Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 "Nepokradneš" vs WAREZ
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako sa stať kňazom, farárom atď Téma Next Topic: Čo pre vás znamená byť kresťanom?
Strana: z 5

Angelika

Stav: offline

Odoslaný - 03 marec 2010 :  18:27:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
No čo sa týka sťahovania pesničiek, filmov a seriálov..
poznám plno ľudí, ktorí sťahujú doslova od rána do večera, lebo majú na to možnosti a preto sa to pre nich stalo istou formou závislosti, ako aj následne tie filmy pozerať a počúvať hudbu, ku ktorej by za iných okolností ani len neprišli.. je to pre nich aj forma relaxácie a oddychu aj popri práci, napr. keď nejaký informatik pracuje stále na PC tak prečo by si popri tom nemohol pozrieť stiahnutý film?

ja tiež pozerám stiahnuté seriály a pozriem si to kedy mám čas, čo je pre mňa výhoda aj v tom, že si sama môžem vybrať veci ktoré rada pozerám a nemusím sa riadiť tým, či ide v telke, ktorú už vôbec nepozerám.

A počúvam množstvo stiahnutej hudby, a je pravda že som pátrala po stanovisku cirkvi a pýtala sa viacerých kňazov - výsledok je asi taký, že naozaj nevedia aké stanovisko zaujať, jeden rázne povedal že je to hriech, iní - a to viacerí - že nie, a že to nie je ani krádež, keď je to voľne na nete dostupné na stiahnutie. Ja sa do toho nevyznám ale ani to neriešim, proste si myslím že krádež by to bola, keby to všetko nebolo voľne dostupné, mne je napr. jedno ako sa to na ten internet dostalo, keď je to dostupné na stiahnutie tak prečo to nevyužiť? Nemyslím si že je to krádež..

A ešte jeden príklad.. je to ako s knihami u nás na škole.. nevieme sa dostať ku knihám, tak si ich kopírujeme a hoci vieme že tým porušujeme autorské práva, inak by som sa ku knihe nedostala a nemala by som sa z čoho učiť, lebo sú buď drahé alebo už ich vôbec nepredávajú.
A tak je to aj s hudbou a filmami, inak by som sa k nim nedostala a keď sa dá čosi stiahnuť a pozrieť si film, krorý by som nemala možnosť inak vidieť, tak je v poriadku, že si ho stiahnem z netu a kuknem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 03 marec 2010 :  18:35:33  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jedno musí každý snáď uznať, že spoločnosti už zachádzajú do prílišných extrémov, keď vraj býva pri niektorých porušením licencie napríklad púšťanie si hudby tak nahlas, aby to ešte niekto iný počul. A to je tiež pravda, že z rádia sa kedysi nahrávalo bez problémov. Kazety sa tiež požičiavali, prehrávali a odrazu je to zlé? Chce to logiku prečo je to krádež.
Na mojej hre je napísané. "Nepovolené kopírovanie, prenajímanie, požičiavanie, verejné používanie a šírenie produktu je bez písomného súhlasu vydavateľa zakázané."
Z tohto mi vyplýva, že nikto by sa nemal pozerať, ako hrám, nemal by som to ani bratovi požičať. Či vyplýva z toho niečo iné? Ak nie tak potom podľa takýchto licencií kradne asi absolútne každý...

