|
Odoslaný - 14 december 2009 : 20:57:13
|
Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Rodine Matky všetkých národov. V tomto adventnom čase prajem všetkým čisté a pokojné srdce pripravené na krásne Vianoce, pokoj v rodine a otvorené Srdce ako pre Svätú Rodinu (Ježiša a Máriu), tak aj pre chudobných,vydedených a zúfalých. Bez rozdielu na Vaše postavenie a či náboženstvo, prajem požehnané sviatky a odpustenie v mediľudských vzťahoch.
SKÚSENOSŤ ALEBO SVEDECTVO ?
Keď somspoznal nášho Stvoriteľa ako živého Boha, ktorý ma oslobodil od závislostina "drogách" a pýchy, túžby po falošnom ,"uznaní" ..., začal som sa zaujímať o to, aký je a aký má s nami Plán.
Na miestach zjavení, ako sú: Medžugorie, Dechtice a iné ... som mal skúsenosť jeho živej prítomnosti ako aj jeho svätých: Matka Ježiša Krista, anjeli ... Tam som spoznal, že Boh je prítomný v troch Osobách (Otec, Syn a Duch Svätý) a že iného niet ako je napísané aj v Biblii v Mojžišovom Zákone.
PRAVÉ ZJAVENIA a proroci : Adam a Eva, Noe, Mojžiš, Abrahám, staro-zákonní proroci (pred našim letopočtom).
Od nášho letopočtu : príchod Ježiša Krista (2.Božská Osoba), jeho pôsobenie na zemi do 33 rokoch ako aj život Panny Márie (Matky Ježiša Krista a celého sveta - Kráľovnej celého vesmíru) a zjavenia anjelov a svätých opísané v Evanjeliách. Potom zjavenia po zmŕtvychvstaní až po jeho nanebovystúpenie : Emauzským učeníkom, apoštolom vo Večeradle, Márii Magdaléne a ďalšie zjavenia po nanebovystúpenie, a zasadnutie po pravice Boha-Otca.
Zjavenia, po nanebovystúpenie Ježiša a Márie: Šavlovi z Tarzu (sv.Pavol), zjavenie apoštolovi Jánovi (kniha zjavení), ako aj ďalšie opísané v Biblii (nový zákon)
Zjavenia zaznamenané mimoSvätého Písma: Márii z Agredy a Garabandal(Španielsko), Fatima (Portugalsko), Lurdy a La Salete i Paramonyal (Francúzko), Knock (Írsko), Akita (Japonsko), Guadalupe (Mexiko), Rwanda (Afrika), MKH, ...
Ale pritom všetkom som spozoroval, že je tu niečo alebo niekto, kto falšuje zjavenia Božieho Kráľovstva. Ako sa píše vo Svätom Písme (Biblia):
1. "Ja som Pán tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z Egyptskej krajiny, z domu otroctva.
2. Nebudeš mať iných bohov, okrem mňa." (Dt 5, 6-21)
Matka všetkých národov (Panna Mária) "Svetom vládne FALOŠNÝ duch.MODERNÉ POHANSTVO, HUMANIZMUS, ATEIZMUS, SOCIALIZMUS A KOMUNIZMUS ovládajú svet. Chráňte sa pred falošnými prorokmi ! Matka všetkých národov vám to musí stále opakovať, a ani opakované varovanie nestačí. Ľudia, poslúchajte ! Mňa predsa posiela rovnaký Pán (Boh), aby som vás varovala, rovnaký Pán (Boh), ktorý bol kedysi obetovaný i za týchto mederných ľudí. Nie ste si vôbec vedomí, aké sily ohrozujú tento svet. Hovorím nie len o MODERNNOM HUMANIZMU, ATEIZMU, O MODERNOM SOCIALIZMU A KOMUNIZMU - tento svet je ohrozený ešte dokonca inými silami. Národy,hľadajte pravdu ! Hľadajte pravú skutočnosť !" (10.5.1953 )
"Tak ako by ste mali byť zjednotení v POLITIKE, buďte zjednotení v Duchu Svätom." (20.brezen 1953)
HIERARCHIA FALOŠNÉHO DUCHA:
1. DUCH: pýchy, sebectva, zatvrdlivého srdca, nenávisti, klamstva, nevery, zúfalstva, žiadostivosti, hýrivosti ...
STELESNENÍM ZLA: LUCIFER (padlý anjel "svetla") a ILUMINÁTI /// I. stupeň ľudských stúpencov: 1. RT / 2. Rada 13 / 3. Rada 33 / 4. Klub 300 / 5. B nal B rith / 6. Grand Orient /
II. stupeň: 1. Komunizmus / 2. Škótsky rýtus / 3. Yorský rýtus / 4. Rotariáni / 5. Modré lóže / 6. Slobodomurári (bez zástery) / 7. Humanizmus
FALOŠNÉ BOŽSTVÁ : slovanskí "Svantovit a Perún",iné krajiny:Valkýra, Tabiti, Viracoch, Jupiter, Anky kiel, Warkan...
