Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Zasadna chyba v biblii ?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Darovanie krvi Téma Next Topic: Svätý Mikuláš  

saxsax

Stav: offline

Odoslaný - 13 november 2009 :  13:41:52  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
http://tvnoviny.sk/spravy/svet/odhalenie-v-biblii-je-zasadna-chyba-vdaka-zlemu-prekladu.html

http://freethinker.co.uk/2009/10/10/writers-of-the-bible-got-it-wrong-god-did-not-create-the-world-says-expert/

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6274502/God-is-not-the-Creator-claims-academic.html

http://blogs.telegraph.co.uk/news/georgepitcher/100013261/just-because-genesis-is-a-myth-doesnt-mean-its-untrue/

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 13 november 2009 :  18:49:36  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
no ja som sa docitala, ze slovo bara znamena urobil z nicoho a nie iba oddelil...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

morla

Odoslaný - 13 november 2009 :  20:40:00  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
vidim to ako jednu zo snach podporit rozmach New Age

Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 78  ~  Člen od: 25 december 2007  ~  Posledná návšteva: 15 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 14 november 2009 :  11:05:04  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
no ja som sa docitala, ze slovo bara znamena urobil z nicoho a nie iba oddelil...

Pôvodne zaslal janka - 13 november 2009 :  18:49:36

sak o to ide, ona ako uznavana veriaca odbornicka na bibliu vyrukovala z niecim takym, popiera to co si sa ty niekde docitala

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 14 november 2009 :  18:27:21  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vsak ten "objav" nema logiku

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 14 november 2009 :  20:19:34  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Kto potom stvoril nebo a zem?

Inak tie komentáre tam sú "úžasné".

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 15 november 2009 :  12:06:13  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Kto potom stvoril nebo a zem?

Inak tie komentáre tam sú "úžasné".

Pôvodne zaslal lila - 14 november 2009 :  20:19:34

Mozno iny Pan, len si rozdelili sfery vplyvu

Ano, komentare su "dobre"

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 07 december 2009 :  09:39:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
pravda je to čomu veríme, čiže možno su to všetko lži, a doniesli nás sem mimozemšťania, nuž ale kto by mi veril, však som len haluzak, a že by som mal takéto vedomosti lebo som vynimočný, to je predsa hluposť nie?

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 07 december 2009 :  10:22:48  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Presne. Kto by ti veril keď máš iba holé tvrdenie nepodložené absolútne ničím.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 08 december 2009 :  09:39:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Presne. Je to ako biblia, absolútne nepodložené ničím.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 08 december 2009 :  10:37:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Biblia je potvrdená život mnohých ľudí, ktorí podľa nej žili vo vnútornej (duchovnej) radosti, aj napriek vonkajším (telesným) ťažkostiam.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  10:54:51  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Presne. Je to ako biblia, absolútne nepodložené ničím.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 08 december 2009 :  09:39:14

A čím by si ju chcel podložiť tak aby si jej pravosti uveril? Alebo čomu presne neveríš? Že opisuje skutočnosť? Že je písaná z vnuknutia Ducha svätého? Lebo ak niekto natočí hocaké video a už je po smrti. Vieš mi podložiť v dnešnej dobe moderných technológií, že to nieje podvrh? Nech už hovorí kto chce čo chce, vždy sa nájde niekto, kto to spochybní a vytvorí konšpiratívnu teóriu alebo povie, že to čo je na videu sa ani nestalo. Také veci sa dejú vo svete stále a tak v podstate niet divu, že sa po toľkých rokoch biblia spochybňuje v takom množstve. Ale logickým uvažovaním o existencii všetkého, môžeš sa postupne dostať aj k pochopeniu pravdivosti biblie. Ale posmešným odmietaním faktov to nepôjde.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 08 december 2009 :  12:25:54  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hm inak toto je v mnohych kozmogoniach bezne... ze sa predpoklada ze nieco uz existovalo staci si precitat nico z azteckej..alebo vela polynezkych mytov kozmogonickych vychdza to z ineho chapania hmoty a casu .. proste ludia to kedysi vnimali inak.. formulacia slov je naozaj dolezita zmenou znenia s zmeni aj cely charakter kozmogonia.. pokial toto niekoho zaujima mozem aj blizsie ukazat na nakom priklade... v kazdom pripade je ale v tomto ta biblicka kozmogonia velmi porovnatelna s ostatnymi predstavami..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  12:37:58  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ide o to, že biblia bola písaná ľuďmi inšpirovanými duchom svätým, ale ľuďmi v určitom období, čo nevylučuje podobnosť niektorých vecí s vtedy súčasným svätom a jeho vnímaním. Ide o to, že ten pisateľ to písal ako vedel, takže v tom mohlo byť niečo čo bolo už vtedy známe, známy štýl, ale bolo okontrolované Duchom svätým, aby to neboli bludy.