saxsax, toto som písal. Takto postavená licencia sa podľa mňa nedá striktne dodržiavať a je to hlúposť. A proste kedy sa to už môže klasifikovať ako krádež a kedy presne ako požičiavanie? Lebo ak si hodím niečo do PC. Pošlem to kamošovi, lebo si to chce požičať a nedám mu to osobne ale pošlem cez net. Ten kamoš to dá ďalším kamošom a takto sa to značne rozšíri. No licenčné podmienky mi v podstate zakazujú požičať to, lebo sa to môže rozšíriť. Ako určite tie podmienky aspom trochu zabraňujú predávaniu pirátskych kópií. Ale v bežnom používaní zakazujú v podstate ukazovať alebo počúvať pri niekom zakúpenú vec, bo to je už verejné používanie nie? Preto sa stále k tomu vraciam, lebo podľa mňa vôbec nieje jednoznačné čo je tou krádežou presne a preto chcem presnejšie odpovede. A ktorú Volsungovu otázku?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 04 marec 2010 :  08:51:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Angelika: aký krásny sebaklam, ale hlavne že si myslíš že je všetko v poriadku a nič zlé nerobíš. milujem kresťanov. Všetko prisposobia podla svojho, len aby dobre bolo...

o pár rokov to bude vyzerať tak že: "však som ho nezabil, ale usmrtil, a nebolelo ho to, tak čo? nieje to hriech, všetko je v poriadku"

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 04 marec 2010 :  11:00:15  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Aký si len zrazu múdry PCmaniak. Tak povedz kedy presne je to zlé? Kedy presne je to krádež? A ty to všetko pekne dodržiavaš? Alebo sa aspom o to snažíš? Zrazu sa Vám všetkým neveriacim ľahko ukazuje prstom. Ale treba to poriadne ujasniť lebo fakt to nieje také jednoznačné.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 04 marec 2010 :  13:51:36  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Jedno musí každý snáď uznať, že spoločnosti už zachádzajú do prílišných extrémov, keď vraj býva pri niektorých porušením licencie napríklad púšťanie si hudby tak nahlas, aby to ešte niekto iný počul. A to je tiež pravda, že z rádia sa kedysi nahrávalo bez problémov. Kazety sa tiež požičiavali, prehrávali a odrazu je to zlé? Chce to logiku prečo je to krádež.
Na mojej hre je napísané. "Nepovolené kopírovanie, prenajímanie, požičiavanie, verejné používanie a šírenie produktu je bez písomného súhlasu vydavateľa zakázané."
Z tohto mi vyplýva, že nikto by sa nemal pozerať, ako hrám, nemal by som to ani bratovi požičať. Či vyplýva z toho niečo iné? Ak nie tak potom podľa takýchto licencií kradne asi absolútne každý...

saxsax, toto som písal. Takto postavená licencia sa podľa mňa nedá striktne dodržiavať a je to hlúposť. A proste kedy sa to už môže klasifikovať ako krádež a kedy presne ako požičiavanie? Lebo ak si hodím niečo do PC. Pošlem to kamošovi, lebo si to chce požičať a nedám mu to osobne ale pošlem cez net. Ten kamoš to dá ďalším kamošom a takto sa to značne rozšíri. No licenčné podmienky mi v podstate zakazujú požičať to, lebo sa to môže rozšíriť. Ako určite tie podmienky aspom trochu zabraňujú predávaniu pirátskych kópií. Ale v bežnom používaní zakazujú v podstate ukazovať alebo počúvať pri niekom zakúpenú vec, bo to je už verejné používanie nie? Preto sa stále k tomu vraciam, lebo podľa mňa vôbec nieje jednoznačné čo je tou krádežou presne a preto chcem presnejšie odpovede. A ktorú Volsungovu otázku?

Pôvodne zaslal Azuritko - 03 marec 2010 :  18:35:33

zoberme si napriklad obal s DVD

[URL=http://img.lizatko.net/][/URL]

vsimnime si celkom v lavo dolu text v cervenom kruzku, kto ho ma problem precitat tu je cely :

UPOZORNENIE : Licencia pre film na tomto DVD umoznuje jeho projekciu len pre domace pouzitie. Vsetky dalsie prava su vyhradene. Akekolvek neopravnene uzitie tohto DVD alebo jeho casti, spocivajuce napriklad v jeho kopirovani, upravach, predaji, prenajimani, poziciavani alebo akehokolvek druhu obchodovania, jeho verejne prevadzkovanie a vysielanie, ci uz bezdrotove, prostrednictvom kabla alebo inym sposobom je zakazane. Neopravnene pouzitie tohto programu moze byt postihnute obcianskopravnou cestou alebo trestne stihane.

nam sa vytyka, ze sa vyvysujeme nad cirkev ? Peboha! Nie mi sa hambime priznat, ze svojim sposobom sme zlodeji a kradneme, nehladame rozne vytacky a zdovodnenia!