FALOŠNÍ UČITELIA : Sidhárta Gantama "Budha", Mohamed (Moslimská odnož), "Maitreya" (India)
FALOŠNÍ PROROCI : posolstvá "kráľovstvo sŕdc sa prihovára" (Slovensko), Ľišnja (Ukrajina), Nostradamus,
"Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha; lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov." (1 Jn 4,1 /sv. apoštol Ján)
FORMY OKULTIZMU : Mágia (čierna a biela), Veštenie z hviezd (horoskopy), ruky atď., Špiritizmus-preklínanie a čary; okultné pozadie v literatúre, hudbe, vo filmov; "liečiteľstvo" (Ezoterika, akupunktúra, jóga, homeopatia)
"Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. A pretože sa rozmnoží neprávosť v mnohých vychladne LÁSKA. Ale kto vytrvá do konca, bude spasený." (Ježiš Kristus / Mt 24,11-14)
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 18:20:40
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 20:22:19
|
Keby som mal niekedy možnosť, zacestoval by som do Dechtíc na zjavenie... V posolstvách vizionárov som neobjavil nič nekatolícke. Aj keď démon berie na seba podobu Márie, je to osoba v zásade odlišná (vnútorne) od našej Matky - v ktorej prebýva sám Ježiš ako Láska. Láska ako Pravda, Cesta, Život.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 21:40:14
|
"Vy ste neobjavili nic katolicke"
podla Vas, rovna sa
"tam nic nekatolicke nie je" ?
Predbezne ma zaujima, ako vlastne rozmyslate, aku mate kriteriologiu, ako rozoznavate, co je kedy pravda a co kedy opak. Ak sa rozhodnete odpovedat, pribalte hned aj odpoved na to, ci poznate kriteria na urcovanie pravosti zjaveni v KC. Nech to mame pod jednou strechou. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 21:52:04
|
Rarach, veď ja si tiež už roky lámem hlavu ned tým, o čo ide v Garabandale, Medžugorí, Dechticiach, ... teda či sú tie zjavenia pravé. Nenašiel som v tom nič nekatolícke, posolstvá vyzývajú k obráteniu, pokániu, modlitbe, pôstu, ... Preto by mohli byť pravé. Treba sa nám ísť presvedčiť priamo na miesto.
„Každé kráľovstvo vnútorne rozdelené spustne a dom na dom sa zrúti. 18Ak je aj satan vnútorne rozdelený, akože obstojí jeho kráľovstvo? Vy hovoríte, že ja mocou Belzebula vyháňam zlých duchov. 19No ak ja vyháňam zlých duchov mocou Belzebula, čou mocou ich vyháňajú vaši synovia? Preto oni budú vašimi sudcami. 20Ale ak ja Božím prstom vyháňam zlých duchov, potom k vám prišlo Božie kráľovstvo. (...)"
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 21:53:54
|
citácia: je tam scena, zo zivota tohto svatca, ako sa mu zjavila krasna postava (PM?) a Filip tomuto krasnemu zjaveniu naplul do ksichtu. Vzapati sa ukazala prava tvar (kolomaznika pekelneho), aj s otazkou: ako si ma spoznal? Pôvodne zaslal Rarach - 27 október 2010 : 18:20:40
Aká bola odpoveď? |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 22:39:44
|
citácia: citácia: je tam scena, zo zivota tohto svatca, ako sa mu zjavila krasna postava (PM?) a Filip tomuto krasnemu zjaveniu naplul do ksichtu. Vzapati sa ukazala prava tvar (kolomaznika pekelneho), aj s otazkou: ako si ma spoznal? Pôvodne zaslal Rarach - 27 október 2010 : 18:20:40 Aká bola odpoveď? Pôvodne zaslal Reconquistador - 27 október 2010 : 21:53:54
neriovska. On si zo vsetkeho utahoval, schvalne sa spraval tak, aby bol povazovany za blbca. Filmovy scenar mu vlozil do ust odpoved, ze predsa jemu, biednemu hriesnikovi, by sa prava PM nemohla zjavit. Svaty Ignac, sucasnik Filipa, by mu tuto odpoved teologicky rozbil na franforce, film vsak teologiu neriesi a svatcovo naplutie do ksichtu "PM" prezentoval ako konanie pokorneho prostacika.