Rímskokatolík

PCmaniak87

Odoslaný - 08 december 2009 :  13:07:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Ja keby som napísal moju verziu o stvorení sveta, každý by sa mi smial (tak ako mnohy sa smeju biblii), ale prečo? čo ak ja mám tú správnu verziu, a biblia nie? Aj ja si do mojej knihy zakomponujem slová: "nenechajte sa zmiasť zlými silamy, budu sa vam vysmievať" .... "ale verte, lebo toto je správna cesta"...

čiže bez dokazov mi nikto neuverí, zaujimave že na bibliu nikto nepotrebuje dokaz... a pritom je to tvrdenie proti tvrdeniu.... biblia píše tak, a ja vravím že neni pravda.

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  13:32:35  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Tvoje tvrdenie, je tvrdenie teba samotného. Nie je to spis viacerých kníh písaných rôznymi ľuďmi od svedectiev, o ktorých hovorilo ďalšie množstvo ľudí. A aký dôkaz chceš? Predstav si reálny dôkaz potvrdzujúci bibliu proste vieš si vôbec taký predstaviť? Čo by to malo byť? S autormi jednotlivých kníh sa už asi nestretneš, video nezoženieš.... ja neviem. A to ešte nehovorím o tom, že tvoje tvrdenie vychádza priamo z Biblie, takže niesi ani prvý, kto toto tvrdenie priniesol. Takže to je veru tvrdenie proti t.... - ničomu. Lebo ty si nedodal nič.

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 08 december 2009 :  13:33:03  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
azuritko ale v biblii je stvorenie opysane dva krat este k tomu...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 08 december 2009 :  14:34:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Azuritko: OK dodám, napíšem knihu Biblia 2

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  15:11:08  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
azuritko ale v biblii je stvorenie opysane dva krat este k tomu...

Pôvodne zaslal volsung - 08 december 2009 :  13:33:03

Daj mi súradnice, prečítam a poviem k tomu. Ale predpokladám, že si vzájomne neodporujú. Takže potom nieje čo riešiť.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  15:15:00  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko: OK dodám, napíšem knihu Biblia 2

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 08 december 2009 :  14:34:53

Ty absolútne nerozumieš tomu čo som napísal.

Rímskokatolík

saxsax

Odoslaný - 08 december 2009 :  15:50:56  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
zaujmavy je dokument, Kto napisal Bibliu, predsa len sa tam spominaju veci o ktorich nielen katolici nemaju ani sajnu, ale to nie je pripad len biblie

http://www.guardian.co.uk/media/2004/dec/19/broadcasting.channel4

volsung

Odoslaný - 08 december 2009 :  17:30:06  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
azuritko sak si precitaj genezis mas tam dva krat za sebou opysane stvorenie nespomina sa v oboch to iste a ani tym istym sposobom to prve je mladsie a je to asi najmladsia cast biblie a to druhe je ako to povedat take materialnejsie a je to jedna z najstarsich casti....

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  19:40:39  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Takže myslíš Gn 1-2, 4a vs Gn 2, 4b - 25 ? Je to písané inak, ale význam je zachovaný v podobe toho, že Boh stvoril všetko. Ako presne to objasňuje "Úvod do knihy Genezis" konkrétne najmä "2.1.Predhistória" a "2.3.Historickosť Genezy" Ak máš k tomu prístup Volsung, je to Sväté písmo Trnava 1998, tak si to prečítaj. Ak nemáš k tomu prístup a chceš si to prečítať, prepíšem ti to. Sú tam spomínané aj historické veci aj Eposy. Je to v podstate jedna strana textu, ale veľmi malým písmom takže je toho dosť. Takže prepíšem ak máš fakt záujem alebo aj niekto iný a nemá možnosť prečítať.

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 08 december 2009 :  21:38:13  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
neboj ja mam doma svate pismo niekolko krat najstarsie je z polky devatnasteho storocia.. to o historickom povode textu mam z kritickeho vidania biblie ku ktoremu soms a dostal cez skolu.. vychdza to z lingvistickej studie..mno a to ze v oboch je spominane to iste neni tak uplne pravda su tam znacne rozdieli v detailoch ktore su velmi dolezite...

Azuritko

Odoslaný - 08 december 2009 :  21:53:10  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No ak máš to vydanie čo som písal ja, lebo tie texty čo chcem aby si si prečítal asi nie sú súčasťou každej biblie, tak si to prečítaj, a potom usúď, či sú tie detaily podstatné pre zmysel toho čo je tým povedané alebo nie. Lebo neviem aké detaily myslíš, ale predpokladám, že ten text by ti to mal ozrejmiť. Ak ti to neozrejmí, tak mi to skús definovať presnejšie čo sa ti nevidí.

Rímskokatolík

Previous Topic: Darovanie krvi Téma Next Topic: Svätý Mikuláš  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06