Kradnete a ste zlodeji rovnako ako mi, to si treba priznat ! Teda aspon ti samozrejme, co tuto moznost vyuzivaju. Cirkev nedala stanovisko, absurdne! Opakujem znova, nato aby som sa spraval slusne, nekradol nepotrebujem hadam pozehnanie z Vatikanu, nie ?

Vyuzivame to, co nam nase slabe ?, zakony umoznuju. Ono, samozrejme chapem, ze tazko je to z vasej strany priznat, ako to potom ide dokopy z moralkou, ktoru hlasate, vsak ?

Zaujmava tema, asi sa rychlo uzamkne.

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 04 marec 2010 :  14:10:13  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Angelika,

musel som sa i ja pousmiat, PCmaniak87 ti to naznacil jemne v akom sebaklame zijes. Uz to, ze knazi ti nevedia dat jednoznacnu odpoved o niecom svedci, ci tebe vyhovuje nazor tych, ktori to nepovazuju za hriech ? Preco nepocuvnes knaza, co to za hriech povazuje? Lebo sa moze mylit? Hmmm, preco sa nemylia ti ostatni?

Uz i tu sa urcity ludia prezentovali v akom omyle ziju. Volne dostupne stranky, linky , cloveku sa az verit nechce. Pripada mi to az neskutocne, to niektori fakt necitate nic ine?

To nesledujete ake snahy sa vyvijaju aby sa potlacilo toto sirenie nelegalneho kopirovania po celom svete? Ja osobne dufam, z to bude trvat este dlho ,

uz len tie ochrany co sa vymyslaju na ochranu kopirovania, ci uz na nosicoch, alebo priamo v prehravacoch, este ze su k dispozicii spravni tipci co to dokazu zakazdym obist

Fakt je, ze keby neboli tak nenazraty urciti ludia a bolo by to dostupne kupit sirokym masam, mozno by toto nemuselo byt.

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 04 marec 2010 :  15:45:14  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Akekolvek neopravnene uzitie tohto DVD alebo jeho casti, spocivajuce napriklad v jeho kopirovani, upravach, predaji, prenajimani, poziciavani alebo akehokolvek druhu obchodovania, jeho verejne prevadzkovanie a vysielanie, ci uz bezdrotove, prostrednictvom kabla alebo inym sposobom je zakazane. Neopravnene pouzitie tohto programu moze byt postihnute obcianskopravnou cestou alebo trestne stihane.

Pôvodne zaslal saxsax - 04 marec 2010 :  13:51:36

No a to už je zlé požičiavať veci iným ľuďom? Čiže kúpim si film, a kamoš povie požičaj mi ho, a ja poviem trhni si nohou a kúp si ho tiež? Ale keďže je na domáce použitie, tak ku mne domov si môže prísť pozrieť? Brat má kúpených už snáď ale cez 100 tých DVD čo sa dajú kúpiť v novinovom stánku za pár korún. Samozrejme tiež sú tam podobné licenčné podmienky. A asi na každom je zákaz požičiavať. Na niektorých je zákaz požičiavať neoprávneným osobám. Kto je neoprávnená osoba??? A samozrejme, že už niektoré z tých DVD požičiaval inde ako doma. A to má byť zločin?

Rímskokatolík

Angelika

Odoslaný - 04 marec 2010 :  16:47:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Keďže sa hovorí o zákaze požičiavať a nie je to bližšie špecifikované, tak si to môžem vysvetliť tak, že sa to týka verejného požičiavania za peniaze, čo nerobím, keď niečo požičiam niekomu len tak, ako napr. aj knihu či sveter, je to to isté.