V hagiografii (zivotopisy svatcov) sa stretnutie svatcov s diablom v podobe PM objavuje bez odpovedi, ako konkretne na to svatci prisli. Objavuju sa iba opisy praktik, ake svatci proti falosnym zjaveniam pouzili. Pre nas je dolezite iba to podstatne - ze nieco ako falosne zjavenia PM, kde satanas moze brat na seba lubezne podoby PM, v KC jestvuje ako padna moznost i realita. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 22:42:10
|
citácia: Rarach, veď ja si tiež už roky lámem hlavu ned tým, o čo ide v Garabandale, Medžugorí, Dechticiach, ... teda či sú tie zjavenia pravé. Nenašiel som v tom nič nekatolícke, posolstvá vyzývajú k obráteniu, pokániu, modlitbe, pôstu, ... Preto by mohli byť pravé. Treba sa nám ísť presvedčiť priamo na miesto. „Každé kráľovstvo vnútorne rozdelené spustne a dom na dom sa zrúti. 18Ak je aj satan vnútorne rozdelený, akože obstojí jeho kráľovstvo? Vy hovoríte, že ja mocou Belzebula vyháňam zlých duchov. 19No ak ja vyháňam zlých duchov mocou Belzebula, čou mocou ich vyháňajú vaši synovia? Preto oni budú vašimi sudcami. 20Ale ak ja Božím prstom vyháňam zlých duchov, potom k vám prišlo Božie kráľovstvo. (...)" Pôvodne zaslal Dušan - 27 október 2010 : 21:52:04
Dakujem Vam za uprimnost, a ak mozem, prosil by som Vas o odpovede na moje otazky/prosby. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2010 : 23:50:33
|
Nemám dajaké špeciálne metódy preverovania pravosti zjavení. Jedno kritérium som tu už rozviedol v predošlom príspevku - cez toto sito menované zjavenia prešli. Podstatné je ale druhé kritérium, a to rozlišovanie duchov skrze dar Ducha, priamo na mieste pri zjavení, prípadne mimo, pri stretnutí s vizionármi - pokým ovšem takýto dar fuguje.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 12:35:55
|
Cize karatista - teoretik, ktory by si to kludne rozdal so Sebejom.
?% vericov a navstevnikov zjavovacich miest, prijima tamojsie diania, ku ktorym si vopred nezabezpecili ani len existencne minimum osobnej kompetencie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 18:52:15
|
F. Šebej, L. Klementis, ... nás tu voľakedy chodili ako skúšobní komisári páskovať. Títo už mali čierny pás keď som ja ešte ani nevedel čo je karate. Tuším Šebej sa neskôr stal kresťanom.
Keby mi to niekedy vyšlo, išiel by som raz pozrieť na zjavenie do Dechtíc, ak to tam ešte bude fungovať.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 19:15:54
|
Mne osobne sa zo spomenutých nezdajú Dechtice. Viem, že boli všelijaké nezrovnalosti okolo vizionárov, ale odhliadnuc od toho, zdajú sa mi tie posolstvé akési umelé, vykonštruované, odpozorované niečo z Garabandalu, niečo z Medjugorija. |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 19:22:59
|
Hádam sa tie deti vtedy nedohodli na podvode. A démon v podobe Márie by taktiež nešiel sám proti sebe. Vychádza mi to zatiaľ tak, že sú zjavenia pravé. Ale vravím, najlepšie tam zacestovať...
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 20:20:11
|
Dušan, práve tam by som nešla./ hoci je to deďaleko/. Radšej na cirkvou schválené, alebo aspoň uznané za miesto modlitby ako je Litmanová... |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 20:30:04
|
citácia: Hádam sa tie deti vtedy nedohodli na podvode. A démon v podobe Márie by taktiež nešiel sám proti sebe. Pôvodne zaslal Dušan - 28 október 2010 : 19:22:59 To, ze sa rozne miesta zjaveni zhoduju (a pripadne podla potreby aj nezhoduju), nijako ale vobec nijako neznamena, ze by nemohli byt satanskeho povodu.
citácia: Vychádza mi to zatiaľ tak, že sú zjavenia pravé. Ale vravím, najlepšie tam zacestovať... Zacestujete a? Co asi tak zistite?
