proti Cirkvi a rozličným spôsobom ju prenasledujú. Keďže Boh Otec je počiatok a cieľ všetkých ľudí, my všetci sme povolaní byť bratmi. A preto, keďže sa nám dostalo toho istého ľudského a božského povolania, môžeme, ba musíme spolupracovať bez násilenstva a zlého úmyslu na budovaní sveta v pravom pokoji."
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 19:59:02
|
Ježiš Kristus veľakrát čo povedal bolo myslené úplne inak ani sami apoštoli mu niekedy nerozumeli čo tým myslel. a ty to hovoríš tak ako keby si presne vedel ako to myslel. |
Počet príspevkov: 28 ~
Člen od: 04 december 2009 ~
Posledná návšteva: 30 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 apríl 2010 : 22:25:07
|
citácia: citácia: citácia: Ale to, že ho majú radi nepriatelia Cirkvi znamená zároveň, že musí byť zlý? Čo ak správne dokázal vytvoriť sympatie aj u nepriateľov? Pôvodne zaslal Azuritko - 22 apríl 2010 : 21:31:42 pravo to dokazuje ze si konal svoju pracu dobre, nastupca sv. petra a zastupitel jezisa krista na zemi, sirit bozie slovo, mier a lasku Pôvodne zaslal timylee - 22 apríl 2010 : 21:39:29 Pocuj keby si Jezisa Krista napisal velkymi pismenami odpadla by ti ruka ? Pôvodne zaslal amerika1 - 23 apríl 2010 : 06:00:33
keby si sa zaoberal dolezitejsimi vecami ako gramatika bolelo by to? |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 apríl 2010 : 08:39:32
|
citácia: keby si sa zaoberal dolezitejsimi vecami ako gramatika bolelo by to? Pôvodne zaslal timylee - 23 apríl 2010 : 22:25:07
Timylee, tu nešlo o gramatiku, ale o úctu... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 apríl 2010 : 08:54:10
|
Amerika, prečo pochybuješ o Petrovi ktorého si vyvolil Pán, aby spoľahlivo priviedol loďku Cirkvi do prístavu? Neveríš že s nami chodí Ježiš? Počiatok každej herézy je v malovernosti.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 apríl 2010 : 09:44:07
|
citácia: Preco je sucastny papez predmetom utokov liberalnych medii a ten predchadzajuci nie je ? Wojtyla je proste liberalnymi mediami vyrobeny , pomohli mu k volbe ( mimochodom boli porusene pravidla konklave) , po cely cas pontifikatu mediami udrziavany , a po smrti jeho jeho mediami vyrobeny obraz nadalej udrziavany Pôvodne zaslal amerika1 - 22 apríl 2010 : 06:15:09 Je SME liberalne medium? Myslim, ze sa zhodneme, ze je. Tak si pozrime co pise o sucasnom papezovi vo vztahu k predchadzajucemu:
Zvolenie Ratzingera mnohých sklamalo. Čakali, že po Jánovi Pavlovi II. príde niekto „liberálnejší“ než Ján Pavol II. Nemecký kardinál Ratzinger, ktorý od roku 1981 viedol úrad Svätej kongregácie pre otázky viery, a teda dohliadal na dodržiavanie katolíckych dogiem, však predstavuje opačný konzervatívny prúd. ... A za posledné dva roky na pápežskom stolci ukázal, že trend, ktorý viedol poľský pápež Karol Wojtyla, nezmení. ... Ratzinger, ktorý mal k svojmu predchodcovi veľmi blízky vzťah, má za sebou úspešnú cirkevnú, akademickú i vedeckú kariéru. Čo mu však, na rozdiel od Jána Pavla, chýba, je charizma.
Zdroj: http://www.sme.sk/c/3245206/benedikt-oslavuje-dvakrat.html#ixzz0m09LZSeo
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|