A čo sa týka sebaklamu, ja sa riadim podľa svojho svedomia a to mi nič v tomto ohľade nevytýka, takže môžem kľudne ďalej pozerať stianuté filmy a seriály a počúvať takú hudbu.

Takže počúvam svoje svedomie, ktoré mi hovorí, že je to ok, lebo si potrebujem občas aj oddýchnuť a keďže telku na intráku nemám a už vôbec ju nepozerám, tak si občas pozriem nejaký stiahnutý seriál na pokračovanie, čo je na tom zlé?
Prečo hľadáte niečo na čom chcete nás kresťanov nachytať? Veď máme právo využívať aj to svetské na oddych a keď sa mi páči seriál Ženy z rodu Gilmorovcov a konečne si ho môžem pozrieť celý od začiatku po koniec kedy chcem, pričom už nie raz bol odvysielaný v telke a je stiahnutý z netu, aj to by ste klasifikovali ako prvotriednu krádež?
Som zvedavá na vaše názory... lebo toto ja za krádež nepovažujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 04 marec 2010 :  18:25:11  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov

[/quote]

Kradnete a ste zlodeji rovnako ako mi, to si treba priznat ! Teda aspon ti samozrejme, co tuto moznost vyuzivaju.

Pôvodne zaslal saxsax - 04 marec 2010 :  13:51:36

[/quote]
no a prislo sa na to, ze aj krestania su len ludia a maju hriechy...presne ako neveriaci...napriklad ja si to uvedomujem uz niekolko rokov, ze som hriesna...takze co teraz s tym zistenim?...zacnu si svoju hriesnost uvedomovat aj neveriaci a zacnu s tym nieco robit?...alebo naco potom toto zistenie, ktore je pre niektorych objavenim Ameriky?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 04 marec 2010 :  19:29:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
A čo ak podla niekoho svedomia bude usmrtiť niekoho v poriadku. tak je to OK ? hmm.

Ja samozrejme sťahujem do bludu, a som warezák jak vyšitý, ale ja sa aspoň netvárim že dodržujem Božie prikázanie, kdežto kresťania sa tvária že sú dokonalý, a hľa, stiahnutie je v poriadku. takže kradnite, ťahajte veselo ďalej, ale aspoň sa nehrajte na niečo čo nieste. to je všetko, len tolko som tým chcel povedať. Ukázalo sa presne to čo som chcel. a ešte raz dodávam, ej ale dobrú tému som založil! Boh prehovoril cezomňa, a zrejme nemá velku radosť z vás, nuž je to už na vás ako sa s tým vysporiadate. Bohu nič neunikne. a nikto.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 04 marec 2010 :  19:31:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
A čo ak podla niekoho svedomia bude usmrtiť niekoho v poriadku. tak je to OK ? hmm.

Ja samozrejme sťahujem do bludu, a som warezák jak vyšitý, ale ja sa aspoň netvárim že dodržujem Božie prikázanie, kdežto kresťania sa tvária že sú dokonalý, a hľa, stiahnutie je v poriadku. takže kradnite, ťahajte veselo ďalej, ale aspoň sa nehrajte na niečo čo nieste. to je všetko, len tolko som tým chcel povedať. Ukázalo sa presne to čo som chcel. a ešte raz dodávam, ej ale dobrú tému som založil! Boh prehovoril cezomňa, a zrejme nemá velku radosť z vás, nuž je to už na vás ako sa s tým vysporiadate. Bohu nič neunikne. a nikto.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 04 marec 2010 :  19:29:08

OK, tak ťaháme, kradneme - podľa vašich kritérií, Boh bude súdiť, máš pravdu, nikto a nič mu neunikne, ON najlepšie vie, ako to je..