Stale davate najavo, ze normou na urcovanie pravosti je Vase ja. Kardinalna chyba.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 20:56:54
|
Myslím že ak si chce niekto utvoriť názor, nech tam poputuje osobne. A keď Boh bude chcieť, dá pochybujúcemu spoznať tam ako to je, a on nemusí čakať na konečný verdikt Cirkvi. Neni nad osobnú skúsenosť, bez ktorej budeme ďalej tápať. Zárukou pravdy tu nemôže byť moje ja, ale Boh.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 21:22:52
|
Ak Boh bude chciet, da vediet aj bez putovcania na miesto.
Nemate dovod, ktory by ospravedlnil a racionalne odobril Vas vyjazd na miesto pochybne.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 21:31:05
|
V prípade pápeža alebo svätcov dával Boh poznanie aj na diaľku. Keby som tam na mieste zbadal nejakého ducha, tak to samozrejme roztrúbim a postarám sa aby bol tým púťam koniec.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 21:38:05
|
(Ah, Dusan.
Dobre som tusil.
A sak nie ste Vy zly clovek. To len, ze treba ozaj selektovat, ze s kym a ze o com. Vam zelam vela uzitku z Vasho fungovania na tunajsom fore i mimo neho.) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2010 : 21:51:59
|
Ak nebude s kým a o čom, ľahko zanechám web. Rarach, ja som bol od mala tak zlý, že jedine Boh ma miluje. A ukázal mi ako hrozne veľmi.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2010 : 15:44:05
|
Zareaguju otázkama. Když domnělá Panna Marie řekne při zjevení to co už učil Ježíš a je zapsáno v Bibli má takové zjevení smysl? Vždyť je na potřebu lásky k lidem, pokání a modlitbu upozorňováno v celém Novém Zákoně. Řekněme, že to je při novém zjevení zopakováno a přidány ještě další věci do toho poselství, které člověk přehlídne, ale pokud se jimi začně církev řídit a ve výsledku můžou vést ke špatným věcem. Je to pořád dobré? Já osobně bych se takovými to zjeveními moc neřídil. Vše podstatné pro naši spásu je řečeno v Bibli. Co nad to je, může být ze zlého. |
Křesťan |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 79 ~
Člen od: 15 september 2010 ~
Posledná návšteva: 29 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2010 : 19:56:32
|
Tie zjavenia mi nedali spať, tak som sa nimi začal bližšie zapodievať a hodnotiť aj posolstvá, či azda nenájdem niekde dajaké nezrovnalosti. Nenašiel som nič zlé, iba veci pozitívne, rozptyľujúce moju pochybnosť. Preto som dnes naklonený tým záležitostiam veriť ako v nebeské požehnanie a posilu.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2010 : 23:29:46
|
Dušan, sám z tvojej reakcie musíš chápať, že to ešte neznamená, že tam skutočne nič zlé nieje. Ak to prináša veľa pozitívneho, určite je to fajn. Ale obozretnosť musí byť maximálna kým sa to Cirkvou oficiálne nepotvrdí. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2010 : 00:20:52
|
"Oficiálne" - v rámci neomylnosti ani vierouky sa snáď žiadne zjavenia ani zázraky nepotvrdzujú, nie? |
"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan |
Počet príspevkov: 683 ~
Člen od: 10 august 2010 ~
Posledná návšteva: 18 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2010 : 12:17:05
|
Tak to teraz naozaj neviem či sa to rieši v rámci neomylnosti. Viem, že sa zázraky podrobujú dlhodobému skúmaniu. Pri skúmaní napr. tela zázrakom nestarnúceho boli prítomný lekári svedkovia a neviem kto všelikto, takže sa to nepríjma len tak pre nič za nič. Čo ale často veriaci neriešia a hneď naplno uctievajú dané miesta zázrakov a zjavení. No neomylnosť si neviem vyvodiť, či sa na to vzťahuje alebo nie. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2010 : 14:11:54
|
citácia: Tie zjavenia mi nedali spať, tak som sa nimi začal bližšie zapodievať a hodnotiť aj posolstvá, či azda nenájdem niekde dajaké nezrovnalosti. Nenašiel som nič zlé, Pôvodne zaslal Dušan - 29 október 2010 : 19:56:32 Ktore zajvenia mate presne na mysli? Ak Medzugorje tak v tomto fore je jedna obrovska tema, ktora rozobera vsetky pochybne veci v suvislosti s tymito udajnymi zjaveniami, aj obsah niektorych posolstiev. Treba hladiet aj spat, dnesne medzugorske poslstva su uz dokonalo vseobecne, opakujuce dokola modlite sa a postite, cize uz na nich nic otvorene "zle" nenajdete, ale samozrejme ani nic nove, co by Cirkev neucila uz 2000 rokov. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|