Azuritko

Odoslaný - 04 marec 2010 :  20:51:15  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 04 marec 2010 :  19:29:08

Sám porušuješ "zákon" podľa teba a je ti to šuma fuk, pričom nás tu ideš poučovať jedným neustálym tvrdením, že sťahovanie je krádež, bez akejkoľvek bližšej špecifikácie.
Kresťania sa netvária ako dokonalý (možno niektorý áno, to neviem, ale nieje to cieľom).
A založil si tému, ktorá tu už založená bola aj predtým, no uspokojuje to hlavne teba, lebo si tým niečo dokazuješ, pričom hlavná myšlienka témy aj tak nieje plne doriešená a detailne a jednoznačne stanovená.

Rímskokatolík

PCmaniak87

Odoslaný - 04 marec 2010 :  20:53:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Tu ide len o to že sa nehrám na dokonalého keď niesom, oproti iným. to je všetko.

saxsax

Odoslaný - 04 marec 2010 :  23:52:25  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

OK, tak ťaháme, kradneme - podľa vašich kritérií, Boh bude súdiť, máš pravdu, nikto a nič mu neunikne, ON najlepšie vie, ako to je..

Pôvodne zaslal Angelika - 04 marec 2010 :  19:31:59

to nie su nase alebo len nase kriteria, zlahcujes to aby si ulahcila tomu tvojmu zvlastnemu svedomiu!, to su vseobecne kriteria, ktore platia pre kazdeho

fakt smutne ako si to dokazete prisposobit, ako aj mnohe ine

tak tu skopcime s tohto fora mail z ineho prispevku a temy :

Pochálený buď Ježiš Kristus,

jedna z "prípadných" odpovedí na Vašu otázku:
Na prvom mieste nemožno pochybovať, že porušenie autorských práv nie je
hriechom, nech je to akýmkoľvek spôsobom: či už sťahovaním alebo ponukou; je
to vlastne krádež
= porušenie siedmeho prikázania. Samozrejme, netýka sa to
voľne šíriteľných filmov, mp3, programov.... Tam sa jednoducho autori
zriekajú honoráru za svoje diela.
Určite závažnejším hriechom je ponúkanie diel bez autorských práv
verejnosti, pretože škoda, ktorú takto spôsobia, môže spôsobiť veľké straty
vlastníkom autorských práv.
Na druhej strane, ten kto "sťahuje" produkty chránené autorskými právami
kradne. Krádež je vždy krádež. Ukradli by ste v obochode balíček žuvačiek?
Asi nie. A pritom software, CD-čka... majú oveľa väčšiu hodnotu.

S pozdravom

P. Matúš M. Kováč

----- Original Message -----
From: <xxxxxx@centrum.sk>
To: <adamus@zutom.sk>; <kbs@kbs.sk>; <faraholic@faraholic.sk>;
<sskp@kapitula.sk>
Sent: Wednesday, October 22, 2008 2:43 PM
Subject: Kopirovanie z Internetu

co na toto hovori to tvoje slavne svedomie, je to odpoved knazov !

este je to niekomu na srandu ?!

No vyprovokovalo ma to k tomu, ze asi ja skusim poziadat o vysvetlenie, ale nejakeho biskupa, som zvedavy v pripade podobnej odpovede, ci vam to bude rovnako na srandu

Angelika

Odoslaný - 05 marec 2010 :  07:00:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
to nie su nase alebo len nase kriteria, zlahcujes to aby si ulahcila tomu tvojmu zvlastnemu svedomiu!, to su vseobecne kriteria, ktore platia pre kazdeho

fakt smutne ako si to dokazete prisposobit, ako aj mnohe ine

tak tu skopcime s tohto fora mail z ineho prispevku a temy :

Pochálený buď Ježiš Kristus,

jedna z "prípadných" odpovedí na Vašu otázku:
Na prvom mieste nemožno pochybovať, že porušenie autorských práv nie je
hriechom, nech je to akýmkoľvek spôsobom: či už sťahovaním alebo ponukou; je
to vlastne krádež = porušenie siedmeho prikázania. Samozrejme, netýka sa to
voľne šíriteľných filmov, mp3, programov.... Tam sa jednoducho autori
zriekajú honoráru za svoje diela.

Určite závažnejším hriechom je ponúkanie diel bez autorských práv
verejnosti, pretože škoda, ktorú takto spôsobia, môže spôsobiť veľké straty
vlastníkom autorských práv.
Na druhej strane, ten kto "sťahuje" produkty chránené autorskými právami
kradne. Krádež je vždy krádež. Ukradli by ste v obochode balíček žuvačiek?
Asi nie. A pritom software, CD-čka... majú oveľa väčšiu hodnotu.

S pozdravom

P. Matúš M. Kováč

co na toto hovori to tvoje slavne svedomie, je to odpoved knazov !

este je to niekomu na srandu ?!

No vyprovokovalo ma to k tomu, ze asi ja skusim poziadat o vysvetlenie, ale nejakeho biskupa, som zvedavy v pripade podobnej odpovede, ci vam to bude rovnako na srandu

[i]
Pôvodne zaslal saxsax - 04 marec 2010 :  23:52:25

"Netýka sa to voľne šíriteľných filmov, mp3 a programov." Keď nie je niekde napísané, že to čo sťahujem je chránené autorskými právami, z toho logicky vyplýva, že si to stiahnuť môžem.

PCmaniak87

Odoslaný - 05 marec 2010 :  08:06:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Angelika: všetko čo sa predáva za peniaze, a ty to máš zadarmo, tak si to ukradla. lahké ako facka.

Všetci: rozmýšlam ako by som sa vyrovnal ja s tým všetkým, ak by som chcel byť pred Bohom slušák, tolko CD a DVD by som musel vyhodiť... možno by som sa cítil lepšie...

zrno

Odoslaný - 05 marec 2010 :  10:06:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Je rozdiel nahrať verejné vysielanie a nahrať CD, DVD chránené autorským právom.
Ja osobne som si stiahol gospelparádu z archívu radia Lumen do PC.
Bola tam možnosť prehrať a stiahnúť.
Prehrať sa to nedalo a tak som si to stiahol.
Pre pokoj duši som napísal do rádia či je legálne stiahnúť si takto pesničky z archívu a dostal som odpoveď:

"PBJK!

Ano Gospelparadu si mozete stiahnut do pocitaca, ale len pre svoje ucely/pocuvanie, nie dalsie sirenie.

S pozdravom
Miroslav Strelec
Tlacovy tajomnik radia Lumen"

Tak mám svedomie čisté.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 marec 2010 :  18:29:07  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Tu ide len o to že sa nehrám na dokonalého keď niesom, oproti iným. to je všetko.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 04 marec 2010 :  20:53:11

ok. este by ma zaujimalo, kto z tych, ktori sa podla teba hraju na dokonalych o sebe povedal, ze sa za dokonaleho povazuje?

tym, ze clovek ma v niecom jasno este neznamena, ze je dokonaly, pretoze je mnoho inych veci, v ktorych jasno nema...ty mas napr. jasno v tom, ze kradnes, ked stahujes cosi z netu a aj tak si so sebou spokojny a nesnazis sa polepsit...a v tom je rozdiel medzi tebou a skutocnym krestanom...suhlasim s tebou, ze tato tema bola prinosom v zisteni, co je spravne a co nie, len keby nebolo tej tvojej skodoradosti, ktora to akosi znehodnotila...(to je moje konstatovanie, nemysli si teda prosim, ze sa hram na dokonalu...viem o tom, ze nie som)

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 05 marec 2010 :  19:26:35  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
PCmaniak, moja logika tj. definícia krádeže je iná. Ak si niečo rozmnožím a nikoho tým nepoškodím, neprehrešil som sa. No ak si napríklad zo susedovej pošty privlastním hoci len bezplatnú reklamnú tlač, už som ho poškodil a je to krádež.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 06 marec 2010 :  01:07:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Dušan ak si niečo rozmnožíš, tak firma prišla o zisk. neprišla onho akože do minusu, ale teda keby si to kupil mali by plus, takto si to každý rozmnoží a firma krachuje, potom je kriza, potom ludia nemaju pracu, kradnu a problém je nasvete, a stačilo si kupiť jedno CD...

Azuritko

Odoslaný - 06 marec 2010 :  01:16:05  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Dušan ak si niečo rozmnožíš, tak firma prišla o zisk. neprišla onho akože do minusu, ale teda keby si to kupil mali by plus, takto si to každý rozmnoží a firma krachuje, potom je kriza, potom ludia nemaju pracu, kradnu a problém je nasvete, a stačilo si kupiť jedno CD...

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 06 marec 2010 :  01:07:45

Tak no už zase nepreháňaj. Kríza je kôli niečomu trochu inému

Rímskokatolík

Dušan

Odoslaný - 06 marec 2010 :  06:30:35  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
PCmaniak to mi je jasné - problém nie je taký jednoduchý. Kopírovanie môžeme nazvať všelijako škaredo, len nie ako krádež.
Aj keď ja si niektoré proticirkevné filmy príležitostne pozriem len ako stiahnuté, lebo ich nechcem v kinách podporovať. Podobne nehodlám platiť - a ani nesledujem komerčné televízie, rádiá, bulvár a pod. Dobré dielo sa ale oplatí podporiť, napr. používať originál PC-softvér, dobré filmy a hudbu si kupovať. Myslím si však, že niekto kto si toto dobré beztak nemôže dovoliť kúpiť - hoci by chcel - nech si to pokojne skopíruje. Na takýchto by mali tvorcovia vo svojich autorských právach tiež pomyslieť, a Boh im to iste mnohonásobne odplatí.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 06 marec 2010 :  11:32:29  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Aj takto by sa to možno dalo chápať. Že v podstate to čo píše Dušan nieje zlé. Ale ak by to uvádzali v licenčných podmienkach, tak by sa to dalo ľahšie obísť spoločnostiam alebo ľuďom, ktorý by chceli z toho mať zisk a podobne. A proste ak nejaká licenčná podmienka z toho, čo bolo vždy dobré, robí zlé, tak si myslím, že nemusí byť nemorálne nedodržať ju tak striktne.

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 06 marec 2010 :  12:39:42  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 06 marec 2010 :  01:07:45

Tak no už zase nepreháňaj. Kríza je kôli niečomu trochu inému

Pôvodne zaslal Azuritko - 06 marec 2010 :  01:16:05

tiez vidim dosledky krizy v niecom inom, ale fakt je, ze sa nam dari likvidovat videopozicovne jedna radost, padaju ako muchy

Dusan, stale hladame dovody ako zlegalizovat nelegalne , no urcite pre objektivitu si skopirujem i tento nazor pre svoj list na niektoru arcidiezu

Dušan

Odoslaný - 06 marec 2010 :  14:41:42  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Saxsax, niečo zlé som napísal vyššie, že to chceš použiť vo svojom liste? Nechápem tie tvrdé obchodnícke pravidlá sformulované do autorského zákona, lebo ja sám nie som obchodník a so svojimi málo peniazmi som zvyknutý sa deliť. Ekonomický zisk nepokladám za merítko spravodlivosti a pravdy na zemi.
Inak ja osobne nesťahujem nič okrem muziky, a tých zopár desiatok pesničiek v ntbk sú zvyčajne hity vybraté z rôznych albumov od rozličných autorov; nemôžem si dovoliť kúpiť zbytočne celý album pre jednu skladbu. Tu sa mi ťažko riadiť predpisom "Čo je cisárovo, dajte cisárovi".

veriaci

Strana: z 5 Previous Topic: Ako sa stať kňazom, farárom atď Téma Next Topic: Čo pre vás znamená byť kresťanom?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06